Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Za patkometriju postoji posebna tema otvorena svojevremeno na radost mnogih.

Да, у Подрињу, у брдима око Звориничког језера. Рођаци тамо сви имају редом МТС и кажу да је са њим добра покривеност. До пре пар година једино је МТС и радио и то само са неког брда, па су људи из села ишли дотле како би разговарли. Сад је пак боље доста.

Пре скоро две године кад сам ишао стварно јесте радио боље МТС од Теленора (тад сам имао МТС и Теленор картице), а за нет се искрено не сећам. Али ја свакако нисам меродован да кажем како је тамо. Ем ретко идем тамо (чешће идем у Грчку нажалост) ем кад идем, гледам да се искључим.

Сакар, Будишић, Амајић, Доња Трешњица, Читлук, Цулине? :)
Уз Дринску магистралу и по брдима окренутим према Дрини нема (скоро) никаквих проблема ни код Теленора, ни код Мтс-а 2Г. БС су им углавном идентичне, а и у Трешњици (која је увучена) би требало да имају оба по БС на предајнику РТС-а. А даље у унутрашњости Теленор нема других БС, можда Мтс има једну „вишка".

Poslednja izmena:
Сакар, Будишић, Амајић, Доња Трешњица, Читлук, Цулине? :)
Уз Дринску магистралу и брда окренута према Дрини нема (скоро) никаквих проблема ни код Теленора, ни код Мтс-а 2Г. БС су им углавном идентичне, а и у Трешњици би требало да имају оба БС на предајнику РТС. А даље у унутрашњости Телнор нема других БС, можда Мтс има једну „вишка".

Цулине и Читлук и Велика река. У Читлуку има нека велики предајник на том брду где је раније радио само МТС, ал не знам за шта је (не знам да ли је то БС или нешто друго). А то брдо (Покржиште) је на око 2-3 км од Трешњице.

Мислим да је тај предајник овде:

https://www.google.rs/maps/place/44...m4!1s0x0:0x0!8m2!3d44.30864!4d19.171058?hl=en

Sad sam se prijavio na probni preko telenora. Povezao sam smart tv aplikaciju. Defininitivno je slika full hd, odnosno prilagodjava se brzini interneta. Odlicna slika

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Zavisi mozda od app-a jer meni na chromecast i full hd tv-u je slika identicna kao SD kanali niskog bitrate, i nema veze sa protokom cim je netflix isao u full hd bez problema na tv, a 4k na iMac... Ja koliko sam video trosi protoka kao youtube 480p...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Цулине и Читлук и Велика река. У Читлуку има нека велики предајник на том брду где је раније радио само МТС, ал не знам за шта је (не знам да ли је то БС или нешто друго). А то брдо (Покржиште) је на око 2-3 км од Трешњице.

https://www.google.rs/maps/place/44...m4!1s0x0:0x0!8m2!3d44.30864!4d19.171058?hl=en

Значи ипак Трешњица :) околина, хтедох написати прво, пошто је она једина познатија а да није уз Дрину (имам рођаке тамо, али нисам био никад)
А то у Читлуку је базна станица Мтс-а и Теленора задњих 10-15 година (можда Мтс-а коју годину дуже; а и РТС репетитор), пре 5 дана сам пролазио поред Дрине и ради одлично као и увек. А Покржиште је вероватно заклоњено... А да ли је и од Трешњице заклоњено, или можда тамо Теленор ипак нема БС, не знам...

Poslednja izmena:
Значи ипак Трешњица :) околина, хтедох написати прво, пошто је она једина познатија а да није уз Дрину (имам рођаке тамо, али нисам био никад)
А то у Читлуку је базна станица Мтс-а и Теленора задњих 10-15 година (можда Мтс-а коју годину дуже; а и РТС репетитор), пре 5 дана сам пролазио поред Дрине и ради одлично као и увек. А Покржиште је вероватно заклоњено... А да ли је и од Трешњице заклоњено, или можда тамо Теленор ипак нема БС, не знам...

Тачно тако - око 2000-2005 године кад је кренула мобилна телефонија, прво је био МТС само (теленор је био мобтел тад) и тад је радило само тако, на узвисинама (а то брдо је најближе). Драго ми је да је ситуација боља сад. Ја сам пре скоро 2 године био последњи пут (јан. 2015) тамо и већ кад прођем Лозницу (обилазницу) би добијао СМС да сам прешао на неки босански роаминг.

Тачно тако - око 2000-2005 године кад је кренула мобилна телефонија, прво је био МТС само (теленор је био мобтел тад) и тад је радило само тако, на узвисинама (а то брдо је најближе). Драго ми је да је ситуација боља сад. Ја сам пре скоро 2 године био последњи пут (јан. 2015) тамо и већ кад прођем Лозницу (обилазницу) би добијао СМС да сам прешао на неки босански роаминг.
То је на кривини између Бање Ковиљаче и Горње Ковиљаче, али само за тренутак ако нестане сигнала, после одмах се враћа, да идеш пешке, можда не би ни испадао :) Јер има више од 5 година како је Теленор поставио БС у Г. Ковиљачи (вероватно и Мтс слично) и више нема битних проблема. Али може бити проблем што неће сам да се врати из роминга, па ако не видиш и користиш тел, деси се непријатно задужење :)

Ево положај базних станица Трешњица, Читлук, Цулине и Велика река по Рателу.

Pogledajte prilog 216210

И уживо са Нетмонитора, по две (од три) ћелије базних станица: Читлук 4449, Цулине 4450 и Велика Река 4418.

Screenshot_2016-12-04-00-10-21.png

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    792.1 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
То је на кривини између Бање Ковиљаче и Горње Ковиљаче, али само за тренутак ако нестане сигнала, после одмах се враћа, да идеш пешке, можда не би ни испадао :) Јер има више од 5 година како је Теленор поставио БС у Г. Ковиљачи (вероватно и Мтс слично) и више нема битних проблема. Али може бити проблем што неће сам да се врати из роминга, па ако не видиш и користиш тел, деси се непријатно задужење :)

Ево положај базних станица Трешњица, Читлук, Цулине и Велика река по Рателу.

Untitled.png

И уживо са Нетмонитора, по две (од три) ћелије базних станица: Читлук 4449, Цулине 4450 и Велика Река 4418.

Pogledajte prilog 216214

Poslednja izmena:
Za besplatnu probu, ne moraš, jer svakako ne može da ti uđe u free slot u tvom paketu.

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Jel može to svako besplatno da proba?
Ja sam na Play+ Solo paketu i hteo bih da probam, pa gledam da li je i kako to izvodljivo.

Upravo sam probno aktivirao HBO ;) Taman ga testiram ovih 30 dana i ako mi se bas,bas svidi (za sad mi se samo svidja) ;) Onda 31. decembra prelazim na Play L :D sa ovog starog duo paketa ;)

Da li ni prelaskom na neki drugi paket mogao da dobijem besplatno HBO?
Na pospaid-u bez ugovora sam (pa je mesečna pretplata 1.300 trenutno).

Jel probao neko da instalira na TV aplikaciju. Ja bih uglavnom zbog toga i uzeo.

P.S. Da li bih mogao Deezer da instaliram na drugi telefon sa MTS karticom i koristim besplatno? Koristim ga trenirao samo na telefonu sa Telenor karticom i ponekad otvorim preko kompjutera Web varijantu.

cd6132845143e9636dc1e8d060176dbe.jpg

Jel ovo na mesečnom nivou 745din ili sama aktivacija?
Edit: videh sad da je mesečno...

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bejah do Telenora malopre da uzmem prepaid karticu (koje izgleda samo oni ne prodaju vise nigde sem u poslovnicama, svugde na kioscima i dragstorcicima samo MTS i VIP?), nema :)
A mogli su eto da kazu da sam i ja probao, zbog HBOa ;)

Ukoliko imam Prenesi Play+ L paket i uzmem HBO GO kao jedan od servisa, da li je aktivacija besplatna? Takođe da li mi upotreba ovog servisa troši protok u okviru paketa ili ne?

Otac i majka su mi sad u Futogu kod rodjaka,zao mi je cale sto ne zna da slika ekran da mi posalje,ali kaze da je tamo 4g signal telenora i to skoro full,tako da manite me te price vas par sto ste pisali da je tamo telenor ocaj.
Cale me cak zvao i viberom pricali par minuta nesto mi objasnjavao,radi savrseno,a nije na wifi bio.
Ne znam tacno ulica kako im se zove,ali znam da je uz samu reku.
I ja kad sam bio pre nesto vise od 2 god je bio super tadasnji H signal o cemu sam pisao,tako da stvarno ne znam u kojoj vi zabiti Futoga zivite kad kazete da je krs signal (mislim na njih par sto su kukali) :D
Krivo mi je samo sto ne zna da slika ekran da okacim,a ja ne znam ovako napamet gde mu se to nalazi da bi mu rekao.

Prvih mesec dana je besplatno,posle se plaća pretplata.Dobijaš 5Gb neta za HBO.

Ukoliko imam Prenesi Play+ L paket i uzmem HBO GO kao jedan od servisa, da li je aktivacija besplatna? Takođe da li mi upotreba ovog servisa troši protok u okviru paketa ili ne?

U sklopu tog paketa ti je ovaj servis stalno free.
AKo ga aktiviras imas dodatnih 5gb samo za Hbo gledanje,a ako to potrosis verovatno onda nastavlja skidati onaj regularan saobracaj za surf

Ako je Android Vol- + power dugme u isto vreme, nista lakse to moze i deda od 80 god da odradi.
Aj kazi caletu pa da vide te neverne Tome kako je tamo full 4G :)

Sent from my Ericsson 628 using Tapatalk

U sklopu tog paketa ti je ovaj servis stalno free.
AKo ga aktiviras imas dodatnih 5gb samo za Hbo gledanje,a ako to potrosis verovatno onda nastavlja skidati onaj regularan saobracaj za surf

A mogu li ga koristiti preko WiFi mreže?

Ako je Android Vol- + power dugme u isto vreme, nista lakse to moze i deda od 80 god da odradi.
Aj kazi caletu pa da vide te neverne Tome kako je tamo full 4G :)

Sent from my Ericsson 628 using Tapatalk
Ma ne zna cale to da radi,a ne znam ni ja ovako napamet gde mu se ta opcija nalazi pa da bi mu rekao,a tamo su svi od preko 60+ god.,tako da niko ne zna to da uradi ;)
A nije mu na tu foru,on ima posebno dugne za to slikanje,samo sad se ne secam ovako napamet gde mu se nalazi,a i bas ga briga da se tim smara,dosao covek na svinjokolj ;)
Moguce u tim njihovim zabitima da je bio slabiji,ali pricati da je ceo Futog I NS ocaj je smesno,ovamo gde su ovi moji su svi prezadovoljni,kao sto rekoh da je los telenor ne bi sa caletom ni mogao pricati viberom,a mi pricali i to super-idealan kvalitet bio :) A ako oce da proveravaju kakav je signal tih par sto zivi tu nek skoknu do ovih ulica uz Dunav sto idu,tu su ovi moji ne znam tacno koja je ulica.
Gledam sad na mapi i mislim da je neka od ove 2-3 ulice sto se nalaze izmedju Brace Bosnjak i Ribarske,a duz reke.

Poslednja izmena:

Uz play +i naviše je besplatan u slotu. 5gb donijes neta za hbo posle tih 5 trosis iz paketa. Ili wifi

Poslednja izmena:
Inace svideo mi se ovaj HBO dodatak tako da cu pred NG da se prebacim na Play+ L,kosta ce me 1312 din,a imam 350 min i 3 servisa (deezer,Hbo i Novinarnica),meni i previse :D

Nazad
Vrh Dno