Šta je novo?

Xperia Z/ZL

pa reci im fino ako bude Sharp uzeću ga ako ne bude neću :) prodavac bi svakako morao da zna šta prodaje...

Rekao sam im to, ako placam 50k hocu telefon sa normalnim ekranom, radnici su mi rekli kao (ustvari lik koji je glavni izgleda za radnju u Nisu ili sta vec), ok naravno razumljivo, dodji24. Aprila i izabracemo za tebe sa normalnim ekranom.

Jedini problem bi bio ako je baterija van telefona u pakovanju ali nije, mislim vec je u telefonu, isto kao kod iphone-a a to oni nisu znali.

Baterija je 100% u telefonu, jer se ovaj tel ne otvara bas tako lako.

Uglavnom mislim da nevidjeno bacas pare sto uzimas ovaj mob na ugovor. Imas ga u oglasima novog za oko 500evra. Uz taj tvoj paket uzmi lepo nekim mob od 150-200evra za 1din i prodaj ga, i izace te nova Xperia Z 350evra, koliko realno i vredi.

Jedino ako hoces Xperiu Z kod Telenora na rate onda ok.

Realno: niti jedan mob ne vredi preko 300e, ali to je već druga tema. ;)

Ne mogu baš da toliko drkam telefon u Telenoru :D rekli su mi da mogu uključiti telefon i videti ekran, i tako na par komada, ali da instaliram apk fajlove, sumnjam...

Što ne bi moglo? Prebaciš apk u telefon preko wifi direct-a ili bluetooth-a, instaliraš vidiš koji je i obrises ekran.

Tip: pošto verovatno ovo ne znaš pošto koristis iphone, otići ces u security i otkačiti stavku unknown sources, jer je to po defaultu isključena i onda možeš da instaliraš taj apk što je okačio megaskot

Znam, imao sam 2 android telefona :). Sumnjam da bi mi to dozvolili, mogu da pitam doduše, a isto tako, ne znam kako da prebacim, jedino da nosim laptop tada sa sobom, nije da je problem, ali ponovo, ja to ne bih dozvolio da mi rade u Telenoru, da radim tamo ili da sam glavni.

@marko_ns

Da, ali ti što se prodaju je ekran takav kakav je i ne mogu ga vratiti ukoliko je loš. Ovako mogu da izaberem koji hoću + te rate. Uvek su plus. Treće garancija za ne daj bože ako mi se nešto desi telefonu. Već par godina ne uzimam telefone (second hand) za mene, zbog svega šta se neočekivano može desiti.

Znam, imao sam 2 android telefona :). Sumnjam da bi mi to dozvolili, mogu da pitam doduše, a isto tako, ne znam kako da prebacim, jedino da nosim laptop tada sa sobom, nije da je problem, ali ponovo, ja to ne bih dozvolio da mi rade u Telenoru, da radim tamo ili da sam glavni.

Ja uvek prebacujem nešto (slike, video) da vidim ekran, instaliram program za anomalije ekrana (mrtvi pixeli, probijanje svetlosti itd) i skinem igru neku sa PS-a da vidim kako radi

Dozvole ti da izvadiš iz kutije i pocepaš seal i uradiš sve to?

Gde?

Kada malo razmislim, on je valjda mislio na one izlozene telefone. A ako nije, stvarno ne znam gde mu to dozvoljavaju...

Svaki korektniji prodavac ce ti dati da proveriš telefon i garanciju. Meni više znači garancija od proverenog servisa ili čoveka nego ovo sto daju u Telenoru.
Čak i sa kp neki nude da se otvori paket pre plaćanja.

In short, Z screen is NOT inferior to Butterfly/One or any other phone but the fact that ALL demo/review units feature poor quality JDC panels. Most Retail Z in India have Sharp panels which has good black levels and high contrast along with accurate colors. I've seen one myself so I do know what I'm talking about.

what he said

Mene samo zanima ko ce da kupi te telefone koje je neko otvarao, proveravao, ukljucivao, prebacivao i instalirao aplikacije?
To i mene zanima, jer nisam pristalica ovakvih stvari...

Pa ne može se ništa desiti ako instaliraš aplikaciju da proveriš ekran?! Jedan L9 kad sam išao sa drugom da kupim sam instalirao tu app za displeje u Vipu kad su mu dali telefon čisto da proverim odmah na licu mesta, jer bolje odmah proveriti nego drndati se sa njima i čekati da dođe telefon iz servisa... Iskreno daš 500e za telefon, a on ima krš ekran... A ako može nekako na kutiji da se vidi super, a ako ne može onda ***...

Slažem se ja, ali priznaj, trulo je malo, ti odeš da kupiš fon od 500€, a on ti donese otvorenu kutiju sa pocepanom nalepnicom..ti upališ tel. a nema onog početnog podešavanja..baš bih se smorio..

^ Samo se odradi Master Reset i to je to... Ali kad bi bila otvorena kutija ili nešto pocepano, bio bi bedak. :)

Vi kao da ne znate da se to desava kod operatera i to ne nesto retko?
A nalepnice oni mogu opet da zalepe, ti telefoni se za njih pakuju, tako da je to vrlo mali problem :)

Ako vam stvarno dozvole da otvarate nekoliko telefona i birate... svaka im cast. (u pozitivnom smislu)

Sony bi mogao malo barem da standardizuje ekrane za telefon/tablete/kompjutere :)

Gledam XDA

Sharp JDC nemaju više veze sa vezom. Svi novi display-i su odlični, stari (prve nedelje proizvodnje) su loši.

Ako se gledaju samo stariji modeli, onda je Sharp bolji, ako se gledaju noviji i stariji modeli, onda je JDC dosta bolji, imate slike na XDA koga interesuje. Kontrast, crna i sve ostalo je mnogo bolje na JDC-u.

lwbzl.jpg

lwc3l.jpg

Levo je JDC

Inače, ne znam da li ste stvarno mislili ono sve, ali ceo user interfejs je SIV a ne CRN... Zbog toga je sve SIVO a CRNA JE CRNA na slici sa CRNOM bojom (ne tako jaka kao na Amoledu doduše).

Čitao sam da je isti senzor kao kod S4, sada što ne radi isto i da li je to istina, ko zna :)

Bilo bi super ako MegaSkot može da mi kaže nešto o kvalitetu zvuka sa slušalicama. Jer kontam da samo on ima telefon.

Da isti je 13MP exmor, samo sto Sony izgleda ne zna da optimizuje softver i to za SVOJ chip koji ONI proizvode :) mislim malo sasavo, ali tako je.

Na XDA su napravili topic da je Sony napokon, kako da se izrazim, prihvatio i rekao da su svesni problema sa kamerom i da rade na fix-u. Kao biće u 4.2.2 software-u, kao i kontrast i ostale gluposti...

Videćemo, time will tell. Imam još 4 dana da odlučim da li da ga uzmem ili ne.

Izgleda da su zurili da izbace XZ na trziste pa su shebali softver. Samo to je problem, posebno onaj purple tint a zanimljivo je da burst mod daje bolje fotografije od normal :d
Zanimljivo je da cak i ovakva kakva je u vecini testova ova kamera pobedjuje One kameru mada je video na One bolji zbog stabilizacije.

Ne bih se ipak oko ''brinuo'' jer su do sada imali najbolje kamere (Android), zajedno sa Samsungom, od Iona, Xperie S i uopste NXT serije telefona.

@djilkos
odlicni su ovi testovi a sajtovi odose u bookmarks :)

To sam došao preko dpreview-a, jer čekam da vidim sta ce oni reći za S4/One kameru, pošto su oni pro, trebalo bi dobre testove da izrade, a onda naleteo na XZ :)

Stigle slušalice od MTS-a:D
Baš su me prijatno iznenadili, eto da i ja dobijem neki poklon. Lep osećaj. :p

Poslednja izmena:
Čuo ali i ako je istina, nadma se da jeste, neće pre kraja godine ili početak 2014.

XZ će poslužiti do tada, sem ako Apple ne izbaci nešto revolucionarno u šta sumnjam iskreno.

Vrh Dno