Zasto? Stvarno pitas zasto?Ja imam Samsung A5 2016. Nije flaghip, i zavrsava mi sve poslove. Ne koristim ni 50% mogucnosti telefona. Ovaj telefon je recimo, kod svih operatora znatno skuplji nego na oglasima gde sam kupio moj A5. Zasto? E to mi vec nije jasno.
Ovaj telefon se po meni ne isplati kupovati preko mreze ni uz paket na 6 rata a ni na 24 rate.
Grešiš, alfa. Finansiranje ti daje proizvođač bez obzira na odabrani model, opremu, itd. Koncesionar ti može odobriti popust, opremu, šta već, ali to ne ukida finansiranje. Koncesionar danom kupovine dobija 100% ugovorene sume.Auto za rate nije bez kamate ili skrivenih troskova. Uvek je drugi model tj.oprema za rate i bez.
U Telenoru je taj telefon kada sam poslednji put gledao bio skuplji nego u Samsung store uz paket od 1000-1750 nisam siguran koji što nema logike. Kod VIP-a je dosta jeftiniji nego u Samsung store. U oglasima imaš one kojima hitno treba keš pa uzmu na 24 rate pa prodaju jeftinije (ili preprodavac uzme za džaba pa prodaje), a ima i švercovane robe naravno...Ja imam Samsung A5 2016. Nije flaghip, i zavrsava mi sve poslove. Ne koristim ni 50% mogucnosti telefona. Ovaj telefon je recimo, kod svih operatora znatno skuplji nego na oglasima gde sam kupio moj A5. Zasto? E to mi vec nije jasno.
Ovaj telefon se po meni ne isplati kupovati preko mreze ni uz paket na 6 rata a ni na 24 rate.
Grešiš, alfa. Finansiranje ti daje proizvođač bez obzira na odabrani model, opremu, itd. Koncesionar ti može odobriti popust, opremu, šta već, ali to ne ukida finansiranje. Koncesionar danom kupovine dobija 100% ugovorene sume.
Zasto? Stvarno pitas zasto?
Zato sto su svi telefoni na oglasima jeftiniji. Zato sto svi uzimaju telefone od operatera uz paket pa ih prodaju na oglasima uz nizu cenu naravno jer tako mora.
sent from P9 lite
Znam ja ljude koji kupuju telefone u radnji preko administrativne zabrane pa ih prodaju upola love. Ja letos uzeo 49" Grundig TV za 300e, uzeo sam pre 3-4 godine tv za posao za 350e a placen je 78.000, telefone, hardove i ostalo. Brdo stvari sam uzeo tako za sebe i drugare. Ta cena ne moze da se poredi sa cenom u radnji jer je nerealna skroz pa je nikada nisam ni spominjao ali ne znaci da takvih sema nema.Pricas napamet. Telefon je uvezen zvanicno preko uvoznika Samsunga za Srbiju. Kupljen preko oglasa jedne zvanicne prodavnice telefona na Kupujem Prodajem. Dobio sam fiskalni, garanciju i sve po redu a cena zamalo pa upola od Telenorove stare cene pre popusta.
Dok J5-6 trenutno kod Telenora kosta samo 10€ vise nego u pomenutoj prodavnici.
Kupovina novih telefona kod klinaca kojima treba lova, je po meni dobra opcija ako je telefon kupljen u zvanicnoj prodavnici, ako ima racun garanciju i tako to. Svercovane varijante po meni ne treba kupovati i pored dobre cene.
Naravno. Ja bolju kombinaciju od toga ne znam. Meni nije frka da kesiram fon, ne menjam ih cesto i ne kupujem bas top klasu.Ima jos nesto bitno... Ako kupis telefon na oglasu, mozes da dobijes 50% popusta na pretplatu bez uredjaja, umesto 30% koliko vec daju uz Telefon preko Telenor Banke. Em jeftiniji telefon em veci popust.
Ako kupis telefon preko oglasa, placanje je u tom slucaju iskljucivo solarno...
Evo čisto da javim da nisam uspeo da izdejstvujem popust u Telenoru, ali sam ipak produžio ugovornu obavezu, jer mi je to bila najpovoljnija opcija.Uzeo sam paket Prenesi Play+L, a pošto imam već aktiviran Telenor više na ovom broju, sada imam oko 500minuta, a sin i ja delimo 10GB neta + ja imam još 2GB za Deezer i 5GB za HBO GO. Realno to nisam mogao da ostvarim ni kod jednog operatera po toj ceni. U MTS-u paketi su uglavnom imali malo neta, tako da nisam mogao nikako da se uklopim. Što se tiče VIP-a povoljniji su im telefoni, a ovakav paket bi me mnogo više koštao. Nažalost imam više od 30 godina, a koristim mobilni internet tako da mi je to bila otežavajuća okolnost.
Generalno sam zadovoljan mrežom, a za razliku od nekih ja mobilni telefon dosta koristim i za razgovore i bitno mi je da sam uvek dostupan, mnogo više nego da li imam 70 ili 20mbps na speed testu. "Ozloglašeni" Telenorov internet kod mene radi sasvim korektno, surf otvara brzo, normalno slušam Deezer, gledam Youtube i HBO GO, a i meni najbitnije bez ikakvih problema koristim video pozive preko Skype-a i Whatsapp-a .
Da ne bude nisi probao druge mreže i slično, odmah da kažem da koristim službeni VIP broj i jedina prednost je što nas tu košta 1para minut( da dobro ste pročitali cenu :d ) , ostalo bolje da ne komentarišem, jer dok nisu postavili po 10 pojačivača mobilne mreže po spratu ...... MTS smo koristili do pre dve godine i svi još uvek kukaju što smo prešli kod drugog, ali firmi je jeftinije. Sve pogodnosti od skraćenog biranja mobilnih i lokala smo pogubili .
2008/9 su oni koji nemaju novca da kupe stan sponzorisali investitore tako sto su kupovali skupe stanove, a i banke tako sto su uzimali kredite kod njih.E sad, kad ljudi nemaju kesa a hoce nov fon onda bas i nemaju izbora pa trce kod operatera. ***, njihov problem. Zato su telefoni kod njih i tako skuplji, moze im se.
Meni pred Novu godinu. Letos su me otkacili lagano pa sam bio ljut kao ris jer je bilo ocigledno da su poceli da zatezu i jajare. U medjuvremenu su ocigledno dosli do zakljucka da im se onakva politika ne isplati. Bez problema sam dobio popust. Probaj slobodno, ne kosta te nistaP.s.jel ima neko da mu je skoro odobren popust? Vidim dosta ljudi se zali. Meni istice uskoro, a bas sam naostren ako mi ne odobre popust da ih napusim.
P.s.jel ima neko da mu je skoro odobren popust? Vidim dosta ljudi se zali. Meni istice uskoro, a bas sam naostren ako mi ne odobre popust da ih napusim.
Pa druze kako nisi uspeo? Imao je ovde decko kacio aneks ugovora sa popustom, moga si sa tim da ih iscimas. Ovako si odmah odustao na prvom koraku. Meni istice za 7dana i bas sam se naostrio n taj popust, makar napustio mrezu. 18godina broj u mrezi i nikakav popust. Sramota
Jedno pitanje za ljude koji koriste dodatak novinarnica; da li su časopisi u nekom formatu kao pdf ili kao u npr. u B92 aplikaciji?
I da li postoji opcija da se čitaju i na računaru?
Sa dve kartice ne. Za one sa jednom, mislim da da.Društvo jedno pitanje na brzinu. Jel Telenor zaključava sve uređaje, konkretno me iteresuje huawei honor 7 lite?
Društvo jedno pitanje na brzinu. Jel Telenor zaključava sve uređaje, konkretno me iteresuje huawei honor 7 lite?
Hvala na informaciji, gledam da ga uzmem ali bi se koristio na MTS mreži.Jel kod ovi dual sim telefona zaključavaju samo jedan slot? I ako je tako da li je onaj drugi sposoban za 3G/4G brzine (sećam se kod starijih telefona da je samo jedan slot bio sposoban za 3G/4G)?
Plus ako se koristi microSD kartica koja ide u sim2 jel to onda još veća zavrzlama?
P.s.jel ima neko da mu je skoro odobren popust? Vidim dosta ljudi se zali. Meni istice uskoro, a bas sam naostren ako mi ne odobre popust da ih napusim.
pre neki dan stigao anex sa zakasnjenjem, 50 % ladno. Zvao sam ih 5og januara i trazio produzetak ugovora, tj. anexa i taj datum su stavili na anex, tako da nisu ni tu fusarili.
Drugo je pitanje od koga si ti trazio. Prodavci nemaju ta ovlascenja. Najbolje, mejl [email protected]. pa tek onda kol centar, a ponavljam, u radnjama nikako !
To mnogi neznaju. Kod Vipa je obrnuto !
Pa pre dva meseca sam im salo na mail, ini su rekli da se javim mesec dana pred istek. Vidim da su iskustva razlicita, ali koliko sam shvatio samo treba biti uporan. Hvala na pomoci![]()
Proveri na ugovoru tacan datum isteka i javi im se mesec pre toga, jer ne obavestavaju na vreme o isteku ugovora, nego gruvaju punu cenu, dok se ne probudimo i dreknemo sta nam to rade. Eto to je jedna od bednih sicardjiskih njihovih zarada. Da drze do dostojanstva i poslovnosti, obavestavali bi nas o isteku na vreme !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari