Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Telenor zasluzuje najmanje hejta od sva 3 operatera. Koristio sam prvo MTS, pa VIP i sad Telenor i to je moje misljenje. A sto se tice najvecih cijena, ne morate da koristite Telenor, to je stvar izbora.

Naravno, to sam i ja hteo da kazem u potpunosti se razumemo.

Jedno je sigurno, ako imas problem bilo koje vrste a tice se Telenora, odes lepo u Telenor prodavnicu, objasnis, ljudi te saslusaju sa puno razumevanja i uvek nadju resenje, ali uvek. Nisu ni oni zlatna ribica da ispunjavaju svaku zelju koju mi smislimo i onako kako bi to nama licno odgovaralo ali uvek ima resenja u nasu korist bez prevelikih preganjanja i natezanja. (neki to zovu i "Customer Care")

Telenor zasluzuje najmanje hejta od sva 3 operatera. Koristio sam prvo MTS, pa VIP i sad Telenor i to je moje misljenje. A sto se tice najvecih cijena, ne morate da koristite Telenor, to je stvar izbora.

Nije to hejt, komentar se odnosio na onu opasku, da se "Telenor zayebao zbog optimizacije, da mu je krivo i da mu se vise nikada nece desiti takva glupost".
Mozes misliti, multinac-kompanija donela neispravnu odluku u drzavi Srbiji pa je grize savest :)

Svako može da bira šta mu više odgovara, ja lično verujem u Telenor i njegovu snagu koja se ogleda u odnosu sa korisnicima licem u lice, to iskustvo možete i lično videti kada svratite u bilo koji Telenor lokal, dok u MT:S-u nemaju niti stučan kadar niti fer i korektan pristup i komunikaciju ka starim korisnicima.

Što se tiče tog člana 29. opštih uslova i tzv "optimizacije paketa" Telenor uvek nudi rešenje za sve situacije i probleme.

1. Promena paketa na sledeći niži paket pod ugovornom obavezom bez ikakve nadoknade uz zadržavanje svih prenetih minuta.
2. Sporazumni raskid ugovora sa ukidanjem ugovorne obaveze uz vraćanje kupljenog Aparata, ili otkupom kupljenog aparata.

Nego me interesuje kako to da SBB TV i internet diže cene pretplate svaka 3 meseca a ne nudi ništa za to, samo ti stigne uz račun veća cifra i nikom ništa.

Telenor je u Srbiji već 6 godina i do sada nikada nije menjao nikakve pakete niti pretplate korisnicima. Ovo je prvi i kako sam zvanično saznao i poslednji put da se vrši nešto poput ove optimizacije paketa i ja im verujem.
I ja upotrebljavam Telenorov service nekoliko godina i da tacno je da su ovde bili najbolji ali se i oni izbezobrazise. Ta "optimizacija " bi bila tacan pojam kada bi ti dali nesto BOLJE za iste ili manje pare, ali ovako ispada samo GRABEZ. Premeste me u neku drugu tarifu tek tako. Obavestenje zabasureno negde na njihovom sajtu. Zasto ja treba da uopste idem na njhov sat i da tamo trazim nesto za sta uopste neznam da postoji, sta sam ja vidovita Vanga ??? Potpises ugovor za jednu stvar, ti prekrsis oni te tuze i ganjaju kao kriminalca a kad oni to urade , to je u redu ????
Ja stvarno volim njihovu mrezu jer je signal svuda dobar ali im ne dam da me prave majmunom. Ako stvarno mislis da su oni idealni poseti malo sajt "Nisam Ovca" pa vidi kakve sve prituzbe samo tamo stizu. U nekoj pravnoj drzavi ugovor je obaveza za SVE strane ne samo za jednu.
Sto se mene tice i Telanor se sad pridruzio lopovskoj i otimackoj druzini !!!

Posle 2-3 prilicno ostra ali realna mail-a koje sam im poslao upravo su me zvali sa ponudom :)

Sexy glasic operaterke rece da mogu da mi izadju u susret sa ponudom duplih minuta ka svim mrezama ako potpisem novi ugovor u okviru praznicnih promocija. Znaci u PiS1000 bih imao 600 min, 1000 sms i 1Gb neta s'tim sto se dodatni minuti ne prenose. I naravno famoznih 1000 min u mrezi. Ovo vazi i za svaki drugi paket, npr prenesi 500 itd, svuda bi se duplirali minuti ka svim mrezama.

E sad, malo je zbrzila deo oko trajanje promocije, zvace me opet pa cu proveriti, nisam siguran da li bi dupliranje minuta trajalo 2 godine ili samo godinu dana.

O rukavicama nismo pricali :d

E sad, uz ovo naravno ne moze da se uzme telefon, sto mi apsolutno ne odgovara, i dobija se vaucer sa popustom od 5k din za kupovinu telefona ako bi se uzimao novi broj :d

Ako sve ovo traje 2 godine onda je to sasvim ok tj bilo bi sasvim ok ako bih se iskombinovao za telefon u kes varijanti, oglasi ili kako god.

Eto, sad znate sta treba da radite, da se zalite na kriminalno mali broj minuta u telenor paketima i trazite prenos broja :) Radili su to ljudi i inace ali nisu svima tako lako nudili i izgleda da gube korisnike pa su se malo uozbiljili :d Mada je 50% popust bolja opcija od ovoga.

Poslednja izmena:
Нису ти понудили 50% на претплату?

Ne, to je mnogo bolja opcija jer PiS2000 sa 50% popusta kosta oko 1500din a ima 600 min i 2000sms/2Gb neta :)
Mada kada uporedim sa vip ponudom i 600 min, 1000 sms 1Gb neta za 1820 din nije lose, vip za malo vise para nudi 1050 smartova i 1Gb neta, znaci tu su negde paketi posebno za ljude koji dosta kucaju sms ali je fazon sto ne mogu da uzmem fon na rate.

Ipak mislim da je 1050 smartova + 1Gb bolja opcija jer Xperia P tu kosta 19k din a verovatno moze na 6 rata.

Poslednja izmena:
Ili ponuda mts-a sa 50% popusta MixNet L za 990 dinara - 600minuta (prenose se), 1500SMS (i oni se prenose), 1.5GB (i oni se prenose). Isto ne moze telefon, ali je bar duplo jeftinije... Mana je sto nije neogranicen internet.

U vipu za 1990din imas postpaid 700 - iskoristis promociju 50% vise svega u postpaidu, dobijas 1050 minuta, 1050 poruka i 700MB (ocigledno ne daju 50% vise megabajta :( )... Ono, nije na odmet razmisliti. I moze telefon.

Poslednja izmena:
Sumnjam da 50% promocija vazi za standard pakete, koliko sam razumeo to vazi samo za smart pp ponudu? :trust:

Pa ako 1050 min, 1050 sms i 700Mb kosta 1990din to je odlicno :) Ali kazem opet, treba proveriti da li 50% vise promocija vazi i za standard pakete. 700Mb mesecno nije bas mnogo ali je dovoljno za neki osnovnu android upotrebu.

Ali pazi sad ovo, skrecem sa teme ali kad si vec pomenuo, paradoksalno je to sto npr Xperia P u standard 700 (1990din mesecno) kosta 22990 din a u kombinaciji smart 700 + 50% vise + 1Gb (malo preko 1900 din ako sam dobro izracunao) 19490 din, ovo uopste nije logicno.

50% vise vazi i za standard tarife! Bar tako pise na sajtu, ali se ne dobija 50% vise protoka.

^ pa bem mu misa onda telenor sta god da ponudi opet nema sta da trazi pored vipa.

A jel dz edge net posle potrosenih 700Mb?

Samo na smartu je neogranicen net... To me nervira...

***a, ne moze sve :)
Ali opet 700Mb neta.. pa to je dovoljno za sve sinhronizacije, proveru mailova, neki casual surf, aplikacije, igre itd i onako mogu da se skidaju preko kompa a treba se kaciti na wifi kad god je to moguce :D
Jedino sto sam na telenoru stekao naviku da spavam sa tune in radio aplikacijom jer se ne cimam za prekoracenje potrosnje, u ovom standard 700 bi vec bila frka.

Pa valjda kuci imas wifi? Ja uvece iskljucim mobile data, ostavim telefon na wireless-u, pustim xiia live aplikaciju (isto internet radio), stavim da stane za pola sata i ne sekiram se... Inace sam na MixNet paketu kod mts-a, koji nema neogranicen net...

Ma nemam wifi, ja sam na sbb cable netu.. a hvatam neki jadan wifi kog vise nema nego sto ima :d

pa kupi bre neki wifi ruter, makar polovan na limundu :)

meni ovi sa telenora ne odgovaraju na email jos, ja necu sigurno da ih molim, verovatno cu preci na MTS MixNetM ali samo u koliko daju 50% na pretplatu (telefon mi ne treba) to bi ispalo 1.140 (sa 50% 570 din za 300min/600sms/600mb), za moje potrebe ful

^ zvace te verovatno, meni su na prva 2-3 maila odgovorili za 48h max a na poslednji 5 dana nije bilo odgovora ali su me zvali danas.

Samo kao ilustraciju da postavim svoju potrosnju na telefonu (Nexus S - Android 4.1). Aplikacije skoro isključivo update-ujem preko wifi, a imam wifi i kući i u kancelariji naravno... Bez wifi teško da bi se uklopio u 600MB za mesec dana. Ali uz wifi i ovo je dovoljno. Inače moj paket 600MB + 600SMS + 300min mi odgovara u kombinaciji sa jeftinim razgovorima u mreži na drugom telefonu, al sad da ne širimo offtopic.

Mobile data:
LqQ7o.png

WiFi data:
41UNn.png

meni ovi sa telenora ne odgovaraju na email jos, ja necu sigurno da ih molim, verovatno cu preci na MTS MixNetM ali samo u koliko daju 50% na pretplatu (telefon mi ne treba) to bi ispalo 1.140 (sa 50% 570 din za 300min/600sms/600mb), za moje potrebe ful

^ zvace te verovatno, meni su na prva 2-3 maila odgovorili za 48h max a na poslednji 5 dana nije bilo odgovora ali su me zvali danas.

:D ovi sa telenora kao da citaju forum, bas me sad zvala teta i ponudila promocije, ugovor salju kurirom, uzeo sam na 2 god ugovor 50% popust, bila je i ponuda 25% popust ugovor na 1 godinu, ili 2x vise minuta, mogu da se prebacujem na neki drugi paket jednom mesecno, ako kojim slucajem uzmem tel onda nemam vise popust nego placam ful pretplatu. tako da ostajem jos 2 god na lelenoru

Hmmm,ma sve se moze kad se oce,jos samo da daju popust na mob-ove i da i ja budem zadovoljan i pazarim ko covek 2 moba kod njih na ugovor,posto meni treba taj popust,a ne na pretplatu i sl. ;-)

Prelaz na nižu tarifu(zbog optimizacije), može u roku od 24h.
Raskid ugovorene obaveze(zbog optimizacije), može uz vraćanje telefona u koliko je u ispravnom stanju i uz gubljenje broja.
Bio sam u poslovnici jer me interesuje LG L9.U paketu PiS1000 košta 12000din.VIP mi trenutno otpada kao kombinacija jer ne postoji mogućnost drugog ugovora u roku od 6 meseci.Treba mi mala pomoć:D. LG L9 ili HTC Desire X?

edit.LG L9 ,sad pročitao:).Uradim raskid ugovora,iskoristim vaučer koji imam na 5000din i to je to.Valjda!Dajte neke sugestije,večeras rešavam to pitanje.
Hvala.

Poslednja izmena:
Telenor je dokazao da je isto, ako ne i veće g0vno, od ostala dva operatera.

Velikodušno su mi ponudili 100 minuta u mreži i 100 SMSa u paketu u kome već imam 1000 minuta u mreži i 500 SMSa....

ahahaha kakvi seljaci?

O kom paketu je rec, ako nije tajna?

Ovaj mali, konkretno, 150 + 500 + 500 fullspeed. posle 150 ide 1000 minuta u telenoru.

Nisam verovao da ću ovo reći, ali već danas idem u MTS da pokrenem prenos broja ....

Ali nije samo to ... mislim, nemam samo taj jedan broj kod njih, a nisam tražio ništa što već ne daju sami ....

Poslednja izmena:
Ment.oli, izgubice sve korisnike :) mts je solidna opcija posebno kada ne uzimas telefon i dobijes 50% nizi racun ali ako planiras i fon da uzmes razmisli o nekom vip paketu sa 50% vise.

.

Izgleda kako koga shvate ozbiljno, koliko si dugo korisnik? Jedino da zoves operatera i da kazes da ti daju 50% popusta bez telefona, ili ides u mts i navedi neki konkretan paket ili nesto

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno