Šta je novo?

Yamaha RX-V659 i KEF c5

A kakva to "dusa" je potrebna za elektroniku? :)

Elektronika najbolje zvuci na studijskim monitorima, koji ne da nemaju "dusu" negooo... :)

BTW, nisu neophodni pretarano veliki zvucnici i odziv do 40Hz sasvim OK radi posao.

A kakva to "dusa" je potrebna za elektroniku? :)

Elektronika najbolje zvuci na studijskim monitorima, koji ne da nemaju "dusu" negooo... :)

BTW, nisu neophodni pretarano veliki zvucnici i odziv do 40Hz sasvim OK radi posao.

Nisi razumeo na sta sam ciljao kada sam pomenuo dusu...Nisam mislio na nedostatak zvucnika da prenesu emociju koje najcesce nema ili ubace svoje karakterne osobine u zvuk, nego sam mislio na sposobnost reprodukcije takve muzike bez falsa, koji je prisutan kod vecine modernih kutija namenjenih za audiofilsku upotrebu (naravno, u podrucju bass-a). Svakako da nije poenta staviti prevelike zvucnike sa 18" bass-om u sobi od 15kvm, ali da ce neko posteno da se naslusa zahtevne elektronike na driveru od 13cm- nece da moze.:) Odziv od 40Hz je u vecini slucajeva dovoljan, samo, nije isto 40Hz na 13 ili 16cm i 40Hz na recimo 25cm. Slicno poredjenje kao i bookshelf VS floorstander. Nije isto...
BTW, Mission M serija je podosta daleko od 40Hz, zato sam i rekao da to nije dobro resenje.

Potpuno ste u pravu. Danas treba imati dva sistema - jedan audiofilski, a drugi za house-electro muziku:mad: - samo odakle pare i mesto. Predpostavljam da dosta ljudi (pogotovo mladja generacija) slusa i jedno i drugo.

Moze sistem jako lepo da svira i jedno i drugo, ali ne za male pare.

U pravu si Delija. Ali nema nekog univerzalnog resenja u klasi do 1000 EUR.

Pa moze i za oko 1000e lepo da se zbudzi univerzalan sistem, ali polovan i sa odabranim stvarima koje podjednako dobro sviraju sve zanrove. Sa novim, tesko, skoro neizvodljivo.

MV8? Ni pod razno da ne baca pare na to djubre. Najgori zvucnici koji trenutno postoje na nasem trzistu a da nekako spadaju u HiFi. M33i daje neuporedivo bolji zvuk za te pare.

MV8 definitivno ne znam cemu sluzi. Nije los za listu "Uzalud potrosene pare".

@vlada nik i bobrock
jel ih neko od vas cuo ili ih "nedaj boze" ima?
Lepo sam napisao za budzet home and music preporuka. Btw 100000% su bolji od jamo e550 koje sad ima. A evo i jednog posta sa avforuma pa ono...

"Seems like some of the questions are a couple of years old in this thread and there are some recent additions.
For the record I have purchased MV8 front, MVC centre, MVS sub and MV2 rear. I had auditioned Bose AM5 and 10, Tannoy HT S200, Kef 2005.3, Mordaunt Short Alumni and some big Jamo ones - model escapes me - sorry.
I went for the Missions based on the fact they sounded "fuller" to me than some of the smaller speakers when listening to music. The others did sound ace with movies but the smaller the speaker the smaller the sound with just music. The Mission speakers have impressed friends and family when they have listened, more importantly they impressed me.
I paid just over £500 for the speaker set from Classic Hi Fi Kettering and I got a bargain on the amp...Comet had a Yamaha AX763 in stock and they ended up matching Richer Sounds (Birmingham) as they had 1 in stock at £281. The guy wasn't impressed but that is their price promise and fair play they stuck to it.
All in all I am very happy with the kit I purchased but it take take me around 8-10 weeks to make my mind up and lots of listening!
P.S got rid of the "not quite bell-wire" cable I had for some Monster cable (~£2.00/mtr)...didn't notice much, if any, difference "

p.s. ja ih imam znam sta pricam, koristim ih kao frontove za DVD filmove i igranje sa konzole, vezani su na onkio 606, nisu jbl ni b&w ali brate ne kostaju 2000 evra. A imao sam mision m33i, imam centar mission m7c2 mission subwofer, imao sam tanoy, jamo studio....

Poslednja izmena:
Pa dobro ako si imao i M33i i MV8, ajde reci onda koji su po tebi bolji? Slusao sam i jedne i druge, meni M33i mnogo bolje zvuci.

Naravno da sam cuo i testirao Mission zvucnike i M3i i MV seriju. Prvo MV serija je plasticna, skretnice su shit a zvuk je supalj. MV8 sam poredio sa M34i koji ih je oduvao u pogledu kvaliteta. Znam da su ukusi razliciti ali los zvuk ne zelim nikome da preporucim. Zasto je 4audio manje od mesec dana po dolasku MV serije na trziste uveo stalnu akciju za njih? Oni su dobrice pa daj da ponudimo ljudima kvalitet po stalno nizoj ceni. Extra.... M3i serija je budzet klasa, znaci nista posebno ali su kvalitet u odnosu na MV. Sto se mene tice svako moze otici i poslusati tebe, kupiti celu MV seriju i olaksati muku 4audiu ili ne mora. Rekao sam svoje a ko ce koga poslusati....

ma vas trojica uopste ne citate sta napisem. Naravno da je m33 i 34 serija bolja, ali covek je pitao da li da kupi kef c5 seriju koja je isto low budget. Ja sam razumeo coveka da ima ogranicen budzet i da slusa tehno i gleda filmove. Uzevsi to u obzir preporucio sam zvucnike koji imaju dosta snage na 8 oma i koji nisu skupi. Znaci za slusanje tehno muzike i gledanje dvd-a rade posao tu se morate sloziti, ne raspravljamo sad o audiofilskim komponentama itd. Uz sve to ima Yamahu koja je vise "movie" orjentisana i tu ce mu i mv8 ili mv6 zavrsiti posao. Naravno pretpostavka je da ima i subwofer. Ako hoce da slusa hifi na visokom nivou onda se ne kupuje av risiver...

p.s. u svoje vreme sam imao tandberg gramofon dok je vinil bio nosac zvuka, i kad su pojacalo (stereo) sa dobrim zvucnicima bili srce sistema a zvuk lep i topao analogni da ne kazem prirodan. Sad kad se slusa mp3 mos da stavis koje oces zvucnike nije to to al nije zabranjeno da se lozis da imas zvucnike od 1500 evra ko voli:) Mission ipak nije neka bezvezna firma pa da na trziste izbace totalni trash.

Poslednja izmena:
Ne bih da se nabedjujemo sta jeste, a sta nije za nesto...Najbolje je da momak ode do nekog salona i poslusa nekoliko razlicitih kutija sa svojim diskovima i muzikom koju slusa, i vrlo lako ce uvideti koji zvucnik mu lezi, a koji ne. Razlike su poprilicno cujne izmedju svake kutije, iako sve furaju isti fazon. Ovako ce samo izludeti od rekla-kazala.

Realno, Mission je daleko od onoga sto je nekada bio. Mislim da su ih preuzeli neki Kinezi, nisam siguran.

Da, mission, kao i mnoge druge hi-fi brendove, prave sada u Kini. Jeftina radna snaga je pun pogodak za tako nesto. Jeste losiji nego ranijih godina, mada u tom segmentu cena, za nase trziste je dobar jer za 200-300e nema nista pametnije ni kvalitetnije ni da se kupi novo. Tu mislim samo na M3 seriju. Ako cemo da analiziramo detaljno, mission m3 mid/bass driver kosta 20e, a visokotonac 10e. Na skretnici je dosta zabuseno, i tu ima mesta tjuningu. Tako je uostalom kod svakih kutija, ono najbitnije najmanje kosta na kutiji, a reklama najvise. Prostom racunicom se dolazi do zakljucka da je materijal kostao 1/3 ukupne cene. Da ne pominjem tek pljacke u hi-end rangu. Zato je samogradnja mnogo bolje resenje za nekoga ko hoce dobar zvuk, a poseduje znanje kako da ga dobije. I da se opet ne ponavljam, mission nije za elektronski zvuk. Mnogo je razloga za to...

Poslednja izmena:
. . . .lol, kakva mu je ono "shock soba"za slushanje muzike.. k'o u kontejneru.. :D btw, glupo je elektronsku muziku poistovecivati sa onim low-end-production-pointless-*****ic-soulless-crap-om.. nije uvek "samo da gruva"..

Za Vegu je potreban samo prostor, a kvalitet reprodukcije na elektronici nece nedostajati. Ovo sto se cuje na klipovima nema veze sa realnoscu. Za normalnu sobu oko 20-25kvm, najlogicnije je uzeti kutije sa 8-10" bass-om koji mogu posteno da se spuste do oko 35-40Hz a da pritom nemaju duzu ekstenziju bass-a, vec brz i utegnut, bez muljanja. Medju polovnjacima, izbor je veliki za pristojne pare. Od novog, tesko bilo sta sto je nabavljivo kod nas.

Jesi imao prilike da slusas ove Vege. I koja im je okvirna cena?

ukoliko dilema oko zvucnika jos nije gotova, da pomognem ili odmognem :)
razmisli o wharfedale !
slusao sam par njihovih budzet zvucnika neke dajmonde i valdus ako se ne varam, pogotovo ovi valdus su elektro orjentisani, tako da ces dobiti dobar zvuk za malo para :)

pozz

Ali bilo koji diamond da bi prosvirao kako treba, mora da prodje preko operacionog stola. :)

Diamondi su dosta izfusareno odradjene kutije, uostalom kao i sve danas u hi-fiju i sire. Pod obavezno je lemljenje (a nije lose ni zamena) unutrasnjeg ozicenja na samim driverima, umesto labavih papucica i naravno obavezno skidanje jumpera pozadi na konektorima i koriscenje bi-wiringa. Moze tu jos da se odradi, ali ovo je osnovno i ne tako tesko.

Poslednja izmena:
Kao sto kazes, to vazi za 99% drugih zvucnika iz klase. B&W na vrhu liste...

Diamondi su dosta izfusareno odradjene kutije, uostalom kao i sve danas u hi-fiju i sire. Pod obavezno je lemljenje (a nije lose ni zamena) unutrasnjeg ozicenja na samim driverima, umesto labavih papucica i naravno obavezno skidanje jumpera pozadi na konektorima i koriscenje bi-wiringa. Moze tu jos da se odradi, ali ovo je osnovno i ne tako tesko.

heh :D
imam sasvim suprotno iskustvo
ali znam i zasto
drug kod koga sam slusao te kutije je uvoznik wharfedale zvucnika
i ima neke jubilarne (zaboravio sam koliko godina) dajmonde koji pored sto dobro sviraju, super izgledaju, jer su upakovani u neko malo drugacije kuciste ;)
konektori pozadi su 4 komada i izgledaju pristojno.

pozz

Vrh Dno