Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Sad sam probao kod sebe i radi i iz galerije, skeniran isecen skrinshot QR koda Telekomovog racuna.

Doduse meni odmah otvori galeriju, odnosno slike, bez ovog navigiranja. Sve to na Samsung S20FE.

Koristim Samsung Gallery i Samsung My Files.

Ako uspes da odes do lokacije gde ti je skrinsot QR koda, probaj da otvoris i trebalo bi svejedno da radi i tako.

Što se tiče ips skeniranja sada radi kako treba. Iz galerije nije radilo jedno vreme, pisao sam im i u nekom update-u su rešili (više se ni ne sećam kada je to bilo).

A vezano za Add from Galery meni direktno otvara Recent Photos. Samsung One UI 6.1. Kod tebe je očigledno neki korak više.

Sad sam probao kod sebe i radi i iz galerije, skeniran isecen skrinshot QR koda Telekomovog racuna.

Doduse meni odmah otvori galeriju, odnosno slike, bez ovog navigiranja. Sve to na Samsung S20FE.

Koristim Samsung Gallery i Samsung My Files.

Ako uspes da odes do lokacije gde ti je skrinsot QR koda, probaj da otvoris i trebalo bi svejedno da radi i tako.

Da li vama radi IPS skeniranje?
Na prethodnim stranicama sam video da u zavisnosti od update-a aplikacije po nešto se popravi, a ponešto ne radi (a radilo je)
Trenutno mi ne radi IPS skeniranje, ali skeniranje iz galerije radi.
Radi, ali moram da otvaram foldere. (DCIM/Camera pa izaberem sliku)

U aplikacijama drugih banaka nema tih problema sa IPS plaćanjem.

Juče je radilo skeniranje QR koda iz galerije (kod mene), pre oko mesec dana nije.

Na koju foru Yettel i 3Bank nude 4% Bonus kamatu za stednju po vidjenju? Kako se njima to isplati?

Je l ima neko problem sa OTP kodovima danas?
Na dva broja mi ne stizu sms kodovi, iz banke me uputili na operatera (Yettel takodje) a oni me vratili na banku.

Na koju foru Yettel i 3Bank nude 4% Bonus kamatu za stednju po vidjenju? Kako se njima to isplati?
Tako što je prekonoćna kamatna stopa za kreditne olakšice (kredit za likvidnost banke) kod NBS 7%, pa im se više isplati da nama daju 4%.
A ako im ne treba novac za likvidnost, NBS im daje 4.5% na novac koji drže u NBS, pa su opet u plusu.

Imaš ove dve opcije, plus investiranje plus stvari za koje ne znamo ni da postoje.

Svakako, novac klijenata nikada ne miruje ili "leži" na računu.

U teoriji, kada bi svi klijenti bili koje banke u istom trenutku hteli da povuku svoja sredstva, to ne bi bilo moguće.

Da li se bese jos uvek naplacuje za "odbijene transakcije u inostranstvu" Max paket.
Greskom sam pokusao da narucim stvar sa Aliexpressa a nije mi otkljucan kanal za placanje u inostranstvu.

Povezana stvar, kakva su tačno obaveštenja obuhvaćena opcijom "Odbijene transakcije"? U aplikaciji piše "sva odbijena plaćanja ili transakcije", ali nisam obavešten kada sam pokušao da podignem novac na bankomatu sa isključenim tim kanalom. Ruku na srce, bankomat jeste ispisao da je transakcija odbijena zbog prekoračenog limita, ali očekivao bih tu dodatno obaveštenje u vidu notifikacije. Sad ne znam da li je tako predviđeno ili je neka greška u sistemu. Pre neki dan su mi poslali i ponudu za refinansiranje, iako mi je isključena opcija "Ponude banke".

Povezana stvar, kakva su tačno obaveštenja obuhvaćena opcijom "Odbijene transakcije"? U aplikaciji piše "sva odbijena plaćanja ili transakcije", ali nisam obavešten kada sam pokušao da podignem novac na bankomatu sa isključenim tim kanalom. Ruku na srce, bankomat jeste ispisao da je transakcija odbijena zbog prekoračenog limita, ali očekivao bih tu dodatno obaveštenje u vidu notifikacije. Sad ne znam da li je tako predviđeno ili je neka greška u sistemu. Pre neki dan su mi poslali i ponudu za refinansiranje, iako mi je isključena opcija "Ponude banke".
za svaki slučaj uvek stave dve poruke, da ti uzmu duplo više para ;)

Haha, ma isključena su mi SMS obaveštenja, ne dam im se po tom pitanju. A i obrnut je slučaj: nisam dobio obaveštenje kada sam ga očekivao. 😆 Znači mislio sam da će me banka preko drugih besplatnih kanala koji su mi uključeni (push, mejl) obavestiti da je neuspelo podizanje novca (odbijena transakcija), i iznenadio se kada se to nije desilo. Pa zato pitam zna li neko šta tačno ta obaveštenja pod opcijom "Odbijene transakcije" podrazumevaju, tj. da li im nešto nije u redu sa sistemom za obaveštavanje (budući da kažu da su pokrivena "sva odbijena plaćanja ili transakcije", a i poslali su mi tu ponudu iako su mi isključene ponude) ili stvarno ne postoje notifikacije za odbijene transakcije na bankomatu. 🤷‍♂️

Da li je kreditna kartica bolja stvar od keš kredita?
Zavisi kako je koristis i koliko ti novca treba i da li za to sto ti treba mozes da platis karticom ili kesom.

Podelom na rate(max 12 rata) i redovnim izmerivanjem 15-og u mesecu imas kamatu od 6% na celukupnu transakciju koja se placa zajedno sa ratom i u ovom slucaju je bolja od kes kredita.

Imas i grej period da sve sto kupis u toku meseca mozes da izmiris do 15-og u sledecem mesecu i tada nemas nikakavu kamatu i ovo ti zamenjuje dozvoljeni minus kad ti zatreba nesto da platis.

U svakom drugom slucaju tj koriscenje revolving modela gde vracas 5% od ukupnog duga mesecno onda je bolji kes kredit.

@shexpir Dopada mi se ovaj opis kartice. Tačno mi se javljaju scenariji gde bi mi bila korisna i za šta sve. Keš kredit ne bih za manje i srednje stvari da uzimam. Nadam se da će dati karticu barem približno lako kako preodobre kredit.

Retko kad jeste bolje, varira od banke do banke i zavisi od iznosa.

U yetelu, primer sa sajta, kamata tj. trošak podele na rate na godinu dana za kreditnu karticu je 10%.Screenshot 2025-01-28 113349.jpg

Inteza i rajfajzen imaju dobre opcije za podelu na rate.

Ja sam uzeo keš kredit u yetelu na godinu dana, i na kraju je ispalo da nije tako loš u odnosu na druge banke.

Ne treba zaboraviti da plaćanje na rate sa kamatom na celokupni iznos i kredit sa kamatom koja je na preostali iznos nije isto. Ako recimo plaćaš kreditnom karticom 100 000 RSD podelom na rate sa 6% kamatom, platićeš 6000 RSD kamate, a ako uzmeš kredit na 100 000 RSD na 12 meseci sa EKS 10,9% platićeš isto 6000 RSD kamate.

Pitao sam sinoc korisnicki servis za prenos penzija, nije bitan iznos za bank max ako je u pitanju penzija, izgleda samo za plate 35k ili u fullu, nesto od toga je izgleda, provericu sutra sa majkom kod njih svakako, ako ne moze onda ce otvoriti bank lite :)

Pitao sam sinoc korisnicki servis za prenos penzija, nije bitan iznos za bank max ako je u pitanju penzija, izgleda samo za plate 35k ili u fullu, nesto od toga je izgleda, provericu sutra sa majkom kod njih svakako, ako ne moze onda ce otvoriti bank lite :)
Proveri pa javi i onama ovde.

Nema minimalan iznos peMzije za bank max, provereno, a dobija se i onaj promo na 6 meseci ili 10, zaboravio sam..

Pre nekog vremena mi stigne sms poruka da su mi odobreni keš krediti i dozvoljeni minus, pa mi stigne mejl, pa mi izađe štrčeći u aplikaciji, pa me zove operater (kažem da neću i da me više ne zovu za kredite i d. minuse) i onda mi na kraju svega opet stigne sms poruka u fazonu "prihvatite do 4. februara uslove kredite, nemojte da propustite rok". Aman zaman! :ROFLMAO:

Kad te sledeci put pozovu kazi im da imas psiholoske traume od tih poziva jer si jedva izasao iz dugova zbog kocke ili tako nesto i nece vise da te zovu.

Ko tebe kamenom ti njega bombom princip :)

Lepo je u staroj aplikaciji bilo da se ponude odbiju, sad očekujem da počnu na vrata da nam dolaze. Mada bar što se mene tiče, još dvadesetak dana i zzalupiću im vrata, jer su jako neiskreni u svojim namerama i prilično lažu da će nešto da urade, a očigledno je da ih zabole otpali nokat.
Frustrira me to što ovih dana na poslu radim na pristupačnosti sajtova za američke banke, a banka u mojoj zemlji ne želi da im pomognem ni besplatno. Jer su naravno oni najpametniji i nijedan zakon ih na to ne primorava.

Молим информације у вези ЈЕТЕЛ БАНКЕ .
Поставио сам шири пост са другим банкама на теми https://forum.benchmark.rs/threads/tekuci-racun-u-bankama.480805/page-109 а овде у вези YETTEL а све са циљем да одем из АИКа због промене услова.

YETTEL BANK MAX уз пренос зараде

молим информације:
1. SMS je 6 dinara po poruci ?Ako bi to bilo uključeno svako plaćanje karticom bi bilo 6 din? To je baš puno.
2. Да ли су нотификације преко апликације сталне? Може да се види историја од пре 1 године?
3. Kako radi plaćanje Master karticom u inostranstvu?
3a da li može da se odluči da li u inostranstvu kartica skida sa dinarskog ili deviznog računa?
3б kako sa dinarskog računa, kako sa deviznog, koji kurs , konverzije ?
јел зна неко? Неко има пример ранијег плаћања у иностранству?
4. Bankomati:
4a dinari mogu da se podižu sa bilo čijeg bankomata?
4b da li sa Master card koja se dobija mogu na nekom bankomatu da se ulažu evri na devizni račun koji se ima u banci i sa kojim je ta kartica povezana ?
4c da li sa Master card koja se dobija mogu na nekom bankomatu da se podižu evri sa deviznog računa koji se ima u Yettel banci i sa kojim je ta kartica povezana?
4d da li u yettel poslovnicama(za telefone) može nešto da se obavlja a u vezi banke?Uplata/isplata deviza...
5. Шта је још битно за ову банку?

Видим да за прилив од 500евра на рачун 3% провизија, 1779 дин провизија а то је више него игде.

Vrh Dno