Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Мени се чини да су мењали и пре 2-3 године и да је могао раскид УО због тога.

Ja sam u ovoj mreži preko 20 god i nikad se nije desilo da mi promene paket u toku UO.
Kada mi istekne UO i kad hoću da obnovim i tražim isti paket onda mi kažu da taj moj stari paket više ne postoji i da moram da izaberem neki drugi od trenutno važećih.
Čak je bila i opcija da mogu da ne obnovim UO ali da nastavim da plaćam redovno stari paket koji sam koristio. Znači nikad nije bilo da mora da se promeni paket u toku trajanja UO.

Upravo mi je izašla ova reklama na Instagramu, da li neko zna više o ovome?

Prilozi

• 20240913_230431.jpg
    20240913_230431.jpg
    74 KB · Pregleda: 268
Upravo mi je izašla ova reklama na Instagramu, da li neko zna više o ovome?
Ne bih ni najgorem neprijatelju preporucio...

Yettel ex Telenor je prvi operater koji je menjao uslove u toku UO korisnicima. Tako da nije tačno da nikad nisu menjali.
Mesas neke stavri, menjali su cenu, a ne pakete tokom UO a nisu ni jedini, isto to su radili i MTS, Supernova, A1 itd...
Yettel ex Telenor je prvi operater koji je menjao uslove u toku UO korisnicima. Tako da nije tačno da nikad nisu menjali.
Jeste, ali zbog promene cene a ne paketa...

Jos jednom cu ponoviti - sramota! nabili su te gb (300-400) kao da vise od 2% korisnika iskoristi to, a jeftiniji paket ce i sa 50% popusta i e-racunom kostati preko 2.000 dinara.

Stephen King Laughing GIF by Coolidge Corner Theatre

A cene kao da nam smo Luksemburg, ali ni to neće biti prepreka kada bude trebalo da se kupi statusni simbol Jabukica.

A ja se ponadao da će krenuti novi paketi tek od 1.oktobra, falila mi 2 dana da mogu da pređem na prepaid 😂
Ništa onda da se rastajemo.

Sustinski poskupljenje paketa kao i uvek. Uzmimo Yettel 100 kao slican paket sadasnjem Total 40 koji koristim. I sa 50% popusta (pitanje da li ce ga biti u buduce i kada ce to prestati), paket je skuplji, i daje dve aplikacije umesto do sada 3. Neta ima vise ali bespotrebno.

… svaki paket ima više neta, manje aplikacija i solidno viša cena… i sa 50% ne može da se nadje ispod 1500 dinara, opet sa aplikacijom manje, a da vredi…

Jos jednom cu ponoviti - sramota! nabili su te gb (300-400) kao da vise od 2% korisnika iskoristi to, a jeftiniji paket ce i sa 50% popusta i e-racunom kostati preko 2.000 dinara.

Klasičan “Upselling“… nerealna razlika u ceni između jakih paketa i slabih, jer “za samo x dinara imate mnogo više interneta”.

Mada ako ćemo biti realni neki normalan paket je manje više ostao isti kao pre nekoliko godina.
Između 2020. i 2022. sam u Yettel plaćao 2.199 dinara, tadašnji Total 12 sa 12GB neta. Sada je ovaj novi Yettel 20 sa mnogo više interneta za ZB i 8GB više u zemlji, 2.399 din. Jeste malo skuplji, dobija se više interneta, zakinuli su jednu aplikaciju, ali sve ostalo je toliko poskupelo da je ova razlika praktično zanemarljiva.

Jedina dobra stvar je Mobile M paket koji je dobar za korisnike sa 50% popusta jer je razlika samo 50 din ( 2150 umesto starog Total Data 2100 din ) a dobije se 3 GB rominga i 400 GB po max brzini za Srbiju dok je stari Total Data imao 2 GB za roming i 100 GB po max brzini za Srbiju.

Ako je L po ceni od 1700, onda je jos bolje nego sto je bilo.

Prilozi

• 20240916_104812.jpg
    20240916_104812.jpg
    102.2 KB · Pregleda: 182
De objasni mi matematiku, ocigledno sam glup? Ako je 4999 cena paketa sa e-racunom, kako sa 1300 dodjemo do 2999, na sta jos pise da ide popust za eracun?

De objasni mi matematiku, ocigledno sam glup? Ako je 4999 cena paketa sa e-racunom, kako sa 1300 dodjemo do 2999, na sta jos pise da ide popust za eracun?
Bio bi ti paket 4300, da je standardnih 50%, a oni ti jos skinu 1300 i tako se dodje do 2999.

Ok, to i donekle ima smisla, dok se ne procita i ovaj deo, pa ispada da tih -1300 mogu i da "otkazu". Sacekacu jos koji dan se i u kontakt centru dogovore sami sa sobom, posto su potvrdili moj primer.

@televes
Ponuda mi je u aplikaciji, nisam nista boksovao ni trazio. Donekle je ok, ali ako bude jos -1300 je top! :cool:

Prilozi

• Screenshot_20240916-110806_Yettel.jpg
    Screenshot_20240916-110806_Yettel.jpg
    130.4 KB · Pregleda: 163
Poslednja izmena:
… svaki paket ima više neta, manje aplikacija i solidno viša cena… i sa 50% ne može da se nadje ispod 1500 dinara, opet sa aplikacijom manje, a da vredi…

Ponudili su mi Yettel 20 1450 din. Naravno samo jedna palikacija. Sa dve bi bilo o.k. Meni treba Dezer i HBO Max.

… isti slučaj… uz Total 10 imao obe i sada sam u potrazi za alternativanom mrežom za telefonske usluge i net, aplikacije će ići alternativno…

Pa sada je Yettel Mobile M 2150 dinara sa 50% popusta, ima 400GB neta i 3 aplikacija, neograničeni pozivi i poruke, isti je kao i Mobilni Net 400 za 2000 dinara tako da im je taj Mobilni Net 400 postao bezveze
A i nije fer što su sada stavili da se bira izmedju Max i Deezer kada su ranije mogla oba na manjim paketima

… i to su sve računice sa 50% popusta, za koje nas teraju da se natežemo sa njima…

Interesantno je i da u najjeftinijem paketu Yettel Start podaci se NE prenose u naredni mesec, znaci ide mesec za mesec pa koliko potrosis, a razgovori samo se prenose 1 mesec, ne na 3 meseca kao sto je bilo

Nazad
Vrh Dno