Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025)

Elem radi li ikome od vas pregled transakcije koja je placena Google novcanikom, koja god ika Google u nazivu ne otvara se i ide poruka da pokusam kasnije?

Ne radi pregled nijedne transakcije MC debit već nedeljema u mobilnoj aplikaciji, i nijedne transakcije MC credit u web aplikaciji bez obzira da li je GPay ili ne od poslednjeg redovnog kvartalnog ažuriranja aplikacije. Iz banke su začuđeni i prvi put čuju za tako nešto.

A da li se iko uopšte žalio na ovo sem Tileka ili se samo piše ovde? Ja sam im čak napisao zvaničan prigovor uz priloženu fotografiju mobilne aplikacije i snimak ekrana veba. Možda nas i ne lažu da ne znaju šta se dešava ako niko nije ni prijavio... Doduše, valjda i oni koriste aplikaciju, stvarno ne znam.

Inače, vidim da su pre početka četa dodali ovu napomenu: Obaveštavamo Vas da može doći do kašnjenja u isporuci platnih kartica. Ukoliko su vaše kartice u aplikaciji banke u statusu poslata korsniku, možete ih prevremeno aktivirati i povezati ih na Google ili Apple novčanik. Sada, dakle, zvanično ohrabruju to što se dosad smatralo ne sasvim bezbednim.

Fora je sto njemu nista ne radi, ja imam mahom problem sa GPay transakcijama a ovo ostalo manje vise ok radi.

Licno nisam pisao bilo kakav prigovor ili prijavu bagova jos od 2019 kad smo se ganjali za nesto drugo ali za ovo me vala vec zulja da napisem.

Šta tačno znači da ti ostalo radi? Kada je reč o transkacijama debitnom karticom, na mobilnoj aplikaciji bi trebalo da možeš da vidiš samo neproknjižene, dakle neke od danas, juče, eventualno prekjuče. Kada se proknjiže, što u slučaju plaćanja mobilnim novčanikom podrazumeva dodavanje GooglePay u ime (dotad to nije deo imena), postaju nedostupne. To se i uklapa u tvoj opis problema, jer se žališ na ove koji imaju GooglePay u imenu, dakle proknjižene. Ali eto, nije suština u načinu plaćanja nego u (ne)proknjiženosti. Isto važi za podizanje gotovine, nije samo do POS terminala. Na veb-aplikaciji je obrnuto, vidiš samo proknjižene, a neproknjižene jok. Edit: Sad shvatam da se po Tilekovoj poslednjoj poruci čini da on ne vidi detalje baš nijedne, ali nije to slučaj. I on je ranije napisao ovo što sam i ja, tj. da zavisi od toga da li je transakcija proknjižena. I ostali su tako prijavljivali problem.

Poslednja izmena:
Otprilike je to problem, ova jedna neproknjizena se vidi, nisam koristio Gpay do pre par dana pa ne znam kako funkcionise sa preglednoscu transakcija.

Sad kad premotam jos vise unazad, i on i ja imamo isti problem, samo ja nisam zagrebao dovoljno duboko.

Nista, pisem im sutra posto sam sad u guzvi jer ovo je prilicno jak bug.

Prvog mi leže plata na yettel račun, drugog mi stiže poruka "ostvarili ste pogodnost besplatnog održavanja računa zbog prenosa zarade", danas mi stiže poruka da sam zadužen 595 dinara. Dakle ipak im dođem za septembar jednu naknadu ili mogu da se žalim na ovo? Bezveze, ispade da se isplati jedino otvarati tačno pre primanja plate

Edit: nema veze, sad vidim da je naplaćeno još 30.09. kasnila je poruka.

Iako tehnički nema mesta za žalbu, mogao bi svakako da im pišeš da ti izađu u susret i storniraju tu naplatu. Nije neki veliki novac, ali što da ne, ionako je očigledno da si preneo platu čim si mogao, a kartice ti pritom nisu ni stigle, pa nisi mogao da imaš potrošnju od 30k. Bio si pod utiskom da nećeš ništa platiti, a taj utisak ti je ostavila njihova reklama.

Mejl je svakako najzvaničniji. Čet ti je više jedan na jedan komunikacija sa agentom koji ti zapadne, u cilju brzog rešenja nekog sitnijeg problema. Možda bi, doduše, i taj agent mogao da prosledi neki veći zahtev poput tvog, ali nemam iskustva sa tim.

Moram da pohvalim bivšu mi banku za elegantno rešenje koje su dodali u aplikaciju, za dodavanje kartica u GPay. Nema ukucavanje brojeva ni kodova. Sve se odradi za tren.
A inače, meni i ovog meseca stigao mejl da mi je naplaćeno održavanje računa od nula dinara. Ne mogu oni baš sve da odrade kako treba. Jedno naprave, drugo zeznu. Ide mi kamata od 18%, ako ne platim nula dinara. Biću prezadužen do nove godine jer ne mogu nikako to da im uplatim svakog meseca, kad je na računu i onako stanje, nula.

Apropo mejla, kad sam ih cimao za Gpay i imao neka pitanja oko placanja u inostranstvu i potencijalne sanse za blokiranje placanja, dobio sam info da je za brz odgovor bolje da se cimaju preko onog ceta u okviru aplikacije.

Za odgovor na mejl imaju rok za odgovor pa to moze da potraje.

Chat - za brz odgovor
Mejl - za odgovor gde mora da ostane krsten pisani trag a nije toliko urgentno

Ne radi pregled nijedne transakcije MC debit već nedeljema u mobilnoj aplikaciji, i nijedne transakcije MC credit u web aplikaciji bez obzira da li je GPay ili ne od poslednjeg redovnog kvartalnog ažuriranja aplikacije. Iz banke su začuđeni i prvi put čuju za tako nešto.
Pisao sam im upravo i ja, prosledjeno je navodno tehnickoj sluzbi ili kome vec i rekli su mi da se javim opet u toku naredne nedelje ukoliko problem ne bude otklonjen.

Nesto mi ne deluje uverljivo to ali ajde, cekamo sledecu nedelju.

Pisao sam im upravo i ja, prosledjeno je navodno tehnickoj sluzbi ili kome vec i rekli su mi da se javim opet u toku naredne nedelje ukoliko problem ne bude otklonjen.

Nesto mi ne deluje uverljivo to ali ajde, cekamo sledecu nedelju.

Naravno da ne deluje uverljivo. Problem nije ispravljen već dve nedelje i verovatno neće biti ispravljen mesecima kao i ostali problemi koji se nagomilavaju. O funkcijama i ispravkama bagova koje obećavaju već preko godinu dana još ništa. Za šta god da im se obratiš, oni su u fazonu ne znamo o čemu se radi, pišite na mejl. Trebalo bi mi sati i sati vremena da im napišem žalbe za sve što im ne radi u aplikaciji, loše radi, baguje, nedostajuće funkcije i tome slično. Ako će da me plate na sat da im to uradim umesto ljude koje plaćaju, a očigledno da ne rade svoj posao, možda to i uradim. Ali ovako, ne pada mi na pamet.

Ovo mozda i isprave relativno brzo, samo mi je neshvatljivo da se vise ljudi ne buni oko ovoga jer je ovo osnovna stvar koja mora da radi uvek.

Licno svasta tolerisem zbog avista stednje i jos par zgodnih sitnica ali sve ima svoje granice.

Ovo mozda i isprave relativno brzo, samo mi je neshvatljivo da se vise ljudi ne buni oko ovoga jer je ovo osnovna stvar koja mora da radi uvek.

Licno svasta tolerisem zbog avista stednje i jos par zgodnih sitnica ali sve ima svoje granice.

Ja sam im pisao na chat za to nakon par dana i bili su fazonu, mi ne možemo ništa, prvi put za ovo čujemo, pišite na mejl taj i taj. Već sam im pisao mnogo žalbi zbog raznoraznih stvari i bukvalno nijedna do dan danas nije ispravljena ili poboljšana, a neke su se i pogoršale. Zaista više nemam živaca.

Jesu oni takvi kakvu su po pitanju (ne)rešavanja, ali valjda nije ništa zahtevnije pisanje zvaničnog prigovora na mejl u odnosu na žalbu na četu ili ovde na forumu. Tako su u obavezi da nešto odgovore u roku od 15 dana (i stvarno taj rok koriste do kraja), a ovako preko četa lako bude da je pojeo vuk magarca, kako se već kaže.

Fora je sto bi mi verovatno isto rekli u prvom mejlu koji bih cekao 15 dana, ovako sam kakav takav odgovor dobio odmah i sledeci mora da bude nesto drugo (konkretno) jer cu u mejlu da pomenem da je navodno vec prosledjeno i da nije reseno.

Cet je samo polazna tacka.

Razlog za izostanak pritužbi upravo proizilazi iz činjenice da banka i nema previše aktivnih korisnika, plus ih u najboljem slučaju ima još toliko koji koriste Yettel kao sekundarnu "backup" banku i to je to. Tragičnije od toga je što sama banka izgleda nema nikakav kvalitetan interni QA za ovakve stvari i što im peglanje aplikacija očigledno nije prioritet uprkos tome što je u pitanju digitalna banka, što je recept da ostanu banka sa najmanjom aktivom i najmanjim brojem aktivnih korisnika.

Samo zamislite jedan Revolut npr. da se ovako hazarderski ponaša sa svojim aplikacijama, da li bi bio uspešna neobanka kao što jeste i sve će vam biti kristalno jasno. Dok se u SRB ne pojavi ozbiljna konkurencija Yettelu, teško da će sve ovo biti rešeno u dogledno vreme.

koji bih cekao 15 dana
Vide oni brzo te mejlove, znam da istog dana ili najkasnije sutradan odgovore nekome ako je kratko pitanje ili ga ne ocene kao prigovor nego kao opšti upit. Ništa ih ne sprečava ni da ti na naknadni mejl (nakon četa) opet odgovore da su prosledili (ili, još gore, da prvi put nije ni prosleđeno) i da kolege nisu uspele da reše ili tako nešto. Ali svakako ne verujem da bi to bio okej odgovor na prigovor.

Razlog za izostanak pritužbi upravo proizilazi iz činjenice da banka i nema previše aktivnih korisnika
Ali na ovoj temi nas ima dosta i mnogi su se požalili na problem, ali izgleda da nisu direktno banci, verovatno jer ih mrzi ili im ne smeta previše. Sa ostatkom poruke se slažem.

Nisam im skoro pisao, poslednja prepiska je dosla dotle da sam stavljao NBS u CC, ali to je bilo 2019 kad sam otvarao racun.

Racunam da za ove "kompleksnije" situacije umeju da se razvuku da bi kupili vreme ili da bi se problem resio sam od sebe pa stoga idem logikom iznad.

Videcemo svakako, bolje da se krene sa napinjanjem ikako nego nikako.

@gdesikuco navodno je trebalo da krenu da rade i kod nas ali se nesto izdesavalo, regulativa ili sta god, nisam ispratio do kraja

Davajte im loše ocene i na Play Store, i tamo u komentarima navodite probleme. To ih pogadja jer je vidljivo svima.
Pozdrav

Poenta je da su manje više sve zamerke vezane za rad nove aplikacije. Stara je znala da bude spora (mada i to su u nekom trenutku pobolkšali), nije imala biometrijsku prijavu i nisu radile notifikacije (ali su sms notifikacije bile besplatne). Manje više sve ostalo što sada zameramo je radilo kako treba u staroj aplikaciji koja je imala opcije koje i dalje fale u novoj.

Suština je da pritužbe korisnika uvek treba da budu tretirane sa najvišim prioritetom i da se shvataju ozbiljno, barem je to do sada uvek bio slučaj u svim kompanijama gde sam imao prilike da radim, ali iz nekog razloga u Yettel banci je pristup po principu "lako ćemo".

Nije problem da se pišu loši reviewovi i da se banka spamuje mejlovima ali onda ispada da mi radimo posao umesto njih i da smo njihovi beta testeri umesto da budemo zadovoljni korisnici kao kod drugih banaka, a svačije strpljenje ima svoje granice, pa tako i strpljenje svih nas koji ovde pišemo na temi. Realno nemamo pametnija posla nego da ganjamo Yettel ljude po LinkedIn-u na svakih par nedelja jer je njima ozbiljan problem da naprave kršteno QA odeljenje koje će po ceo dan samo ovim stvarima da se bavi.

Ako je doslo dotle da treba tog CEO ili CTO (sta god da je covek) da jurimo po Linkedinu da bi se nesto konkretno uradilo, onda je dogorelo do nokata...

Samo zamislite jedan Revolut npr. da se ovako hazarderski ponaša sa svojim aplikacijama, da li bi bio uspešna neobanka kao što jeste i sve će vam biti kristalno jasno. Dok se u SRB ne pojavi ozbiljna konkurencija Yettelu, teško da će sve ovo biti rešeno u dogledno vreme.
Mislim da je svima jasno da je Yettel banka samo pokušaj onlajn banke. ProCredit je vise onlajn banka nego oni.

Poređenje Revoluta i YB je uvreda za Revolut, ali nisu ni oni bez nedostataka.

navodno je trebalo da krenu da rade i kod nas ali se nesto izdesavalo, regulativa ili sta god, nisam ispratio do kraja
Odustali su za sada, regulativa ih vrlo sputava, videćemo da li ce uvođenje SEPA sistema nesto pomoći. Aircash se i dalje muci sa dobijanjem dozvole od NBS, ne bi me čudilo da odustanu.

Nazad
Vrh Dno