Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Prešao sam na Yettel pre par meseci i uvek mi je račun uvećan za preko 200 dinara mesečno iako ne potrošim ništa preko paketa. Uvidom u listing, u više dana, nekoliko puta dnevno je naplaćena stavka "usluga provajdera" koja iznosi 2,75 dinara. Zna li ko šta znači ta stavka ili je to samo elegantan način za uzimanje para od korisnika?

Prilozi

• Screenshot 2022-11-26 225512.jpg
    Screenshot 2022-11-26 225512.jpg
    117.7 KB · Pregleda: 126
Da nije kucanje kratkih kodova npr za gradski prevoz *broj stanice#. Znam da se u Kragujevcu to naplaćuje baš tim iznosom.

Da li zna neko na koji nacin moze da se ustedi sa Go paketom? Nesto mi je ostalo od pre par meseci da sam procitao da je moguce ustedeti nesto kod yetella i da to znaju benchmark korisnici? :D Ja sam zainteresovan da promenim mrezu za par nedelja kada mi istekne ugovou kod A1 posto nisu u stanju da mi ponude nesto da bi me zadrzali a u MTS necu da idem tako da mi ostaje Yettel :D

prvi dan nakon isteka ugovorne obaveze u A1, svrati u bilo koju jetel radnju i podnesi zahtev za prenos broja uz OBAVEZNU napomenu da broj MORA u jetelu da ti bude na pripejd dopuni.
Kad ti se broj prenese u jetel, bitno je da ti puna dva dana bude na dopuni kako bi ti se trećeg dana učitala promocija da pređeš na GO data paket sa 50 % popusta bez uređaja. Ovaj popust 50 % u poslovnicama namerno neće da ti nude prilikom prenosa broja jer žele da ti isti paket daju odmah po većoj ceni. Ovako sa 50 % popusta te izađe 875 din mesečno.

prvi dan nakon isteka ugovorne obaveze u A1, svrati u bilo koju jetel radnju i podnesi zahtev za prenos broja uz OBAVEZNU napomenu da broj MORA u jetelu da ti bude na pripejd dopuni.
Kad ti se broj prenese u jetel, bitno je da ti puna dva dana bude na dopuni kako bi ti se trećeg dana učitala promocija da pređeš na GO data paket sa 50 % popusta bez uređaja. Ovaj popust 50 % u poslovnicama namerno neće da ti nude prilikom prenosa broja jer žele da ti isti paket daju odmah po većoj ceni. Ovako sa 50 % popusta te izađe 875 din mesečno.
Meni nisu dali da predjem sa mts postpejd na jetel pripejd, kao može samo sa pripejda na pripejd i sa postpejda na postpejd. Tako da sam prešao u A1.

Verujem da si i ti imao tu neprijatnost, pisao sam ranije baš o tome.
Ljudi im poveruju i na taj način prevare korisnika i uvale paket po regularnoj ceni ili ih tako odgovore od prenosa broja kod njih.
Samo treba biti istrajan i reći im da po Ratelovoj proceduri prenosa, broj može biti ili pripejd ili postpejd kod njih, tj. kako korisnik napomene i odluči.
Bitno je da korisnik kod trenutnog operatera davaoca nema aktivnu ugovornu obavezu i dugovanje.

Njima kao da nije u interesu da dobiju nove korisnike. Izglda da su svi operateri zadovoljni sa svojim delom kolača.

To im je fora još iz Telenora, kad sam prenosio broj iz mts-a u telenor pre 3 godine, ista priča bila. Kažem im da može sigurno a oni da nisu imali takav slučaj. Rekao sam im da ne idem iz poslovnice dok mi ne podnesu zahtev za prenos broja. Zvali nekog šefa ili kolegu kući i pitaju i on im kaže da može. I sve se čude a vidi se iz aviona da foliraju.

Ja vec dva broja preneh IZ Yettel-a poslednjih 2 meseca, i nisu se preterano potrudili da me zadrze :)

Pre nedelju dana prenesoh postpejd A1 u pripejd Yettel-a bez ikakvih problema i nakon par dana u aplikaciji dobio ponudu sa 50% popusta na sve pakete.
Trenutno testiram kako radi pre no se odlučim za pripejd ugovor i za sada mi ne deluje da ću ostati u Yettel-u.
Telefonija je ok ali Internet baš loše radi. Sad merih na speedtestu i dobijam 4.5/3.5Mbit/s (D/U) što je 10 i više puta sporije no što sam imao u A1 i na granici upotrebljivosti je.
Ako ovako radi i na postpejd paketima, onda džabe što daju 5x više GB u prvih 12 meseci sa ovom briznom neta.

Tako da preporučujem da ako postoji mogućnost da se pre prenosa broja, u poslovnici Yettela uzme pripejd broj i testira kako rade servisi da se posle ne bi eventualno kajali.

A koliko cesto se moze preneti broj? Cini mi se da sam negde procitao da ne moze ponovo da se prenosi za manje od 3 meseca.
Ovo znaci da svi zainteresovani treba da kupe prepaid kartice, a ne da prenesu broj kako bi testirali.

A hoćemo li i mi koji smo skoro produžili ugovor dobiti prvu godinu duple gigabajte ili je to samo za one koji sad obnove ugovor?

@TwistedMind po novom 60 dana, ali u toku roka važenja dopune, pošto van njega broj prelazi u status mirovanja kod Yettel-a i A1, dok za mts nisam probao, no ne bi me čudilo da se i oni ponašaju isto.

A ja požurio da me ne uhvati decembar i ne naplate jedan mesec punu pretplatu, ovako imam 50%. Ja reko mož će ne častiv :D

Pre nedelju dana prenesoh postpejd A1 u pripejd Yettel-a bez ikakvih problema i nakon par dana u aplikaciji dobio ponudu sa 50% popusta na sve pakete.
Trenutno testiram kako radi pre no se odlučim za pripejd ugovor i za sada mi ne deluje da ću ostati u Yettel-u.
Telefonija je ok ali Internet baš loše radi. Sad merih na speedtestu i dobijam 4.5/3.5Mbit/s (D/U) što je 10 i više puta sporije no što sam imao u A1 i na granici upotrebljivosti je.
Ako ovako radi i na postpejd paketima, onda džabe što daju 5x više GB u prvih 12 meseci sa ovom briznom neta.

Tako da preporučujem da ako postoji mogućnost da se pre prenosa broja, u poslovnici Yettela uzme pripejd broj i testira kako rade servisi da se posle ne bi eventualno kajali.
Imao sam priliku da probam Yettel-ov internet i mogu slobodno reci da je prespor u odnosu na A1, bukv nebo i zemlja

Nije sve u Speed test
Nije ima i u "Kvalitetu Usluge"
Da cestitam Yettelu na dostizanju nove visine.
Uspeli su od kako tako funkcionalnog interneta sa skrnavim 4G ruterom
Da Daju isti 4G Ruter pri tome Ugase staru SIM karticu u Starom ruteru
I da ne stave ljudima u Novi Ruter Novu SIM karticu
NE samo sto je nisu stavili nego nisu ni dali ljudima novu SIM karticu.
Ostala u poslovnici ili ne bi me cudilo da nisu ni izdali novu karticu....
Svaka cast "Razlika je usluzi"
Koju si imao pa je onda nemas vise...

Internet zavisi od lokacije. Ja sam u Yettelu jer A1 apsolutno ne moze da funkcionise na mojoj lokaciji (a i na jos nekim koje posecujem), problem je pristuan godinama i nista nije uradjeno da se resi. Radili su merenja i sami to utvrdili. Lokacija je siri centar Beograda. Sta mi vredi ako je A1 brzi u sred poljane kad mi na lokaciji na kojoj boravim ne funkcionise uopste. Yettel je bar stabilan i nema tih rupa u signalu, bar nikada do sada mi se nije desilo u Bg da ostanem bez signala,

Gospodo zna li neko nesto o nekakvom popustu od 25.000 dinara na telefon uz potpisivanje BILO KOG postpaid ugovora? Bio sam nedavno do Yettel poslovnice da prebacim broj iz MTS-a na prepaid, covek mi samoinicijativno rekao da ako predjem na prepaid mogu da dobijem 50% popust posle par dana na postpaid pakete itd itd. Pitao me i da li znam da takodje mogu da dobijem 25.000 dinara popust na telefon uz BILO KOJI postpaid ugovor, ali onda ne ostvarujem 50% popust na cenu paketa, bio sam u zurbi pa nisam mnogo ulazio u detalje, kontao sam kada dodjem iduci put raspitacu se detaljnije da li smo se dobro razumeli, ali mi nesto mrsko da idem do poslovnice.:rolleyes:

Ja danas potpisao za total 40, prvih godinu dana po 200 gigabajta mesečno, plus 1 giga za evropski roming.
Više sam nego zadovoljan

Gospodo zna li neko nesto o nekakvom popustu od 25.000 dinara na telefon uz potpisivanje BILO KOG postpaid ugovora? Bio sam nedavno do Yettel poslovnice da prebacim broj iz MTS-a na prepaid, covek mi samoinicijativno rekao da ako predjem na prepaid mogu da dobijem 50% popust posle par dana na postpaid pakete itd itd. Pitao me i da li znam da takodje mogu da dobijem 25.000 dinara popust na telefon uz BILO KOJI postpaid ugovor, ali onda ne ostvarujem 50% popust na cenu paketa, bio sam u zurbi pa nisam mnogo ulazio u detalje, kontao sam kada dodjem iduci put raspitacu se detaljnije da li smo se dobro razumeli, ali mi nesto mrsko da idem do poslovnice.:rolleyes:
Veliki deo od toga je za reciklažu telefona koji je max 10.000 rsd.
Na sajtu je popust 19.000 uz hipernet paket. Nigde nisam našao tih 25k

Da dopunim svoj pređašnji post, nakon par provera sam ustanovio da na kartici nije aktivan 4G i nakon poziva tehničkoj podršci i aktivacije 4G, Internet radi bolje.
U toku dana 30/10Mbit na lokaciji gde sam trenutno što mi je ok za ovaj novac za koji se nudi tako da ću pazariti Total 40 do neke bolje prilike.

Moj rezultat trenutno. U Zemunu, Cara Dušana.
Meni u Cara Dušana u poslednjih 10 dana vrti na 3G više nego na 4G! :)
A osetno lošije radi net na toj istoj lokaciji, nego pre nekoliko meseci. Da ne kažem baš loše. Ranije nije bilo problema.
I u NS sam primetio da radi lošije nego ranije.

Dugogodišnji sam korisnik i ja isto primećujem pad brzine na dosta lokacija na kojima sam merio protok pre...

Evo, jel OK da ja priznam, za te što neće? Upravo mereno.

Prilozi

• Screenshot_20221201-225852_Speedtest.jpg
    Screenshot_20221201-225852_Speedtest.jpg
    57 KB · Pregleda: 54
Nazad
Vrh Dno