Šta je novo?

Yamaha RX-V659 i KEF c5

kalla89

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
619
Imam pomenuti Yamaha resiver i planiram da uzmem floorstand zvucnike KEF C5 kao front. Sta mislite o toj kombinaciji ,da li se Yamaha i Kef slazu,posto nemam prilike da probam kombinaciji,pa vas zato pitam? Da li mozda treba nesto jace ili neka druga firma MA,Mission... Sve mi to treba zbog HD filmova i slusanja muzike(tehno).Ostatak mi cine Yamaha SW515 i Yamaha centar i rear back zvucnici. Hvala unapred.

Nijedan od pomenutih brendova nije idealan za techno, a Kef rekao bih ponajmanje.

KEF C serija uopste nije konkurentna. Kupiti C5 pa i polovan je bacen novac. Kako su ti svi drugi zvucnici Yamahe potrazi Yamaha prednje. Nedostatak basa za tehno nadoknadi uz pomoc SW.

Pa Woofer mi je vrlo jak tj. Yamaha SW515 (250W),skoro kupljen,a inace front trenutno imam Jamo E550 pa bi ih menjao za nesto jace,pa sta mi mozete preporuciti?

Na 13cm precnika drivera se ne slusa techno. Jel slusas preko svih zvucnika i woofera ili samo prednjih podnih?

Slusam preko 5.1 sistema znaci sve sa woofer-om i front i rear.JBL je dosta skuplji pa mi se ne uklapa ,a imam dobru ponudu za KEF C5,pa sta mi jos mozete reci...

Dzabe ti dobra ponuda za Kef, kad ti ne zavrsava posao. Jbl ili Infinity bi odlicno radili posao. Imas i Cerwin Vegu, ali to nije bas za sobne uslove niti za kacenje na AVR, a inace su stvoreni za elektroniku.

Prijatelj moj prodaje svoje KEF C5 za 200e,inace novi su 400e u 4audio.Da li bi oni bili znacajan pomak u odnosu na moje Jamo E550?

Slusaj ono nije lose ako se preavilno podesi samo da dopunjava najnize tonove, ali kad ljudi odvrnu sub da trese kucu a osalo se necuje onda je to bezveze.

Dobar SW moze itekako pomoci u zvucnoj slici. Meni licno ne smeta da imam 2.3 ili 23 zvucnika ako ce mi sve to lepse i bolje zvucati. pa na HiFi forumu lik ima sistem gde levi i desni kanal cine po 3 zvucnika. Znaci basovi su posebno a to moze raditi i kao SW maltene tj mislim da moze davati i dosta niske frekvencije. To zvuci naravno bolje od kompaktnih trosistemskih kutija u svojoj klasi. To je isto kao da uzimate sve u jednom nor mini linija ili sistem iz posebnih komponenti.

Aj da zaboravimo techno muziku i da pricamo o filmovima HD ili o house i pop muzici,sta onda kazete,aj nemam jos puno vremena na odlucivanje.Znam ja za JBL da je dobar u svojoj klasi ali ima i cenu dobru:),video sam u 4audio ma ima Mission m34i ali njihova cena je 400e sto mi se sad ne daje. I konacno KEF C5 da ili ne?

Znas kako, ja sam imao KEF C5 i prodao sam ih posle par meseci i zamenio sa MA BR5. Razlika je nebo i zemlja.

KEF ima dublji bas od MA ali mu je sve ostalo losije - zvuk im je nekako plastican, vestacki. U svakom slucaju, ne mislim da su bas tragedija ali ih ipak ne bih preporucio.

sad sam video u oglasima bose 301 za 170
pa eto da ne razmisljas mnogo... :)

Ako smem da pitam gledate li vi ponudu polovnih kutija kod nas?
Pogledajte npr ovde sta se nudi. Ima krseva, ali se mogu naci fantasticne kutije po pristupacnim cenama (nemojte zaboraviti da mozete da se cenkate u odnosu na predlozenu cenu).
http://www.kupujemprodajem.com/Zvucnici-1-48-1-grupa.htm

Tu je verovatno i KEF nasao :)

Kao sto i Delija kaze tu sam nasao KEF C5,ali posto ste me odvratili od KEF-a,sta mislite o JBL E60?

U principu, JBL ce dobro da podnosi elektroniku, samo da nije neka budzet igracka.

Kao sto i Delija kaze tu sam nasao KEF C5,ali posto ste me odvratili od KEF-a,sta mislite o JBL E60?

Kada sam prodao svog KEF-a, dvoumio sam se izmedju JBL E80 i MA BR5. Na kraju, BR5 su pobedili ali vise zato sto sam ih nasao po dobroj ceni. Ipak, ono sto hocu da kazem je da mi se cini da bi JBL bili bas dobri za zvuk kakav trazis.

Zaboravljate da covek ima Yamahin centar.Svaka preporuka sto se mene tice je da ides na Yamahine kutije ili da zamenis centar da bude iz iste serije kao sto ce ti biti i frontovi.Najslicnije Yamahi po zvuku bi dobio sa Mission zvucnicima M serije: M32,M33...

Pa te dve filozofije zvuka nisu iste, ali sa yamaha risiverom ide mission. S druge strane, mission nije za tu vrstu muzike.

Ma znam,za tu vrstu muzike nije ni jedan brand posebno,ali proci ce.Poenta je bila da upari prednje i centar da budu istog brenda/serije.

To svakako, bitno je da su svi zvucnici iz iste serije, ali poenta je da nijedan od komercijalnih zvucnika danas koji se prodaju kod nas nema dusu za trance/house/progressive, a pogotovo ne oni sa membranama od 13 ili 16cm (ustvari nemaju ni toliko). Recimo neko ko voli da slusa elektroniku, pre ce se zadovoljiti nekim kineskim 2.1 ili 5.1 PC sistemom, zbog woofera i kolicine bass-a (kakav god on bio), negoli da cuje kvalitetniji zvucnik sa prcoljastom membranom, iako taj drugi ima i zvucnu sliku, i linearniji odziv, bolje 3D efekte i sve ostalo kvalitetnije. O tome se radi, za dobar i veliki zvuk za elektronsku muziku trebaju vece membrane kod stereo zvucnika da bi to bilo to. A to je danas retkost, a i ono sto moze da se kupi novo s takvim karakteristikama, nije dzabe i nadmasuje cenu popularnih brandova kod nas.

Vrh Dno