Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Prvo nauci kako se kaci screenshot od potrosnje baterije pa tek onda galami po forumu.
Tapni na screen pa ce ti se pojaviti drugi ekran gde pise koliko sati/minuta je ekran bio upaljen.
Posle toga tapni na grafikon koji je pri vrhu pa i taj screen shot okaci.
Evo ovako
by2uretu.jpg
agu9a9et.jpg
5yjyty6y.jpg

Da galamim koristio bih caps lock, al džabe pored gluvih.

Mogao si ovo odmah okačiti a ne pametovati.

BTW: hvala.

Može li mi neko pustiti na pm link ka IGO za XZ rezoluciju.

Chobby sta ti je to tako saseklo bateriju? :)

Vidim awake pune linije...

NetworkLocationLocator.
Mrzelo me da trazim sta je u pitanju jer sam svakako morao flesovati noviju verziju omega rom-a.
Sad je sve ok,ti SS od gore su stari nedelju-dve.

Pa logično je da staviš i SS od screen on vremena posto je ekran najveći potrošač i dokazuje da si radio nešto na telefonu a ne da je tel stajao u standby-ju.

Piše: ekran 47% na slici??? Ekran = creen? Šta vas sad uče u školama? Nije to nivo osvetljenja.

Čoveče pa što odmah đonom?
Ekran je potrošio 47% baterije a ne 47% vremena od onih 13:41. Da je potrošio 47% vremena to je lako izračunati.
Moraš da klikneš na screen da ti pokaže koliko je vremena bio upaljen.

Sad ne znam da li da uzimam Z ili cekam ZR, ovaj drugi ima samo maaaaalo losiji ekran, a verovatno ce baterija dosta duze da traje.

Eno na GSMAreni vest da ce ZR biti samo za pojedina trzista, da nenugrozava prodaju XZ. Na primer, u De, Fra i UK fa NECE biti - lol.

Valjda kod nas hoce, kul je telefon.

Evo mali tips za bateriju

Skinite Titanium Backup Pro i konvertujte maps i g+ u user app i stavite ih u greenify pod hibernate.

Naravno i sve ostale programe koje ne koristite toliko :)

Sad ne znam da li da uzimam Z ili cekam ZR, ovaj drugi ima samo maaaaalo losiji ekran, a verovatno ce baterija dosta duze da traje.
ako hoces manji ekran od 5" onda bolje uzmi zr jer neces primetiti pixele ni na jednom od ova dva ekrana, a i kad izadje zr mozda ce razlika u ceni biti mala msm zr ce verovatno biti oko 350e ne manje od toga

Ne reče mi niko - da li rootovanjem gubim garanciju. Da li mogu da unrootujem telefon posle. I ima li neko IGO link za full hd rezoluciju?

Nisam nasao verziju iGO koja radi na Z a imam ih nekoliko u HD rezoluciji.

Ne reče mi niko - da li rootovanjem gubim garanciju. Da li mogu da unrootujem telefon posle. I ima li neko IGO link za full hd rezoluciju?

Gubiš garanciju ali skoro uvek pre nošenja telefona na servis možeš da odradiš unroot. Neke SuperUser aplikacije imaju mogućnost unroota unutar same aplikacije kao što je naprimer SuperSU.

A i ako flesujes custom rom uvek možeš da se vratiš i flesujes oficijelni kao da nikad nisi imao custom rom.

Nemojte zezati da nema IGO na XZ. Pa to mi je stavrno neophodno. Da li to važi samo za XZ odnosno Sony, ili je to zbog rezolucije?

Nemojte zezati da nema IGO na XZ. Pa to mi je stavrno neophodno. Da li to važi samo za XZ odnosno Sony, ili je to zbog rezolucije?

Mislim da je problem i rezolucija i onscreen buttons. Mada potraži iGO na gps podzemlje (ovu drugu reč prevedi na engleski) možda se pojavilo nešto.

A i ako flesujes custom rom uvek možeš da se vratiš i flesujes oficijelni kao da nikad nisi imao custom rom.

Skoro uvek.

Poslednja izmena:
Sony Xperia Z gets firmware update, improves camera quality

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z_gets_firmware_update_improves_camera_quality-news-6041.php

It seems Sony has tweaked the imaging algorithm and now the camera samples look much better.

Burst Mode • Normal Auto Mode
Samples courtesy of vainqueur from XDA Developers

Other changes include system performance improvements as well as re-calibrated screen colors and white balance settings. There's also a new Mini Apps icon, new keyboard skin, new design for some widgets, notification light on/off toggle, the soft. Finally the navigation keys background color has been changed to black from grey.

1. Default Launcher is smooth now, bettter than before
2. White Balance Display
3. Navigation Bars are now Dark Black
4. Pulse Light Notification - LED Notification Issue Resolved
5. NFC Firmware update
6. Widgets - World Clock
7. Album - Photo Tagging Option added
8. Movies - Portrait mode available
9. Small Apps - Icon Changed

Izgleda su uklonili bar deo smarackih sivih delova UI-a (koji su stvarali osecaj ispranosti) i dodali crnu pa sve deluje mnogo bolje.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2278544

Prilozi

• attachment.php.jpg
    attachment.php.jpg
    11.8 KB · Pregleda: 143
  • attachment.php12.jpg
    attachment.php12.jpg
    24.4 KB · Pregleda: 138
Poslednja izmena:
Čitao juče na XDA o tome, mada niko ništa nije rekao za kameru, niko nije testirao, ali odlično što je bolja, ne da je bolja nego je mnogo bolja po tim shotovima, detalji su ODLIČNI sada!

pa sad bi trebalo da budu 99% iste slike kao na S4, samo se nadam da nece napucati boje kao Samsung...

Neće, jer će ostaviti te napucane boje da se software-ski poboljšavaju sa BE2, a ovako će biti da kažem, normalne.

Inače, čim neko vidi neki review neka kači ovde. Ja još neću da apdejtujem dok ne izađe root.

pa sad bi trebalo da budu 99% iste slike kao na S4, samo se nadam da nece napucati boje kao Samsung...

Svejedno, nema sanse da kamera bude bolja od GS IV ali nema veze, bice druga medj' Androidima i za klasu bolja od One :) Samsung softver ima bolji noise reduction, ne samo S4 vs XZ nego i inace. Kapiram da vise ne moze da se izvuce iz ovih jadnih senzora nego sto je to uradio Samsung sa S4 pa i Sony sa ovim apdejtovanim XZ (i naravno Apple sa IP5).

Nije moja slika ali je kul :D

aventurasubmarinanumber.jpg

Mnogo vise je ge.j nego sto je kul :d

.253 improves contrast and black levels by quite a bit. Incredibly, it even helps with viewing angles. I'm going to go ahead and say that it's still not the best display on the market, but this update has turned an OK display into a pretty good display.

OPA! Cant wait to see :D

Pojavio se apdejt za Telenor telefone.

buhubu5e.jpg

ejejyqus.jpg

8y9a2eza.jpg

Da li onaj update sa XDA može da se učita preko PC companiona, mislim, to je za sve verzije XZ-a?

Lagano...

Nazad
Vrh Dno