Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

verovatno neka glupost takode i meni nisu dali da predem u mts dakle iz a1 u mts 2 puta odbijan pa 3 put je proslo posle mesec dana samo kad sam prebacen sa postpaid-a na prepaid kod mene nisu stavili da sam registovan korisnik
Odbili zato sto je zahtev podnet na moje ime i obelezen kao neregistrovan na ime, a u A1 je registrovan na ćaletovo ime bio 15 godina dok nismo prebacili na prepaid i sad i dalje kao na njegovom stoji pa mora on da bude podnosilac zahteva...

@lukadr onda je sve ok s njihove strane što su odbili prenos jer MTS i A1 uvek registruju broj kad se prenosi sa postpejda na pripejd.
Jedino jetel ( nasleđeno iz telenora iz nepoznatog razloga ) kada postpejd broj prebacuje na pripejd uvek ostavlja neregistrovan status nosioca.

Danas ili sutra podnosim zahtev za prenos broja na prepaid u Yettelu, ugovor mi ističe za par dana a ne nude ništa prihvatljivo. Hoću li imati problema kada budem hteo da ga vratim na postpaid (kod nekog drugog operatera)?

@budjoni ako se broj prenese u jetel kao pripejd, mora takav biti punih 60 dana, osim ako ne želiš u jetelu postpejd sa 50 % pune dve godine, jer tu opciju možeš već trećeg dana u jetelu nakon što prođu puna dva dana kako je broj na jetel dopuni.

Hvala. Nemam drugo rešenje osim možda da sačekam da istekne ugovor i da tražim prenos npr. u A1.

Sad sam u Yettel-u na postpaidu. Ugovor ističe za tri dana i moram nešto da uradim da ne bi plaćao punu cenu paketa.

Na dan isteka ugovora idi i A1 i zatraži prenos broja kod njih, žvaće te onda iz Yettel-a pa onda pregovaraj i traži 50% manju pretplatu, ako ne daju beži od njih.

To je dobar savet, hvala. Znači da prenos tražim na sam dan isteka a ne sutradan?

Tako je, ako zatražiš ranije odbiće te. Na dan isteka zatraži i čekaj poziv. Imaju rok od 7 radnih dana da sve to završe.

@budjoni pošto si trenutno jetel postpejd, onda već danas možeš u jetelu podneti zahtev raskida uz napomenu prenosa broja na jetel pripejd.
U tom slučaju kroz dan-dva te zovu da te zadrže na postpejdu sa 50% na bilo koji paket i sve završiš preko sms poruke.
@tobacco road po novom pravilniku prenosa, broj se prenosi nakon 2 radna dana.

Hvala svima. Možda je bolje odmah podneti zahtev za drugu mrežu ako na prepaidu moram da ostanem 60 dana a nije sigurno da će Yettel ponuditi 50%. Doduše, nemam predstavu o postpaid cenama i uslovima.

Do sada su uvek zvali da ponude produzenje sa popustom od 50%.

Dan nakon podnosenja zahteva za prelazak na pripejd.

Ako to ne prihvatis vec ostanes na pripejde posle mesec dana ti se u yetell app ucitava ponuda sa 50 % na bilo koji paket.

Toliko puta je u zadnja 3 meseca ovo napisano i u praksi potvrdjeno. A ti kako hoces.

Predadoh malopre zahtev za prelazak na prepaid i raskid ugovora, videćemo šta će dalje biti.

ja sam juce otisao i podneo zahtev za prelazak na pripejd jer mi ugovor istice 15.06........rece mi devojka koja radi tamo da ce me sigurno zvati u narednih par dana i ponuditi "nesto"....stari paket mi je bio total 12 (koji vise ne postoji) pa se nadam da cu moci da dobijem total 20...cim dobijem ponudu pisem vam kako sam prosao!!!!

ja sam juce otisao i podneo zahtev za prelazak na pripejd jer mi ugovor istice 15.06........rece mi devojka koja radi tamo da ce me sigurno zvati u narednih par dana i ponuditi "nesto"....stari paket mi je bio total 12 (koji vise ne postoji) pa se nadam da cu moci da dobijem total 20...cim dobijem ponudu pisem vam kako sam prosao!!!!
Trebalo bi da sam kazes sta zelis kad te pozovu... bar sam tako ja uradio, prekinuo je u izlaganju i pitao moze li total 40 sa 50% popusta i odmah su potvrdno odgovorili.

Pa neće čovek da devojka misli da je provokator.

Od danas za sve nove ugovore i obnove uz Total pakete dobija se dodatnih 99 GB svaki mesec, prvih godinu dana.
Pogledajte prilog 444940
Jesi li baš siguran da je 99GB svaki mesec, da ne bude da je ipak ukupno 99 GB koji važe tokom 12 meseci dok se ne potroše? Ja nekako mislim da je ipak ovo drugo u pitanju...

Poslednja izmena:
Da li je moguce podneti zahtev za prelazak na pripejd pre isteka ugovorne obaveze ili da sacekam da ugovorna obaveza skroz istekne? 09.06 mi je poslednji dan ugovorne obaveze.

Tog dana možeš da podneses zahtev za prelazak na prepaid.

Ili će da ti odbiju zahtev ili da čekaju dan isteka. Sve zavisi do njih, mogu i jedno i drugo kao što odbijaju ako se odnese zahtev za prenos broja dok još nije istekla ugovorna obaveza.Samo strpljenja i resicete to.

Da li je moguce podneti zahtev za prelazak na pripejd pre isteka ugovorne obaveze ili da sacekam da ugovorna obaveza skroz istekne? 09.06 mi je poslednji dan ugovorne obaveze.

ako si na jetel postpejdu možeš 30 dana unapred podneti zahtev raskida i prelaz na jetel pripejd, jer im je sada najnoviji otkazni rok 30 dana.
Ranije je bio 15 dana pred datum isteka.
A ako želiš preneti broj drugde onda moraš čekati tačan datuma isteka.

Pise prvih 12 meseci ispod.
Nisam pitao koliko meseci već sam pitao "Jesi li baš siguran da je 99GB svaki mesec, da ne bude da je ipak ukupno 99 GB koji važe tokom 12 meseci dok se ne potroše?"

Dakle da pojasnim, pitanje je da li je 12 meseci po 99 GB kako je on rekao (pri čemu ono po ne stoji nigde) ili 12 meseci sa ukupno 99 GB za to vreme, kako mi se čini da bi pre moglo biti...

Dzaba da poklanjaju i 1Tb kad im je net ocajan, mreza se raspada...
A sto se tice ovih 99gb ja bih rekao da je svaki mesec po 99, kao kad su davali dupli net, ili neograniceni u prvih 6-12m. Malo je ukupno 99gb za 12 m, znaju oni da su ocajni pa da ovako privuku korisnike...A mozda i gresim...

Nisam pitao koliko meseci već sam pitao "Jesi li baš siguran da je 99GB svaki mesec, da ne bude da je ipak ukupno 99 GB koji važe tokom 12 meseci dok se ne potroše?"

Dakle da pojasnim, pitanje je da li je 12 meseci po 99 GB kako je on rekao (pri čemu ono po ne stoji nigde) ili 12 meseci sa ukupno 99 GB za to vreme, kako mi se čini da bi pre moglo biti...
12 meseci je po 99 Gb.
Evo dokaza:
Screenshot_20240604_162811_Messages.jpg

Odbih ponudu za nekih 25% popusta i dobih ovaj mail
Zdravo,

Žao nam je što trenutna ponuda nije odgovarajuća. Preporučujemo da nastaviš da pratiš ponude i verujemo da će u narednom periodu biti dostupna ponuda koja će ti više odgovarati.

Ukoliko je tvoja konačna odluka raskid ugovora i prelazak na pripejd, potrebno je da nas posetiš u poslovnici i podneseš zahtev za raskid ugovora. Rok za obradu zahteva definisan je Opštim uslovima ugovora, a poslednji račun se obračunava prema broju dana do datuma raskida.

Srdačno,
Ana

Sta bi sad trebalo da podnosim zahtev za raskid ili za prelazak na prepaid?

Nazad
Vrh Dno