Šta je novo?

YACoin [YAC]

Koliko bi pri sadasnjem diffu, N-u ili cemu vec trebala KH/s da daje 7850?

Ja sa verzijom od 1GB na 23 Kh/s imam 50% HW errora na 11Kh/s nemam ni jedan HW.
5770 mi daje 17 Kh/s bez HW errora.

Vidim cijena opet otisla dole i poslije naseg malog pumpa. Narod je glup (tj vecina) i to je naucno dokazano :D

Ja sad nisam dumpovao bio u guzvi, tako da sad ja nisam kriv :p

Kanda ćemo dodati još jednu nulu na cenu. :D

Tuzni dani nam dolaze :-(

Al' mu braca oborise cijenu. Mada nece ovo jos dugo morace uskoro da se desi pump jer onaj koji je kupovao novcice na 0.0002 mora da se cupa :)

Ili da prihvati tezak gubitak...

Lako je napumpati cenu, al kako naci novu budalu koja ce po napumpanoj ceni da kupi veliku kolicinu?

Upravo tako, nema nikakve garancije da ce ikada vise biti 200, a o 300 ili 400 da i ne razgovaramo. Prica o skoku cene kada odu GPU mineri je samo prica. Ostace malo CPU minera i imace malu snagu mreze i jednostavno ce difficulty opet da se podesi da se po satu otvara isti broj blokova kao i sada. U prevodu svaki dan se "stvori" ista kolicina novih YACoina, ostaje samo potanje da li neko zeli te coine. Ocigledno da ih vise niko ne zeli. Sada imamo i ZCC kao klon ovoga coina koji odmah krece sa N=13 i koji je nekih 20-25% bolji po isplativosti od YAC. Pitam se po cemu je bolji coin? Po tome sto neko veruje da ce sutra ili za 10 ili za 100 dana vredeti vise nego danas!??!? Svi coini su bazirani na laznoj nadi da ce sutra nesto vredeti vise nego danas. Piramida do piramide. Neko mora ostati kratak za novce. Po meni oni koji su kupovali do pre 10 dana po 240 mogu da se pozdrave sa svojim parama.

Sve zavisi ko je kupovao i koliko taj ima kesa.... i koji mu je plan, takodje da li iko od vecih alt holdera zeli da se upusti u trgovini, uglavnom veci ulagaci ulecu tek kad novcic dotakne dno...

Upravo tako, nema nikakve garancije da ce ikada vise biti 200, a o 300 ili 400 da i ne razgovaramo. Prica o skoku cene kada odu GPU mineri je samo prica. Ostace malo CPU minera i imace malu snagu mreze i jednostavno ce difficulty opet da se podesi da se po satu otvara isti broj blokova kao i sada. U prevodu svaki dan se "stvori" ista kolicina novih YACoina, ostaje samo potanje da li neko zeli te coine. Ocigledno da ih vise niko ne zeli. Sada imamo i ZCC kao klon ovoga coina koji odmah krece sa N=13 i koji je nekih 20-25% bolji po isplativosti od YAC. Pitam se po cemu je bolji coin? Po tome sto neko veruje da ce sutra ili za 10 ili za 100 dana vredeti vise nego danas!??!? Svi coini su bazirani na laznoj nadi da ce sutra nesto vredeti vise nego danas. Piramida do piramide. Neko mora ostati kratak za novce. Po meni oni koji su kupovali do pre 10 dana po 240 mogu da se pozdrave sa svojim parama.

Sve ovo sto si rekao moze da se primjeni na bilo koji novcic a ne samo na yac. Cak i btc moze da "propane" i da mu se cijena vrati na 5 dolara kao sto je i bilo u pocetku. Trenutno je izgleda trend padanja vrijednosti vecine novcica a mislim da je za to kriv gox zbog napumpane vrijednosti btc-a.

Upravo tako, svi novcici su besmisleni...
Najzabavnije je kad kad neko kaze, "ovaj novcic sigurno vredi vise", ili "morace da skoci"...

A da li oni koji su ulozili "vece" pare znaju sta rade je jako jako upitno.
Ne zaboravite, bankrotirale su mnoge velike banke prethodnih godina, pa ako sada pouzdano znamo da jedan UBS koji ulaze stotine milijardi ne zna sta radi, sta ocekivati od nekoga ko se igra sa trgovinom YAC-a i sl...

Poslednja izmena:
Jedan ili dva čoveka su kupovali OGROMNE, ali bez preterivanja i velikim slovima OGROMNE količine, a neki drugi su ih pratili... ti ljudi imaju debeli razlog zašto su to radili i niko ne bi lupao redovno maltene svaki dan BTC u YAC bez DEBELOG razloga..YAC nije klasičan shitcoin i moraće da skoči kad tad.. makar do 200, 250, da bi ti koji su to kupovali povratili makar deo novca, napumpaće ga ako treba samo jedan čovek..
a opet, kada drugi koji nemaju veze sa YAC-om vide skok pri pampu, i još se to malo razglasi na trolboxu i forumima, počeće da kupuju taj neki YAC jer očekuju zaradu, tako pamp i fukcioniše, zar ne ?
.. samo polako i strpljivo..

Poslednja izmena:
ja nisam prodavao ništa od YAC rezervi već dugo, i nema nameru, i i dalje ga kopam.. prodajem samo ono što sam iskopao u zadnjih par dana, menjam za LTC, kupujem IFC koji je neverovatan sa svakodnevnim skokovima i padovima, i tu pravim extra profit kad skoči..

Poslednja izmena:
Jedan ili dva čoveka su kupovali OGROMNE, ali bez preterivanja i velikim slovima OGROMNE količine, a neki drugi su ih pratili... ti ljudi imaju debeli razlog zašto su to radili i niko ne bi lupao redovno maltene svaki dan BTC u YAC bez DEBELOG razloga..YAC nije klasičan shitcoin i moraće da skoči kad tad.. makar do 200, 250, da bi ti koji su to kupovali povratili makar deo novca, napumpaće ga ako treba samo jedan čovek..
a opet, kada drugi koji nemaju veze sa YAC-om vide skok pri pampu, i još se to malo razglasi na trolboxu i forumima, počeće da kupuju taj neki YAC jer očekuju zaradu, tako pamp i fukcioniše, zar ne ?
.. samo polako i strpljivo..

E onda su pukli ogromne, ali ogromne kolicine para...
To sto su ga kupovali po toj ceni a ne po nekoj znatno nizoj je vec dokaz da nemaju pojma sta rade... ne zanosite se time.

E onda su pukli ogromne, ali ogromne kolicine para...
To sto su ga kupovali po toj ceni a ne po nekoj znatno nizoj je vec dokaz da nemaju pojma sta rade... ne zanosite se time.

Ti koji su to radili veoma dobro znaju šta rade, odnosno znaju nešto što mi ne znamo.. neko ko je došao do te količine BTC-a i trošio ih je sistematski skoro svakodnevno, ne verujem da nema plan B.
sell orderi (količina) YAC-a su sve tanji i neko ko sad ima 1 BTC da uloži, ili još jedan da to uradi i sutra, bi digao cenu na 225 npr za dva dana lagano.. a to se vrlo lepo vidi na sajtovima koji prate kretanja coina kao što je: http://coinmarketcap.com/ takozvani investitori prate koine kji skači i propratili bi vrlo lepo i YAC ne brini..

pitanje je samo kada će taj pump krenuti, jer izgleda da se sad ide na to da dotakne dno dna.. ni lud ne prodajem ispod 250 makar čekao novu godinu..

Pitanje je samo zašto ti što su kupovali ogromne količine na 200+ nisu sačekali da padne cena na 100+ i da imaju 2x veću količinu?

Jezik pregrizo, treba da izgubim 120+ak $ ako cena ne mrdne :d. Rizik je deo ovog posla, ja se samo smejem odkada sam na ltc izduvao 1500$ za vece. Sada se samo smejem i pijem pivo... upravo sada. Koliko god da bude izgubicu mozda 10k dinara, posto sam kupovao na 18 pa li malo bilo da prodam na 210. Drcna dusa sta ces...

***, sta da ti kazem, nema ovde nikakve garancije, niucemu. Moze sutra biti i 50, a moze biti i 250. Isto je i sa Bitcoinom. Ja ocekujem da ce do nove godine dohvatiti 200$

Poslednja izmena:
Ma dobri ti shit coin-i evo na neo con-u sam za 12h dobar nepun BTC, ubio sam ceo buy wall na oba sajta svojim dumpom :p
jedino je malo gadno sto sam ceo dan trgovao sam sa sobom da navucem buy order

Ma kad se neki coin uzburka onda je čudo, samo što ubija čekanje kad se ništa ne dešava.

samo da se zna da sam ja svoj dump radio na 0.000240 do zadnjeg dumpa na 0.000160, a sad vidim panicari imate da im poklonite za 0.00002 ;)

shit ili ne ipak postoji limit :p

Probao sam da uradim pump YAC-a neki dan, mini pump, i upotrebio sam samo 296 YAC-a i podigao donji sell order sa 11880 na 14399 ;) .. taktika je bila da kupujem i odmah prodajem i kupujem i prodajem i tako "topim" najniži sell order koristeći najviši buy order.. naravno da ovim ideš u neki lagani minus jer topiš i tu početnu upotrebljenu vrednost za pamp, ali cena može lepo da se podigne (zavisi kakvi su sell i buy orderi)..

YAC pump.jpg

međutim, poenta priče je da ovo nema ko da isprati, jer par minuta nakon toga se pojavio neki tako damper i stavio sell na 13890 :wall:

YAC je sad dno dna, odnosno možda će tek da dotakne dno, a onda sledi pump..

.. ili bungie jump ..

Sad mu je cena smesna u odnosu na to kakva je bila, ali jos uvek je isplatljiviji od ltc-a. Samo ne znam sta ce da se desi kada padne ispod 0.00006-0.00005. Bice interesantno posto ga i sad malo ljudi kopa. Ima cela 3 to jest 2 pool-a, poseban miner, ne mozes tako lako da krenes da ga kopas, letece developere, ako ih i ima. Sta se ono bese desava sa novcicem kad prestane da se kopa?

Nece umreti jer ga kopaju i botovi. Ali ce ga kopati samo i jedimo oni... Kod ybc recimo, jedan kineski kopac ima ime (u gtranslate) nesto poput "mentalna bolnica za odrasle". Sto znaci da admin te ustanove kopa li kopa. Njemu se svaka para isplati, i dok je takvih yac, ybc itd ce opstajati, radice makar transfer.

Malo sam digao cenu. :D

YAC je totalno pukao kao i vecina shit coin-a, prestanite da kopate, ako verujete kupujte ga kad padne jos.... ja sam sve dumpovao

Vratice se on a i ostali coini cim btc padne a pasce sigurno :) Sad je panika i svi pokusavaju da iscupaju zivu lovu zato i prodaju ispod cijene.

0.00004980 49601.46850448 2.47015313 <-- sell wall

neko je dumpovao ~100K yac-a ispod 0.00005

Vrh Dno