Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Ja sam ga dobio ota pre nekoliko dana. Doduse podesen je na CH international. Bolje tj tecnije radi od 4.4.2, sem toga i nisam primetio nesto specijalno :)

Kakva je kamera na 4.4?Jesu je popravili malo od kad je izasao XZ?Razmisljam nesto da prodam Z1,uzmem Z,a kasnije Z2 ili Z3. :)

^ jesu malo sredjivali kameru ali uopste nema logike prodati Z1 zbog prelaska na ovaj telefon. Sacekaj lepo Z3.

Ne znam drugari kako je kod vas, ali se meni cini, iz mog iskustva da je ova kamera ocajna nocu, tacnije receno blic je slab i verovatno to utice da su slike ocajne/tamne.
Mogu da uporedim sa z10, moto razr i huawei p6 i tvrdim da mnoogo bolje slikaju nocu, a pogotovo p6. Voleo bih da cujem vasa iskustva

Da, kamera je odlicna danju, kada je jako spoljno svetlo pravi izvanredne slike, ali nocu su uzasne...

Ja sam ga dobio ota pre nekoliko dana. Doduse podesen je na CH international. Bolje tj tecnije radi od 4.4.2, sem toga i nisam primetio nesto specijalno :)<br/>

Stigao i kod nas (MTS)
Utisci su identični. Sve je bolje od 4.4.2, njega je trebalo preskočiti.

^ a ako ispale u guzu? :D

Cao svima. :)
Posto sam hteo sebe da obradujem sa novim telefonom. Vreme da se menja polako Xperia P, a volim sony. Zapao mi za oko ZL.
Znam da Xperia Z dolazi sa dva tipa ekrana Sharp-ov i onaj drugi. Da li i za Xperia ZL postoji isti problem. tj. dva razlicita proizvodjaca ekrana ili je to situacija samo sa Z?

Ista situacija je koliko ja znam i sa ZL.

jeste ja sam imao zl kupljen kod nas testirao sam da vdim koji ekran imam i na mom je bio ''sharp''

Stize li novi Android 5.0 za ovaj fon?

Da, najavili su za 2015.

Vredi li Xperia Z sada da se kupi? Razmisljam vec duze vreme da kupim nov telefon, ali mi je budzet nesto slab, tek 200e. Tako da sam se odlucio za polovan telefon. Trenutno sam u uzi izbor stavio Nexus 5, Xperia Z, One M7 i eventualno Moto G2. Razmisljam i da sacekam narednu godinu malo, da vidin koliko ce kostati A3, mada Samsung mi vise ne odgovara jer su uzasni za azuriranjima, a i velicina ekrana je mala.

I ja bih isao na Nexus.

Ljudi moze neko da mi predlozi neki dobar rom za Z mislim CFW? :d

Može li link za L generički, ili koja varijanta da se skine s XperiFirm?
C6603

Poslednja izmena:
Šta mislite, u ovom trenutku jel isplativa kupovina xperie Z? Uzeo bih devojci, ne bi ga menjala u skorije vreme. Kako se drži danas, jel lepo podnosi lolipop?

Z1 bi bio bolji izbor.
Ali ni Z nije mnogo loš.

Bolji telefon je bolji izbor...

Lolipop radi sasvim fino, ja sam zadovoljan. Imao sam problem sa cell standby battery drainom, pa sam sinoc isprazio bateriju, i izgleda da je to bilo resenje, ne desava se za sad.

Devojka i ga koristila, nije ona nešto zahtevan korisnik ali 2 gb rama je neophodno. Naravno tu je i budžet koji nije baš veliki.

Imas i Xperiu ZR koja je u sustini kompakt verzija XZ ali bez stakla pozadi na kucistu i sa 4,6'' 720p ekranom umesto 5'' 1080p. Dobice 5.x (ako vec nije stigao apdejt) a fon je nov 205e u jednoj poznatoj prodavnici. U odnosu na XZ prednost mogu da budu kompaktnost i bolja autonomija a moguce je da kod nas nadjes primerke u ''zenskim bojama''.

Ili se isprsi za Z3c i onda si otarasio svoje obaveze kupovine bar 2 godine :d

Poslednja izmena:
I ja mislim da je XZR bolja opcija.

Vrh Dno