Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Onda najbolje da pitas KS. Trosi se prvo dodatak pa onda net iz paketa.

Danam mi je dosao kuri na posao, doneo mi aneks ugovora u 16h i aktivirali su mi novi ugovor sa 50% popusta u 17:30 (15 dana pre isteka starog). Ako to nije ekspresno onda ne znam sta je.

U odeljku za Premium paket piše napomena:

"Minuti ka svim mrežama iz paketa se mogu koristiti za pozive ka svim fiksnim i mobilnim nacionalnim mrežama kao i za pozive ka 25 zemalja sveta (Austrija, Belgija, Bugarska, Kanada, Kina, Kipar, Češka, Danska, Francuska, Nemačka, Grčka, Hong Kong, Mađarska, Indija, Italija, Malta, Holandija, Novi Zeland, Norveška, Poljska, Rumunija, Španija, Švedska, Velika Britanija, i SAD), ne uključujući pozive ka brojevima sa posebnom naplatom."

Ovo uopšte nije loše, naprotiv. Naravno, za ljude koji imaju potrebe za telefoniranje ka tim zemljama.

Poslednja izmena:
Pretnje nigde nemaju prođu, naročito kad se ne temelje na očiglednim argumentima - mogu samo da budu kontraproduktivne.

Ja to vec godinama pricam i za MTS :)

Jel daje Telenor 50% popusta za nove korisnike koji ne uzmu telefon a potpišu ugovor na dve godine?

50% popusta nije u standardnoj ponudi, tako da verovatno neće davati novim korisnicima. Šteta, to im fali da imaju zaokruženu ponudu.

na koji mail im saljes svoje nezadovoljstvo cenama paketa, pretis odlaskom i trazis popust?

Nemoj na taj,vec na [email protected],ako posaljes na ovaj sto ti je @Falcon rekao,oni ce proslediti ovima sto sam ti ja dao,jer su oni ako mogu tako reci glavniji od ovog servisa ;)
Samo kad im saljes navedi odma i podatke za taj broj sto ih pitas,znaci (ime,prezime,jmbg i broj moba) jer bez toga nece da proveravaju vec ce ti reci u sledecem mejlu da im to posaljes i tako ces izgubiti dane ;)
I obavezno im u mejlu napisi da te pozovu da se dogovorite.
Preko ovog mejla sam ja sve resavao sa njima i ranije da obnovim ugovor i za drugi broj da mi daju 50% i za matorog da mu daju ranije da obnovi ugovor (pisao sam par strana iza pa procitaj) i sve mi je odobreno i ako ovih 50% i ovo za matorog vazi za naslabije pakete,opet mi je odobreno (posto ovde neko rece da izlaze u susret samo vecim paketima i racunima),sto se iz moja 2 primera vidi da nije tacno ;)

Poslednja izmena:
Pretnje nigde nemaju prođu, naročito kad se ne temelje na očiglednim argumentima - mogu samo da budu kontraproduktivne.

E pa tu i jeste caka. Moras sve lepo da argumentujes, da oni vide da si itekako upoznat i sa ponudom drugih operatera i da imas cvrst stav.
Ja sam pritom napisao da mi ugovor istice 17-og i ako mi ne odobre popust do tada 18-og prelazim kod drugog operatera. Napisao sam da to nje ni ucena ni pretnja vec obecanje i ja bih to sigurno ispunio.
Sa ovom ugovorom od 50% stvarno mislim da je ovo najbolja ponuda. Ja sam u principu samo paketima tj. cenom bio nezadovoljan i bezveze je sto moram da se cenkam ko ciganin s njima ali na kraju ispalo je sve ok.

Ajde ako može neko da odgovori iz iskustva ili da je upoznat:
Imam ugovor na dve godine koji ističe u septembru.Telefon mi već brljavi, vreme je za novi.Postoji či neka "gimnastika" da smanjim vreme čekanja do avgusta, kad je prvi momenat kada mogu da produžim ugovor i uzmem novi aparat "na paket"?

Posalji im mail i objasni situaciju, verujem da mogu malo ranije to da ti odrade. Pitaj ih slobodno, imas fore do avgusta.

Imam ugovor na dve godine koji ističe u septembru.Telefon mi već brljavi, vreme je za novi.Postoji či neka "gimnastika" da smanjim vreme čekanja do avgusta, kad je prvi momenat kada mogu da produžim ugovor i uzmem novi aparat "na paket"?

Da si malo citao forum video bi moje tekstove na ovo tvoje pitanje i to upravo od pre 7-8 dana

Zavisi koliko si dugo kod njih. Ja sam na Telenoru oko 15 godina, i par puta su mi 3 meseca pred istek ugovora izlazili u susret i uzimao sam telefon i potpisivao nov ugovor.

Dok meni nisu hteli ni dva meseca pre isteka da izađu u susret, za data ugovor uz laptop, a tražio sam zbog pokvarenog laptopa (otresô sam ga o zemlju slučajno :d), da uzmem novi. Sa tri ugovora kod njih, prvi 2000.

Nema pravila.

Poslednja izmena:
Ko zna po kom to kriterijumu racunaju. Meni je placanje preko trajnog naloga, tako da mislim da za sve ovo vreme koliko sam kod njih ni jednom nisam zakasnio sa uplatom (a i da sam hteo, ne bih mogao) :) a mesecni racun je oko 2200 din.

Da si malo citao forum video bi moje tekstove na ovo tvoje pitanje i to upravo od pre 7-8 dana

Evo sad sam pregledao i video tvoje tekstove.Samo jedan u kom kazes da si izboksovao 2 meseca ranije...Kao sto vidis to je dosta drugacije od ove situacije i mog pitanja.Ali ajde uputi mene slepog i nepazljivog, i daj link na post...

Sta je to dosta drugacije,koliko sam shvatio,pitao si da li ces moci da obnovis ugovor ranije.
Naravno da moze,u tom postu,a ima i od ranije sam govorio da se to moze,meni su dali vise od 3 meseca pre isteka starog,a mom matorom vise od 2 meseca.Takodje sam i napisao gde im se taj zahtev trazi i sta da se pise.Ako ti istice u septembru,mozes najnormalnije mesec dana rsnije obnoviti ugovor,za vise od mesec dana im moras poslati mejl da te okrenu i da se dogovorite jer oces da obnovis ugovor.

Meni je rekla pre neki dan u poslovnici mesec dana tacno pre moze, ko ce ga znati svima sve razlucito...

Sta je to dosta drugacije,koliko sam shvatio,pitao si da li ces moci da obnovis ugovor ranije.
Naravno da moze,u tom postu,a ima i od ranije sam govorio da se to moze,meni su dali vise od 3 meseca pre isteka starog,a mom matorom vise od 2 meseca.Takodje sam i napisao gde im se taj zahtev trazi i sta da se pise.Ako ti istice u septembru,mozes najnormalnije mesec dana rsnije obnoviti ugovor,za vise od mesec dana im moras poslati mejl da te okrenu i da se dogovorite jer oces da obnovis ugovor.
Pa koliko vidis to je 6 meseci ranije ipak je to dosta ranije...Bio i rekli mi moze ali u avgustu...

ako ih kontaktiraš preko mejla,možda ti odobre i 6 meseci pre isteka.Meni jesu.
Radnici u poslovnicama nemaju takva ovlašćenja pa kod njih nemoj ni da pokušavaš

Poslednja izmena:
6 meseci je mnogo, ne verujem da ce pristati na toliko ali na 3 hoce verovatno. Mail oni proslede vec nekome ko o tome odlucuje a mislim da im sada bas znaci da te vezu novim ugovorom posto im se korisnici osipaju a redovnog platisu vole svi sem banaka ;)

Odredjenoj segmentaciji korisnika mogu da odobre i 6 meseci pre isteka ugovorne obaveze.

Ukoliko vama ne odobre to je samo njihova losa volja. Oni ne mogu da na razlicite nacine tretiraju korisnike i da posluju pod nejednakim uslovima na trzistu i ako tako nesto rade oni moraju da imaju vazecu odluku o istom.

^ Posebni uslovi placanja, rabatne skale i slicno je pravo svakog prodavca. Nema mesta prici o tzv. "jednakosti", to ne postoji.

Poslednja izmena:
Jel zna neko kako mogu da se aktiviraju novi dodaci za postpaid korisnike preko portala dobre stvari? Nigde ne vidim opciju. Kad kliknem na opciju "telenor dodaci" imam samo "travel sure" i "roming karte za CG"

Ako ti znaci da bi aktivirao, imas dodatke i na *111# i android app.
Taj portal mi se nesto i ne svidja.

portal je krshina najgora ali mi bas odgovara da aktiviram dodatke preko njega jer mi je telefon u firmi kod koleginice kojoj bih morao sve da objasnjavam....

Moze li negde da se vidi moja "istorija" na telenoru (kad sam potpisao prvi paket, koji, kad sam potpisao trenutni ugovor i kada ...)
Registrovan sam na DobreStvari ali ne mogu da nadjem ako uopste ima.

Nazad
Vrh Dno