Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Tako je, do 15. u mesecu. Kreditna nije dobra za plaćanje u drugim valutama, jer sve dospeva u dinarima po kursu banke.

Bankomat može biti pun, iako ljudi podižu. Novac koji ljudi uplaćuju, ne ide u isplatu, i obrnuto. Kasete su odvojene.

Hvala. Jedino mi onda to ima smisla zašto se nije pojavila opcija za uplatu. Rekoh ne verujem da bi ukinuli tako bitnu opciju.

Ја сам скоро хтео да дигнем неке евре и уопште ми није нудио опцију, само је динаре приказивао (банкомат Биг Карабурма).
Jel si ubacivao karticu u bankomat ili preko telefona? I meni se desilo isto, na dva bankomata, kad sam preko telefona koristio bankomat.

Ne može telefon, jer se bankomat sa tokenizovanom karticom ponaša kao da je kartica druge banke.

Koliko vidim Y MC ima problema sa plaćanjem preko konkretno po Grčkoj. Očigledno da je banka online samo u svom selu.

Da nisi slučajno blokirao upotrebu kartice kroz aplikaciju? Ili se možda greškom desilo sada u prelasku na novu aplikaciju?

Kreditna nije dobra za plaćanje u drugim valutama, jer sve dospeva u dinarima po kursu banke.

Da li zna neko da l se isplati kupiti gorivo u inostranstvu sa kreditnom? S jedne strane se gubi na kursnoj razlici a s druge strane se dobije 5% keš bek, možda neko računao šta prevagne?

Valjda ce srediti skeniranje QR kodova, besmisleno je da moram da idem na staru apk kako bih izvrsio placanja. Kontam da ce staru uskoro da gase, pa bi bilo lepo da ovo neko iz Y banke i procita.

Valjda ce srediti skeniranje QR kodova, besmisleno je da moram da idem na staru apk kako bih izvrsio placanja. Kontam da ce staru uskoro da gase, pa bi bilo lepo da ovo neko iz Y banke i procita.

Da li neko ima iskustva sa sledecom situacijom?
Stigla mi je ponuda za kreditnu karticu i u ugovoru pise da se naplacuje odrzavanje 200rsd mesecno, dok u tarifniku na sajtu pise da se ne naplacuje za korisnike bankmax paketa?
Paket mi je 5+, primam zaradu preko banke i ne naplacuje mi se mesecno odrzavanje... Zar ne bi trebalo i u ovom ugovoru da pise kao iz tarifnika, "ne naplaćuje se za korisnike Bank Max paketa sa prijemom zarade"

1723971226254.png

moze da se desi da ostane zakljucana kartica posto u novoj app nema opcija za otkljucavanje potrebno je uci u staru app i otkljucati te kanale
Info ako nekom ne radi kartica
Pozdrav

Da li zna neko da l se isplati kupiti gorivo u inostranstvu sa kreditnom? S jedne strane se gubi na kursnoj razlici a s druge strane se dobije 5% keš bek, možda neko računao šta prevagne?
Nisam u toku - kreditna ne moze da ima EUR partiju ili i debitna kod YB sada?
Ovaj 5% CB im vazi samo za kreditnu?
(Probao da Google-nem na brzaka ali ..)

Nisam u toku - kreditna ne moze da ima EUR partiju ili i debitna kod YB sada?
Ovaj 5% CB im vazi samo za kreditnu?
(Probao da Google-nem na brzaka ali ..)
Debitna u yettelu je vezana za tekući koji ima i eur i rsd partiju, ako plaćaš sa njom u inostranstvu skida eur ako imaš eure bez provizija i konverzija. Dok kreditna, kao što su odgovorili već, ima samo dinare i dolazi do konverzije pa se donekle gubi smisao keš-bek akcije na benzinskim pumpama u inostranstvu.

Debitna u yettelu je vezana za tekući koji ima i eur i rsd partiju, ako plaćaš sa njom u inostranstvu skida eur ako imaš eure bez provizija i konverzija. Dok kreditna, kao što su odgovorili već, ima samo dinare i dolazi do konverzije pa se donekle gubi smisao keš-bek akcije na benzinskim pumpama u inostranstvu.
I ta debitna jedino onda ima smisla u zemljama gde se koristi evro

@nenad99 bilo koja kartica vezana za eur funkcioniše tako što ostale ino valute kartičarska kuća (Master ili Visa) ih pretvara u odredišnu prema stvarnoj vrednosti u datom trenutku.

Jel imao neko situaciju da mu bankomat druge banke (money get (šta god to bilo)) zadrži pare? Obratio se Yettel banci kao njihov korisnik. Rekli da će rešiti. Danas, nedelju dana kasnije, ništa. Zvao par puta. Kažu podeli su neki zahtev.

Meni je u bankomatu te firme ostala.kartica prosle godine (nije izasla lepo i nisam mogao da je izvucem i vratila se u bankomat). Nikakvu informaciju nisu uspeli iz Y banke da dobiju, na kraju su mi o svom trosku, po hitnom postupku uradili novu. Ta firma je neka prevara rekao bih.

Koliko se okvirno čeka da stigne mastercard kartica? Već skoro 20 dana ništa. Dinu na kraju nisam ni dobio, moralo da se šalje u poslovnicu.

Još deset, ili sad već devet radnih dana ostade u mesecu avgustu, a od obaveštenja u novoj aplikaciji ni šuškanja. Važno je da će od 1.9 da stupi novi tarifnik, jer za to nije potrebno nikakvo tehničko znanje. Mogu da zamislim i ako slučajno uvedu obaveštenja do 1.9, da će ona potpuno proraditi možda do novembra, ili do marta sledeće godine. TOliko o tome kako će sve da završe tokom leta. Nisu samo rekli tokom kog.

Meni je u bankomatu te firme ostala.kartica prosle godine (nije izasla lepo i nisam mogao da je izvucem i vratila se u bankomat). Nikakvu informaciju nisu uspeli iz Y banke da dobiju, na kraju su mi o svom trosku, po hitnom postupku uradili novu. Ta firma je neka prevara rekao bih.
MoneyGet nije nikakva prevara već Assecova mreža bankomata koju neke banke (Erste, OTP, AIK, ALTA, BPŠ) bez naknade koriste.

Divno su organizovani, bas onako profesionalno. Nikad im vise prici necu.

U mom slučaju katastrofa. Nisam znao šta da radim. Zovem neki njihov call centar. Nemaju slobodnih ooeratera. Čekao. Posle me zvao neki lik, pošto mi je automat rekao da će me zvati. Kaže vratiće ti za 2-3h. U međuvremenu zvao i Yettel. Kažu podneli su zahtev. Biće najkasnije za 2-3 dana. Sedam dana kasnije, ništa!

Svaka takva posrednicka prica moze jako da se zakomplikuje, zato treba da se izbegavaju ti bankomati.

Ma, kao da je sa bankomatima matičnih banaka bolja situacija. PRičali su mi ljudi, ne mogu sad da se setim koja je banka, matični bankomat progutao, čekali i po deset dana da se smisle i vrate karticu. Samo da se to nikad ne desi, jer kad se desi...

Pa gutao je meni lokalni Yettel bankomat jer je nisam sklonio na vreme iz slota, znam iz prve ruke da se razvlace s tim, navodno iz sigurnosnih razloga. Ali vratili su mi kroz nedelju i nesto dana.

Ali imao sam Dinu (koja je odlicna backup kartica ako nista drugo) pa me nije toliko pogodilo.

Zato mene raduje sto sve vise bankomata ima opciju za NFC. Telefonom se "prijavim" zavrsim transakciju i to je to. Jedna stvar manje da se zagubi/zaglavi ili zaboravi.

Meni yettel bank app nova jednostavno ne radi, ukucam broj mobilnog i 4 zadnje cifre JMBG i ono nastavi ostaje sivo , ne da mi da potvrdim.
Nešto se mislim , uskoro mi ističe lična pa moram da je obnovim ili je do androida 15 koji je beta pa možda app ne podržava u nekom smislu beta OS?!

Nazad
Vrh Dno