Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Da li Bookmate aplikacija ima neko ograničenje za audio knjige? Ovo mi izašlo danas, odslušao sam ovog meseca celo "Ostrvo pelikan" bez problema.

Nema, nego se desi da se zbuni, pa se ponaša kao da nisi ulogovan u aplikaciji. Tj pokazuje da si ulogovan, ali nema pretplate.

Ako već poseduješ nalog, moraš da ga povežeš sa Yettel nalogom, preko browser, pa se onda loguješ kroz aplikaciju i ona shvati da imaš Premium.

A sta joj fali u A1? Ima 6 meseci po dinar pripejd, +može uvek da predje na postpejd uz 6 po dinar i 18 po 50%. Uostalom, to si tražio, trebao si svakako sagledati i tu mogućnost da te ne zadrže u Yettelu šta ćeš dobiti u A1. Što se mene tiče, menja se samo tekući račun za plaćanje.
Ovih 6m dinar i 18m 50% cene mislis da nakon 6 meseci prepaid-a u A1 ako želiš kod njih da pređes na postpaid nude te uslove? Ili misliš da vraćanjem u Yettel, to Yettel nudi?

@Alanon

Potpisujem sve receno, i dodao bih da u mom slucaju nisu mogli meseci za dinar za Yettel pakete, samo za yettel mobile (bilo koji od 3, M,L,XL). Zbog reference, bio sam na starom Total 40 paketu.
Pre nepunih mesec dana, sa Total 40 sa podnetim zahtevom za prelaz u A1, dobio iz prve 12m dinar i 12m 50% za Yettel 100. Odmah pri prvom i jedinom pozivu sam rekao, da ne troše ni moje ni ja njihovo vreme, ako može ova ponuda, može, ako ne da puste broj. Posle 2 ponude slabije jer kao te akcije više nema, rekao sam, ok, nije problem pustite broj, sve najbolje prijatno. Usledilo je čekajte, jel možete da ostanete minut na vezi da proveri, reko sačekaću. Nije proslo 10s i kaže odobrili su. Posle 5 dana sam na isti način pokušao još za dva broja, i nisu dali, čak su rekli da će nazvati sutra da razmislim, moj stav isti i sutra, ali pregovarači nisu bili raspolozeni da daju to. Tako da sve zavisi na koga se naleti, ili dal su ispucali za taj dan, nedelju, mesec te najbolje ponude, ko ce znati.

Mislim da se najbolje ponude dobijaju izmedju pocetka novembra i kraja februara meseca.
Toliko sam ovde citao svi smo dobili 12 meseci po dinar.

Nema, nego se desi da se zbuni, pa se ponaša kao da nisi ulogovan u aplikaciji. Tj pokazuje da si ulogovan, ali nema pretplate.

Ako već poseduješ nalog, moraš da ga povežeš sa Yettel nalogom, preko browser, pa se onda loguješ kroz aplikaciju i ona shvati da imaš Premium.
Hvala jeste zbunio se, obrisao app i ponovo instalirao, pa aktivirao preko Yettel aplikacije. Sad je sve ok - hvala 👍

Nisi morao reinstall, dovoljan je bio logout na oba mesta pa logovanje.

Može li se raskinuti ugovor nekoliko dana nakon potpisivanja u poslovnici? Otac mi je potpisao na dve godine, ubedili ga da ne može dobiti nikakav popust. Išla je ona priča da može da se raskine ugovor ako ne koristiš benefite tj. popuste ali nisam ispratio jel to radi u praksi?

Moze. Platice razliku izmedju cene tarife koju je dobio i pune cene sa sajta, sto je mozda ni 100 din.

Onda neka podnese zahtev za prenos broja u drugu mrezu i zvace ga da ponude ugovor sa popustom.

Dal je moguće da Yettel daje samo 2-3GB roaming interneta dok MTS daje 6-8 GB?
Koliko vidim slična cena paketa verovatno daju i jedini i drugi 50% uz malo ciganisanja

Dal je moguće da Yettel daje samo 2-3GB roaming interneta dok MTS daje 6-8 GB?
Koliko vidim slična cena paketa verovatno daju i jedini i drugi 50% uz malo ciganisanja
Samo budi tvrd pregovarač, svaki mesec dodatnih 3GB, sve ukupno 8GB u romingu 20minuta i neograničeni minuti ka inostranstvu.

Prilozi

• Screenshot_20260403_144405_rs.telenor.mymenu.jpg
    Screenshot_20260403_144405_rs.telenor.mymenu.jpg
    70.2 KB · Pregleda: 154
  • Screenshot_20260403_144530_rs.telenor.mymenu.jpg
    Screenshot_20260403_144530_rs.telenor.mymenu.jpg
    82.1 KB · Pregleda: 111
Stigao mi racun za 10 dana marta,nije mi racunata puna cena iako nisam produzio paket.

Prilozi

• IMG_9718.jpeg
    IMG_9718.jpeg
    102.8 KB · Pregleda: 132
Ni meni nije poslednji mesec puna cena. Nije nikad ni bilo. Zašto nekom računaju punu cenu, nekome ne, nemam pojma. A par dana aprila mi je svejedno koju će cenu da obračunaju. Prebacila sam broj u a1, imam 6 meseci mega plan za dž i na drugom broju globaltel za 335 din. Uživancija bez ugovora i obaveza.

Ni meni nije poslednji mesec puna cena. Nije nikad ni bilo. Zašto nekom računaju punu cenu, nekome ne, nemam pojma. A par dana aprila mi je svejedno koju će cenu da obračunaju. Prebacila sam broj u a1, imam 6 meseci mega plan za dž i na drugom broju globaltel za 335 din. Uživancija bez ugovora i obaveza.
Pa i ja idem u a1 zato nisam ni pristao na produzetak,nego citam ovde da svima racuna taj zadnji mesec punu cenu pa mi malo cudno bilo.

Koji ti je to paket?
Yettel Sve L boksovan 05.09.2025 kada je bio sakriven na njihovom sajtu, pravljeni screenshotovi, video zapisi... jer prvo nisu dali da se uveže usluga, pa su onda pristali da spoje ali nisu dozvolili tih dodatnih 3GB spajanjem usluge koji su bili sitnim slovima ispisani, već samo 5GB mesečno i na kraju su morali da daju jer sam ih prijavio RATEL-u i Efektivi.
Samo treba biti izuzetno uporan, pisao sam i u A1 temi kako je supruga dobila super uslove za produženje ugovora kod njih.

Kako izboksovati bolju ponudu za Yettel sve M? Ugovor istice u junu, ceo ugovor je islo po ceni od 5400 mesecno, da li mobilni broj prebacivati u neku drugu mrezu pa ocekivati da se jave sa boljom ponudom ili traziti prekid ugovora kada istekne? Novu cenu koju nude je 7700 na 24m

Cisto informativno me interesuje kako se placa recimo parking ako ste na ugovoru?
Gledao sam za neki paket za prelazak na ugovor i pise da nije moguce placanje parkinga itd...

Ako mislis na postpwid broj placa se patking najnornalnije.

Kako izboksovati bolju ponudu za Yettel sve M? Ugovor istice u junu, ceo ugovor je islo po ceni od 5400 mesecno, da li mobilni broj prebacivati u neku drugu mrezu pa ocekivati da se jave sa boljom ponudom ili traziti prekid ugovora kada istekne? Novu cenu koju nude je 7700 na 24m
Prebacis sve u a1 🙂

Cisto informativno me interesuje kako se placa recimo parking ako ste na ugovoru?
Gledao sam za neki paket za prelazak na ugovor i pise da nije moguce placanje parkinga itd...
Usluge sa dodatom vrednošću (PDV) na nekim paketima za pravna lica budu po default blokirane, pa je potreban zahtev da se odobre.
Za fizička lica nisam do sada video da je onemogućeno na nekom PostPaid paketu.

Gledao sam go smart paket.

Prilozi

• Screenshot_20260405_084540_Yettel.jpg
    Screenshot_20260405_084540_Yettel.jpg
    123.4 KB · Pregleda: 92
Bratova cerka je iz a1 sa postpaid-a presla u yetel na prepaid nadajuci se da ce dobiti za potpis ugovora 50 posto na pretplatu na svih 24 meseca.Ali njoj ne nude nista u poslovnici.Kazu nema vise tih akcija.Pitao je brat u dve poslovnice u zarkovu i na banovom brdu i u obe poslovnice su mu isto rekli.Ne trazi da dobije neke mesece po dinar nego samo 50 posto na pretplatu svih 24 meseca i ovi u poslovnici kazu da to sada ne moze dobiti.
Da li je to tacno ili ne?Ona je presla pre nedelju dana iz a1 u yetel.Koliko znam potrebno je dva tri dana da ti se u aplikaciji pojavi popust na pretplatu ako izaberes neki postpaid paket.
Njoj su nudili neki paket sa 100gb,mislim da je to yetel 100 i deezerom jer joj je deezer bitan ali to kosta nekih 3100 dinara.

Nikad ni nije moglo u poslovnici,pojavice se u aplikaciji,sacekajte malo. Mozda sada malo tvrde pazar a mozda je i dosao kraj ucenama. Nema sta,sad mora biti strpljiva.

Ko nece da se maltretira sa yettelom jako dobra alternativa je sa moddroida da se skine microg i yt music jako dobro rade aplikacije. Ja tri godine slusam muziku cak i kad je prekinut net ili slaba konekcija ucitava sledecu pesmu na pola prethodne tako da ima jako dobar buffer. A i povezano je sa yt tako da vec zna sta slusas odoka. Mislim ko uzima zbog deezera. Ovo radi posao a mozes da budes na bilo kojoj mrezi. Od proslog puta radi i na mtel cg.

Bratova cerka je iz a1 sa postpaid-a presla u yetel na prepaid nadajuci se da ce dobiti za potpis ugovora 50 posto na pretplatu na svih 24 meseca.Ali njoj ne nude nista u poslovnici.Kazu nema vise tih akcija.Pitao je brat u dve poslovnice u zarkovu i na banovom brdu i u obe poslovnice su mu isto rekli.Ne trazi da dobije neke mesece po dinar nego samo 50 posto na pretplatu svih 24 meseca i ovi u poslovnici kazu da to sada ne moze dobiti.
Da li je to tacno ili ne?Ona je presla pre nedelju dana iz a1 u yetel.Koliko znam potrebno je dva tri dana da ti se u aplikaciji pojavi popust na pretplatu ako izaberes neki postpaid paket.
Njoj su nudili neki paket sa 100gb,mislim da je to yetel 100 i deezerom jer joj je deezer bitan ali to kosta nekih 3100 dinara.

Ne produžavati ništa dok ugovor nije skroz istekao, jer tad najmanje daju. Net+TV su me cimali 2 meseca pre isteka i nudili nekoliko baš skromnih ponuda. Na kraju sam im rekao da se jave nakon isteka. Dali su mi 12 meseci za dinar i onda redovna cena. Nisam imao nameru dodatno da se cenkam.

Mobilni broj (jedan od nekoliko koje imam) je 6 godina kod njih. Poslednji paket je bio među skupljima, ali imao sam i telefon (zeznuh se). Sad sam tražio 50% popust na Yettel 30, ali nisu hteli da daju. Podneo zahtev za prenos u A1 (na onaj njihov ekvivalent paket - nudili ga 1680 za prenos, naspram 2000 koje mi je Yettel tražio).
Juče (subota!?) zovu da me ubede da ostanem i daju mi cenu od 1640rsd. Ja kažem ženi "pa što mi niste to dali kad sam tražio, već mi trošite vreme da idem kod ovih i podnosim zahtev - ona ćuti. "Hvala lepo, ali ja sam jako sujetan čovek 🤣 i zbog 40rsd ušete sad neću da ostanem jer me niste ispoštovali". Onda mi dade 6 meseci za dinar - i na to sam pristao. Da su mi inicijalno dali šta sam tražio - bilo bi im bolje (a i ja bih bio zadovoljan, iako sam sad prošao bolje, pomenuta sujeta me radi što sam morao da se drndam u A1).

Čekam još da vidim šta će da mi ponude za 2 smartić-satić istekla ugovora, kao i prepaid broj koji sam "skinuo" sa firme. Nemam problem da miksujem mreže ako dobijem-ispregovaram povoljniju ponudu.

"50% se više ne daje" je direktiva koje su poslovnice dobile da komuniciraju ka korisnicima. Sa druge strane, mučenici po poslovnicama su im postali toliko "#$#$%&$ strana (što od ljudi iz centrale, što od strane korisnika), da su i oni pregoreli načisto. Neki dan neće da rade plaćanje računa (iako je račun uredno dostavljen u aplikaciji) uz obrazloženje "tamo nešto možda neće da radi i nećemo da primamo plaćanje računa još dan-dva". Ok, možda je zaista postojao neki problem, ali to se onda korisniku komunicira civilizovanije i profesionalnije.

Poslednja izmena:
Yettel ukinuo 50% promociju za prelazak na postpaid za nove prepaid korisnike - TeleSrbija https://share.google/tJAJxjA8Zqkzk1g2B

Iz teksta:

Operator je dostavio sledeće izjašnjenje:
Yettel razvija i sprovodi svoju komercijalnu ponudu u skladu sa tržišnim okolnostima i važećim zakonskim i regulatornim okvirom.
Promotivne aktivnosti mogu se razlikovati po segmentima, kampanjama i kanalima, ali su u svakom trenutku transparentne, jasno definisane i u potpunosti usklađene sa zakonom, potrebama i zahtevima krajnjih korisnika.

Nisu bili ni jasni ni transparentni, nisu čak ni kršteno potvrdili da je to tako?

Promotivne aktivnosti mogu se razlikovati po segmentima, kampanjama i kanalima, ali su u svakom trenutku transparentne, jasno definisane i u potpunosti usklađene sa zakonom, potrebama i zahtevima krajnjih korisnika.

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Ne mora da znači da je AI, samo je generički "odgovor" koji zapravo ništa nije rekao.
Ako neko ne zna odnosno ignoriše šta je transparentno i jasno definisano (tek da ne ulazimo u usklađivanje sa zakonom), to su mobilni operateri. Svi odreda, pa i Yettel.
Biće masovnih preletanja izgleda, makar dok se ne dozovu pameti i/ili ako ne padne neki međusobni dogovor.

Nazad
Vrh Dno