Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Radi provere u kreditnom birou.
Ako nema tekuci tj. u kreditnom nema rejting onda provajder moze da da uslov da telefon moze da uzmek tek nakon 6 redovno placenih racuna.

Poslednja izmena:
ali zasto ne moze odmah da isplati tih 2000din koliko kosta taj telefon?

Nemas tekuci = verovatno ne primas platu = verovatno ne mozes da isplatis pretplate tek tako.
To bi imalo smisla negde vani - ovde to ima veze sa realnoscu koliko i Dr. Who :)

Na neki nacin jeste signal upozorenja. Svaki zaposleni danas mora platu da prima preko tekuceg. Dakle zaposlen ~ tekuci.

A zar ne mogu da puste ako donese dokaze o redovnom placanju kod prethodnog operatera. Ne znam da li moze, samo nagadjam...

Svaki zaposleni danas mora platu da prima preko tekuceg. Dakle zaposlen ~ tekuci.

I ja sam bio iznenadjen kad sam saznao da ovo nije tacno
Plate legalno mogu da se izdaju na blagajni firme u kesu, bez ikakvih tekucih racuna, pozdrazumevano naravno sa placanjem svih poreza i doprinosa.

^upravo tako. Ne postoji zakon koji nekoga primorava da koristi bankarske usluge ukoliko zaposleni to ne želi (na svu sreću). Naravno gomila poslodavaca jeste u prilici da 'naredi' zaposlenom da otvori tekući račun, a nije ni retka pojava da poslodavac naredi da isti bude otvoren kod konkretne banke.
U skladu sa temom, treba očekivati da u 2014. godini Telenor uslovljava korisnike da 'moraju' da imaju tekući račun u Telenor banci!
Nisu li divne tekovine savremenog društva?

^upravo tako. Ne postoji zakon koji nekoga primorava da koristi bankarske usluge ukoliko zaposleni to ne želi (na svu sreću). Naravno gomila poslodavaca jeste u prilici da 'naredi' zaposlenom da otvori tekući račun, a nije ni retka pojava da poslodavac naredi da isti bude otvoren kod konkretne banke.
U skladu sa temom, treba očekivati da u 2014. godini Telenor uslovljava korisnike da 'moraju' da imaju tekući račun u Telenor banci!
Nisu li divne tekovine savremenog društva?
Ne brinite, neće ;).

Pa ne bi, ali sam mislio kao neki dokaz da se placa redovno do 20og u mesecu ako to moze da pomogne uopste :/

Telenor od kako je poceo da radi na srpskom trzistu za kupovinu telefona uz tarifni paket trazi izvestaj iz kreditnog biroa.

S obzirom da se zapravno kupovina telefona preko paketa racuna kao neka vrsta robnog kredita neophodno je da je korisnik pozitivan (da nema dugovanja po pitanju kredita bilo koje vrste) u kreditnom birou.

Ne mora se biti zaposlen da se otvori tekuci racun dovoljno je da sa licnom kartom ode u bilo koju banku i podnese zahtev.

Nikakva novost ko je do sada uzimao telefone kod njih zna kako ide procedura

Takodje novi korisnici nemaju mogucnost kupovine na rate, a to se odnosi i na stare pripaid korisnike

Ali ako nemas platu, ili ako je dobijas na ruke, sta im znaci da imas racun otvoren?

Ne rade oni proveru u kreditnom birou da li ti primas platu vec da pogledaju izvestaj tvoje zaduzenosti dali svoje obaveze izvrsavas na vreme ili ne.

To je jedna administrativna provera preko koje oni mogu da ti smanje bonitet ako prema njima ne izvrsavas obaveze

Pa ces ubuduce zaduzenja (ne)dobijati uz veci oprez

Poslednja izmena:
Bas se ovaj Telenor obrukao za ove novogodisnje praznike. Bacili kosku (vaucer) sirotinji da se glodju po oglasima. :)

Koliko njih prodaje vaucere, rekli bi se da i njihova okolina iste ne zeli :D

Ne mora da znaci.Problem je sto vecini ljudi koje znam ugovor ne istice u skorije vreme te im vaucer nista ne znaci.Btw imam vaucer viska,ako nekom treba dao bih ga veoma povoljno.Uzeh danas Alcatel Idol X na 6 rata.Neko pomenu proveru u kreditnom birou,ja sam tamo crven zbog nekog kasnjenja pre 6 meseci.Nisu mi pravili nikakav problem,mozda zato sto sam stari korisnik.

To mi je palo na pamet, ali nisam hteo da bacam ideje nasumicno sta tu moze, a sta ne.
Koliko sam tu i tamo citao, samo finansijske institucije mogu da upisu kasnjenja, dok svako moze da cita. Ali operater do sada nije mogao da upise, iako se pricalo da moze.
Sada ce Telenor moci da nekako ubaci u ugovor da to ide preko banke i upisuje u KB.

To i dalje ne objasnjava kakve veze ima otvoren racun bilo gde :)

To sa otvorenim računom nije nista novo, i ima veze sa proverom u kreditnom birou. Onaj ko nema otvoren račun, taj ni ne postoji u bazi KB, i operatori ne mogu da provere eventualna dugovanja. Iako im to nije neka siguracija, ipak procedura je takva. Kad sam pre nekoliko godina uzimao broj postpaid u vipu, tražili su mi bilo kakvu karticu iz banke. Kada je drugar uzimao postpaid u telenoru pre par godina, i tada su uslovili da otvori običan tekući račun... Nema to veze sa Telenor bankom, niti je to samo uslov telenora. A mislim da na sajtu vipa sam video da piše da se kao dodatni dokument za zasnivanje postpaid ugovora, može tražiti kao dodatni dokument kartica iz banke...

Bas tako, odavno je to uslov. Racun otvoren najmanje 3 ili 6 meseci. Kad je sestra uzimala fon, to je bilo jos pre godinu i malo vise, ugasila je racun u jednoj banci, i otvorila u drugoj, i nije moglo, jer nema stari racun, iako prima platu preko banke preko 5 godina.
A meni su redovno trazili pored LK i jos neki dokument, jer nemam cip. Ko ima LK sa cipom, ne mora. Ova bez cipa nije validna, valjda.

Pa zar nije logično da ako neko nema istoriju u KB jer nema račun u banci, da samim tim nema ni kredite ni kreditne kartice, ni bilo kakva dugovanja?

Nije im cilj samo to, da vide da li imaš ili nemaš .... nego, i ako imaš, da li plaćaš redovno....

To ti je ono, potvrda da nemanju. Mora da imaš račun, da vide da nemaš dug ili ako imaš da redovno plaćaš. Samo nemanje računa nije garant. :) :)

Meni su tako preko vipa blokirali pare na racunu na kraju kada su me tuzili :)

Kod francuskih operatera vidim da je 450e.. Ovo kod nas je 520e sto je klasika za srpske operatere.

Nego pravo je cudo da smo poceli da drzimo korak sa svetom. Telenor je u decembru mesecu prilicno osvezio ponudu telefona, bolja je od VIPa i MTSa.

U svakom slučaju bi pre otišao na par dana do Nemačke, tamo pazario Nexus 5 za 350 EUR, i još video neki novi grad... Onda natrag na mts sa 50% popusta, i na kraju sam za iste (ili manje pare) leteo low cost-om u Nemačku, kupio telefon i bio par dana i upoznao neki novi grad.

Onaj ko nema otvoren račun, taj ni ne postoji u bazi KB, i operatori ne mogu da provere eventualna dugovanja.
Mislis ako nikada nije imao racun, ili ako trenutno nema racun?

Pa zar nije logično da ako neko nema istoriju u KB jer nema račun u banci, da samim tim nema ni kredite ni kreditne kartice, ni bilo kakva dugovanja?
Ne. Ja nisam imao tekuci godinama, a imao sam kreditne od kad su mogle da se koriste u inostranstvu.

Meni su tako preko vipa blokirali pare na racunu na kraju kada su me tuzili :)
??? VIP moze da uradi administrativnu zabranu? Ili je to bilo po nalogu suda?

Pa izvrsni nalog ili kako se zove, preko suda, ali da nisu imali broj racuna nasli bi ga juce..

Nazad
Vrh Dno