Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Ono što meni smeta u novoj aplikaciji, a što sam im i poslao kao primedbu, je što kada treba da potvrdim plaćanje ne vidim broj tekućeg računa na koji vršim uplatu. Navikao sam da još jednom sve proverim, pre nego što potvrdim plaćanje.

Ljudski i intuitivno je sto hoces da proveris, ali provera broja racuna u smislu da li je pogresno ukucan uglavnom nije potrebna jer racuni (i brojevi kartice i JMBG i pozivi na broj ako je modul polje popunjeno itd...) poseduju kontrolne cifre (poslednje dve). Prakticno je nemoguce slucajno pogresiti broj racuna, a da ispadne validan broj.

Stigao mi malopre račun za struju i neće da mi pročita QR kod.

Stigao i meni račun za struju. Yettel aplikacija očita QR kod kako treba.

Meni neće, nije htelo ni kad odem na uvid u račun pa odatle skinem račun i opet skeniram. Izgleda da je do samog QR koda kod mene. Platio sam tamo na sajtu.

Desilo mi se jednom da nije hteo QR EPS-a kod da prođe. Bilo je to sa starom aplikacijom. Ali pošto imam plaćanje na klik, sačekao sam samo da se tu pojavi i tako platio. Mislim da EPS ima neki bug. Nema veze sa onim hakovanjem, pošto je ovo meni bilo i pre toga.

Fizičko lice.

Jesi li probao da očitaš QR kod nekom drugom aplikacijom, nekim QR skenerom ili Camera aplikacijom?
QR kod je jednostavan čitljiv tekstualni niz, lako se proveri da li je ispravan ili ne, i da li je problem u aplikaciji banke ili u samom QR kodu.
Pozdrav

Нисам, јер хоћу да уђем у апликацију банке, очитам код и платим. Пре је радило, на данашњем рачуну неће. Платио сам на други начин и чекам следећи месец да видим да ли ће радити...

Kako hoćeš, tvoj račun, tvoje pare, tvoje vreme...
Ako je QR kod neispravan, možeš da očitavaš do beskonačnosti, platiti nećeš. A i džabe pišeš u ovoj temi, jer problem nije do aplikacije banke.
Ako je QR ispravan, onda je problem u aplikaciji, i treba im se žaliti na to.
Pozdrav

Ja bih isti taj kod probao drugi dan, isto aplikacijom banke. Ako prođe, prijaviti banci.

Sto kaze rafiki neka ga proba sa drugom aplikacijom da vidi da li ce ga i sta ce ocitati, to je pouzdanije.

Preporuka za sve: Ako niste, pogledajte Veritasiumovu pricu o QR kodovima.

Nije da se bunim,jeste da je sve u fazi razvoja,ali mi je trebalo danas - sto se kaze "kao hleb" mCache...na sve bagove ili sutra uspehe i prednosti (prednost mi je za sada samo mogucnost skeniranja QR koda iz galerije) za taj mCache mi je najzalije:)

Ja sam se ponadao da će makar osposobiti očitavanje beskontaktnom Dinom na uštrb ukidanja mKeša, ali ništa od toga. Mada isto Rajfajzen, OTP i Unikredit takođe na svojim bankomatima izbacuju da je nepodržana kartica.

Pozdrav, nov sam u klijet u yettel banci. Otvorio sam max račun. Zanima me da li će mi biti automatski aktivan i prikazan devizni račun u aplikaciji - po uplati deviza na bankomatu kao i funkcija menjačnice ( tako su mi rekli ovi iz poslovnice) ili moram posebno da otvaram devizni račun. Uzgred koliki je prosek čekanja na debitne kartice. Kartice moram kroz aplikaciju da aktiviram jer stoje kao neaktivne kada ih dobijem?

@TechSamuraj kod njih je viševalutni račun, ali se partije prikazuju tek po uplati ili knjiženju onog što je stiglo swift-om, a ispred broja tekućeg se dodaje RS35 za međunarodne uplate.

YB.png

Ima li vidljivih promena?

"
U ovoj verziji aplikacije uvodimo oročenu štednju, mogućnost izmene kontakt adrese i opciju plaćanja za nerezidentne korisnike."
To piše...

Definitivno imaju problem sa IPS kodovima, ne funkcionise sa racuna za gas Beogas-a, prijavio sam im problem. XIaomi-jev fabricki IPS reader procita kod i pre nego ga postavim u "kvadrat"

kada nase kompanije nauce da naprave IPS nekada , nece biti problema da se isti ocitavaju. razne firme razni problemi. imam platni promet citac na kompu , da vidite sta sve izlazi kada se ocita pogresna polja nedovrseni brojevi pola racuna ... poziv na broj bez par cifara i slicno. tako da nije uvek do banke i do telefona

jednog meseca fuul kod, sledeceg katastrofa umesto mesta recimo iznos racuna.
jos jedna bitna stvar je kvalitet stampe , stamparija na primer za BG dobra za zemun losa .... kako vam zapadne i kakve ste srece

Mislim da recenica ima drugo znacanje.
U planu je i lansiranje digitalnih platnih kartica, među kojima je i prva digitalna nacionalna Dina kartica.
Znaci, oni planiraju uvodjenje digitalnih platnih kartica, a medju tim diginalnim karticama koje planiraju da uvedu je i prva digitalna nacionalna kartica - Dina.

@nenad99 Ne obraćaj pažnu na takve plaćene reklame u vidu ovakvih hvalospeva. Po običaju lupetanje gluposti.
@lurkerr Neka me neko ispravi, ali Rajfajzen banka već ima digitalnu DINA karticu u okviru svojih usluga već duže vreme.

Ali unapređenje aplikacije i veliki tim stručnjaka. Postoji li nešto u novoj aplikaciji zasad, osim prijavljivanja otiskom i obaveštenja a što nije bilo u staroj, i što je bolje od stare? ozbiljno pitam, ja je jedva koristim. Uvedu promenu kontakt informacija u novu i time se hvale da je to novo... Tek sad su uveli oročenu štednju, a podela transakcija na rate kreditnom će tamo nekad, u nekom novom "unapređenju". Rekli su još 10. septembra da će novi web da puste za nekoliko nedelja. Srećom, nisu to još uradili iako se meni činilo krajem septembra da hoće. DOteraće oni sve to jednom na svoje, nema sumnje da hoće, moraju jednom, Samo, moglo je malo manje da boli krajnje korisnike. Ne znam koliko plaćaju te reklame po novinama čitave godine, ali sigurno bi imalo da se od toga plati do dva dobra programera koji bi znali kad su pošli a kad došli.

@lurkerr Neka me neko ispravi, ali Rajfajzen banka već ima digitalnu DINA karticu u okviru svojih usluga već duže vreme.
Ima, poznato je da Raiffeisen vec ima digitalnu Dinu, nisam negirao to, vec sam rekao da smatram da ta recenica ima drugo znacenje od onog koje @nenad99 smatra da ta recenica ima.

Rekao sam da Yettel ne kaze da ce oni prvi lansirati tu karticu, vec da ce i oni lansirati prvu nacionalnu digitalnu karticu Dinu. Ne govore o tome koja su po redu banka koja lansira "prvu digitalnu nacionalnu karticu Dina", vec da ce lansirati "prvu digitalnu nacionalnu karticu Dina".

Znaci kazu da je u planu vise digitalnih platnih kartica, a jedna od tih kartica je i prva digitalna nacionalna Dina kartica.
Od kada je nastala Dina kartica, to je jedina nacionalna kartica, a od kada su napravili i diginalnu verziju, to je jedina digitalna nacionalna kartica. E, oni planiraju da uvedu tu prvu digitalnu nacionalnu karticu (izmedju ostalih digitalnih koje imaju u planu).

Nazad
Vrh Dno