Šta je novo?

YACoin [YAC]

Pa o tome ja i pricam, u prvih mesec dana kopan je samo CPU-em i hashrate kopaca je bio OGROMAN ja sam ga kopao 3-4 dana, prvi dan 1BTC zarada ostala 3 dana ~3$ - struja :)

Jedino logicko objasnjenje da su ga u pocetku kopale CPU farme, sad kad je N 10 ukljucili su se u GPU mineri (ili ti obicni smrtnici) pa sad nek neko zakljuci koliko novcica imaju CPU fatme a koliko obicni GPU smrtnici :)

Ma neko voli da nauci na svojoj gresci umesto na tudjim greskama

Željko, GPU YAC mining sam ovde lansirao pre mesec dana, i svima sam pomagao, delio svima i linkove i skripte i pool-ove i podešavanja, gomilu odgovora na PM poslao.. dolazio u druge teme da vam skrenem pažnju.. a realno mogao sam da zadržim sve za sebe..

A onda kad postavim pitanje ljiduima oko cene i navedem neke razloge i očekujem argumentovanu diskusiju, dođeš ti da pričaš kako je SHIT...a i dalje pričaš o CPU mingu što mi daje za pravo da kažem da nisi ozbiljnije ni zagrebo temu otkad si kao uzeo taj jedan BTC.. iskuliraj čoveče jer ni na jedan argument nemaš konkretan odgovor.. cena je rasla i iznad onoga što sam prognozirao, a da neće biti još veća pred kraj GPU miniga voleo bi da čujem ARGUMENT. ne kažem da će biti sigurno, već verujem u to, al voleo bi da čujem podkrepljena mišljenja.

Poslednja izmena:
S obzirom koliko više donosi kopanje YAC-a, možete komotno svaki dan da razmenjujete za LTC/BTC onoliko koliko biste iskopali na njima, a višak da čuvate, kad već cena skače.

Ja na dnevnom nivou uzmem bezmalo 3ltc sa 2x7950...

Sto duze potraje bice bolje

progledo sam otkad sam počeo ovo dan kopam, realno !

ipak sve više ljudi to uviđa.. global hash rate je za dva dana otišao Ihaaj.. difff opet skače od juče ujutru..

..dosta je bilo reklamiranja ;)

Ma iza toj Yac-a stoji neko jak, zato mu je i cena rasla

Da... Stice se utisak kao da dodje jedan covek par puta dnevno i pokupuje nekoliko hiljada novcica iz sell ordera... Vidi se jer ne postavlja buy order nego odmah kupuje tj mogao je da prodje jeftinije... Nije rudar nego developer ili investitor :-D

Da... Stice se utisak kao da dodje jedan covek par puta dnevno i pokupuje nekoliko hiljada novcica iz sell ordera... Vidi se jer ne postavlja buy order nego odmah kupuje tj mogao je da prodje jeftinije... Nije rudar nego developer ili investitor :-D

A zamisli taj neko sa CPU farmom u prvih mesec dana je izrudario 30-40% (jer GPU nisu mogli rudariti) naravno da ce dizat cenu cak i lobirat/platiti berzu da uvedu YAC i na kraju profitirat ako ljudi poveruju da YAC ima buducnost

A zamisli taj neko sa CPU farmom u prvih mesec dana je izrudario 30-40% (jer GPU nisu mogli rudariti) naravno da ce dizat cenu cak i lobirat/platiti berzu da uvedu YAC i na kraju profitirat ako ljudi poveruju da YAC ima buducnost

niko nije rekao da YAC ima dugoročnu budućnost.. ništa što prestane da se kopa ne može je imati, mislim, mada developeri se baš trude..
reč je bila o dupluranju cene pre nego prestane da se kopa ( i kupljenju kajmaka u avgustu).. a ona se eto i duplirala i ranije, u zadnjih 10 dana, zar ne Željane ?

7. Jula je promena N-a i tada će se smanjiti broj onih koji sada dampuju YAC po ceni ispod 3.5 jer neće moći da kopaju ni upola.. čuvajte novčiće jer bi po logici morali da skaču kao i nakon poslednje promene N-a. A skok je bio vrlo lep ! :banana:

isto se ovo desilo sa ftc, cnc, btb pa vidi sta se desilo sa tim novcicima... mada nemojte da me slusate da ne budem posle ja kriv

isto se ovo desilo sa ftc, cnc, btb pa vidi sta se desilo sa tim novcicima... mada nemojte da me slusate da ne budem posle ja kriv

šta tačno misli Nešiću kad kažeš "ovo" ?? please razjasni..

ja evo kopam 220-230 YAC na dan sa 2*7950, i čak i da prodajem sad po ovoj ceni što ga dampuju po 0.000322 YAC/BTC opet imam duplo više nego da kopam ne znam šta drugo.. objasni..

a ne prodajm nego štekam da ode opet iznad 0,0004 (najmanje) i vidim opet gomilu buy ordera od po više hiljada.. dakle ti ljudi očekuju da će ga prodati po većoj ceni..

ja evo kopam 220-230 YAC na dan sa 2*7950, i čak i da prodajem sad po ovoj ceni što ga dampuju po 0.000322 YAC/BTC opet imam duplo više nego da kopam ne znam šta drugo.. objasni..

Evo ja ću da ti objasnim...ne vidim neku preteranu ispativost ovoga isključivo iz razloga što sa dve 7950 trebaš da imaš oko 1400 khash, da recimo kopaš LTC...što ti je po nekoj gruboj računici malo preko 1.5 ltc...a ltc je trenutno 0.0356 btc, što znači da kopaš oko 5.3% btc, a yaca nakopaš malo preko 6% btc...e sad ti meni reci, da li se isplati kopati pump&dump coin ili kopati LTC koji je druga najjača valuta ?? Pitanje ti postavljam zbog velikih dnevni fluktacija svih, ali svih koina ? Moraš pritom uzeti i diff kao faktor, pogotovo što će diff ltca pasti sa 900 na 820 pa ćeš i kopati više...možda je trenutno isplatljivije, ali ne verujem da je vredno maltretiranja, cimanja po berzama i konstantnog straha od dampa...

Kao prvo drugar, odakle ti ideja da 2*7950 daje 1400hks za ltc ?! Pomocu kojih to vradzbina i potrosnje ludacke ? Pazi ja sam izuzetno optimizovao kopanjr LTC-a dok sam ga kopao i imao sa I19 625Khs po kartici odbi od toga stale-ove i fee polla u videces na cemu si ja trenutno dobijam 0.066-0.076 BTC na dan sa potpuno coool karticama na YACu u odnosu ksd sam.kopo.ltc u majj i ne bi ovo menjao ni da cena padne na 0.0002/btc i tad mi bilo isplatljivije nego ltc al ljudi ne morsju da veruju pogotovo kad nisu probali

Posebno volim kad neko bane u temu ne citajuci prethodne postove

Poslednja izmena od urednika:
Izuzetno manje se kartice greju na yac-u, a po ovim vrucinama ja ne mogu ni 1000kh da navucem a ne 1400...

Kao prvo drugar, odakle ti ideja da 2*7950 daje 1400hks za ltc ?! Pomocu kojih to vradzbina i potrosnje ludacke ? Pazi ja sam izuzetno optimizovao kopanjr LTC-a dok sam ga kopao i imao sa I19 625Khs po kartici odbi od toga stale-ove i fee polla u videces na cemu si ja trenutno dobijam 0.066-0.076 BTC na dan sa potpuno coool karticama na YACu u odnosu ksd sam.kopo.ltc u majj i ne bi ovo menjao ni da cena padne na 0.0002/btc i tad mi bilo isplatljivije nego ltc al ljudi ne morsju da veruju pogotovo kad nisu probali

Posebno volim kad neko bane u temu ne citajuci prethodne postove

na 2ci sam, na obicnom ovom prvom sajtu ne mogu da otvorim nalog, tj pise da moram da idem na drugi, sad cu pokusati da podesim sve pa cu editovati post. hvala na pomoci!

EDIT : napravio izmene al nista sve isto, vidite koliko malo baca hasha, ne znam koji mu je ovo je kod pod kojim radi, ponavljam na yac2.ltcoin.net sam, nesto malo sto sam kao iskopao stize tamo bez problema, i imam 2x7850 msi 1 giga ddr 5

KOD : cgminer --scrypt --worksize 256 --shaders 1024 -I 11 -o http://yac2.ltcoin.net:8706 -u tihi_bandit.1 -p x --gpu-engine 1100 --gpu-memclock 1200 --thread-concurrency 8192 -g 2 -Q 0 -s 1 -E 5 --auto-fan --temp-target 73

a evo slike kako (jedva)radi
Pogledajte prilog 116695

ako treba dacu vam sifru od mog teamvivera neko da mi podesi direkto tamo, ne znam kako drugacije...

edit2 : znaci beda..
Pogledajte prilog 116696

ADJE onda meni pomozi kako da namesti da mi radi ovo je-beno sr-anje???

Sad ti ne treba, prepolovio se hashrate a diff ostao isti. Sacekaj neki dan mozda se popravi situacija. A mozda je i mnogo vise pao hashrate?

hashrate se prepolovi kada skoči N.. Diff će da padne brže neko prošli put jer nije bio došao do nivoa na kome je bio pre prethodne promene N-a..

ljudi ne vidim da se pojavila neka nova skripta.. zadnja je bila ova: https://mega.co.nz/#!B10C3TZT!M6ZLMwG-QHKSJxVPMnWHb2A171la6qFpsOuNfSrhGyI

moja podešavanja za 2*7950, ali ipak ima HW error-a:

start /ABOVENORMAL yacminer --scrypt --worksize 256 --shaders 1792 -I 17 -o http://yacp.coinmine.pl:8088 -u igysa -p X --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1650 --thread-concurrency 19712 -g 2 --auto-fan --temp-target 73 --temp-cutoff 89

trenutno sam na http://yacp.coinmine.pl/index.php?page=statistics&action=pool

Bandit, iskoristi ovo..

Gde tradeujete YAC za btc?

Bter.

čuvajte novčiće.. sad će da bude nsmanjen broj sell ordera - ovi koji su iznosili svaki dan i dampovali ono što izrudare po trenutnoj ceni, neće to moći tek tako.. mora da skoči po svoj logici ..

ja ne prodajem ispod 0,000414/BTC makar čeko i dve-tri nedelje..

Čekanje je OK, ali s obzirom da polako, ali sigurno skače i LTC/BTC odnos, pitanje je šta će biti isplativije.

Pozdrav fellow rudari.
Treba mi pomoć oko podešavanja za mining, do sada sam samo rudario preko 50btc gui minera pa sve ove komande su mi totalno zbunjujuće. Napravio sam nalog na yac.ltcoin.net i skinuo sam wallet iz drugog posta i yac miner 3.3.1 i sada dve blage nemam kako da ga podesim da radi na mojoj kartici. Imam Powercolor 7870 Myst+ (7870XT) i nemam pojma šta da stavim. Bilo bi lepo još kada bih mogao da rudarim dok se služim kompjuterom jer nemam posebnu konfu samo za rudarenje.
Izvrteo sam temu uzduž i popreko ali ne kapiram baš najbolje ovo pravljenje .bat fajla.

Vrh Dno