Šta je novo?

Xtreme O/C

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Optimus Prime

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2004
Poena
349
Dakle,dosta je bilo price,evo su i rezultati.Mislim da je bilo krajnje vreme da opravdam ono sto pise ispod mog nicka,i evo i nesto da to potkrepi.Ovo je ujedno i odgovor na brojne prozivke na moj racun u poslednje vreme,ali ja se necu spustati na niski nivo istih i svadjati se sa njima,vec ce rezultati i to vrhunski biti moj odgovor.Jos cu jednom ponoviti ono sto sam rekao ,,posto su rezultati kojima ja stremim vrhunski,treba vremena kako bi se sistem stelovao za iste,, Da to je istina,i slobodno oni koji me citiraju mogu to ponoviti par puta pred spavanje,posto u tom slucaju mozda i nauce da overklokuju,ili prebace 8GB/s.Samo cu napomenuti da kacim rezultate koje sam postigao sa dve masine,i to sa AthlonXP i A64.No,evo i malo detalja masina;
1.XP-M Abit NF7 Corsair 3200LL+DDR Booster water cooled
2.A64 3200+ Winchester MSI Neo2 A-Data Vitesta PC4500 Samsung TCCD +DDR boster

1 Slika:Ovo su podesavanja AthlonXP sistema za rezultat od 35s u SuperPI 1M.
2 Slika:Max overclock mog mobilca,hladjen vodom i to za prvo mesto na Bench Top10.
3 Slika:Ovo je vec sa A64 masine,SiperPi 1M score 30s memorija 293x9.5,izjednacen Srkijev rezulatat 😉
4.I na kraju A64 masina,winchester max overclock 2935MHz

To su rezultati koje sam postigao,na koje sam veoma ponosan i kojima pokazujem koliko mogu.Jos mi samo preostaje da okacim screenshotove.
Poz.

Prilozi

• Rez..webp
    Rez..webp
    101.9 KB · Pregleda: 1,210
  • Rez2.webp
    Rez2.webp
    67 KB · Pregleda: 1,057
  • Rez3.webp
    Rez3.webp
    80.2 KB · Pregleda: 980
  • Rez4.webp
    Rez4.webp
    52.3 KB · Pregleda: 976
SVAKA CHAST!!!! :cigar:

E tako se to radi! Samo tako nastavi!

Pozdrav!

Vule je napisao(la):
SVAKA CHAST!!!! :cigar:

E tako se to radi! Samo tako nastavi!

Pozdrav!
Thnks 😉

Poslednja izmena:
Aaaaa ne vazi se!!!

Salim se naravno. 😀

A sto lepo ne skines zadnji cpu-z 1.27 , registrujes se tamo i onda imas onu opciju validation, i fino postujes link i svi ce da ti veruju. Mislim , sve to nema veze sa mnom al je prvo cega sam se setio :eyebrows:
Ustvari ne treba ni da se registrujes , dovoljno je da snimis validation fajl i uploadujes ga i dobijes svoj link .
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=3830
Ovo je moj sve default 😀

Poslednja izmena:
Alias je napisao(la):
A sto lepo ne skines zadnji cpu-z 1.27 , registrujes se tamo i onda imas onu opciju validation, i fino postujes link i svi ce da ti veruju. Mislim , sve to nema veze sa mnom al je prvo cega sam se setio :eyebrows:
Nisam jos skinuo tu verziju,tako da nisam siguran o kakvom validaciji se radi.Kako god,mogu i to uraditi cak sta vise to bi se moglo uvesti ovde na forumu kao provera za sve,naravno ako je ista valjana.BTW,jedino sto mi se ne svidja je to sto kazes ,,i svi ce da ti veruju,, Ne vidim razlog zasto to kazem sem ako nije provokacija u pitanju,ili ti imas mozda nesto da dodas po tom pitanju.Dakle,ok je sto se mene tice,ali onda neka vazi za sve.Toliko.

Bas to! 😉

Mada ne znam ni ta validacija koliko je sigurna... :trust:

Cisto zezanja radi sam roknuo i moju trenutnu bedu :d ... 3829.

Nadam se da gresim...ma ne smem ni da pomislim...Balt.... :d😀:d

p.s. Sorry, al' odjednom si roknuo te opasno dobre rezultate, pa ces morati malo da se igras i oko dokazivanja. A i pristup ti je malo "opasan"... :d

Vi ste stvarno neverovatni ljudi... Nista Optimuse, lepo sve sa foruma zovi kod sebe kuci i pred njima to overklokuj i pokazi, mislim da ce ti jedino tad verovati 😀

A i cini mi se da ce ovo da odleti u neki offtopic i neku bespotrebnu raspravu ko od shale... Valjda gresim...

E pa Vule, jel' si ti doziveo "Baltazar-aferu" ovde na benchu? :d

Ne vidim u cemu je problem da samo propusti sistem kroz CPU-Z validaciju... 😉

Pa to ti je validacija da dokazes validnost screenshotova. Recimo ako das neke screenove za score u 3DMarku jedini nacin da se to dokaze je da postujes rezultat na Futuremarku i onda svi mogu da vide. E isto tako imas i za cpu-z posto ga koristis trebao bi da znas za to. Ljudi su to i izmislili za dokazivanje 😉

Delija je napisao(la):
E pa Vule, jel' si ti doziveo "Baltazar-aferu" ovde na benchu? :d

Nisam tad bas bio aktivan, nisam pratio, ali sam sve procitao o tome pre nekog vremena i nisam mogao da verujem sta je lik radio... Al dobro, zato je i bio banovan. On nije bitan uopste, nekog mozda podseca, nekog ne, u svakom slucaju, sjajan rezultat Optimusa i to bez prave ploce i memorije... Jos jednom svaka cast za rezultate...

P.S. Sto nisi radio Sandru i markove? Tu bi bilo interesantno videti skorove... Koju ti grafiku uopste imas?

Pozdrav!

Vule je napisao(la):
Vi ste stvarno neverovatni ljudi... Nista Optimuse, lepo sve sa foruma zovi kod sebe kuci i pred njima to overklokuj i pokazi, mislim da ce ti jedino tad verovati 😀
Vala i to sto kazes..

Alias je napisao(la):
Pa to ti je validacija da dokazes validnost screenshotova. Recimo ako das neke screenove za score u 3DMarku jedini nacin da se to dokaze je da postujes rezultat na Futuremarku i onda svi mogu da vide. E isto tako imas i za cpu-z posto ga koristis trebao bi da znas za to. Ljudi su to i izmislili za dokazivanje 😉
Ma ok,nije problem da nesto dokazem,samo mi smeta to sto je ovo prvi put da vidim da se to trazi od nekoga na forumu,iako je to generalno ok,ali posto to ovde nije praksa.. Ispada da su moji rezultati po necemu sumljivi,sto svakako nije nesto sto prija.No otisao sam na onu stranicu i dobio ovo..

Prilozi

• Shot.webp
    Shot.webp
    23.1 KB · Pregleda: 918
Poslednja izmena:
Vule je napisao(la):
P.S. Sto nisi radio Sandru i markove? Tu bi bilo interesantno videti skorove... Koju ti grafiku uopste imas?

Pozdrav!
Sto se sandre tice,prebacio sam sa memorijom 8GB/s nego hocu jos da nategnem istu i stignem onaj rezultat koji je postigao kakaroth.Sto se 3D marka tice,uradicu i njega nego sve cekam PCI-E plocu(znas vec koju) i dve 6800(GT)(jednu cu pozajmiti :d) koje cu povezati u SLI i onda videti kako stojimo u odnosu na strane overklokere.Sto se graficke tice trenutno(i ne zadugo) imam x800Pro mod u x800xt 😉

Poslednja izmena:
Normalno je da se trazi potvrda kad publikujes astronomske rezultate! 😉

Ne kontam kako si uspeo da odradis to sto si uradio, ali uradi ponovo da vidimo rezultat!

p.s. Jel' si upload-ovao tvoj cpuz.cvf fajl?

Delija je napisao(la):
Normalno je da se trazi potvrda kad publikujes astronomske rezultate! 😉
Pa dobro jesu rezultati dobri,ali svakako ne astronomski.Nisam ja postigao o/c procesora na 3.5GHz i to sa box kulerom,vec nesto bolje rezultate od ljudi koji su do sada bili prvi.No dobro,valjda su i ti rezultati nekome previsoki.

Delija je napisao(la):
Ne kontam kako si uspeo da odradis to sto si uradio, ali uradi ponovo da vidimo rezultat!

p.s. Jel' si upload-ovao tvoj cpuz.cvf fajl?
Pa ni meni nije jasno u cemu je stvar,naravno da sam uploadovao cpuz.cvf,izvrsi mi verifikaciju,pise sve ok,i onda izbaci onaj prozor koji sam slikao.Postupak ponovljen par puta,ali svaki put isto..

Treba samo da chekiras ono "publish online" i izbacice ti link 😀

Zar to nije chekirano po defaultu?

Pa jeste ali kod nekog to izgleda ne postoji 😉

Vule je napisao(la):

Pozdrav!

A moze i jedan word da odradi pa da vidimo score :d :d :d

Alias je napisao(la):
Pa jeste ali kod nekog to izgleda ne postoji 😉
Postoji,cekirano je i poruka mi se konstantno pojavljuje.Mislim,hteo sam da izadjem u susret,uradio sam ono sto se trazio,ali nije moj problem sto je baza jos u beta fazi i problemi se desavaju.Sta li je sledece,otisak prstiju,zenice,sigurnosni snimak ili nesto trece.Mislim da su neki otisli predaleko sa glumljenjem detektiva,i da sve ima svoje granice..

Alias je napisao(la):
A moze i jedan word da odradi pa da vidimo score :d :d :d
E pa dobro.Mozes ti nastaviti sa provokacijama,ali ja ih vise necu konstatovati.Evidentno je da neko po svaku cenu zeli da spamuje treadove koje ja otvorim,vidim da je tebi ovaj put dodeljena ta uloga tako da sada znam na cemu stojim barem kada si ti u pitanju..

Poslednja izmena:
Ne glumim ja detektiva u signature mi ne pise da sam detektiv. A u ostalom ni tvoji rezultati me ne zanimaju. Ja sam samo napomenuo da kad vec postoji mogucnost utvrdjivanja validnosti mogla bi da se i iskoristi. Nisam to ja izmislio nego oni koji su i napravili cpu-z. A ono za word nema veze sa tobom. Eto toliko.

Optimus svaka cast !
P.S I Galileja su na lomacu zato sto mu nisu vjerovali

Samo mi nije jasno kako uspevas da ocitas tacan clock procesora u herc sa Cpuz, posto sam ga pokretao na jedno 30-ak masina i nigde nije bilo tacno kao kod tebe? Pokusavao sam sa nekoliko verzija, pa i sa ovom tvojom i nema sanse da ocita u herc. Uvek kada pomnozis multiplikator i fsb dobijes neko odstupanje. Primera radi evo sada sam pokrenuo i ispalo je 100.2MHz x 20 = 2004.5 umesto okruglo 2004.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Evo meni sada varira od 2332.1 do 2332.3, al' nece da se spusti na okruglo 2332. 🙂

@Optimus:
To sa bazom moras uskoro da sredis, da se ne bi kompromitovao. :d

A i sada ugledah, pa mi nije jasno zasto si za prvu sliku i podesavanje mobilca za SuperPI verziju koristio verziju 1.26 Cpuz-a, a za max overclock verziju 1.26.3?
Takodje plave ivice oko oba prozora koja si otvorio nisu iste debljine na ove dve slike (a na drugoj slici je donji desni cosak desne slike iskrzan), sto moze dovesti do toga da neko pomisli da si Baltazarov naslednik 🙂
Unapred se izvinjavam ako se ispostavi da sam pogresio, ali ipak sam morao da prokomentarisem ono sto mi je sumnjivo.

Pozdrav!

@Shone
Vidis vidis.... Na istoj slici, taj prozor koji je 'okrznut', se nalazi ispod levog prozora. I sve bi bilo ok da su ta dva prozora na istoj 'visini', ali nisu, vec je okrznut prozor malo ispod levog. Zasto se onda ne vidi deo tog desnog prozora ispod levog (reda velicine 1mm), nego je sve odseceno?
Moraces malo bolje da radis u 'paintu', Optimuse, ex Baltazare.
Nista od tada nisi naucio, sem da promenis nick?

Cekamo objasnjenje!!! 😡

@Stormbringer bg
Ne mogu da verujem da to nisam primetio. Pa ovo je stvarno smesno ako se Baltazar ponovo pojavio. Daj Optimuse razjasni malo ovaj "odseceni" prozor!

Takodje kada pogledas properties od tvoje slike koju si okacio lepo pise Photoshop 🙂🙂🙂

Poslednja izmena:
Objasni ovo:

untitled4go.jpg

?
?
?

I druge slike su Photoshopirane, da ne kacim sad sve shot-ove.
Sto sa PS 7 sto sa PS CS.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno