Martin Mystere
Čuven
- Učlanjen(a)
- 04.02.2007
- Poena
- 935
Iskreno govoreći čak i ako je cena u kešu neznatno niža, ja uvek kupujem karticom na 12 rata bez kamate jer mi se dugoročno gledano tako više isplati...
Iskreno govoreći čak i ako je cena u kešu neznatno niža, ja uvek kupujem karticom na 12 rata bez kamate jer mi se dugoročno gledano tako više isplati...
Mislim da je fazon u tome sto Telenor ne proverava stanje sa kreditnim biroom pa tako svakome moze odobriti da kupi i najskuplji telefon, a tada se cesto desavaju situacije da im ljudi ne otplate nista (znam par primera), jer taj telefon uzmu oni koji nemaju nista kesa, prodaju ga za pola cene i nikada ne plate ni racun...
A kao epilog Telenor budzi cene da ne budu na gubitku, pa tako posteni kod Telenora naj...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja ovo propagiram od pocetka, ali cik da objasnim nekome ko hoce da "metne na astal iPhone/Samsung"Kupovinom na 24 rate si automatski prihatio da taj uređaj koristiš najmanje 24 meseca. Ja telefone koristim i duže, ali mi je bemisleno da uređaj otplaćujem tako dug period. Ako ne mogu da ga platim odmah, izabraću jeftiniji model koji mogu da platim odmah.
U US je bukvalno skuplje da se iPhone kupi u kesu nego da se vezes kod operatera.I imaš garanciju na isti 24 meseca. Isto tako možeš da ga prodaš i doplatiš za novi uređaj. A što se tiče toga na rate se uglavnom kupuju flagship-ovi, čak u US ti manje-više to dođe na rate jer je visoka mesečna pretplata i čak velika većina kupaca iPhone kupuje uređaj svako 2 godine.
Ja ovo propagiram od pocetka, ali cik da objasnim nekome ko hoce da "metne na astal iPhone/Samsung"![]()
Samo ti prozivaj, eno ja kačim uporedne VIP i Telenor rezultate, a vi svi Telenor fanboys samo pljujete ostale i govorite kako je Telenor najbolja mreža, a da drugu niste ni probali...Znači, ti kažeš da kod Telenora uglavnom klošari uzimaju najskuplje telefone zbog preprodaje a kod vipa eminentni građani koji se voze samo prvom klasom seoskog voza.
Nigde veze ni ti što ne čitaš jer sam ja rekao MOŽDA ja mogu ali ... To znači, možda ne mogu, možda mogu i da se nategnem i da kupim kešom a možda mogu i bez problema da iskeširam ali svejedno opet mi je bolje na rate ... Čovek priča za sebe i o svom primeru, ja opet pričam o svom primeru...Nidje veze sto ne citas, kada pise "ako ne mogu da platim uredjaj" u citiranom delu.
... a vi svi Telenor fanboys samo pljujete ostale i govorite kako je Telenor najbolja mreža, a da drugu niste ni probali...
Bitno je da ti znaš.Pod navodnicima je zato sto i sami ne znaju sta ce im flagship telefon. Da li je na astal ili ne je nebitno.
Vecina ljudi, koji nisu u ITu, za koje znam da nose najskuplje telefone ne stavljaju ih na astal stvarno, ali itekako ih ne koriste - ni za sta sem FB, WA, Viber i Twitter.
Za sta i 50e telefon sa oglasa odlicno posluzi.
Ja se nisam ni nadovezao na njegovu priču, da jesam verovatno bih ga citirao već na tvoju bez veze priču o "iphone/samsung telefonima na astalu" koja je tako glupa generalizacija. Nije problem njegov komentar već tvoj gde si izvrnuo i izgeneralizovao stvari.
Ili ga ti bude jasnije, ima ljudi koji kupuju na rate zato što im tako odgovara a ne zato što ne mogu da plate u kešu telefon koji bi im po tebi inače služio da se qrče u društvu.
... pa sto se onda nadovezujes na njegovu pricu o tome da ako ne mozes kupiti u kesu, trebas ici na slabiji model lepo? Kakve to veze ima sa time da mozes kupiti skup model, ali mozda zelis rate?![]()
Bitno je da ti znaš.
Nekom je bitna i brzina i fluidnost, nekom kapacitet, nekom kamera a neko jednostavno ne voli da menja često telefone i onda kupi flegšip model ali ga ne menja pojavom sledećeg flegšipa koji se pojavi da neznatno boljim karakteristikama, već ga nosi narednih par godina tokom kojih ga isti sasvim dobro služi i tek onda kupi novi - možda opet flegšip i to na rate...
Bravo za objasnjenje MM, upravo sam ja jedan od tih koji ne iskoriscava svoj flegsip ni 60% ali bitno mi je sto je brz i ne zasecka nikad i sto ima dobru kameru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari