Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] e-sim

Imam galaxy S22+ i pokušao sam da aktiviram e sim ali kao da nemam opciju za dodavanje. Pisao sam Samsungu i rekli su da nije njihov problem da se obratim operateru a operater kaze da nije to njihov problem. Da li neko zna neki način kako da aktiviram e sim

Prilozi

• Screenshot_20221028-221304_Call settings.jpg
    Screenshot_20221028-221304_Call settings.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 44
Ja ako se ne varam, obično je samo jedna pozicija rezervisana za e-sim broj. Verovatno baš prvi slot.
Ti na prvom mestu već imaš neki broj, prema slici koju si okačio.

Ako je moguće , odradi zamenu mesta.

*Uputstva si upratio nadam se?

Ne,RATEL ne dozvoljava kloniranje kartica pa nijedan sat sa LTE ne radi kod nas… šatro zbog bezbednosnih razloga je kriminalističkq policija to zahtevala(kao broj motora kod automobila),alu druga je to priča

Fascinantno mi je da još uvek mora da se ide kod njih po ESim, da to nisu namestili u aplikaciji, kako god. Mislim nije bolje ni kod ostalih mnogo, ali sam nekako od Yettela više očekivao.

@agasoft Jedino Globaltel šalje qr kod za esim profil na mail kada ga kupiš na sajtu, kod svih ostalih moraš da ideš u poslovnicu.

Fascinantno mi je da još uvek mora da se ide kod njih po ESim, da to nisu namestili u aplikaciji, kako god. Mislim nije bolje ni kod ostalih mnogo, ali sam nekako od Yettela više očekivao.
Da je istao norveški vlasnik,verovatno bi bio u pravu za Yettel,sada nisu ništa naročuto jer im mts komanduje,a mts nije baš u interesu da neko ponudi nešto što oni neće.Globaltel he sa druge strane mala mreža,pa im ne smeta

Mislim da čak i MTS ima nešto preko portala, čini mi se da sam video negde da možeš da zatražiš ESim.

Jedno verovatno glupo pitanje. Pošto će moj telefon imati specifična podešavanja i ne bih voleo da oni brčkaju po njemu ako baš ne mora, moram li da im nosim telefon da oni sami unesu ESim, ili ima nade da će mi izdati papir da to kasnije uradim sam?

Dobije se kartonska kartica sa aktivacionim QR kodom i svim ostalim podacima. Preko te kartice mozes svaki put sam da je aktiviras.

@agasoft Ne, dobiješ papir sa qr kodom za taj esim broj i sam aktiviraš broj skeniranjem koda telefonom.

Šta treba od dokumentacije u Yettelu da se prebaci broj sa klasičnog sim na esim? U pitanju je prepaid broj.

Nije registrovan. Znači da ponesem onu karticu sa serijskim brojem, pinom i pukom.

Ljudi kako se ponasa mob ako dodam esim neki paket neta (tipa MobiMatter,Airalo i sl.) za Grcku i odaberem to za net?
Jel onda u tom slucaju moj primarni yettel esim bude skroz nedostupan i za pozive i za sms i za net ili?
Bilo bi dobro da je ovaj virtuelni net provajder samo za net,a da se pozivi i sms mogu obavljati normalno preko esim yettel...ali to je verovatno samo moj san :D

Ako koristiš iPhone 13 ili noviji imaš podršku za 1. Fizičku karticu + jedan eSIM ili 2. eSIM + eSIM.

U tom slučaju si ograničen na jednu aktivnu eSIM karticu i jednu fizičku. :/

A pretpostavio sam. Ali sam se nadao da moze esim net,a pozivi i sms preko yettela dok sam u Grckoj

mozes ponovo traziti yettel fizicku sim karticu a esim uzmi koji hoces i onda ce raditi obe kartice

Imam iPhone 14 Pro i po specifikaciji on moze kombinaciju nano i e-sim.
Pitanje, jel moze preko nekog naseg provajdera da se uzme prepaid esim, koju bih koristio samo u Srb (eventualno Makedonija, na putu za Grcku) a da se moze poruciti i platiti iz inostranstva?

Imam iPhone 14 Pro i po specifikaciji on moze kombinaciju nano i e-sim.
Pitanje, jel moze preko nekog naseg provajdera da se uzme prepaid esim, koju bih koristio samo u Srb (eventualno Makedonija, na putu za Grcku) a da se moze poruciti i platiti iz inostranstva?
Globaltel, plaćaš karticom na sajtu i qr kod šalju na mail adresu koju upišeš.

iz iskustva od prosle godine, mislim da ne moze jer su mi trazili da dodjem u poslovnicu da podnesem zahtev. U principu, kod njih mora prvo ti vide facu pre nego sto bilo sta urade ...Totalno suportno recimo nego Globaltel gde je sve zavrseno sa podnosnjem zahteva i dobijanjem e-mail sa eSim

iz iskustva od prosle godine, mislim da ne moze jer su mi trazili da dodjem u poslovnicu da podnesem zahtev. U principu, kod njih mora prvo ti vide facu pre nego sto bilo sta urade ...Totalno suportno recimo nego Globaltel gde je sve zavrseno sa podnosnjem zahteva i dobijanjem e-mail sa eSim
Ovakav odgovor sam dobio iz Yettela, Globaltel mogu sve remote da uradim, pa cu to i probati kasnije, s obzirom da se taj neki paket koji meni odgovara ukljucuje odmah i vazi 10 dana.

Nazad
Vrh Dno