Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Telenor sebe u buducnosti ne vidi kao telekomunikacionog operatera nego kao "Digital Service Provider-a". Otuda i razlika u pristupu, kao i ponuda takvih usluga.
Klasicni telekom provideri polako (ali sigurno) gube bitku sa DSP-ovima. Prebacivanje na nove izvore prihoda je neophodno. Ko na vreme krene ima sanse da prezivi, a ko zakasni...
Pozdrav

Bilo bi dobro da nam Pantam kaže, ako može, da li HBOGO kod Telenora ima HD ili ne?
Sad sam se prijavio na probni preko telenora. Povezao sam smart tv aplikaciju. Defininitivno je slika full hd, odnosno prilagodjava se brzini interneta. Odlicna slika

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Telenor sebe u buducnosti ne vidi kao telekomunikacionog operatera nego kao "Digital Service Provider-a". Otuda i razlika u pristupu, kao i ponuda takvih usluga.
Klasicni telekom provideri polako (ali sigurno) gube bitku sa DSP-ovima. Prebacivanje na nove izvore prihoda je neophodno. Ko na vreme krene ima sanse da prezivi, a ko zakasni...
Pozdrav

Tako je. Glavna telekomunikaciona mreža će biti internet koja će nuditi razne vrste servisa za prenos glasa, slike, zvuka i podataka od kojih će mnogi biti sa prefiksom premium koji će se plaćati.

Poslednja izmena:
Za 50 min gledanja mi otislo oko 670 mb.

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

Znaci 5 gb je za 2 filma i jednu seriju. Ipak sednes ko covek za kompom ili ispred tv-a i uzivanje

Sent from my iPhone using Tapatalk

TV koji podržava što sužava izbor na samsung i LG dok ostali puj pike ne važi :(

I jos po neki koji moze na net [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Interesantno da moj PANASONIC podržava Deezer i Netflix, a ne podržava Hbo?

Po čemu su to ovi servisi bolji ili popularniji od ovog ja nisam pametan????

Poslednja izmena:
Po tome sto su sklopili ugovor sa Panasonicom dok Hbo to nije.

Ja sam probao HBO GO na smart televizoru. Slika je dosta lošija nego preko Netflixa. Nemam načina da vidim koja je rezolucija, ali po mutnjikavosti slike reklo bi se da je nešto što liči na 720p, ali sa značajno slabijim bitrejtom od optimalnog.

S druge strane, kvalitet i izbor naslova daleko nadmašuje srpski Netflix.

Ček, ja koristim netflix (i od juče HBO GO) na kompu samo, na HD monitoru i oba mi izgledaju ok. Da li hoćeš da kažeš da netflix u Srbiji na TVu nije isti kvalitet strima kao na kompu? Ja se sećam da sam pre par meseci samo probao na nekom LG 42 inač TVu kako izgleda Netflix i da mi je delovalo isto dobro kao i na kompu. Da li je moguće da su to nekako nerfovali? Koliki je TV u pitanju? Možda je kod mene lepo jer je monitor 27".

Pitam sve ovo jer planiram da uzmem 4K TV (49-55) u narednom periodu, a uzeo bih ga 95 zbog Netflixa i HBO GO servisa. Net gajbi mi je, za sad, 20/1 ADSL.

Da bacim ja svojih pet para oko kvaliteta mreže.

Pošto živim u Obrenovcu i pošto je isti pre dve i po godine bio poplavljen, mogu da iz prve ruke kažem kako su se mreže ponašale u kriznoj situaciji. Sad, ta krizna situacija je nešto što se nadam niko više neće doživeti, ali jeste na neki način pokazatelj kvaliteta.

Naime, tada sam imao dve kartice MTS i Telenor, a par prijatelja VIP. 15. maja u toku dana svi smo neprestano pokušavali da stupimo u kontakt sa ljudima koji su ostali zarobljeni u gradu, i sa druge strane sa prijateljima van Obrenovca koji su organizovali razne vrste pomoći. Ja sam ceo dan bio na relaciji nasip na Kolubari i Barič (koji nije bio poplavljen i bio je kao neki izbeglički kamp za nas tad). Jedino, ali JEDINO su Telenorovi SMSovi prolazili van, dok nijedan drugi operater nije bio u funkciji. Pozivi su na telenoru proradili nekad uveče (posle ponoći) dok se u toku dana događalo da prođe poziv, čak i ka drugim operaterima, ali ipak najčešće telenor ka telenoru. Mts i VIP su bili u potpunom nokautu. Za MTS mi je to donekle razumljivo, jer mislim da najveći broj stanovnika koristi MTS ovde, ali VIP nema toliko korisnika i opet su bili dno.

Zbog tog ličnog iskustva bih ja uveo obavezni minimum kvaliteta i uslova koji mreža mora da ti zadovolji da bi bio operater. Taj minimum (da mreža uošte radi, kada dođe do havarije na delu mreže) nijedan operater nije ispunio u obrenovcu. Mobilna mreža je potpuno zakazala izuzev te bedurije, koja nam je doduše tad mnogo značila, što bi svako 25i sms prošao.

Nadam se da se situacija od tada popravila i da je infrastruktura sada kvalitetnija i da može da podnese slične scenarije bolje, ali ono - SNS.

P.S. Sa druge strane kad odem u selo koje je blizu granice sa Bosnom, radi samo MTS, dok telenor hoće odmah u roaming a vip se gubi i pre toga. Ali, eto, tamo sam 0,0007% svog vremena, pa mi nije ni važno. U stvari, možda mi je važno da budem nedostupan kad sam tamo :)

Poslednja izmena:
Mislim da si ti to lepo objasnio i na tvom primeru, koji je extreman ali najbolji(u smislu da se vidi koja je mreza najbolja kad je najpotrebnije, a vama je tad bilo jako bitno i hitno da doprete do "sveta") vidi kvalitet mreze.
Apsolutno sam saglasan sa tobom.
Inace, velika tragedija koja nas je zadesila kao drzavu, a vas koji zivite tamo cini se najveca u tom trenutku.

Sent from my Ericsson 628 using Tapatalk

Da bacim ja svojih pet para oko kvaliteta mreže.

Pošto živim u Obrenovcu i pošto je isti pre dve i po godine bio poplavljen, mogu da iz prve ruke kažem kako su se mreže ponašale u kriznoj situaciji. Sad, ta krizna situacija je nešto što se nadam niko više neće doživeti, ali jeste na neki način pokazatelj kvaliteta.

Naime, tada sam imao dve kartice MTS i Telenor, a par prijatelja VIP. 15. maja u toku dana svi smo neprestano pokušavali da stupimo u kontakt sa ljudima koji su ostali zarobljeni u gradu, i sa druge strane sa prijateljima van Obrenovca koji su organizovali razne vrste pomoći. Ja sam ceo dan bio na relaciji nasip na Kolubari i Barič (koji nije bio poplavljen i bio je kao neki izbeglički kamp za nas tad). Jedino, ali JEDINO su Telenorovi SMSovi prolazili van, dok nijedan drugi operater nije bio u funkciji. Pozivi su na telenoru proradili nekad uveče (posle ponoći) dok se u toku dana događalo da prođe poziv, čak i ka drugim operaterima, ali ipak najčešće telenor ka telenoru. Mts i VIP su bili u potpunom nokautu. Za MTS mi je to donekle razumljivo, jer mislim da najveći broj stanovnika koristi MTS ovde, ali VIP nema toliko korisnika i opet su bili dno.

Zbog tog ličnog iskustva bih ja uveo obavezni minimum kvaliteta i uslova koji mreža mora da ti zadovolji da bi bio operater. Taj minimum (da mreža uošte radi, kada dođe do havarije na delu mreže) nijedan operater nije ispunio u obrenovcu. Mobilna mreža je potpuno zakazala izuzev te bedurije, koja nam je doduše tad mnogo značila, što bi svako 25i sms prošao.

Nadam se da se situacija od tada popravila i da je infrastruktura sada kvalitetnija i da može da podnese slične scenarije bolje, ali ono - SNS.

P.S. Sa druge strane kad odem u selo koje je blizu granice sa Bosnom, radi samo MTS, dok telenor hoće odmah u roaming a vip se gubi i pre toga. Ali, eto, tamo sam 0,0007% svog vremena, pa mi nije ni važno. U stvari, možda mi je važno da budem nedostupan kad sam tamo :)
+1

Ček, ja koristim netflix (i od juče HBO GO) na kompu samo, na HD monitoru i oba mi izgledaju ok. Da li hoćeš da kažeš da netflix u Srbiji na TVu nije isti kvalitet strima kao na kompu? Ja se sećam da sam pre par meseci samo probao na nekom LG 42 inač TVu kako izgleda Netflix i da mi je delovalo isto dobro kao i na kompu. Da li je moguće da su to nekako nerfovali? Koliki je TV u pitanju? Možda je kod mene lepo jer je monitor 27".

Pitam sve ovo jer planiram da uzmem 4K TV (49-55) u narednom periodu, a uzeo bih ga 95 zbog Netflixa i HBO GO servisa. Net gajbi mi je, za sad, 20/1 ADSL.
Meni radi odlicno na lguhd49 tako da ako ti je njihov web os mogu da potvrdim empirijski da je odlicna slika. Sto se tice samsung tizen ili androida to ne znam.

Где то, у Подрињу или јужније? У Подрињу Мтс има 1 до 2 више БС по општини, али разлике у покривености са 2Г, у просеку, нема или је безначајна. Али је зато Теленор 3Г покривеност знатно боља, због 900 MHz пре свега.

Ja trebam da obnovim jedan ugovor na telenoru koji je istekao pre par meseci. U pitanju je račun od preko 2000din i plus pored toga imam i njihov mobilni internet. Pošto mi je trenutno potreban telefon, najviše bi mi odgovaralo da dobijem popust od 25% i mobilni. Kako podnošenje zahteva za raskid ugovora ili prelazak na prepaid trenutno nije opcija, zamolio bi ljude koji su se uspešno izborili za ovakve uslove putem email-a podele te prepiske samnom na PM kako bi imao početnu tačku za pregovaranje.

Poslednja izmena:
Где то, у Подрињу или јужније? У Подрињу Мтс има 1 до 2 више БС по општини, али разлике у покривености са 2Г, у просеку, нема или је безначајна. Али је зато Теленор 3Г покривеност знатно боља, због 900 MHz пре свега.

Да, у Подрињу, у брдима око Звориничког језера. Рођаци тамо сви имају редом МТС и кажу да је са њим добра покривеност. До пре пар година једино је МТС и радио и то само са неког брда, па су људи из села ишли дотле како би разговарли. Сад је пак боље доста.

Пре скоро две године кад сам ишао стварно јесте радио боље МТС од Теленора (тад сам имао МТС и Теленор картице), а за нет се искрено не сећам. Али ја свакако нисам меродован да кажем како је тамо. Ем ретко идем тамо (чешће идем у Грчку нажалост) ем кад идем, гледам да се искључим.

Ček, ja koristim netflix (i od juče HBO GO) na kompu samo, na HD monitoru i oba mi izgledaju ok. Da li hoćeš da kažeš da netflix u Srbiji na TVu nije isti kvalitet strima kao na kompu? Ja se sećam da sam pre par meseci samo probao na nekom LG 42 inač TVu kako izgleda Netflix i da mi je delovalo isto dobro...

To ne znam, jer na kompu gledam Netflix preko one aplikacije iz Windows Storea, a nemam full hd monitor (znam, stidim se), pa ne mogu da poredim.

Ali mogu zato da poredim situaciju na Samsungovom TV-u (55", full HD, nije 4k), kad se gleda iz njihovim aplikacija: HBO GO i Netflix - dupe i oko. Netflixu treba minut-dva da "razvije" strim u 1080p i to je to. Pri tome plaćam običnu HD pretplatu, a ne onu premijum 4k.

To ne znam, jer na kompu gledam Netflix preko one aplikacije iz Windows Storea, a nemam full hd monitor (znam, stidim se), pa ne mogu da poredim.

Ali mogu zato da poredim situaciju na Samsungovom TV-u (55", full HD, nije 4k), kad se gleda iz njihovim aplikacija: HBO GO i Netflix - dupe i oko. Netflixu treba minut-dva da "razvije" strim u 1080p i to je to. Pri tome plaćam običnu HD pretplatu, a ne onu premijum 4k.

I ja sam na tom "običnom" netflixu za sad. Znači HBO GO na tvu ide kilavo? Znam da je glupo, al je l možeš da probaš da pristupiš HBOGO-u na TVu preko ugrađenog browsera?

sorry za off. Ako treba nek mod prebaci ovo gde treba.

I ja sam na tom "običnom" netflixu za sad. Znači HBO GO na tvu ide kilavo? Znam da je glupo, al je l možeš da probaš da pristupiš HBOGO-u na TVu preko ugrađenog browsera?

Odakle ti da je kilavo? Na LG radi odlicno a malopre rece covek i na samsungu.

Pa nije kilavo, aplikacija radi lepo i strim je stabilan. Ali slika bi mogla biti bolja.

Možda probam i preko browsera, ali tu je muka ulogovati se (ko će da kuca password na daljincu :))

Poslednja izmena:

Ja malopre rekoh da na Samsungu radi odlično - recimo WW gledam ponedeljak popodne preko HBO GO čim dođem sa posla i slika je odlična i apsolutno tečna.

Ja malopre rekoh da na Samsungu radi odlično - recimo WW gledam ponedeljak popodne preko HBO GO čim dođem sa posla i slika je odlična i apsolutno tečna.

Kao što rekoh, to se odnosilo na balsin komentar da kod njega ne radi ok. Tj, radi ok, al je slika loša. Zanimalo me da li je do neta, tva ili ko zna čega drugog.

Nazad
Vrh Dno