Šta je novo?

Yamaha RX-V559

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Gde kupiti i po kojoj ceni Yamaha RX-V559 AV recever?
vidim da je oko 440eu u 4audio salonu...ima li negde povoljnije?

Dark side, 4audio ti je distributer yamahe za srbiju...medjutim, postoje i drugi putevi/kanali...nemam pojma kako, ali u loznici, u rodicu su yamaha zvuchnici bili 20% jeftiniji nego u 4audio...

Pogledaj u tehnomarket evropa 😉 mislim da je tamo 10-15 ojra jeftinija 🙂

kupih u tehnomarketu...ustedeg 900din😀
ali komande...jao...josh se ne snalazim...ovo je chudovishte,,,xp mi doddje kao obichna"for next" petlja naspram ovolikog daljinca i komadi....no noc je ispred mene.....😀

Poslednja izmena:
Ja imam slican model, pa ako ti nesto nije jasno, mogu ti mozda pomoci 🙂 3 sata sam se zezao sa njim...seo u fotelju, otvorio pivo, uzeo ono debelo upustvo i polakice 🙂

Evo "provalih" ga nekako...zezao me klizach sa desne strane daljinca na kome prebacujesh :"AMP";"source";"TV"...dok nisam prebacio na "source" nisam mogao da menjam radio stanice😀.
Povezao sam sve uredjaje "iz prve" na njega...svidjaju mi se "enhancer" audio efekti i to shto radio ide na sve kanale sa lepim hal efektima...dvd cepa odlichno chak na analognoj-chinch konekciji...nabavicu negde kabal da povezem digitalno dvd i yamahu kasnije...sve u svemu 34000 din se isplatilo na prvi pogled...hvala na sugestijama,,,ja sam poduze razmisljao o uredjaju koji bi objedinio sve u sebi jer imam puno kablova od tv,video,dvd,satelitski prijemnik,kompjuer i sl.....ovo ce zadovoljiti moje potrebe i mojih 8 zvuchnih kutija...

8? mnogo 🙂 imash optichkih kablova za 300 dinara 🙂

nije mnogo za ovo chudo...😀..ostalo mi josh jedno prazno mesto😀...moracu optiku...

samo da postujem sliku za zainteresovane a osim ovog 559 modela postoje 339 i 449 koji su jeftiniji....u poredjenju sa drugim modelima drugih firmi sa istim funkcijama ovaj tjuner,pojacalo,video razdelnik i josh dosta toga je najbolja kupovina jer je upola jeftinji....inache na sajtu 4audio.co.yu imate malo vishe o tome...pozzz

Prilozi

• Yamaha RX-V559.webp
    Yamaha RX-V559.webp
    382.8 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
hm...359, 459 i 559 🙂

Prethodni modeli su 357, 457 i 557, u principu se skoro nishta nije promenilo 🙂 Tj koliko sam skontao, 350, 450 i 550, takodje se nishta spektakularno nije promenilo 🙂

Enivej, i ja sam vlasnik yamaha 357, ne manjka mi snage ni momenta (josh uz jak aktivni subwoofer, sreci nikad kraja), a doosta je slabije od dark sideovog) ali bih bio stvarno srecan kad bih posedovao 559 🙂

Sam imam Yamahu 450, ali mislim da je Denon bolji izbor.
Yamaha, Pioneer i Sony su zanimljiviji i lepsi na prvi pogled, ali audiofilske firme poput Marantza, Harmana, Denona itd bolje zvuce.
Ovi prvi su komercijalniji i imaju mnogo vise efekata i slicnih mumbo jumbo zezalica ali to sve dosadi za nekoliko dana i skapiras da najcesce koristis risiver na "straight" podesavanju bez "dvorana, hala, stadion, night mode...." procesiranja.
Tada sam pozeleo da sam ipak kupio Denon ili Marantza.
No, Yamaha je daleko od loseg AVR, u pitanju su sitnice.

Yamaha, Pioneer i Sony su zanimljiviji i lepsi na prvi pogled, ali audiofilske firme poput Marantza, Harmana, Denona itd bolje zvuce.
Ovi prvi su komercijalniji i imaju mnogo vise efekata i slicnih mumbo jumbo zezalica ali to sve dosadi za nekoliko dana i skapiras da najcesce koristis risiver na "straight" podesavanju bez "dvorana, hala, stadion, night mode...." procesiranja.
Ja sam zato naveo cenu kao kriterijum...jer Denon je daleko skuplji....i ja bih Denon ali ***.nemam vremena$$$$😀

Poslednja izmena:
I ja bih denona ali nemam vremena 🙂 Tj harmana...lepsi dizajn nisam nikad video...Sasa, te zezalice nisam nikad koristio 🙂 stereo ili 5ch stereo...night uvek koristim nocu, tj dok gledam film uz koji imam nameru da zaspim, poshto iskljuchi subwoofer pa mi ne trese krevet 🙂

I ja bih se za iste pare pre odlucio za denona, ali, kad sam kupovao ovo, za te pare denona nije bilo 🙁

Ja kad sam gledao cene denona u istoj klasi sa yamahom a on je bio vishe nego duplo skuplji..samo sam se pokrio po glavi i odustao😀

Mogu samo delimicno da se slozim, da neces koristiti efekte. U isti kos bih stavio Sony, Pioneer i Kenwood (nazalost, ali samo skuplji modeli ovih proizvodjaca zasluzuju paznju) dok je Yamaha ipak nesto iznad. Denon je pozicioniran iznad ali nisam siguran koliko opravdava kesh. H/K pogotovo.
I ja sam sa slicnim predubedjenjem krenuo u kupovinu Denona obzirom da je bio poprilicno nahvaljen. Poredio sam Denon 1906 sa Yamahom 657 i Yamaha je meni bolje zvucala. Na kraju sam uzeo Yamahu RX-V750 sticajem okolnosti. Iskreno govoreci, najbolje je kupiti jeftiniji risiver (Denon 1307 ako ti je dosta 5.1 ili 1707 ako ti treba 7.1 odnosno od Yamahe 459 ili 597, 359 bih preskocio) a za razliku u ceni sto bi dao za bolji risiver uzmes neko polovno pojacalo za 150-200 evra i koristis ga kao snagas za frontove. To ce potuci risivere do 1000-1500 evra a imas i solidan kucni bioskop a i dobar stereo.
I za kraj - veruj samo svojim usima pa makar kupio i Vivax ili slicno!

"I za kraj - veruj samo svojim usima pa makar kupio i Vivax ili slicno!" ....upravo 🙂

rx-v3xx yamahe su integralci, od 4xx pa nadalje su tranzistorska 🙂

"I za kraj - veruj samo svojim usima pa makar kupio i Vivax ili slicno!" ....upravo 🙂

rx-v3xx yamahe su integralci, od 4xx pa nadalje su tranzistorska 🙂
stavljali su STK kola u rx v359?..dodushe ono je slabije.Ta kola su njesra(integralna).Ovo moje rxv 559 zaista snazno zvuchi..e efekte korsistim kada ne zelim da slusam pesme nego muziku.To bi znachilo(malo kontradiktorno deluje) da kad hocu da uzivam u konkretnoj kompoziciji onda uglavnom stavim na normal settings...a ako radim neshto u prostoriji,kucam neki dokument ili su mi doshli gosti onda ukljuchim jedan od efekata prostornosti(malo hal-a itd) tako da se muzika slusha ali nenametljivo i neopterecujuce sagovornike.

hm, nisam otvarao, i ne pominje se u upustvi nigde koje je integralno kolo u pitanju...

Dark side, takodje i rxv357 zvuchi prilichno snazno...tj, u kombinaciji sa wooferom ne verujem da sam ga ikad preko pola pojachao...snaga mu u svakom sluchaju ne manjka (za moje divljachke potrebe), a tek 559 ...wuuf 😀 uzivaj! mene ogranichava prostor u polici za 4 i 5 seriju, kad osmislim kako cu to srediti, eto meni upgradea 😀

Hvala..jako jeste i nisam ga pojachao preko +10db....prelazi mogucnosti mojih Jamo 135w zvuchnika....nema shta ..pravi prijatnu atmosferu u kuci kada je na -15db snage sa nekim od efekata koji ima hal u sebi....

Idi bre, ja nisam prelazio -5dB ...ishao sam do +15 ali samo u idle, da proverim koliki shum daje moj audigy...mada je meni bas prilichno smanjen, poshto ga uglavnom nadoknadjuje woofer..tako da, kada pojacham prilichno, membrane na frontovima osciliraju max 5mm, inache su rokale skoro 2cm..

Nazad
Vrh Dno