Šta je novo?

Xtreme O/C

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko se ja secam, sada bi on trebao da prica kako ce da uzme digitalac od druga, pa ce da se slika, sa sve kompjuterom, i naravno da okaci slike. lol

Poslednja izmena:
Photoshop ne znaci nista, mnogo ljudi resize-uje u njemu.
Ali, po svemu sudeci decko je opako sumljiv, CPU-Z validacija je previse jednostavno da on sa njom ima ovoliko problema.
A i slike imaju par problema :)

Koliko vidim ispada covek kriv dok se ne dokaze suprotno :d
Morace da ostavi svoju adresu da bi se proverila istinitost njegovih tvrdnji.
Vise bi voleo da je stvarno njegov rezultat verodostojan nego da se sad svi sa foruma obruse na njega.
Znam da ga je neko u jednom tredu nazvao baronom, pa je sad ovo ocigledna odbrana svog nick-a. Stavite se u njegovu poziciju, verovatno mu nije bilo prijatno. MOzda i laze a mozda i ne, znam samo da bi i meni bilo bezveze da me sad neko ubedjuje kako nisam Robocop ;) :d

Nije kriv nego mu ljudi ukazuju na odredjene sumnjive momente kod njegovih shotova. Da dodam i ja josh jedan, evo sad sam probao validation opciju kod cpu-z 1.27 i radi bez problema.

Dakle shanse da se radi o validnim rezultatima postoje ali su mizerne... previshe je tu rupa

Poz!

shone190 je napisao(la):
A Baltazara su banovali posto su mu verovali :)

Sobzirom da i sam imam iskustva sa Delijom i nekim sto sad ne ucestvuju ovdje znam sto znaci kad te svako napada i niko ti ne vjeruje prvo su dosle optuzbe i prijetnje a onda nesto u stilu "samo smo se salili"

Nemoj da trcis sacekaj da momak objasni , inache i sam znas sto mislim o ovakvom nacinu verifikacije rezultata , vise puta ponavljam da se zaustavi ovo i fino se predje online resenjima verifikacije ali kao da vodim monolog !

Tako se lako mogu izbjeci nepotrebne diskusije i svadje !

Inache , Optimus je naveo da ce objaviti online rezultat tako sacekajte to pa suditi ili se bar izvinite sto u mome slucaju niste napravili !

Poslednja izmena:
Pa dobro ljudi, zovite interventnu pa da se proveri jel taj covek postoji uopste?!?
Pa mislim dokle ce to vise da ide stvarno ne razumem?? Pustite bre vise coveka na miru.
Ajd uzdravlje svima.

/end of transmission/

monteboy je napisao(la):
1) Sobzirom da i sam imam iskustva sa Delijom i nekim sto sad ne ucestvuju ovdje...

2) Nemoj da trcis sacekaj da momak objasni...

3) ...ili se bar izvinite sto u mome slucaju niste napravili !

1) Delija ovde ucestvuje ako nisi primetio i to vrlo aktivno.

2) Ne trcim ja vec ti sa Galilejom i lomacom, pa sam tebi i odgovorio.

3) Ako nisi primetio ja sam se vec unapred izvinio coveku ako gresim, a tvoj slucaj mi nije poznat i ne interesuje me.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
shone190 je napisao(la):
1) Delija ovde ucestvuje ako nisi primetio i to vrlo aktivno.

2) Ne trcim ja vec ti sa Galilejom i lomacom, pa sam tebi i odgovorio.

3) Ako nisi primetio ja sam se vec unapred izvinio coveku ako gresim, a tvoj slucaj mi nije poznat i ne interesuje me.

Pozdrav!

1. Ja sam napisao Delija i ljudi koji ne ucestvuju !

2. To ko trci ce se uskoro razjasnit.

3. Da, sad si mu se izvinuo sad kad je postavio rezultate sad si postao oprezan a sto je bilo par dana ranije kakve su bile izjave sa tvoje strane ?
Kao drugo nije ti bilo potrebno ono prozivanje uvezi slicice koje je Optimus imao u potpisu !

Poslednja izmena:
Pa postoje bagovi u windowsu pa se ne vidi neki deo na slici, a i kad se prebacuje slika iz bmp-a u jpg. Pogledao sam slike jedina i cini mi se da su u redu. Ali takodje postoji mogucnost da je skinuo neciji cpu-z pa "zalepio" na pozadinu u gornji levi ugao da bi bolje ispalo u Photoshop-u. Mada ne verujem posto 3 slika po redu ima lepo ceo cpu-z na centru ekrana. Moje misljenje da nije kriv.

"Posteno da mu sudimo pa da ga streljamo:) :) :)"

Dark_AveNGER je napisao(la):
Pa dobro ljudi, zovite interventnu pa da se proveri jel taj covek postoji uopste?!?
Pa mislim dokle ce to vise da ide stvarno ne razumem?? Pustite bre vise coveka na miru.
Zasto tebe recimo niko nije "napao" vec Optimusa? Niko coveka ne bi ni pomenuo da sam nije poceo sa pricama o vrhunskim rezultatima u overklokovanju. Evo sada su se napokon pojavili ti dugo ocekivani rezultati i ima dosta mesta za sumnju, kao sto i sam mozes primetiti. Zamisli samo kada bi svaki drugi clan lagao, dokle bi ovaj forum dogurao. Naravno cekamo da se covek javi i da razjasni malo ove nedoumice oko brzine procesora tacne u herc, verzija Cpuz-a, dela prozora koji se ne vidi, Photoshop-a...

Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
Zasto tebe recimo niko nije "napao" vec Optimusa? Niko coveka ne bi ni pomenuo da sam nije poceo sa pricama o vrhunskim rezultatima u overklokovanju. Evo sada su se napokon pojavili ti dugo ocekivani rezultati i ima dosta mesta za sumnju, kao sto i sam mozes primetiti. Zamisli samo kada bi svaki drugi clan lagao, dokle bi ovaj forum dogurao. Naravno cekamo da se covek javi i da razjasni malo ove nedoumice oko brzine procesora tacne u herc, verzija Cpuz-a, dela prozora koji se ne vidi, Photoshop-a...

Pozdrav!

Ja nemam cime da se pohvalim, za sad!? Aha! Sta sad kazes na to!? :D
To sto je covek "podgrejavao" teren nekoliko dana unapred to je njegova stvar. A ako se ispostavi da laze, pa on laze samog sebe, svi mi ovde znamo koji hardware moze kakve rezultate da postigne! A u Hz ces malo teze da izmeris brzinu, samo da znas!

Ajd uzdravlje i pozdrav svima! ;)

monteboy je napisao(la):
Da, sad si mu se izvinuo sad kad je postavio rezultate sad si postao oprezan a sto je bilo par dana ranije kakve su bile izjave sa tvoje strane ?

Kakve izjave????

Jedini moj post vezan za optimusa je bio kada sam ga pitao sto vec jednom ne okaci rezultate. Cije si izjave citao ne znam ali nemoj ih meni pripisivati. Izrazio sam sumnju u rezultate koje je izneo i izvinio sam se unapred ako gresim.

Mislim da bi Forum trebao da uvede "Specijalnu Komisiju za OveRklokere" !!! Iliti SKOR !!!
E, to je PRAVA STVAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

m4rko je napisao(la):
Pa postoje bagovi u windowsu pa se ne vidi neki deo na slici, a i kad se prebacuje slika iz bmp-a u jpg. Pogledao sam slike jedina i cini mi se da su u redu. Ali takodje postoji mogucnost da je skinuo neciji cpu-z pa "zalepio" na pozadinu u gornji levi ugao da bi bolje ispalo u Photoshop-u. Mada ne verujem posto 3 slika po redu ima lepo ceo cpu-z na centru ekrana. Moje misljenje da nije kriv.

"Posteno da mu sudimo pa da ga streljamo:) :) :)"

Mogu potvrditi ponekad Windows ima update problem sa prozorima koji su u pozadini !
Da je slika snimljena u Photoshop'u isto nista ne dokazuje.

Sad sam se setio afere sa Baltazarom!
To je onaj lik sto je kacio one do jaja lose obradjene slike sa njim u onoj sobi sa nekim ludim kompom, prozore razlicite razmere i slicne gluposti.
Nadam se Optimuse da nije kod tebe isti slucaj, jer je decko bio samo tako ismejan.

Nemam nista protiv tebe licno, ali ako si zeleo da privuces nasu paznju - uspeo si, samo se jos malo potrudi oko dokazivanja istinitosti slika i mislim da ce ovo biti zaboravljen tred sa jednim laznim "izvini" sto te sada kompromitujemo.

Ajd covece oglasi se pa da se stavi tacka na ovu sapunicu ;)

Dark_AveNGER je napisao(la):
Mislim da bi Forum trebao da uvede "Specijalnu Komisiju za OveRklokere" !!! Iliti SKOR !!!
E, to je PRAVA STVAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Ma da trebalo bi verifikacioni tim sastavit od najmanje 4 eksperta sa foruma koji bi na licu mjesta ustanovili da li su rezultati validni!
Tibi rezultati onda u jednom za javnost strogo zatvorenom gremijumu trebali biti razmatrani pogotovo kakve ce psiholoske uticaje ti rezultati imati na pojedine posjetioce ovog foruma da bi se na kraju doovorili da je pametnije da rezultati ostanu u fijoki jer u suprotnom lincovase covjeka ;)

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=45393

Seca li se neko kada je banovan famozni baltazar13? Mada, da ne gresim dusu, mozda sam i ja preterano paranoican, ali i drugi su, nakon sto je ovde protutnjao taj !%@#!@# baltazar13. Kao i Shone, unapred se izvinjavam ako se ispostavi da gresim i da je Optimus u pravu.

monteboy je napisao(la):
Da je slika snimljena u Photoshop'u isto nista ne dokazuje.

Pa cekaj, jel ste svi kukali da se smanjuju i krop-uju slike?! I sta sad?
Pa Photoshop je i stvoren za tako nesto. A ako bi sad poceli svima da proveravamo screenshot-ove, tvrdim da je bar 80-90% "izaslo" iz Photoshop-a!

Pozdrav.

necu nista da pametujem, al da sam Optimus, kao sto nisam
pozvao bih ljude na gajbu i to je to
kakva bre verifikacija
U cemu je problem?!

shone190 je napisao(la):
Kakve izjave????

Jedini moj post vezan za optimusa je bio kada sam ga pitao sto vec jednom ne okaci rezultate. Cije si izjave citao ne znam ali nemoj ih meni pripisivati. Izrazio sam sumnju u rezultate koje je izneo i izvinio sam se unapred ako gresim.

Ucinilo mi se da si podrzavao one koji su napali na Optimusa jer si naveo da mu je slika prevelika pa mu je moderator jednostavno izbrisao (mada si mogao i bez tog komentara) jer nije tvoj posao.
E sad sam pogledao thread i zaista nisi nista posebno ruzno rekao tako izvinjenje sa moje strane.

Poz....

Meni je najsmesnija konfiguracija za winchestera>

citiram "memorija 293x9.5"...:D

Cekaj, sta to znaci oooo veliki OC guru? I zasto nema cpu/z shot-a??? :D

Meni je ovde nesto sumnjivo :D

Ozbiljno, najbolje da se zvekne ta validacija, a pre kada je Kokos vladao O/C forumom :) praxa je zaista i bila da se npr. za 3D Mark rezultate posalje link ka MadOnion/Future Mark bazi. Kokos je bio kupio i originalni 3DMark03 zbog novog ORB-a koji nije radio sa piratskim 3DMarkom03.

To je isto kao i ova validacija (koja je BTW sjajna stvar), pa ako su mogli Kokos, Aca i Simpson redovno da salju linkove ka uplodaovanim rezultatima bio bi red da i ostali memberi postuju takvo pravilo bez ljutnje i fora tipa: "Tata oni meni ne veruju". CPU-Z do sada nije imao mogucnost indeksiranja on-line baze sa rezultatima, a posto sada ima ne vidim zasto ne bi vazilo pravilo kao i za 3D Mark i neke extremne rezultate.

Da ne bi padale teske reci to je najjednostavnije. Mislim, ja bih ovima koji ne veruju to poturio odmah pod nos i tako ih ucutkao. As simple as that :)

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
Meni je najsmesnija konfiguracija za winchestera>

citiram "memorija 293x9.5"...:D

Cekaj, sta to znaci oooo veliki OC guru? I zasto nema cpu/z shot-a??? :D

Zasto je smijesna konfiguracija ?
Multiplikator za CPU je 9.5 dok je za memoriju djelilac 10!
Ako pogledas drugu sliku sto je Optimus postavio bice ti jasno

Multiplikator * Referenc Takt / djelilac za memoriju = Takt memorije

9,5 * 309MHz / 10 = 293 -> nesto nejasno ?

Poslednja izmena:
nista, samo CPU ne ocitava te vrednosti kako treba :D

I meni nista nemoj da objasnjavas, posto smo Lukija i ja o tome prvi pisali pre 2 meseca. :D

Bilo kako bilo, predlazem ban :D:D:D

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
Meni je ovde nesto sumnjivo :D

Ozbiljno, najbolje da se zvekne ta validacija, a pre kada je Kokos vladao O/C forumom :) oraxa je bila da se npr. za 3D Mark rzultate posalje link ka MadOnion/Future Mark bazi. To je isto kao i ova validacija (koja je BTW sjajna stvar), pa ako su mogli Kokos, Aca i Simpson redovno da salju linkove ka uplodaovanim rezultatima bio bi red da i ostali memberi postuju takvo pravilo bez ljutnje i fora tipa: "Tata oni meni ne veruju". CPU-Z do sada nije imao mogucnost indeksiranja on-line baze sa rezultatima, a posto sada ima ne vidim zasto ne bi vazilo pravilo kao i za 3D Mark i neke extremne rezultate.

Da ne bi padale teske reci to je najjednostavnije. Mislim, ja bih ovima koji ne veruju to poturio odmah pod nos i tako ih ucutkao. As simple as that :)

Ja o online validaciji pricam vec nedeljama ali ovdje kao da su svi gluvi !

monteboy je napisao(la):
Zasto je smijesna konfiguracija ?
Multiplikator za CPU je 9.5 dok je za memoriju djelilac 10!
Ako pogledas drugu sliku sto je Optimus postavio bice ti jasno

Multiplikator * Referenc Takt / djelilac za memoriju = Takt memorije

9,5 * 309MHz / 10 = 293 -> nesto nejasno ?

Ovaj, ne primecujes da ti ovde izigravas njegovog advokata? Sacekajmo da se covek javi i da objasni sta se desava, ne znam sto tebe toliko pogadja kad god neko izrazi sumnju (a ne sumLJu kako Optimus pise) u njegove rezultate.

monteboy je napisao(la):
Ja o online validaciji pricam vec nedeljama ali ovdje kao da su svi gluvi !

Pa mislim da je njalogicnije da se ti ultra-mega giga skorovi provuku kroz sistem validacije - ne kosta nista, a dobro radi.

Mislim, ne vidim da npr. meni neko nece verovati da mi Winch radi 245x10, ali ako svi jedva stignu do 2.6 GHz i pojavi se neko sa skoro 3 giga - validacija bato :D

Uostalom, javice se valjda Optimus (pre mi je bio nesto aktivniji na forumu koliko se secam, sada nesto nestade) pa ce da izvrsi validaciju i svi srecni i zadovoljni.

Cisto da ne bude sprdacine kao u ovom threadu

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
nista, samo CPU ne ocitava te vrednosti kako treba :D

I meni nista nemoj da objasnjavas, posto smo Lukija i ja o tome prvi pisali pre 2 meseca. :D

Bilo kako bilo, predlazem ban :D:D:D

Objasni mi to malo !
Gdje to CPU-Z vrijednosti ne ocitava kako treba ?

Na prvoj slici se vidi HTT 309 MHZ , Multiplikator 9.5
A na drugoj slici (tab za memoriju) se jasno vidi :

fsb/dram = CPU/10

Poslednja izmena:
CPUz ne ocitava kako treba delilac za memoriju i to kada koristis polovicne mnozioce za CPU. Dakle, ako je koristio 9.5 za CPU, mem. delilac za memoriju NIJE 10, barem ne u cpuz.

Sto se mene tice, sve je jasno, moze se banovati. :D Barem na neko vreme, dok ne poraste. :D

Poz

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno