Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Meni su svojevremeno zaposleni u Yettel poslovnici gde sam išao po ugovor rekli da je ta akcija prošla i da više ne važi i da tu ne mogu ništa da urade. Zaista je i na sajtu Mobi banke pisalo da je akcija istekla. Nekoliko dana kasnije, legnu pare i tako ukupno 6 meseci.

Уводе и prenesi колико видим. Ако све то спроведу, уз Raiffeisen постају банка са најкомплетнијом и најбољом апликацијом. Евентуално још да додају ips skeniraj из галерије и то је то.
Kako funkcioniše taj "prenesi"?

Funkcioniše odlično. Izabereš broj mobilnog iz imenika i prebaciš pare za sekund.

Zar nije postojala ta opcija i pre, da pošalješ novac na broj telefona?

• Like
Reagovanja: mnt
Zar nije postojala ta opcija i pre, da pošalješ novac na broj telefona?
Da, ali za sad samo u okviru Mobi banke. Što u trenutnoj situaciji znači da, ako primalac nema račun u Mobi banci, dobija instrukcije za isplatu na mCash ili otvara tekući da mu legne uplata.
Međutim, ukoliko osoba ima račun jedino u Mobi banci, kada se iz druge banke šalje ka njoj, dobiće uplatu kroz sistem IPS Prenesi.
Ukoliko se neko opredeli specifično za određenu banku, kao što sam se ja opredelio za Rajfajzen, IPS Prenesi uplate će mi se realizovati tamo, dok Plati osobi na broj mobilnog u Mobi banci će se ostvariti unutar banke.

Podneo zahtev online za kreditnu karticu, sve zavrsio online preko ebankinga i e-uprave(servis moji podaci za banku).

Primio sam vec 2 zarade i samo mi trazili jedan izvod u elektonskom obliku iz stare banke gde sam primao zaradu za mesec februar 2024.

Sve zavrseno da kazem za malo vise od 24h, kartica je inicirana i cekam je na kucnu adresu, kreditni limit je odobren i moze da se koristi.

Kad se setim koje cimanje je u NLB KB bilo oko reizdavanja kreditne kartice, gde sam isao 3 puta u banku(2 puta izlazio sa posla zbog njihovog radnog vremena od 9-16h). Ovo treba da uvedu sve banke a ne da se nosi potvrda od poslodavca njima na noge i da se ceka po redovima za apliciranje, pa onda ides da podizes karticu kada stigne.

Pozdrav. Ima li neko problema sa racunom na klik? Iz nekog razloga eps racun mi ne stize vec 2 meseca. Npr. sa ostalima nemam problem.

Meni je juče stigao papirni EPS, a na Klik nije.

Ако хоћете да искористите бенефите које Моби даје уз промоцију Прогресив 5+ рачуна, можете са LITE рачуна на коме не плаћате одржавање прећи на Прогресив 5+ и не платити ништа за одржавање. Потребно је пребацити се на Прогресив пакет, а промена пакета постаје активна првог у наредном месецу. Када у том наредном месецу примите уплату са шифром плаћања 240 (плата, лична зарада предузетника, итд.) требало би да добијете мејл врло брзо (рецимо сутрадан) како сте остварили додатне погодности као Прогресив 5+ корисник.

Како уз LITE долази само Дина, сада вам се аутоматски додељује Мастеркард. Мени се само појавила у апликацији, са статусом INICIRANA. Прошло је 16-17 дана, па ми је стигао SMS и имејл да је картица издата и послата на адресу. Након тога, статус картице каже POSLATA KORISNIKU. Раније на овој теми су корисници писали да је након слања потребно око 2-3 дана да картица стигне.

То је моје искуство како дати динар да уђеш у коло, а како дати два динара да из кола изађеш , нека напише неко ко је то прошао :) Мислим на поступак да престанеш да примаш плату у Моби и вратиш се на LITE пакет без трошкова за последњи месец. Прелазак на LITE од следећег месеца је једноставан процес, али шта се дешава са Мастеркард, коју не можете имати на LITE пакету. Мислим да је неко писао да се аутоматски блокира. Онда, рачуни у еврима и доларима се наплаћују месечно 50 динара, вероватно треба испразнити салдо пре враћања на LITE пакет. Има ту неколицина ствари на које треба обратити пажњу, па зато питам.

Ako u mesecu u kom se podnosi zahtev za prelazak na niži paket izostane zarada, svakako za taj isti ostaje 5+. Na nižim paketima se devizne partije naplaćuju dok je saldo pozitivan, odnosno ima prometa za određeni mesec i to sa partije u dinarima. Proces izdavanja kartica se uskoro menja i Master postaje najpre digitalna, a korisnik se izjašnjava da li hoće fizičku. Za to vreme dok plastična ne stigne, moći će virtuelnu da doda u GPay i plaća online. Master kartica se svakako otkazuje pa makar to bio prelazak sa Progresiv na Starter ili obrnuto (da bi u prvom slučaju naplatili taksu za izdavanje). Od juna kreću beskontaktne Dina kartice, a u aneksu se spominje da su nacionalne, što implicira da neće biti kobrendirane sa UnionPay, ali to ćemo svi saznati tek kroz nešto više od mesec dana.

Imao sam call sa operaterima. Od 1. maja sam 5+
Razmišljam da ubedim ženu da pređe u Mobi (sada je u Intesi). Ne znam koliko je pametno da oboje budemo u istoj banci. Ako bude neki problem, downtime ili slično, oba računa će nam biti nedostupna. Problem je što retko kad imam keša u kući, pošto smo toliko navikli da plaćamo online ili karticama. Ona svakako gleda da pobegne negde iz Intese, ali da li da proba nešto što nije Mobi?

Može da proba iRačun u Raiffu. Besplatan, otvara udaljeno bez odlaska u banku, nema održavanja, nema provizije na plaćanje računa, dobra aplikacija, na bankomatima može i uplata i isplata (dinari, a i evri ako otvori i devizni).
Mane: 1% provizije na plaćanje karticama u inostranstvu (i internet, ako je naplata u devizama) i loš kurs. Sada imaš akciju, ako otvori sa referal linkom, dobiće 2500 dinara (a onaj ko šalje referal dobije 3000). Ako ti treba referal, mogu da pošaljem na PP.

Postoji još neki uslov za referral cash ili samo otvaranje računa?
Već neko vreme gledam da ga otvorim zbog Garmin Pay, pa eto podsticaja...

Samo treba da se otvori racun preko linka koji ti neko prosledi, tj. neko od ljudi koji je dobio tu promo ponudu. Imas vise o tome u rajf temi

Poslednja izmena:
Na 5+ mi skinuli 3x35 dinara "Odbijene transakcije za karticna placanja u inostranstvu".
Ne secam se da mi je nekada do sada skidano za istu stvar dok sam bio na lite racunu,nisam ni znao da se za to naplacuje?

Naplaćuje se ovo dobrih nekoliko godina i o tome se uvek obaveštavaš mejlom i SMS-om.

Dobio sam sms ali nisam znao da se naplacuje.
Ne naplacuje se "uspesna" transakcija a naplacuju za odbijenu.

Na 5+ mi skinuli 3x35 dinara "Odbijene transakcije za karticna placanja u inostranstvu".
Ne secam se da mi je nekada do sada skidano za istu stvar dok sam bio na lite racunu,nisam ni znao da se za to naplacuje?
To ti je stara i poznata fora, mnogi su pisali da imaju ista iskustva ;)

Naknadno sam poslao upit da li bi bilo moguće izdavanje dodatne beskontaktne Dine nakon 1.6. ako mi je osnovna sa čipom, međutim, dobio sam odgovor da banka nažalost ne izdaje dodatne Dina kartice dok je osnovna aktivna (uprkos tome što se to navodi u tarifniku).

Moguće je da se kao dodatna kartica smatra kartica koja je izdata drugom licu, koga si ovlastio da može da koristi tvoj račun. Ako si mislio da istovremeno imaš dve kartice istog tipa vezane za isti račun i na isto lice - ne čudi me da su ti rekli da ne može. Dosad nisam čuo za ovakav slučaj kod nas.
Verovatno ćeš moći da nakon 01.06. "izgubiš" ovu čip karticu i onda da tražiš novu - to bi trebalo da prođe, možda uz neki trošak za tebe, kao kaznu za "nemarnog" korisnika :)
Pozdrav

Večeras uplatim čoveku na tr i ne stigne mi mail da si sredstva zadužena a transakcija je u izvršenim. Pare mu normalno nisu legle. Proverio broj računa tačan. Ujutru cu kontaktirati banku, jel se ovo još nekom desilo?

Večeras uplatim čoveku na tr i ne stigne mi mail da si sredstva zadužena a transakcija je u izvršenim. Pare mu normalno nisu legle. Proverio broj računa tačan. Ujutru cu kontaktirati banku, jel se ovo još nekom desilo?
прошла јутрос уплата јавио ми се човек али и даље нисам добио маил да је рачун задужен...

Mobi Banka će postati Yettel bank, saopštio je Majkl Mišel, direktor Yettela.
Nakon ove promene građanima će biti dostupna nova Yettel aplikacija.
- U narednih 5 godina će u ovaj projekat biti uloženo 33 miliona evra, a mi pravimo najveći tim u bankarskom sektoru.

Evo i zvanično:
E sad, mene buni. Oni su donedavno imali registrovane domene yettelbanka.rs i yettelbank.rs.
Od skoro, yettelbank.rs je slobodan domen. Ako žele svoj bred da zovu bank a ne banka, zašto li su otpustili bank domen?

Vjerovatno nisu mogli da se odluče, pa su zakupili oba domena. Jeftina cijena da ti neko ne uzme ono što ti treba (na kraju).

Da, ali yettelbank više nije njihov, slobodan je za registraciju, što je suludo ako ga žele.

Nazad
Vrh Dno