Šta je novo?

Xperia Z/ZL

To je tacno ali ne vidim potrebu za tim osim ako nisi na nekom putu ili u situaciji da punjac nije pri ruci duze od 24h. I da drzi na GSM only i pali 3G/Net po potrebi, sta ce postici? Da mu umesto 10% baterije posle 24h istog koriscenja ostane 25%? Koja je razlika da li ce uvece punjac staviti sa 10% ili 25% baterije? Za neke specijalne sutuacije kao sto rekoh razumem.

Ja uvek drzim WDCMA preferred/GSM i sporadicno palim data kad mi zatreba (drzao bih mozda i non-stop da imam neogranicen net, ovako racionalno raspolazem sa 700Mb :d).

Naravno koga ne mrzi moze da drzi gsm only :d

Poslednja izmena:
Nije to 10%, pogledaj koliko ima gubitka signala, ono je haos, kazem to je 20-30% sigurno... Pogledaj note 2 rezultate > 2G = 6-7 sati screen on-a 24h, 3G = 4ipo-5 sati 24h... Malo li je? Zasto ne bi imao vise baterije kad mogu? Sta ako taj dan posle posla ne odlucim da idem kuci, nego me drustvo neplanirano zove da dodjem na pivo i ostanem duze? Slikanje, video, ovo ono, a ti baterije nemas...

Ne znam sto je tebi tesko da drzis GSM only, a kad ti treba brzi net da uradis dva klika i prebacis na WCDMA, zarad bolje autonomije. Da treba 5-10 minuta da cekam, pa da se cimam flesujem, bla bla bla da bi to odradio i ja bih tako drzao, ali citava dva klika. Klik na widget i klik na promenu u settingsu... Ne znam...

Slazem se sa Djilketom u potpunosti.

Problem je nestabilnost mreže, tj skakanje sa 3g na 2g, to najviše ubija bateriju, to je po testovima i dokazano. Na žalost stan mi je u suterenu i to se nonstop dešava, zbog toga mi je baterija bolja kada sam po ceo dan po gradu.

Skrin kada sam okačio da mi je baterija izdržala 1 dan i 22h je bilo sa ekranom oko 3.5h a i da stavim da je 2g ovde dok sam u stanu, ponovo bih gubio mrežu i trošila bi mi se baterija na tome. Mnogo bi mi bilo lakše kada bih u navbaru imao 3g/2g switch.

Inače, kažu da su boje ekrana i sve ostalo promenjeno do neprepoznatljivosti, niko ne može da veruje koliko sada sve bolje izgleda na telefonu. Proverite XDA, ja jedva čekam da instaliram apdejt

Problem je nestabilnost mreže, tj skakanje sa 3g na 2g, to najviše ubija bateriju, to je po testovima i dokazano. Na žalost stan mi je u suterenu i to se nonstop dešava, zbog toga mi je baterija bolja kada sam po ceo dan po gradu.
Е, зато ја у Вишњићеву држим на 2г, а када сам у школи на 3г:D

@ Djilkos, kapiram ja to ali ajde da je to neki Desire HD koji ne moze da sastavi 10h prosecne upotrebe, pa ja sam mucnom baterijicom od 1300 mAh nemam potrebu da drzim na gsm only (a video si rezultate autonomije), zasto bi neko na Note II, SGS V pa i XZ drzao samo gsm only ako posle nekog perioda proceni da nema potrebe za tim :)

Mozda i ja probam to sam gsm only jer prema SS koje sam kacio imam ocajan signal u nekim momentima i tu dosta strada baterija ali opet mi se samo 1 desilo da sam ostao bez telefona kad mi treba, kada je neka aplikacija posrkala 50% baterije za nekoliko casova a nisam bio kuci..

Probacu sa widgetom, aj da me ne mrzi toliko :d

Poslednja izmena:
Pa bilo kakav da je telefon, što ne koristiti to kad možeš? :) kažem ajde da je malo, nego nije, a dodje ti slično kao stamina/powersave mode :)

Probacu bas ovih dana taj nacin, gsm only i preko widgeta da palim 3G..

Jeste da je na ruskom ali moze da se gleda..

[YOUTUBE]KrqEobIpF2U[/YOUTUBE]

dsc0008akk.jpg

Probacu bas ovih dana taj nacin, gsm only i preko widgeta da palim 3G..

Jeste da je na ruskom ali moze da se gleda..

[YOUTUBE]KrqEobIpF2U[/YOUTUBE]

Valjevac gsm-only sa prebacivanjem na 3g je za Valjevo pod obavezno. Signal je ocaj i u centru, a tek na periferiji. Jedino ako se ne pomeras ceo dan sa mesta gde je dobar 3g :)

Btw, likovi na XDA izvlače 4-5h screen time sa 20h usage time i još 30-40% baterije sa poslednjim apdejtom.

^^
I sa puno boljim signalom nego što mi imamo.

Pa ne zale se nesto mnogo ljudi, s'obzirom da mi silne auto sinhronizacije ne trebaju uopste i da net palim po potrebi nekoliko puta dnevno drzacu ja (uz staminu) WCDMA preferred jos dugo :d

E jedino cu drzati na GSM only kada idem u voznje jer po zabitima ni mts nema dobar signal a o vipu da ne pricam a uz to bateriju crpe gps, muzicki plejer, kamera, ekran.. tu drzim gsm only 100% :d

Ne drzis upaljen net i nemas auto sync?

Mogao si ti da ostanes na Badi :D

Igzektli. :D

Ne drzis upaljen net i nemas auto sync?

Mogao si ti da ostanes na Badi :D

Klasicna bench zabluda da nekome ko ne proverava (nema) 10 profila po ''drustvenim'' mrezama i raznim instagramima na svakih 15 minuta i ne prati 20 foruma preko tapatalka ne treba Android telefon :d :d

Meni za sve to sluzi komp, s'tim sto koristim samo skype i G+ a i to malo koristim a net na telefonu nekada drzim upaljen ceo dan, nekada palim po potrebi sto mi je i logicnije s'obzirom da imam samo 700Mb mesecno da imam neogranicen edge bar drzao bih non-stop a wifi kuci nemam (opet sve zavrsavam na kompu mada imam veoma slab wifi u sobi pa palim po potrebi), mailove ne proveravam.

Ali naravno onda mi ne treba smartfon :) :d covece koja glupost :d

Poslednja izmena:
.253 improves contrast and black levels by quite a bit. Incredibly, it even helps with viewing angles. I'm going to go ahead and say that it's still not the best display on the market, but this update has turned an OK display into a pretty good display.

OPA! Cant wait to see :D

Instalirao sam update i možda tripujem, ali boje su sad mnogo življe.

Djilke, znas da hsv-u ne vredi objasnjavati, tj. raspravljati se s njim, ako je ubedjen u nesto. :)

Znaci ti stvarno mislis da mi ne treba smartfon ako nisam net/fb/twitter/instashit ovisnik? Ako ne proveravam mailove (ej mailove :d) i ako ne postavljam *****ske statuse i umotvorine kad odem da njamke ili kad mi tetka dobije dete. Ne treba mi smartfon ako mogu da odem bilo gde a da mi se j*ebe i za skajp, i za forume, i za google market, vesti i uopste ako mogu bez neta? Bolesno covece moj, bolesno :) Ovo cak nije ni smesno..

Djilke, znas da hsv-u ne vredi objasnjavati, tj. raspravljati se s njim, ako je ubedjen u nesto.

Donekle si u pravu ;)

@ Djilkos, evo ti si skoro gori od mene sto se tice polemisanja o kamerama na telefonima na ovom forumu a koristis istu jedno 100x manje od mene (blizu sam 1000 fotografija na XP za 5 meseci :d) i jel to znaci da ti ne treba SGS II, IV ili bilo koji fon sa odlicnom kamerom? Da li to znaci da bi ti kamera od 2-3 mpix bez AF-a odradila posao?

Meni smartfon pre svega sluzi za komunikaciju - pozive a sve ostale feature/smart funkcije koristim u onoj meri koliko mi je potrebno sto ne znaci da bi mi 3310 i digitalac, mp3 plejer u dzepu odradili isti posao, ne - ja hocu sto bolji all in one uredjaj (u skladu sa budzetom i potrebama) i koristicu ga kako mi odgovara a ovo sto vi pisete je stvarno zabrinjavajuce jer su net i smartfoni tu da olaksaju neke stvari u zivotu a ne da ga zamene i stvore ocigledno ovisnost :d :d :d

Poslednja izmena:
@ Djilkos, evo ti si skoro gori od mene sto se tice polemisanja o kamerama na telefonima na ovom forumu a koristis istu jedno 100x manje od mene (blizu sam 1000 fotografija na XP za 5 meseci :d) i jel to znaci da ti ne treba SGS II, IV ili bilo koji fon sa odlicnom kamerom? Da li to znaci da bi ti kamera od 2-3 mpix bez AF-a odradila posao?

Ja imam isto dosta dosta slika, ali to su privatne slike. To što ja ne kacim po forumu kao ti ne znači da ne slikam. Slikam dosta i obradjujem slike, volim da slikam, imam 10-ak gb slika i video snimaka(720p usled manjeg fov-a na s2 u 1080p režimu)

Valjda je smartphone napravljen da budeš u realnom vremenu sa obavestenjima i raznim stvarima. Dobro, ja imam dva druga koji su isto kao ti ne koriste nijednu socijalnu mrežu (dobro to mi nije nešto) slikaju tako, zovu i šalju poruke, jedan ima iPhone, a drugi S3....ali npr mailovi, poruke hangouts, WhatsApp, viber, Skype za sve to ti treba internet uključen ako hoćeš neko da te dobije... Onda uslikam nešto, on meni automatski uploaduje na Dropbox... Ima još mnogo stvari, ali džabe da pričam kad ne razumeš... Ja ne moram da dzedzim za stolom na PC-u, sve mi je ovo telefon omogućio... Pa toliko je zagovarano i traženo da se omoguće push notifikacije, jer je to stvarno vrh (manje troši baterije, a instant dobiješ notifikaciju) a ti kažeš sta ce mi to :D

To je kao kad bi kupio google glass i koristio ih kao naočare za sunce i za snimanje :d ostale funkcije nisu bitne :D

Ja sam XZ uzeo jer hocu da imam all around gadget. Prvenstveno fon, ali I kao sredstvo zabave (net, muzika, igre), fotoaparat I navigacija. Ovakva kakva jeste pruza maximum u svim segmentima. Kao tel ubija, fotke su loodilo, igre u klasi psp-a, mp3 preko sluski je odlican I surf je najbolji od svih telefona sa kojima sam dosao u kontakt. Jedino jos navigaciju da sredim.
Do skora sam imao kombinaciju Nokia E52 I Alcatel 997D(zbog tri broja), I hteo sam potonji da zamenim za Idol Ultra ili Idol x ali nikako da se pojave, tako da sam se posle tri godine odrekao svoje E52.
Inace, updatetovo sam fon pa cu sutra da proverim da li je on uticao na kvaltet slikanja I trajanje baterije. Ekran za nijansu bolji, nista bitnije.

Meni su 2 dana iskljucili broj.
Imao sam osecaj kao da sam osakacen bez neta na ovakvom telefonu.
Necu da osudjujem,ali smartfon bez neta je za mene neupotrebljiv.

Ja imam isto dosta dosta slika, ali to su privatne slike. To što ja ne kacim po forumu kao ti ne znači da ne slikam. Slikam dosta i obradjujem slike, volim da slikam, imam 10-ak gb slika i video snimaka(720p usled manjeg fov-a na s2 u 1080p režimu)

Valjda je smartphone napravljen da budeš u realnom vremenu sa obavestenjima i raznim stvarima. Dobro, ja imam dva druga koji su isto kao ti ne koriste nijednu socijalnu mrežu (dobro to mi nije nešto) slikaju tako, zovu i šalju poruke, jedan ima iPhone, a drugi S3....ali npr mailovi, poruke hangouts, WhatsApp, viber, Skype za sve to ti treba internet uključen ako hoćeš neko da te dobije... Onda uslikam nešto, on meni automatski uploaduje na Dropbox... Ima još mnogo stvari, ali džabe da pričam kad ne razumeš... Ja ne moram da dzedzim za stolom na PC-u, sve mi je ovo telefon omogućio... Pa toliko je zagovarano i traženo da se omoguće push notifikacije, jer je to stvarno vrh (manje troši baterije, a instant dobiješ notifikaciju) a ti kažeš sta ce mi to :D

To je kao kad bi kupio google glass i koristio ih kao naočare za sunce i za snimanje :d ostale funkcije nisu bitne :D

Vecinu toga koristim ali ne kao ovisnik :d Stvarno preterujete, da ne upotrebim neki gori izraz :d

Aj da ne sirimo polemiku, imam i ja gigabajte silne (kamera i kamkoder) a ovo sto kacim je mozda deseti deo snimljenog materijala i takodje obradjujem u PS, Vegasu ali taj materijal i nije za kacenje u svakom smislu i slabo kacim obradjene fotografije/video sto ne menja cinjenicu da arcim kameru i kamkoder 10x vise nego ti odakle proizilazi da nije tacno da ti ne treba dobra kamera na mobilnom sto implicira da si se nalupeto da mi ne treba smartfon, ziveli :d

@ blue

Verujem da XZ kida, jeste da nije kompletan kao S4 ali je ocigledno daleko od krsa i u najgorem slucaju tu negde sa htc one..
Sto se navigacije tice.. video sam da neki servis u bg reklamira instaliranje navigacije za XZ, valjda cu naci link pa cu ti poslati sutra.. mada ko zna, mozda su napisali cisto kao oglas a ni oni nemaju resenje..

Poslednja izmena:
Verujem da je S4 najkompletniji telefon na tržištu (možda i najbolji), ali ne izgleda kao premium telefon. Drug ga ima i ne izgleda ništa bolje nego medium range telefoni. Nexus 4 je klasa za njega. Meni je jedina dvojba bila između HTC One i XZ-a. Presudio je novac. XZ sam dobio za 400 eu a HO nisam mogao naći ispod 650. To je 50+% razlika u ceni a toliko bolji tel sigurno nije.
Sa XZ imam telefon sa WoW efektom. S4 ima WoW efekata sa zakašnjenjem. Niko se ne oduševi njime dok ne kažeš da imaš S4 - onda sledi WoW:) Naravno, isto bi se desilo da kažeš da imaš i IP5 - ljudi reaguju po automatizmu. Čuli su za to pa je onda kul. Naravno, IP5 je WoW i po imenu i po izgledu za razliku od S4.
E sad, zašto sam se ovoliko izlupo o nekoj trivijalnoj stavri. Zato jer smatram da kad daš veliki novac za tel, treba da ostavi utisak a ne da izgleda ko neki kinez. Svakom od nas će posao završiti i tel u rangu od 200eu. Sve preko toga je luksuz bez kojeg možemo. Ja sam prvi put u životu rešio da kupim premium telefon (nikad nisam dao za tel više od 200 eu) jer trenutno imam viška keša a red je da se potroši na nešto. Mogao sam kupiti i HO ali čemu svrha. Za razliku u ceni XZ i HO planiram ženicu da častim nečim.

... Niko se ne oduševi njime dok ne kažeš da imaš S4 - onda sledi WoW:) Naravno, isto bi se desilo da kažeš da imaš i IP5 - ljudi reaguju po automatizmu. Čuli su za to pa je onda kul. Naravno, IP5 je WoW i po imenu i po izgledu za razliku od S4.

Najvažnije je kako ljudi reaguju na tvoj mob? Jadna smo država u PM!

pa nije najvažnije ali je većini ljudi bitno, i ne samo kod nas :)

Nazad
Vrh Dno