Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

op op, od kad to krece naplata SMS, prvi put cujem a pratim ovu temu vec mesecima???

Ovo je stvarno bezobrazluk za sve tri banke (i Telenor i Mobi i Yettel)...ima da zatvorim racun i da predjem u bilo koju drugu, samo zbog omalovazavajuce-bezobraznog kursa!

Proradiće do jednog Božića ili jedne subote, sad samo da vidimo koje. Ja se iskreno ne sećam da su obaveštenja radila i u TB, mada sam čuo nešto o tome da nekima jesu. Ipak je to viša matematika.
Potvrđujem da su radile u vreme TB, tamo recimo 2017/18.

Prva stvar pre i tokom poslovanja sa nekom bankom je citanje Tarifnika.

Gde se uopste nalazi opcija za gasenje sms obavestenja?

Jel može neko od školovanih i učenih ljudi da mi objasni zašto se na mobilnoj aplikaciji može ulogovati i samo sa PIN-om, a za web aplikaciju ću morati da gledam gde mi je mobilni, da slikam sličice i sl.?

Koji je tu rezon?

Kad se primaju notifikacije na mejl ponekad se desi se spoje za dva dana. Meni se desilo za juče i prekjuče.
Još čekam Master za Progresiv plus i mejl da je poslata. 🙄

Pokusavam da platim neke ulaznice u grckoj, Y master cardom online. Sve odradim i dodjem do onog dela kad treba sms kodom da potvrdim, otvori mi onaj Yettel prozor, ali kod ne stize, cim kliknem "otkazi" sms iste sekunde stigne... Sta da radim?
Na kraju izbaci tehnicku gresku. Prelepo.

Poslednja izmena:
@mrmilos
Uloguj se na web banking, i onda Moja banka --> Sigurnosna podesavanja --> Promeni nacin autorizacije --> mToken jednokratna lozinka.

Posle preko stare mob app (za novu ne znam) na pocetnoj strani odaberes mToken i generises jednokratnu lozinku. Znaci nema vise cekanja na sms.

Ako za karticna placanja ne vazi onda nista. Mora da vidi sa njima sta je u pitanju.

Koliko vidim Y MC ima problema sa plaćanjem preko konkretno po Grčkoj. Očigledno da je banka online samo u svom selu.

Ja sam je koristio u Turskoj bez problema,čak sam i plaćao nešto na brodu preko app pay i prošla bez problema
ps jedno pitanje,jel su oni ukinuli na bankomatima opciju da uplatis na račun neki novac,bilo dinare ili evre?

Poslednja izmena:
Mislim da ne može jednokratne lozinke da se generišu iz tokena za kartična plaćanja, one su zasad podrazumevano SMS.

ovako pise na web aplikaciji:

Molimo vas da izaberete način na koji želite da generiše jednokratnu lozinku za autorizaciju. Jednokratna lozinka se koristi za potvrdu transakcija i drugih akcija na internet aplikaciji za koje je potrebna autorizacija.

mToken jednokratna lozinka​

Preporučeno. Ovaj način autorizacije podrazumeva generisanje jednokratne lozinke na mobilnoj aplikaciji. Na početnom ekranu mobilne aplikacije, pre logovanja, izaberite opciju mToken iz menija na dnu ekrana. Nakon unosa PIN-a koji koristite za pristup mobilnoj aplikaciji, biće vam prikazana generisana jednokratna lozinka. Ova opcija je jednostavna, pouzdana i štedi vaše vreme jer više ne morate da čekate na prijem SMS poruke.

SMS jednokratna lozinka​

Ovaj način autorizacije podrazumeva slanje jednokratne lozinke putem SMS-a na primarni broj mobilnog telefona registrovan u banci. Autorizacija ovom opcijom može trajati duže jer zavisi od vremena potrebnog za isporuku SMS-a.

Znam šta piše, vidim. I to je ključno:
"Jednokratna lozinka se koristi za potvrdu transakcija i drugih akcija na internet aplikaciji za koje je potrebna autorizacija."
Što znači da se odnosi samo na internet aplikaciju i obična plaćanja. Ne na kartična.

aha, kapiram tvoju logiku, mada se nadam da nisi u pravu :) moramo ih pitati sta je pisac hteo da kaze :)

Ја сам скоро хтео да дигнем неке евре и уопште ми није нудио опцију, само је динаре приказивао (банкомат Биг Карабурма).

Ја сам скоро хтео да дигнем неке евре и уопште ми није нудио опцију, само је динаре приказивао (банкомат Биг Карабурма).
Možda u tom trenutku nije bilo dovoljno evra na tom bankomatu, pa zato nije ni ponudio opciju za podizanje istih.

Jesi podizao evre na tom bankomatu ranije?

Мсм да сам само убацивао раније на њему, дизао чини ми се да нисам...

ps jedno pitanje,jel su oni ukinuli na bankomatima opciju da uplatis na račun neki novac,bilo dinare ili evre?
Ovo se nedavno desilo lepšoj polovini na starter paketu. Htela da uplati novac i kad se ukuca pin, izbaci samo za podizanje i upit stanja.

Probali na drugom kraju grada drugi bankomat, ista situacija. Nemam pojma šta je razlog, ali mi ne deluje da je bankomat pun, jer pre nas su podizali ljudi.

Btw za 5+ paket nema nikakvih troškova za kreditnu karticu tipa održavanje i plaćanje istom ukoliko se izmiri dugovanje do određenog datuma narednog meseca?

Nazad
Vrh Dno