@ alfa
znam za tu temu ali koliko je sve tacno.. nemam pojma.
Pogledaj gsm arena test (
z ultra i
z1), ovaj Z1 displej koju su testirali ima sve bolje od odlicnog Z ultra displeja, osim uglova gledanja. Prema njihovim merenjima sve je bolje, i max. osvetljenje i manje probijanje crne a logicno i kontrast je visi, prakticno kao na htc one.
Ono sto sam procitao je da Z ultra ima neki IPS a Z1 sa tim odlicnim ekranom VA panel. A onda sam isto tako video da je to mozda neki samsung super lcd ili kako se vec zove ali i to je IPS.
Sta je istina.. mislim da i mozgovi iz sony-a ne znaju :d Zato je najbolje videti sve to uzivo i proceniti da li valja ili ne, ovako mozemo samo da nagadjamo.
po kontrastu i osvetljenju je najbolji, bez konkurencije, i mislim da bi i meni taj bio najbolji ekran (najvece osvetljenje).
U slucaju Z1 jeste najbolji i najsvetliji, ako si na to mislio, ali generalno ne, ima jos dosta svetlijih displeja sa slicnim kontrastom. Ali je zanimljivo to sto i pored jakog osvetljenja na 100% prema njihovim merenjima crna minimalno probija, cak za nijansu manje od One ips-a (mislim da je G@W ovde pisao da VA paneli imaju bas tu (malu) prednost u odnosu na IPS ali i losije uglove gledanja).