Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025)

Јел отплаћује неко телефон преко јетел банке? У старој апп је могло интерним преносом да се пребаци одређена или цела свота новца за отплату кредита за уређај. У новој не видим нигде ту опцију...
Ево појавила се ова опција од јутрос, тако да проверите, можда су убацили још неке ствари које су вам фалиле...

Koliko ste čekali na kartice od trenutka kad su poslate dok nisu stigle na adresu? Meni evo punih 7 dana ni traga ni glasa od njih, a sećam se da su zimus mom ocu stigle za 2 dana od kad je dobio obaveštenje da su poslate.

Kod mene 29 dana do adrese od dana potpisivanja.

@kibicer žena misli da sam ja najluđi sa brojem otvorenih računa po raznim bankama, moraću da joj pokažem tvoj post 😄
Imam neke koje imaš i ti (aik, rajf, inteza, yettel) a imam i 3Bank. Čudo nisi i na njih naleteo do sad jer imaju skoro uvek najpovoljnije kamate za štednju - i oročenu i rentnu i po viđenju
U 3Bank za sve moraš na šalter? To mi ne odgovara.
Sve dinare koje imam, držim u YB na štednji. Na glavnom računu u Intesi nikada nemam preko 100 dinara. Čim primim platu, sve na štednju po viđenju.
Dnevna potrošnja - kreditne kartice.
Podizanje keša - AIK debitna
Plaćanje računa online karticom - AIK debitna
Za plaćanje računa (koji ne mogu karticom) imam podešene podsetnike, i baš tog dana skidam sa YB štednje i plaćam.

Izuzetci: razne cash back kampanje, koje uvek gledam da koristim. Kao sada: plaćanje goriva i u inostranstvu YB kreditnom, inače je ne koristim, vrlo retko

Sve zavisi od potreba. Moj slučaj:

YB sam otvorio u samom startu, dugo nisam koristio, i vratio se kad je krenula 5+ ponuda. Najviše koristim za dinarsku štednju, i da sitnim EUR 😂

Primarna mi je Intesa, Magnifica. Znam da je skupa, ali tu primam platu (mali deo u YB), koristim putno osiguranje (mnogo putujem), koristim Master Gold kao primarnu karticu (plus na rate), i koristim virtuelne kartice.

AIK - tu primam FL zaradu (Loro besplatan), koristim Flexi račun i MC debitnu uz njega, i koristim za slanje novca na brokerski račun - najjeftinija opcija u Srbiji

ProCredit - otvorio u oktobru prošle godine za oročenu EUR štednju (deo fonda za crne dane). Na njihovom bankomatu mogu da biram apoene EUR kod podizanja, pa je i to zgodno.

RF iRačun, otvorio pre 2 meseca kada su delili besplatan novac. Uzeo beskamati kredit 240k / 2 god.

Otvorio ALTA devizni, bili su jeftiniji od AIK za, SWIFT (prenos na brokerski), ali su ukinuli tu uslugu. Ne koristim.

Imam i devizne račune u KB i Eurobank, ali ih ne koristim.

Plaćam samo račun u Intesi. Što se menjačkih poslova tiče, uglavnom mi treba prodaja EUR, i tu je AIK odličan.

EDIT: imam neki račun u PŠ, gde mi država uplaćuje one akcije. Jednom sam ušao da vidim da li je račun živ 😂
Ti kad zamenis licnu kartu..moras odmor da uzmes dok sve pozavrsavas 🙂

U 3Bank za sve moraš na šalter? To mi ne odgovara.
Sve dinare koje imam, držim u YB na štednji. Na glavnom računu u Intesi nikada nemam preko 100 dinara. Čim primim platu, sve na štednju po viđenju.
Tako je, u 3Bank mora sve na šalter, nemaju ništa online osim sajta banke. Jednom mesečno svratim da "rentu" sa rentne štednje prebacim na njihovu štednju po viđenju (ili podignem ako mi treba keš). Igrom slučaja jedina poslovnica u gradu im je baš kod mene u kraju pa mi nije neko cimanje i skoro uvek se sve završi na blagajni bez ikakvog čekanja. A kad treba nešto mimo blagajne onda se zakaže termin telefonom. Kad sam otvarao račune godišnja kamata na rentnu štednju im je bila 6% (u međuvremenu pala na 5.5%) i to je bila ubedljivo najpovoljnija kamata na tržištu pa mi nije teško da svratim.

Koliko ste čekali na kartice od trenutka kad su poslate dok nisu stigle na adresu? Meni evo punih 7 dana ni traga ni glasa od njih, a sećam se da su zimus mom ocu stigle za 2 dana od kad je dobio obaveštenje da su poslate.
Dva dana od poruke na mejl da su poslate. Do te poruke čekaš 20 25 dana.
Sredio pozivom. Jel mora da mi bude uključena ikonica novčanik u onim opcijama gde je wifi, blutut itd? Ako je ugasim da ne odjavim karticu zato pitam.

Poslednja izmena:
Android, pitaš za NFC? Da, mora da bude uključen da bi izvršio plaćanje. Posle toga možeš da isključiš (mada ne vidim korist od toga).

Kod tebe uopšte nema NFC u tim prečicama. Ovaj novčanik mislim da je prečica do Google wallet-a. Dodir na tu ikonu verovatno ne isključuje wallet, već ga otvara.

Ako nešto sada platim kreditnom karticom, da li znači da imam 2 dana fore da pokrijem taj trošak da ne bi plaćao kamatu? Ili do sledećeg 15-tog?

Da li je dug po kreditnoj kartici moguce izmiriti i 15-og u mesecu (bez penala/kamate) ili je 14-ti poslednji dan?

Inace mozete da palite i gasite limite, tako sto izaberete karticu i odete na opciju izmeni limit. Ovo je na androidu

Radi to vec par dana, treba da vrate i broj dozvoljenih dnevnih i mesecnih transakcija u limite.

SHA je od shared (deljeni troskovi)
BEN je od beneficiary (primalac snosi troskove)
OUR je kad posiljalac snosi, ali da li se zna od cega je skracenica? Jel to our, kao prisvojna zamenica nas/nase, u smislu mi/ja snosimo, ili postoji neka smislena skracenica?
To "OUR" jer verovatno uzeto od same engleske reči "our" što znači na srpskom "naš" ili "naši" - u smislu troškovi prenosa novca biće naši (pošiljaočevi).

Da li se još nekom na novoj aplikaciji ne vide određene transakcije kreditnom karticom? Konkretno ja ne vidim ni jednu fuel cashback transakciju kao ni transakciju koja mi je na čekanju za depozit za rent a car? Na web aplikaciji eve lepo prikazuje.

Sta je pregledno od app drugih banaka, yettel neplanira kako vidim(nevidim) da povecava slova, bas su presitna , nemam nij jednu app sa tako sitnim slovima . Prvenstveno me zanima raifaizen debitna ako neko ima kakva je
Verovatno ti je vid oslabio vremenom, pa su ti zato slova na Yettel bank aplikaciji sitna. Poseti oftamologa ili optičara da ti utvrde dioptriju. Ja sam nedavno počeo da nosim naočare i od tada vidim odlično, a pre toga sam ćoretao godinama.

Uzgred, kolika je veličina displeja na tvom pametnom telefonu? Može da bude i do toga.

Nisam odavno koristio aplikaciju i uđoh u mobi bank...iznenađenje - ne radi! Aktivirah ovu yetel, drugo iznenađenje - poskupela pretplata 😡 Pa za šta 345 din

Nisi ni ovu temu posecivao mesecima 😂😂 sve je "prezvakano" tokom leta...

Da, zato kažem ah! 😄
Nisam odavno koristio aplikaciju i uđoh u mobi bank...iznenađenje - ne radi!
eBanking radi još neko vreme, posle prelaze na novi.
Aktivirah ovu yetel, drugo iznenađenje - poskupela pretplata 😡 Pa za šta 345 din
Za Starter paket (imao, nemao promene ili pokrića na deviznom, uključeno u novu cenu).

Nisam vala. Nisam ni račun baš odavno. Sad gledam da pređem na drugi paket, ali ne vidim neku razliku između "platni račun sa osnovnim uslugama" i "bank lite" osim što se ovaj prvi naplaćuje 150 din.

Nisam vala. Nisam ni račun baš odavno. Sad gledam da pređem na drugi paket, ali ne vidim neku razliku između "platni račun sa osnovnim uslugama" i "bank lite" osim što se ovaj prvi naplaćuje 150 din.
Sem cene naloga za prenos gde je za Lite po 50 dinara, odn. za Osnovni po 14, ne vidim suštinsku razliku. Na Lite možeš da prijaviš Račun na klik i to je besplatno.

Vrh Dno