Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Zanima me da li mozete da koristite mobilni internet dok razgovarate? Ja se ne secam da l moze.
Ovde u usa zavisi od operatera

Ako je signal 3G/LTE može, ako je 2G (EDGE/GPRS) onda ne.

Darko je u pravu,ta firma nije zvanicna i daje ti neku njihovu garanciju i to godinu dana. Zato su kod njih toliko jeftiniji telefoni. Sa drugom sam isao i tu je uzeo G2,dobio je samo godinu dana i to kod nekog njihovog servisa. U prevodu moze te zezati za garanciju kako oce. A i taj G2 je iz neke Kineske mreze i za njih je planiran.

I Telenor debelo zeza za garanciju pocev od nezakonitog zahteva da mora vlasnik ugovora predati i pokupiti telefon sa servisa pa na dalje. Kod nas nista od garancija ne vredi.

A zasto bi ignorisali cene telefona sa oglasa od operatera? To su zvanicni telefoni. Nosis ih u ovlasceni servia i nemas problema sa bezobraznima u Telenoru;)
S3 neo 350e u Tmoru... a telefon je oko 200e u oglasima:)

Legalna sam vidis i sam stavio pod navodnike. Nije regularna jer telefoni nisu od uvoznika tj regularno uvezeni u Srbiju i na njih nemas zvanicnu garanciju koju recimo Samsung daje ovde. Fiskalni racun kao takav ne znaci nista. Dakle i ako dobijes garanciju to je garancija njihovog servisa gde priuceni majstor Pera popravlja telefone.

Samo da se nadovezem, u Telekoplusu je garancija god dana i servisi koji im popravljaju telefone nisu ovlasceni.

Ja bio da uzmem telefon alcatel idol mini 2, ide mi 4980 din doplate na 1090 din pretplate, ali mi traze da sam najmanje 3 meseca u mrezi, i da platim unapred 3 pretplate, pa *** klosare za te pare kupujem nov telefon bez ugovora, da napomenem da sam bio 10 godina telenor pa 2 godine u vip-u, pa ponovo preneo broj u telenor, i *****ju sa kreditnim biroom iako nemam nikakva zaduzenja, primam redovno platu, dok je moj drug otisao, uzeo nov ugovor, ne radi nigde i bez problema mu dali telefon. Revansizam sto sam bio u vip-u ili sta? Zvao i korisnicki servis oni tek pojma nemaju kazu da mogu da uzmem tel. Firma je*e lud zbunjenog......

Ja posle ovog definitivno prelazim u drugu mrezu, jer ovakvo natezanje za telefon nize klase ko da je 2000 evra bre..... samo da izadje 3 meseca od prenosa broja kod njih, ne razumem da tako olako gube korisnike.....

Poslednja izmena:
@ZeXx to i ja rekoh par postova iznad. Znaci ta radnja nema regularne telefone i moze te vrteti sa garancijom kako oce ;)
@extazy drug ti je u Telenoru pa zato nista ne traze,ako si sad nedavno presao traze ti 3 meseca minimum da si kod njih. Ovako svi koji su kod njih uzimaju odma,ja sam isto nezaposlen i dobijam odma svaki put.

Poslednja izmena:
@ZeXx to i ja rekoh par postova iznad. Znaci ta radnja nema regularne telefone i moze te vrteti sa garancijom kako oce ;)
@extazy drug ti je u Telenoru pa zato nista ne traze,ako si sad nedavno presao traze ti 3 meseca minimum da si kod njih. Ovako svi koji su kod njih uzimaju odma,ja sam isto nezaposlen i dobijam odma svaki put.

Ma on nije imao ugovor, uzeo je novi broj, a ja sam bio telenor 10 godina, pa 2 god vip i sad ne mogu nista da dobijem, moram da dajem 3 pretplate unapred + 5000 doplata. Pa eno takav tel za 100e za kes po oglasima.

Ja definitivno idem iz telenora u vipu kad sam prelazio sve zivo davali samo da predjem, izboksovao sam nestandardnu ponudu, cak i kad sam hteo ponovo u telenor nudili mi ekstra ponudu, ali ja VO samo zbog telefona, nije ga bilo u vip-u, inace nikad ne bi presao kod ovih telenor *******ata, koji te navuku da predjes kod njih zbog telefona, kao moze, a posle ti ne daju telefon dok ne das pare.

Nisam toliko revoltiran zbog toga sto traze, koliko zbog toga sto kad sam podnosio zahtev za orelazak kod njih u mrezu i objasnio sta sve hocu i koji telefon, rekli su moze nema problema, a posle ne moze, jer ne daje kreditni biro.

Definitivno od sad kad idem u telenor ili ih zovem cu da snimam razgovore, pa sve sto mi kazu a posle ne bude tako da idem na SUD, pa dokle vise.....

Poslednja izmena:
U principu može i nema problema za uzimanje telefona, ali definitivno i sigurno mogu da kažu tek kada izvrše proveru u kreditnom birou. Tako je oduvek (otkad postoji KB).

Da li neko zna, u vezi Surfuj Plus paketa; da li obračunavaju duplu količinu megabajta i ako se skopi ugovor na 12 meseci ili mora na 24?

^Zato nosis direktno u ovlascen servis i briga te.
To i rekoh :) Ali toliko o njihovoj profesionalnosti i postovanju zakona.

Kao i Telenor, bez ikakve razlike.
Ako ti imas fiskalni, nema razlike, oba ce te vrdati kako im se cefne. A mnogo manje ima problema sa onim koji donesu telefonu iz Madjarske/EU (oni nose nazad na popravku, nema servis ovde uopste..). A ovde se stalno nalaze tragovi vode!

Ma i 6 meseci na 3 broja si dobio ranije da produzis ugovor sa telefonom, i uzmes nov.... toliko si dobar korisnik da jedini u Srbiji si to uspeo, ali nikako da pokazes da ne lazes jos uvek:)

To i rekoh :) Ali toliko o njihovoj profesionalnosti i postovanju zakona.

Kao i Telenor, bez ikakve razlike.
Ako ti imas fiskalni, nema razlike, oba ce te vrdati kako im se cefne. A mnogo manje ima problema sa onim koji donesu telefonu iz Madjarske/EU (oni nose nazad na popravku, nema servis ovde uopste..). A ovde se stalno nalaze tragovi vode!

Ma i 6 meseci na 3 broja si dobio ranije da produzis ugovor sa telefonom, i uzmes nov.... toliko si dobar korisnik da jedini u Srbiji si to uspeo, ali nikako da pokazes da ne lazes jos uvek:)

O cemu ti baljezgas? Jeste sad cu u Tunguziju da idem da bi uzeo mob.
I sve me nesto...,da ne kazem sta da ti dokazujem,imas ovde malo vise dokaza,ali opet glumis ludilo.

Navedi jedan... da ne pomisli neki novajlijsa da pricas istinu o Telenoru.
Pokazi da si dobio 6 meseci ranije da produzis ugovor sa telefonom i dobio novi telefon.

Alo bre,ko si bre ti ja tebi nesto da dokazujem?
Nema te 5 dana cim si video jos njih par da su ovde napisali da su isto dobili razne popuste,nema tvojih komentara vise u telenor temi od tad.
Sta cekas da se malo prasina slegne i prodju ti komentari pa onda da se opet vratis?
Evo da ti osvezim pamcenje,cim su pocele one kapi da prelivaju casu ti zbrisao sa ove teme,a vidim da si te dane bio aktivam u mts temi,sta je odma bezaniju vatas iz ove teme?

Poslednja izmena:
Stena nisam zbrisao vec se smeskao novoj promociji.

Na drugom broju koji je na prenesi s paketu ponudili su mi 20% popusta, obaveza na godinu dana, s tim što posle 6 meseci mogu da uzmem drugu promociju ili telefon, a posle isteka obaveze popust važi još 12 meseci bez ugovorne obaveze...

Da vas pitam, telenorov sam korisnik vec duze od 6 godina i uvek su mi bili najbolji, ali u poslednaj dva meseca internet im je neupotrebljiv!!! Znaci imam brze megabajte i odlicnu H+ mrezu na galaxy s4 a ping mi je ogroman a brzina neta nenormalno spora(2-4KB/s)... i sto je najgore nisam jedini, celo drustvo i rodbina imaju ovaj problem... Da li je neko od vas imao ovaj problem i kako ga je resio(ako ga je uopste resio)

PS: bio sam i u Telenoru da se zalim i samo su mi rekli da nije do njih

Da vas pitam, telenorov sam korisnik vec duze od 6 godina i uvek su mi bili najbolji, ali u poslednaj dva meseca internet im je neupotrebljiv!!! Znaci imam brze megabajte i odlicnu H+ mrezu na galaxy s4 a ping mi je ogroman a brzina neta nenormalno spora(2-4KB/s)... i sto je najgore nisam jedini, celo drustvo i rodbina imaju ovaj problem... Da li je neko od vas imao ovaj problem i kako ga je resio(ako ga je uopste resio)

PS: bio sam i u Telenoru da se zalim i samo su mi rekli da nije do njih
Izbriši proxy parametre u apn podešavanjima i videćeš promenu! [emoji6]

E hvala puno, resio sam problem brisanjem njihovog proxy servera! Jos mi je stajalo u podsvesti da je vec obrisan, a u stvari mi je bio obrisan na proslom telefonu, hvala jos jednom :D

Na drugom broju koji je na prenesi s paketu ponudili su mi 20% popusta, obaveza na godinu dana, s tim što posle 6 meseci mogu da uzmem drugu promociju ili telefon, a posle isteka obaveze popust važi još 12 meseci bez ugovorne obaveze...

Ovo im je postala standardna ponuda.
Tako da u racunici za ove rate preko TB treba uzeti u obzir da se efektivno samo 10% popusta dobija.

Na konto cena S3 Neo i T3: nevezano i da ti telefoni vani kostaju vise, ne vrede koliko kostaju kod nasih operatera.

Neverovatno, imao sam isti problem kod Telenora sada mi internet juri. Ima li kakva slicna caka i kod MTS/a. Primetio sam znacajno usporenje kao kod Telenora ranije. Vredi li brisati proxy parametre i za njih?

Po defaultu MTS vise nema proxy.

Imam sad jedno pitanjce vezano za brisanje ovih parametara.
I ja sam ih obrisao jos davno i sad net siba,ali medjutim mislim da sad mms ne moze da stize jer su tamo ostali oni parametri,kako to resiti?
Prilicno sam siguran da mms sa ovim postupkom ne radi (mozda gresim),ali ako ne gresim jel moze i mms podesavanje da se obrise kao ovo,ali da radi?

Poslednja izmena:

Kod mene ne postoji mogućnost u podešavanjima da se edituje postojeća konekcija, tj da se obriše proxy, nego se mora napraviti nova konekcija. Dobro, to je OK, ali zašto se onda opet posle nekog vremena taj famozni proxy ponovo pojavi u novokreiranoj konekciji, pa moram da budžim novu? Da li oni, tj Telenor, to mogu da unesu bez mog znanja i onbesposobe mi internet? A i za koji ... ga unose kad ne doprinosi brzini interneta? Mada, kad bolje razmislim, možda ga zato i unose :D

Ja zaista nikada nisam video tako nesto. Imam dva dodatna APN-a i uvek sve stoji onako kako sam upisao.

Burazeru uz račun za Oktobar stigao flajer da može da bira 20% na pretplatu, 1gb interneta više i 50%min više na paket PiS500. Ugovor ističe u Januaru. Mi smo izabrali 20% na pretplatu, aneks ugovora stigao 25novembra. Danas stigao račun za Novembar i popust su obračunali za ceo mesec.
Inače ovo mu je prvi ugovor u Telenoru, pre toga je bio na prepaid.

Da se nadovezem na jedan od postova sa prethodne strane, cisto da covek ne misli da je usamljen slucaj.
Dakle, ja sam par godina bio na Telenoru, pa ugasio broj jer tada nije bilo prelaska.
Ponovo sam aktivirao isti taj broj, koristio ga 3 meseca i trazili su mi jednu pretplatu unapred kada sam uzimao telefon.
Navodno, kreditni biro, iako nikada, nikakva dugovanja nisam imao.
Tu pretplatu su mi uredno odbili od naredna 2 racuna i sve ok.
VIP mi je npr trazio 3 pretplate i imali su neku *****nu racunicu u kombinaciji sa popustima...Samo Bog zna kako su do toga dosli

Izvestaj od kr.biroa je bolji ako ste imali neke kreditne proizvode koje ste vratili/vracate.
Taj ko nije imao nikad nista njemu ce biti "los" izvestaj. U smislu nepoznata kreditna sposobnost.

Nazad
Vrh Dno