Šta je novo?

Xperia Z/ZL

izgled telefona mi je bitan. One i Z su mi vrh sto se tice dizajna, S4 u "black edition" u moze da prodje.
LG je sav nekako plastican i UI je veoma saren, sve deluje konfuzno... LG nema prosirivu memoriju, a 32GB je skup.
Dali je tacno da se S4 puno greje i da sistem nije toliko fluidan kao kod Xperia Z?

svaki telefon se greje.. ne verujem da postoji razlika u grejanju ta dva modela, čak šta više zbog same izrade, rekao bih da se z verovatno više greje. naravno pričam iz nekog logičnog razmišljanja, ali generalno svi jaki telefoni se greju ako igras grafički zahtevne igre npr

Poslednja izmena:
Ja čitam dva puta da nije neka greška, još se hsv raspisao sve u 16 a odgovor je tako prost :D

A ja i dalje ne verujem sta se pise ovde :d

Mislim ako se gleda lepota nek uzme covek 4s i GG, vidis da nije bitno ni koliko je mator ni sta ima, nego da je lep, ne znam ni da li je zensko ne vidim oblike glagola u zenskom rodu :)

U cemu je problem ako je nekome bitno da telefon zadovoljava i odredjene estetske kriterijume? Nije nekome sve ni u performansama, koje su kod pomenutih modela, manje vise slicne.
A to nije ni tema, vec je dilema bila oko Sonijevog displeyja,

Zato što nisi došao na Ana forum nego na IT forum. Ako si ti već odlučio šta hoćeš da kupiš, šta ćemo ti mi? Pogotovo što nemaju svi isti ukus. Plus si pogrešio temu, al to će moderator da sredi.

Poslednja izmena:
To je onako sat mora da bude lep, telefon više naginjes ka funkciji :) no da ne idemo u off više

Poslednja izmena:
Cela ova dilema je off, trebalo je da otvori temu u "šta da kupim", a ne ovde da se spamuje.

To je onako sat mora da bude lep, telefon više naginjes ka funkciji :) no da ne idemo u off više

Ocigledno je coveku bitan i dizajn, zato sam mu i predlozio One koje je ubedljivo najmocnije izgleda a ima slicnu izradu kao XZ, bolji ekran, bolje stereo zvucnike, sense je skroz ok a u odnosu na S4 ima samo primetno losiju kameru na dnevnom svetlu i manji ekran, malo slabiju bateriju i nema micro sd. Nemaju svi iste prioritete.

Ja bih recimo zbog kamere i prosirenja memorije ipak pre kupio S4 mada mi je za sve ostalo One bolji, samo je problem ta razlika u ceni od 100e tamo gde on hoce da kupi, u tom slucaju je One preskup. A da ne pominjem sto za 350e (cena S4) mogu da se kupe bolji i noviji N5, G2 i Z1 koji imaju dobar dizajn ali to je vec druga prica.

Da li se jos nekom desava da mu slika "izbledi" dok zumira?
Pre zuma fotka je odlicna, ali kada hocu nesto da zumiram, sredina slike posvetli, kod je sa strane tamnija...

drugari da li ima nacina da saznam da li je u pitanju sharp ekran ili taj isprani, hocu da narucim na kupujemprodajem od coveka iz ns, pa da li moze po nekom broju sa kutije da se sazna koji ekran je u pitanju ?

Kolko ja znam samo preko onog programceta.
Inace moje licno zapazanje, posto sam uzeo telefon preko mtsa cim je izaso dobio sam ga sa tim "ispranim" ekranom, i taj ekran je odlican, jedina falinka je gledanje pod velikim uglom, ali ko pa gleda u telefon pod nekim cudnim uglom? :)

Kolko ja znam samo preko onog programceta.
Inace moje licno zapazanje, posto sam uzeo telefon preko mtsa cim je izaso dobio sam ga sa tim "ispranim" ekranom, i taj ekran je odlican, jedina falinka je gledanje pod velikim uglom, ali ko pa gleda u telefon pod nekim cudnim uglom? :)

videh diskusiju, ali sam mislio da je neka jos falinka u pitanju :)
ako je samo taj ugao u pitanju onda i nije neshto shto ce da mi bode ochi :)
a inache se dvoumim izmedju ovog tel i optimus g E975, pa moze i neki savet ako neko ima da izjavi da prevagne na neku stranu :)

Sharp je dobar (video-koristio) a onaj drugi (treci? :d tj najispraniji) ne bih uzeo ni da sam drz'o glavu u kanti sa lepkom.

Solidan je LG Optimus G ali ne znam kakva je situacija sa apdejtovima.. ne bih znao ni za XZ da ovde nije postavljena vest da ce dobiti 4.4 uskoro. Opt G ima IPS i nema lutriju sa ekranima (mozda postoje razliciti IPS paneli na tom modelu ali uz male razlike)

Poslednja izmena:
Ako si toliko zadovoljan tim ''drugim'' ekranom veoma je moguce da nemas taj najgori :) Jer ono je uzas, ispran je cak i direktno gledano (nizi kontrast i bledje boje od sharpa). E sad, koji te to tacno.. nemam pojma. Za Sharp mogu da potvrdim da je ok, direktno gledano nema tu velike razlike u odnosu na IPS ali kada se porede uglovi gledanja tu taj sharp zaostaje. To su napisali i svi sa foruma koji imaju XZ sa tim ekranom, pa cak i bivsi vlasnici iphone modela (a zna se kakve ekrane imaju jabuke).

Ja bih u sustini preskocio i Opt G i XZ i skupio jos malo para za N5, G2.. pa mozda i za Z1 po nekoj normalnoj ceni (ali sa dobrim ekranom, znaci opet lutrija).

Inace evo primer za sve koje zanima to poredjenje sharp vs krs ekrani

Sharp, 3 primera, iz uglova i direktno gledano

mngdOLe.jpg

P2rIAw2.jpg

uMAvgT7.jpg

Znaci generalno sasvim dobar displej uz losije uglove gledanja od IPS ali direktno gledano je i dalje solidan.

A sad uporedite to sa ovom katastrofom

[YOUTUBE]UMZAneIcRyQ[/YOUTUBE]

Svaki komentar je suvisan.

Poslednja izmena:
To na snimku je katastrofa. Nije moj ekran takav, mada onaj program mi je izbacio da je u pitanju jdc cini mi se. Mozda ima i vise verzija tog ekrana nisam obratio paznju. Mozda su softverski uspeli malo da ispeglaju to? Takodje valjda samo prve serije su isle sa tim ekranom.

^ zato sam i napisao da izgleda nemas onaj najlosiji ekran :) Izgleda postoje 2 jdc ili tako nesto :d Jer ovo je stvarno katastrofa, ne znam ko bi mogao da bude zadovoljan takvim ekranom i razumem sve koji su izneverovali ako su uzivo videli bas takav primerak XZ. A iz spoiler primera se vidi da je sharp solidan, pogledati podatke iz gsm arena testa o crnoj, osvetljenju i kontrastu na XZL sharp primerku, odatle se vidi zasto je to tako.

Takodje valjda samo prve serije su isle sa tim ekranom.

Da, u pocetku su prodavali te primerke sa uzasnim ekranom pa su i mnoge test ekipe dobile takav primerak, sjajno resenje za marketing - XZ je napljuvan samo tako zbog toga i mnogi su ostali ubedljeni da je to na svim XZ telefonima. Ko je to dozvolio zasluzio je ne samo otkaz nego i kamenovanje :) :d

Poslednja izmena:
Moj drug kada mi je pokazao fon odmah sam znao da nesto nije uredu sa ekranom iako nisam znao pricu sa fail ekranima.
Bas se onako vidi da su isprane boje, blede, bez zivota.

drugari uzeh danas Z i posle moto razr, ovo je vrhunski :)
doduse proizvodjac mog displaya je JDC, a panel id je mdy70, jeste da nema neke uglove gledanja, ali meni je display odlican, daleko od ovog primerka sto je hsv postavio sa youtube-a video.
imao sam u opticaju optimus g, ovaj sony i g2, ali mi je ovaj model najlepsi estetski i eto odlucih se za ovaj :)
baterijom nisam bas odusevljen, ali pretpostavljam da mu treba 2-3 punjenja da dodje k sebi, a verovatno ce i update da ucini svoje :)

Kad ga pustis iz ruke malo baterija ce duze trajati :)
Nek te sluzi lepo

Kad ga pustis iz ruke malo baterija ce duze trajati :)
Nek te sluzi lepo

Zaboravih da se zahvalim, hvala :)
A inace bateriju mi najvise trosi google play services 4h i 15 keep awake od 5h ukljucenosti, osecam da tu nesyo nije u redu mada mi treba potvrda nekog ko se bolje razume u tu problematiku :)

Ma to je nesto izbrljavilo, mozda skida update-ove?
Nadji kako da promenis regiju na switzerland international i imaces sve updateove po hitnom postupku :)

P.S. Sad vidim da imas 4h screen on time, mislim da je to ok. Tesko da moze bolje nesto sa 5" ekran. Smanji osvetljenje ako je na max?

Vrh Dno