Šta je novo?

Xtreme O/C

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Optimus Prime je napisao(la):
Mislim da je vreme da se umesam i kazem par stvari.Dakle,navodna ,,optuzba,, se zasniva na par stvari koja su svaka za sebe nesitina i evo i odgovora na njih..Kao prvo,jedan juzer je primetio navodnu ,,nepravilnost,, na mojim screenshotovima,i odmah automatski otvorio oci jos nekolicini njih koji su isto to odjednom videli,iako se do tada nisu oglasavali po tom pitanju.
Ta nepravilnost nije navodna! Lepo se vidi da prozor ispod drugog prozora je "odsecen". Kako to objasnjavas ? :mad:
Zar nisi naucio da baratas sa layerima u Photoshopu ? :d

Ono sto ja mogu da kazem, u slucaju da je to isti lik, treba da mu se oda priznanje i jedna pohvalnica na masnom papiru, glossy, jer je puno napredovao u Photoshopu, pogledajte one Baltazarove slike, i ove, velika razlika!

Jos nesto, nek optimus okaci ovde svoju sliku iz pasosa, pa da vidimo :)
:D ;)

Posto se SG jos nije ukljucio, ne mogu a da ne citiram genija:

Silverglider je napisao(la):
U stvari, ne znam ni zasto da ga banujemo - veca mu je kazna da ga pustimo na forum, gde ce ionako svako da ga zapljune i shutne u dupe; ne znam kakva bi mu korist i uzivancija bila od takvog ucestvovanja na forumu?

A ovo oko mlacenja... pustite to, decko je sam sebi najveca kazna koje se nikada nece moci otarasiti...

Svaka slicnost sa stvarnim akterima je iskljucena. :d

drfedja je napisao(la):
Bogami nije tacno! Ako je mnozilac za freq. procesora 9.5x delilac za memoriju je ceo broj. Tacnije, delilac za memoriju je uvek ceo broj. Pa ako je HTT 309 Mhz, memorija je 293,55 Mhz, pri mnoziocu za CPU od 9.5x. Eh, ali CPU-z ne pokazuje tacno delilac memorije, pa bi po CPU-z delilac memorije morao da bude 1/9.5 , a ne 1/10, koliko bi stvarno trebalo da bude. Zapravo, isto ti je 10x293 Mhz ili 9.5x309 Mhz.

Imas li sliku gdje je delilac pogresno izracunat od strane CPU-Z jer ja na netu nisam nigdje mogao naci dokaz da je tako sve slicice koje sam vidio sa CPU-Z su imale korektno na vise zaokruzen cjelobrojni delilac , nazalost nemam jos A64 da bih mogao direktno da probam.

drfedja je napisao(la):
Ta nepravilnost nije navodna! Lepo se vidi da prozor ispod drugog prozora je "odsecen". Kako to objasnjavas ? :mad:
Zar nisi naucio da baratas sa layerima u Photoshopu ? :d

I treca slika, levi prozor je bash 'mushki' nalepljen :d

Sad sam procitao sve ovo, kao i aferu "Baltazar" jer sam tek od skoro na forumu pa nisam znao za tu aferu. Ono sto mogu da kazem je - jadno i bedno. Zbog ovoga sam cak morao da proverim da li moze da se odsljaka validacija i naravno odradjena je bez problema! U pitanju je klasican pokusaj prevare!
Vule ne znam zasto branis doticnog, ali imao je vremena da dokaze svoje rezultate, a ne da prica one glupe price u prazno...i onda nestane u akciji!

Kao trece ili plan c se navodi CPU-Z verifikacija.Operaciju sam ponovio vise puta ali bez uspeha.Uzgred,malo sam pogledao tu bazu i imao videti da je ista u teskoj fazi testiranja,posto je broj rezultata koji su poslati na nju mizeran.

Evo Ja veceras izvrsis tri verifikacije i sve tri iz prve :banana: , verovatno sam imao srece...

P.S.
Auuuuuu, nisam ni znao za Baltazara(u to vreme sam bio u vojsci), slatko se nasmejah a mogu misliti kako je bilo tih dana :smackbum: pa onda :smack: i opet :smackbum: a na kraju :party:

monteboy je napisao(la):
Imas li sliku gdje je delilac pogresno izracunat od strane CPU-Z jer ja na netu nisam nigdje mogao naci dokaz da je tako sve slicice koje sam vidio sa CPU-Z su imale korektno na vise zaokruzen cjelobrojni delilac , nazalost nemam jos A64 da bih mogao direktno da probam.
Au bre, toliki internet si pretrazio, a nisi se setio da pogledas po nasem forumu :)
attachment:
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=5645
i ceo thread:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=65322

[email protected] je napisao(la):
Vule ne znam zasto branis doticnog, ali imao je vremena da dokaze svoje rezultate, a ne da prica one glupe price u prazno...i onda nestane u akciji!

Ne branim ga ja nego sam objektivan za razliku od nekih ovde, tj. svih :D . . . .

Ma nema sanse da se on sad pojavi, barem ja ne bi da sam na njegovom mestu... I da je to stvarno postigao ne bi se pojavio. Nema on posle svega vise sta da trazi ovde, posle svega sto ste mu priredili...

OK, mozda i jeste onaj na koga mislite, mozda i nije, videcemo kada i ako se javi. Do tada, pozdrav!

Vule je napisao(la):
Ne branim ga ja nego sam objektivan za razliku od nekih ovde, tj. svih :D . . . .

Ma nema sanse da se on sad pojavi, barem ja ne bi da sam na njegovom mestu... I da je to stvarno postigao ne bi se pojavio. Nema on posle svega vise sta da trazi ovde, posle svega sto ste mu priredili...

OK, mozda i jeste onaj na koga mislite, mozda i nije, videcemo kada i ako se javi. Do tada, pozdrav!

Podrzavam, sacekajmo da se covjek oglasi !

E jest, sad će da se javi i da je prizna da je on Baltiša..

PS Kako samo vlada 3. slika koju je poslao..

Da se pojavi niotkuda i dobije olimpijsku medalju moze samo jos po neki kenijski, nigerijski ili slicni atleticar. :)

Cisto informativno :

Na sledecem Linku se vrsi upis podataka pri validaciji CPU-Z :

http://valid.x86-secret.com/

Ukoliko nije CheckBox "Publish Online :" chekiran bice kreiran ID ali nece biti javno objavljen sto proizvodi upravo poruku koju je Optimus postavio -> "This ID is valid, but not published"

Poz....

monteboy je napisao(la):
Cisto informativno :

Na sledecem Linku se vrsi upis podataka pri validaciji CPU-Z :

http://valid.x86-secret.com/

Ukoliko nije CheckBox "Publish Online :" chekiran bice kreiran ID ali nece biti javno objavljen sto proizvodi upravo poruku koju je Optimus postavio -> "This ID is valid, but not published"

Poz....

A sta mislis da li je namerno ili slucajno Baltazar dobio tu poruku?

Mislim da je vreme da se umesam i kazem par stvari.Dakle,navodna ,,optuzba,, se zasniva na par stvari koja su svaka za sebe nesitina i evo i odgovora na njih..Kao prvo,jedan juzer je primetio navodnu ,,nepravilnost,, na mojim screenshotovima,i odmah automatski otvorio oci jos nekolicini njih koji su isto to odjednom videli,iako se do tada nisu oglasavali po tom pitanju.Necu komentarisati tu glupost,a i verujem da bi bilo i drugacije reakcije od moderatora da je to stvarno istina,ali toga su svesni i oni koji pricaju neistine,te su presli na plan b tj.drugu stvar.O njihovom kredibilitetu govori i 0.1% postova u ovoj sobi,kao i iskljucivi rad kompa na defaultu.Kao druga stvar,se pojavljuje photoshop koji sam koristio kao i 99% ljudi za resize slike,tako da nevidim nista cudno u tome,sem zelju nekih da se uhvate za bilo koju sitnicu,koja bi mogla da bude uperana protiv mene,ali im je i taj argument nistavan.O zelji mnogih da po svaku cenu ponove baltazar ili ogi aferu necu mnogo pricati,posto je ista vidljiva na svakom koraku.Samo im to nece uspeti u ovom slucaju posto znam da sam u pravu,i sta god oni pokusali to je osudjeno na neuspeh.Kao trece ili plan c se navodi CPU-Z verifikacija.Ja se apsolutno slazem sa ovom vrstom provere,sto sam i dokazao time sto sam je pokrenuo cim mi je to signalizirano kao mogucnost od strane pojedinaca.Neki ovde spominju astronomske rezultate,a svako ko malo bolje pogleda moze videti da su moji samo malo visi od onih koji su do sada bili najbolji,nista nerealno visoko kao sto neki pokusavaju da predstave.To sto se desio error sa bazom podataka nije moja krivica,a da je ista u beta fazi mogu videti svi koji je posete.Operaciju sam ponovio vise puta ali bez uspeha.Uzgred,malo sam pogledao tu bazu i imao videti da je ista u teskoj fazi testiranja,posto je broj rezultata koji su poslati na nju mizeran.Jos jedna stvar je primetna i to da NIKO sa bencha ko ima rezultat iole visi od defaulta nije postavio svoj verifikovan rezultat,a od mene se to trazi kao da je najnormalnija stvar u pitanju.I pored toga ja sam prenebregao tu cinjenicu i uradio verifikaciju,mada su ocigledno dvostruki arsini u pitanju.Jos mi je samo ostalo da odgovorim na glupost genijalnog koji se uhvatio svoje pricice o deliocima kao pijan plota,a ja cu mu celu konstrukciju razbiti sa par reci.Dakle,uopste nisu bila ista podesavanja sistema kada sam radio SuperPI test,i kada sam radio max overclock winchestera.Cak sam testove radio u razlicito vreme,i sa totalno totalno drugacijim podesavanjima,posto mi je u slucaju SuperPI testa trebala sto visa frekvencija memorije,dok je to npr.bilo manje bitno kada je max overclock u pitanju.Dakle,natrag u ucionicu i nastavi da razmisljas o deliocima posto ces mozda i skontati nesto korisno,a ne samo spamovati treadove sa svojim pricama.Toliko.
Optimuse mani se ove demagogije!
Slike ti zaista "smrde" i to se vidi iz aviona!
Ispostavilo se da je validaciju i prijavljivanje veoma lako odraditi, a to sto ti nisi istu uradio, jos uvek, samo raspiruje opravdanu sumnju u verodostojnost onoga sto si ti okacio!
Postoji gomila nacina da se slikama uverimo u verodostojnost onoga sto si ti navodno postigao, ukoliko bi "konstalacija" veceg broja prozora bila "shotovana"! E sad veci broj prozora je jako tesko "layerovati"...
U krajnjoj liniji ja licno ne razumem sta ti sve ovo treba? Da nije tuzno bilo bi pateticno!

Paradigma je napisao(la):

Pa moguce je i jedno i drugo to su vec spekulacije uglavnom izmishljena poruka nije.

Originally Posted by Paradigma

monteboy je napisao(la):
Pa moguce je i jedno i drugo to su vec spekulacije uglavnom izmishljena poruka nije.

Zar stvarno mislis da nije umeo da odradi verifikaciju kako treba i to iz nekoliko puta, posle svih objasnjenja ovde, ma daj... :smash:

To sto ja mislim ili ti nije uopste bitno mi mozemo spekulisati zasto nije funkcionisalo na Optimusu je da objasni..... nadam se da ce to uskoro uslijediti.

monteboy je napisao(la):
To sto ja mislim ili ti nije uopste bitno mi mozemo spekulisati zasto nije funkcionisalo na Optimusu je da objasni..... nadam se da ce to uskoro uslijediti.
Ne verujem da se taj jos javljati, bar ne pod istim nickom.

@Monteboy
Da li si zaista tako naivan ili se samo praviš? :)

Monteboy = baltazar13 (aka Optimus) :)

Ne vredi, M3 ga je upoznao licno... :)

Madaaaaa, M3 mi je oduvek bio sumnjiv :D:D:D

p.s. Ode ovaj thread, ne u offside, vec iza tribina. :p

Ove slicice su namenjene onima koji izgleda ne znaju sta da gledaju (u topicu sa glasanjem, ima 4 lika koji misle da su rezultati validni). Da napomenem da nisam glasao, sve sam procitao jos sinoc, a slike detaljno pregledao jutros. Ne ulazim u detalje oko mnozioca, verzija cpu-Z-a,...vec samo potvrdjujem vec izneto, sto bi rekli radio je Photo Shop :D .

1. Na prvoj slici se jano vidi razlika u debljini desne plave ivice i donje ivice, jos se jasno vidi da fali coshak prozora (*)

2. Slika dva, razlika u shirini bocnih linija prozora. Ko ne veruje meni, nek otvori dva prozora sa ovim Windouz-ovim style-om i nek se uveri da one moraju biti iste sirine. (*)

3. Slika tri, kakvo je ovo plavo s...nje pored krstica, jel i to bug? Sva sreca sto je svetla pozadina pa se vidi iz aviona.

4. Sliku cetiri treba bolje pogledati i zoom-irati po potrebi. Ko nije dalton jasno vidi prisustvo trece nijanse izmedju plavog okvira i wallpapera. U donjem okviru se vidi razlika u crnoj boji (pocetnicki pokusaj lepljenja kolaza). Ili win bug-uje senke, bice da je to.

5. Win xp ima zaobljene ivice, podloga ispod ovog prozora je svetlo siva ako se ne varam (a ne varam se), dok se ovde vidi da se pojavljuje neka plava i bela boja. Ova poslednja slika je i nebitna, ali dobro.

Takodje je sumnjivo bili na prvoj "original slici" isto sto i na ovoj petoj, ta oblina prozora, a ispod umesto crne zrachi plava.

(*) - Nemojte samo da pravdate kako je to bug jer nismo na Counteru)

Ako ovo nije dovoljno, ne znam sta je, mnogo nesto bug-ova na 4 slike. Mali ocigledno misli da smo mi budale pa da moze klinackim fazonima da nas lera, a to me uzasno nervira. Oc Addicted, Optimus prime, Oc lab, LN2, LanParty,...sacuvaj boze, izadji malo napolje udahni svezeg vazduha, bavi se sportom, a ne samo da cackas kompjuter ubice te struja jedan dan!

Prilozi

• dm2_1.JPG
    dm2_1.JPG
    51.8 KB · Pregleda: 449
  • dm2_2.JPG
    dm2_2.JPG
    36.8 KB · Pregleda: 445
  • dm4_1.JPG
    dm4_1.JPG
    34.9 KB · Pregleda: 423
  • dm4_2.JPG
    dm4_2.JPG
    50.5 KB · Pregleda: 404
  • dm3_1.JPG
    dm3_1.JPG
    37.6 KB · Pregleda: 399
Nedjo je napisao(la):
Optimuse mani se ove demagogije!
Slike ti zaista "smrde" i to se vidi iz aviona!... U krajnjoj liniji ja licno ne razumem sta ti sve ovo treba? Da nije tuzno bilo bi pateticno!
I tako moj Nedjo... Mozda neko izvinjenje za onaj post gde si me onako potkacio!?
Ne zameram ti ja sto si sad pojeo *****, kao i neki drugi. Ucite sta znaci biti lakoveran na najboljem primeru a ja cu i ubuduce da reagujem zestoko, kao i u ovom slucaju, protiv svakih optirpimusovanih rezultata i akcija.
Srdacan pozdrav!
:wave:

To su rezultati koje sam postigao,na koje sam veoma ponosan i kojima pokazujem koliko mogu.Jos mi samo preostaje da okacim screenshotove.
E sad, ko nije i sam uvideo neke stvari treba da pročita post iznad ovog (MaxXx) i pogleda fotke koje je ponosni Optimus priložio kao dokaz svojih OC (Photoshop) poduhvata. Ako se i dalje ne vidi u čemu je stvar onda stvarno treba biti ne znam šta pa i dalje misliti kako je Optimus OK lik koji je eto nepravedno optužen od strane dežurnih ''bacača kamenja''.

Valda je sada konačno postalo jasno svima ko je Optimus i o čemu se ovde radi.

Poslednja izmena:
Predlazem da se potpali Virtuelna lomacha!

* Kud svi, tu i mali Mujo.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Monteboy = baltazar13 (aka Optimus) :)

Jel to neka jednacina sa jednom nepoznatom ili sta si htio da nam kazes ?

monteboy je napisao(la):
Jel to neka jednacina sa jednom nepoznatom ili sta si htio da nam kazes ?
Nadam se da ovo nije jednachina u kojoj su svi vec poznati ;)
Ne mogu da verujem da (ako je to zaista Baltazar) je posle one smejurije i pravljenja budale od sebe mogao zaista da dodje 10 dana kasnije na forum, ponovo se registruje, napravi vishe od 1000 postova i onda uradi istu, ali IDENTICNU glupost ponovo. Mislim da niko nebi mogao da bude tako glup. Ako jeste, BRAVO DECHKO :rupa:

A u vezi validationa cpuz evo bre vec dva dana nece da mi prihvati, kaze:

File cpuz_48.cvf upload : OK
File corrupt !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno