Šta je novo?

YACoin [YAC]

Pa nagrada po bloku je bila 70 YAC kad sam ja poceo, tako da je mogao... :D

The requested url returned error 403 acces forbiden. Nece pa nece ovaj yacoin. Jutros radio solo preko novcanika 9 sati za nista, sada nece ni preko minerd jane skripte... Ako neko ima ideju zbog cega izbacuje ovaj 403 error neka mi objasni gde gresim.

Poslednja izmena:
Ja isto ne mogu da se nakačim na pool, a ne mogu ni da solo-majnujem jer nemam pojma da li ovaj novi miner zapravo radi nešto...

Poslednja izmena:
^
Ovako je meni podesen CPU miner minerd --algo=scrypt-jane --url=http://mineyac.dontmine.me:8080 --user=xxx.1 --pass=x
A ovako yacoin.conf

rpcuser=xxx
rpcpassword=xxx
rpcallowip=127.0.0.1
rpcport=8108
port=7688
daemon=1
server=1
addnode=82.211.30.212
addnode=78.21.9.49
addnode=76.115.8.101
addnode=124.149.56.205
addnode=178.130.36.81
addnode=82.6.77.126
addnode=106.187.55.212
addnode=81.202.104.33
addnode=84.200.17.178
addnode=88.204.169.242
addnode=67.162.14.58
addnode=72.8.182.2
addnode=192.168.1.1

Zašto imaš taj ".1" iza user-a?

Pa ako kopas na http://yac.dontmine.me/index onda moras da stavis nesto iza tacke, znaci ides na worker listu i vidis sta ti pise, obicno je izzy.1 i pw 1 ili x, a mozes i sam da ukucas nesto kad pravis novog workera, ali ovo ispred tacke ce uvijek biti isto jer ti je to username, a iza tacke mozes da stavis sta hoces, ali najlakse je 1, 2, 3 u zavisnosti koliko workera imas...

Uopšte nisam video da postoje podešavanja za workere...
Ja sam mu unosio user i pass sa kojim sam se registrovao na pool.
Hvala, sada radi :)

i koliko kopas novcica i sa kojom jacinom cpu-a?

Iz komandne linije obrišite -q to je ta quiet mode.
Onda se vidi da kopa. Inače meni i5 750 na 3,8 ghz kopa 4x50 khs sa sse3 majnerom, kakve vi brzine dobijate?

Kontam da je bolje raditi solo nego na poll-u, e sad kako podesiti minerd da kopa solo tj. koju adresu da stavim za url? Da stavim samo moj ip?

Dajte neki info o temperaturama, klokovima, da li imate box kulere, i tome sl.

Sem prodaje preko foruma, kao što je već pisano, šta radite s koinima, gde ih prodajete?

Ja još nisam ništa prodavao. Neka se gomila za sada.
Nisam kontrolisao temperaturu, ali kapiram da nije baš mala (nisu box kuleri naravno, oba procesora su mi umereno overklokovana), mada mi je sistem na obe mašine za sada stabilan (radim YAC i BTC kopanje istovremeno).

Ne znam kako da procenim koliki mi je tačno učinak, pošto se ispisuje posebno za svako jezgro kada se završi share. Videću koliki će biti payout posle 24h na pool-u, a čini mi se da se solo mining više ne isplati.

i5 3450 sa turbo boost-om 3.3GHz, minerd sa AVX optimizacijom daje ~205 khs za sva 4 thread-a. Cooler master TX3-Evo, jedna devetka na 2000rpm uz otvoreno kućište drži temperature malo ispod 60*. Ispod se nalazi Gigabyte 7950 rev2 koja radi na 1020/1250MHz uz voltažu od 1.09V (F43), dok je temperatura 72* a ventovi postavljeni na 75% (3100rpm). U oko i na komponentama i kućištu radi ukupno 10 ventilatora, strateški raspoređenih i osiguranih vezicama, dvostranom trakom i komadićima drveta. :D Kartica kopa LTC na 610-620khs. Temperatura sobe ravno 27*.
Od softvera koristim Asus AI suite za postavljanje krive CPU venta i Catalyst panel za kontrolu grafike. Za povremeni monitoring tu je GPU-z, a za redovno praćenje kombinacija All CPU Meter + GPU Meter + PC Meter widgeta sa sledeće adrese -->
http://addgadgets.com/

Računar najnormalnije koristim a sve zato što mi je glavni monitor nakačen na integrisanu grafiku pa čak mogu da gledam YT klipove u malom HD-u. :)

Poslednja izmena:
Evo i ja probao, nisam do sada se bavio kriptovalutama, al da se poigram.
Idem preko pool-a, sa AVX verzijom miner-a i sa mojim i5-3570K@4GHz mi na dashboard-u pool-a prijavljuje: Your Current Hashrate 297 kH/s.

Probao sam i na svojoj MiniITX konfiguraciji sa Athlon X3 450, ali mi CPU ide na 68C, pošto je hladnjak niskoprofilni i sa ventilatorom na jako malom broju obrtaja, pa odustao od te zamisli.

EDIT: dashboard malo lupa, miner prijavljuje oko 265khs, a temperatura procesora je ~58C sada kad već neko vreme radi, ventilatori na CPU su i dalje ispod 1200rpm.

Poslednja izmena:
I ja se nisam bavio kopanjem, ali cisto iz radoznalosti sam pokusao. :) U pocetku nisam mogao nikako da podesim i digao sam ruke od ovoga. A sad uzeo na laptopu cisto da probam da li hoce sa AVX minerom i proradilo iz prve. i3-2330M @ 2.20GHz i prijavljuje mi oko 80 khash/s, ali temperatura je oko 76C. Pokusao sam port da otkljucam, ali mi nikako ne uspeva. I dalje stoji zakucan na 8.

Poslednja izmena:
vidim da na bitcointalk/u dosta njih prijavilo kradju bitcoin novcanika nakon instalacije YAC-a.

to sam i ocekivao, ako je neko imalo pametan a bavi se time to je logican potez.. iz tog razloga sam sve posle federa kopao sa zakasnjenjem, mada i nisam nesto mnogo zaradio ali vise nego da sam kopao normalno ltc po ceo dan

da li recimo ako se instalira virtualni sistem, i podigne se win na njemu, surfujes po netu i zakaci te keyloger ili virus, da li se odrazava samo na sistem u virtualu ili se odrazava na ceo kompjuter kompletno

recimo podignes cistu instalaciju win-a na virtualnom PC-u i kako izadje novcic tu ga instaliras i pustis da kopa ako je nesto opasno po kompjuter ostaje u njemu??

Poslednja izmena:
???

"
One of the minerd.exe programs is infected, see here:

dtzl4.jpg

That's probably how some people's coin got stolen. This was the minerd.exe that was downloaded from the "virusscanner friendly" Minerd topic.
"

Biće da je ovo.

Probao sam ovo iz znatizelje, kopam sa 3 x i5 2500 AVX verzijom majnera, dobijam oko 600 kH/s. Za nekoliko sati sam ukupno iskopao 7 YAC novicica. Da li je to ok ucinak?

Interesuje me sta znaci ovo na Dashboardu

Paid Shares
Your Valid: 2694
Invalid: 476

:smash:

Pokušaj sa sledećim .bat fajlom, promeni username i password, mada i ne moraš ako insistiraš. :D
minerd_scrypt_jane_x64_avx.exe -t 3 -q -a scrypt-jane -o http://yac.dontmine.me:8080/ -O iglig.1:1
-t3 će ti pokrenuti 3 thread-a umesto 4. Probaj ovako pa vidi da li ti se smanjio broj invalida (huh, upravo sam ovo preveo na srpski :p). Razlog je najverovatnije CPU throttling zbog neadekvatnog hlađenja, "normalan" procenat greški na tom serveru je do 10%, ovo tvoje je kriminal. Ukoliko ti se bude smanjio broj grešaka vrati na -t 4 ali isključi turbo boost u biosu pa ponovo proveri stanje. Učinak ti je odgovarajući trenutnoj težini.

Poslednja izmena:
Muti se nesto, imam ponudu 0.20 BTC za 100 YAC, dok je na bter-u oko 0.12 ...

Istovarujte se ljudi, nemojte da napravite greške kao sa FTC i CNC.

Hoce li ovo moci da se kopa sa GPU-ovima i kad?

Vrh Dno