Svaki zaposleni danas mora platu da prima preko tekuceg. Dakle zaposlen ~ tekuci.
Ne brinite, neće^upravo tako. Ne postoji zakon koji nekoga primorava da koristi bankarske usluge ukoliko zaposleni to ne želi (na svu sreću). Naravno gomila poslodavaca jeste u prilici da 'naredi' zaposlenom da otvori tekući račun, a nije ni retka pojava da poslodavac naredi da isti bude otvoren kod konkretne banke.
U skladu sa temom, treba očekivati da u 2014. godini Telenor uslovljava korisnike da 'moraju' da imaju tekući račun u Telenor banci!
Nisu li divne tekovine savremenog društva?
A zar ne mogu da puste ako donese dokaze o redovnom placanju kod prethodnog operatera. Ne znam da li moze, samo nagadjam...
Ali ako nemas platu, ili ako je dobijas na ruke, sta im znaci da imas racun otvoren?
Mislis ako nikada nije imao racun, ili ako trenutno nema racun?Onaj ko nema otvoren račun, taj ni ne postoji u bazi KB, i operatori ne mogu da provere eventualna dugovanja.
Ne. Ja nisam imao tekuci godinama, a imao sam kreditne od kad su mogle da se koriste u inostranstvu.Pa zar nije logično da ako neko nema istoriju u KB jer nema račun u banci, da samim tim nema ni kredite ni kreditne kartice, ni bilo kakva dugovanja?
??? VIP moze da uradi administrativnu zabranu? Ili je to bilo po nalogu suda?Meni su tako preko vipa blokirali pare na racunu na kraju kada su me tuzili![]()
Ja mislim da je bitno da ima neki aktivan racun.Mislis ako nikada nije imao racun, ili ako trenutno nema račun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari