Šta je novo?

Xperia Z1

Triluminos, kako da ne :p

Pa i jeste triluminos ali na starim XZ panelima :d

Navodno ima je ostao 1 milion starih 5'' ekrana, Z1 se prodaje vec neko vreme.. znaci ko hoce ovaj model definitivno treba da saceka i izbegne rulet. Mada su neki kupci na samom pocetku prodaje dobili primerke sa onim s-lcd/ips (sony-samsung kupio valjda). Nije mi jasno, sve ostalo sto proizvode im je u samom vrhu ponude, kamere/kamkorderi, sve vezano za zvuk, konzole itd.. ekrani na laptop modelima kidaju, koji im je k.... da se ovako blamiraju sa ekranima na XZ/Z1 nemam pojma. Osim tog ruleta sve ostalo je odlicno na Z1.

@ Gizmo

Sad kvota 1,25 da imas i staru verziju sw :d znaci ulje na platnu, blur i sum na nekim delovima fotografija. :)

Ipak, smeo bih da se kladim da ce prodati vise Z1 nego LG G2 ali videcemo. LG bar ima S800 model u ponudi, S5 nece pre marta a i nema potrebe pre da izlazi, htc nema sta da ponudi do proleca 2013.. mada ce LG da proda dosta Nexusa 5.

I da, ovo mi nije jasno - PA test kaze da je ekran generalno odlican, sa zivim i veoma dobrim, tacnim bojama, jakim osvetljenjem ali da su uglovi gledanja losiji od drugih IPS.
GSM arena test kaze da je crna odlicna kao i prikaz bele, osvetljenje kontrast a da su uglovi gledanja mnogo bolji od XZ ekrana ali i dalje losiji od najnovijih IPS. To potvrdjuju i vlasnici Z1 sa boljim ekranima.

Sve ovo se i podudara ali i razlikuje.

Poslednja izmena:
Ne radi se ovde uopste o prodaji.
Radi se o tome KAKO jedna firma kao sto je Sony moze ovo sebi da dozvoli??

@Gizmo da li si dobio retail verziju telefona i pakovanje?

Poslednja izmena:
Ma da, slazem se, ocigledno da su resili da se otarase starih panela na lageru a sramota je da neko da ovoliko para i dobije XZ ekran a sledeci kupac odlican IPS. Rekoh - osvetice im se ovo u manjoj ili vecoj meri.

Ok, razumem da nemaju para kao Samsung ali kako ne kapiraju da jedino sto fali njihovim modelima jeste najbolji IPS ekran, ne kazem da su svi do sada krs, daleko od toga, ali samo da svi Sony telefoni imaju trenutno najbolje IPS displeje pocistili bi i LG a i htc (a i ovako se cesto bolje prodaju) Samsung nema sanse da ozbiljnije ugroze ali za njih je i drugo mesto u Android klasi epski uspeh, sada su treci mada su ostvarili veci profit od LG.

Jos pre 1-2 god sam u nekoj Sony temi napisao da su skuplji Nokia i Samsung telefoni jos iz doba dumb/feature modela uvek imali malo bolje ekrane od Sony Ericssona. Mozda ne bas uvek ali je uglavnom bilo tako. Umela je i Nokia da shebe model sa ekranom ali je Samsung i na najstarijim modelima imao zasicene boje i solidne uglove gledanja, mnogo godina pre amoleda/samoleda. Jedan od retkih Samsung dumb telefona kome su syebali uglove gledanja je X600 koji imam i koristim jos uvek, stn ekran. Sve ostalo bese odlicno ali isto softver bese previse ogranicen u odnosu na Nokiu i SE.

Poslednja izmena:
Ja ne znam sta je vama na ovom ekranu lose? Boje su vrh! Pa ko gleda telefon pod uglom ***. Ekran je po meni ekstra!

Ne radi se o tome vec da je u toku lutrija sa ekranima i da ce kupci dati isto para za proizvode koji definitivno nisu isti. A to je drskost.

Realno, ovo sto je Gizmo okacio deluje bolje od XZ ekrana (sto i nije tesko jer cak i XP ima primetno bolje uglove gledanja od istog i u rangu sa vecinom ips). E sad, da li je ovo stari sharp XZ ekran ''napucan'' triluminos-om ili neki drugi.. mislim da ni u Sony-u ne znaju. Ovako sa fotke, direktno gledano deluje odlicno, iz ugla losije ali daleko od katastrofe i ako su ostali ips svakako bolji po pitanju uglova gledanja.

Poslednja izmena:
Šta kao nije korisno? :) Snimaš svoje dete dok se igra u pesku i odjednom ogroman nalet vetra i sav taj pesak krene ka tvom telefonu. Sa Xperia Z1 si zaštićen od toga :d

Dzej moze da se sakrije iza Z1 :d

[YOUTUBE]9aequDahDL0[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ti si zasticen, a dete, ko hebe, a? :d

Hahaha... pa kupiš i detetu jedan Z1 da može da se sakrije iza njega u ovakvim situacijama :d

Sve manje i manje mi se dopada Z1. Bednih tri sata surfovanja na maksimalnom osvetljenju. Nemaju ni najobičniji Screen On podatak, nema ga u listi... Nema čak ni podatak da je najviše baterije uzeo Chrome, umesto njega najveći potrošač je kao Android OS. Ne znam, ovaj Sony kao da ne može ništa da uradi kako treba.

edit: Hmmm, sad vidim da se nešto gadno zeznulo, a mislim da znam i zašto. Primetio sam da Z1 gubi WiFi mrežu, jednostavno je isključi posle nekog vremena. Ništa od onih power saving podešavanja nije uključeno, samo se diskonektuje i moraš ponovo da pališ WiFi. Pustio sam da ide preko noći i verovatno je prekinuta konekcija i umesto da vrti PeaceKeeper, on je bez neta bio idle. Bože svašta, pa čak i na idle bez ikakvog opterećenja je trajao 3 sata...

Prilozi

• Screenshot_2013-09-27-06-55-03.png
    Screenshot_2013-09-27-06-55-03.png
    846.2 KB · Pregleda: 106
  • Screenshot_2013-09-27-06-55-13.png
    Screenshot_2013-09-27-06-55-13.png
    655.4 KB · Pregleda: 106
  • Screenshot_2013-09-27-06-55-29.png
    Screenshot_2013-09-27-06-55-29.png
    768.1 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
Ako je AOS najveci potrosac, znaci da je neki problem softverski. Opali restart, mozda se resi. Sa ovom baterijom trebao bi par 5 i nesto sati da izdrzi.

Ma glup je telefon, editovao sam post...

Pa to nesto zesce nije u redu, sa kojom verzijom softvera je stigao fon?

Pa to je jos faza ranog prototipa :d PA/GSM Arena i ostali imaju malo novije verzije sw ali boga pitaj koje sve ekrane..

Na xperia blogu su kacili foto semplove sa tim raznim i ranim verzijama softvera i .518 je davao ulje na platnu sa onim ''varnicama/iskrama'' po fotografiji, ne znam kako drugacije da nazovem. Cak su .510 i jos neke starije verzije imale bolji kvalitet fotografija, za ostalo naravno ne znam.

Onda nije ni cudo sto gasi wifi, nema te podatke u power managment i sto baterija traje samo 3h, to je manje i od Galaxy Nexusa.

Poslednja izmena:
Problem je što nema novije verzije u software update. Ako ima negde da se skine nešto novije, rado ću je flešovati ručno.

edit: sad vidim da ima na xda 14.1.G.1.534_Unbranded

Poslednja izmena:
Pa to je jos faza ranog prototipa :d PA/GSM Arena i ostali imaju malo novije verzije sw ali boga pitaj koje sve ekrane..

Na xperia blogu su kacili foto semplove sa tim raznim i ranim verzijama softvera i .518 je davao ulje na platnu sa onim ''varnicama/iskrama'' po fotografiji, ne znam kako drugacije da nazovem. Cak su .510 i jos neke starije verzije imale bolji kvalitet fotografija, za ostalo naravno ne znam.

Onda nije ni cudo sto gasi wifi, nema te podatke u power managment i sto baterija traje samo 3h, to je manje i od Galaxy Nexusa.

Ali opet to ne treba krajnjeg korisnika da zanima. Kupis telefon i nemas sw update? Sta da radis drugo? Cudi me kako su ovi ostali imali, a Gizmo nema.

14.1.G.1.518_9_f200

Ovu verziju ima phone arena. Sad, da li moze da se nadje i flesuje nemam pojma..
Ali opet to ne treba krajnjeg korisnika da zanima. Kupis telefon i nemas sw update? Sta da radis drugo? Cudi me kako su ovi ostali imali, a Gizmo nema.

Pa naravno, ret.ardi su sto su prakticno svima poslali proto a ne retail primerke. Mada sa retail je kocka sa ekranima i prosto ne smes da narucis kupis telefon bez provere.

Poslednja izmena:
Već sam stavio da se skida 14.1.G.1.534_Unbranded

Mislim ne razumem se toliko al zar C6903 nije LTE primerak?

Pazi koji imas telefon posto ima C6902 i C6903

Poslednja izmena:
Ovaj moj je definitivno C6903.

Prilozi

• Screenshot_2013-09-27-13-09-39.png
    Screenshot_2013-09-27-13-09-39.png
    895.5 KB · Pregleda: 103
Probaj da nadjes ovo, mislim da je dosta svezija verzija softvera 14.1.G.1.531_9_f300

Pa .534 je najnoviji :)

Vrh Dno