Šta je novo?

YACoin [YAC]

Večeras je promena N faktora.

Pocelo je bezanje na 3,5 sata do promene N faktora...

Slava mu... mada ja ne odustajem, nesto mislim da cu sa 16GB RAM-a namestiti da kopa sa 2 karte. :D

Slava mu... mada ja ne odustajem, nesto mislim da cu sa 16GB RAM-a namestiti da kopa sa 2 karte. :D

gresis treba ti 4+ GB po GPU-u... sa prethodnim podesavanjima je GPU-z pokazivao ~2.6Gb sto je neki max sto cgminer moze da alocira na 7950 sa sledecim N zahtevnost ide tacno 100% gore po pitanju ram-a, sistemska ram tu nemoze pomoci u sustini i da koristis virtualnu memoriju brzina pada za nekih 50x puta

gresis treba ti 4+ GB po GPU-u... sa prethodnim podesavanjima je GPU-z pokazivao ~2.6Gb sto je neki max sto cgminer moze da alocira na 7950 sa sledecim N zahtevnost ide tacno 100% gore po pitanju ram-a, sistemska ram tu nemoze pomoci u sustini i da koristis virtualnu memoriju brzina pada za nekih 50x puta

I sa predproslim je pokazivao 2,4 to sve zavisi od lookup gap i TC. Kako povecavas gap tako ti pada utrosak memorije, a TC ti treba visok. Cenim posto je bilo oko 28000 predprosli put, sad 57000 da ce sad ici TC oko 110000 uz GAP od mozda cak i 5 (terao sam 4 na 7970 i probao i sa 5 i 6 i radilo je uz smanjenje memorije i nesto gubitka na kh/s). Imace se oko 12-13kh/s. No videcemo. Vredi probati jer i da ima 12-13kh/s opet je bolje od CPU.

Jedina razlika je sto je predprosli put terao 2 grafike sa 4GB memorije, a sad nije moglo lepo bez 8. Oni sa 4 grafike ce biti u najvecoj problematici. Probao sam kod drugara sa 4 grafe 7950 i sa 8GB nismo namestili. Uboli 16GB i sljakalo samo tako uz 43kh/s. Dakle znaci memorija. Malo je bangav i metiljav taj budzeni miner. :D

Poslednja izmena:
Nastavio kopati. :)

koja podesavanja koji hash rate, ima li HW errora?

2hs/s brdo hw-a :p

botov-i i dalje kopaju jer su na CPU-u, xpm je sve manje profitabilan, samo je pitanje vremena kad ce se vratiti na yac na kome su vec bili...

Poslednja izmena:
bruka
drugar ima 8 grafika, lik ostavio. Vidim ga na poolu, od 0 do 114kh/s retko baci koji blok... ne javlja sena telefon da prebaci na FTC. Saznace ujutru da ne radi. Treba tu probati TC povecavati a i Lookup Gap.

Ova kartica.
Kod:
yacminer --scrypt -o http://yacp.coinmine.pl:8088 -u x -p y -w 128 -I 12 --gpu-threads 1 --lookup-gap 5 --thread-concurrency 71077 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 900

Nema HW grešaka, sa prošlim N faktorom je bilo oko 27-28 kH/s, sa novim je oko 10 kH/s.

Koja grafika je u pitanju. koje je zauzece graficke memorije ako nije tajna?

Gledao sam da bude isto kao i pre.

m7ulja.png

Gledao sam da bude isto kao i pre.

m7ulja.png

Znaci moguce je. Ja sam se sa proslim faktorom zlopatio sa 7970 ali je nekako islo, 7950 je lagano hteo. Onda smo komentarisali da 7870/7850 sigurno mogu jos jedan krug, a da za 7950 nije sigurno, a da 7970 otpada 99%. Odlicno je sto ima 2 GB memorije taj 7800 a dosta manje sejdera pa staje u 2GB, a 7950 hoce 3+, a nemaju...

Evo dokaza da kopa:

fxfbqf.png

Malo mi čudno, što brzina mreže nije nešto značajnije opala.

:D

Inače, manja je i temperatura, što znači i da troši i manje struje.

Probati za 2,3 dana dok opadne diff

Znaci moguce je. Ja sam se sa proslim faktorom zlopatio sa 7970 ali je nekako islo, 7950 je lagano hteo. Onda smo komentarisali da 7870/7850 sigurno mogu jos jedan krug, a da za 7950 nije sigurno, a da 7970 otpada 99%. Odlicno je sto ima 2 GB memorije taj 7800 a dosta manje sejdera pa staje u 2GB, a 7950 hoce 3+, a nemaju...

Zanimljiva teorija. Po njoj, ja ću sledeće godine kopati YAC sve u šesnaest sa 7660D koji ima 384 šejdera i 2 GB dodeljenog RAM-a. :D

Nije to samo teorija, lepo pise da su kh/s i memorija povezani tj. treba toliko i toliko MB da se comutuje 1 khash, a kh/s i broj sejdera su u vezi... ima tu logike. Zato ej meni sa 7970 bilo teze da namestim i morao sam 4 za Lookup gap, dok sam sa 7950 morao 3. U sustini uvek ce moci da se namesti samo je pitanje koliko kh/s, dzaba da radi ako daje 1-2kh/s

Neces, samo pogeldajte blokove koje poolovi nalaze, koliko vidim neko van mreze fura CPU-ve, jos su krenuli orphan-ti ko zna kako se ponasa pri niskom diff, gledao sam cpr kod njega bude 50% orphant-a tada

Neces, samo pogeldajte blokove koje poolovi nalaze, koliko vidim neko van mreze fura CPU-ve, jos su krenuli orphan-ti ko zna kako se ponasa pri niskom diff, gledao sam cpr kod njega bude 50% orphant-a tada

Na poolu gde sam ja rudario sve je OK, nikakvi orphani, na 30 zadnjih blokova 1 invalid. To se i pre znalo desiti, to i LTC ima.

Kolko trenutno khs daju cpu? Kopa iko od prisutnih ovde sa cpu?

Oko 0.4 kH/s na A10 sa AVX miner-om.

to je bas malo, ne isplati se sa apuom s obzirom koliko struje trosi.

Jel' kopa neko ovo i da li stekate novcice kao ja ili ste bili pametniji i istresli se kad je cijena bila 0.00004?

Pa i meni se cini da ide na dno i ako neko bude pumpao trebace dosta BTC-a da bi vratio na neku pristojnu cijenu (0.0001). Nadam se da ce biti isto kao i sa WDC kad je sa 0.00002 skocio na 0.00017 i oraspolozio me jer sam moje novcice prodao po 0.00016 :) inace cu da dobro tropnem.

Pa da mada za pump treba ohoho BTC-a, bas pricao sa fontasom oko toga kaze mrtve novcice da dignes iz groba kao treba gomila BTC jer cim krenes pump gomila njih dumpuje, i kao nije to bas lako....

Nazad
Vrh Dno