Šta je novo?

Xperia Z/ZL

skuvas ROM za 5 minuta ne treba ti xda :)

Ma najbitnije je da moze da preživi wc šolju, meni je još neprežaljeni SE W810 otišao u večna lovišta zbog nje :d

Danas sam otišao ponovo do VIP poslovnice u Knez Mihajlovoj da bih ponovo čačkao Zperiu Z i imao sam šta i da vidim. Naime, na posebnom postolju je bio izložen samo jedan primerak Xperie Z i to sa Sharp ekranom, tako je pisalo na specifikacijama pored samog telefona, a među ostalim telefonima nalazio se još jedan primerak Xperie Z sa drugim ekranom. Razlika je ogromna, sharp ekran je daleko bolji, boje su odlične, crna je mnogo bolja, kontrast je bolji, uglovi gledanja su odlični, jednom rečju ovaj telefon sa sharp ekranom je bukvalno drugi telefon.
Tako da ko namerava da kupi ovaj telefon, obavezno neka uzme sa sharp ekranom.

Al ce biti otimanje za taj primerak sa Shapr ekranom.. ne znam ko bi uopste dao silne pare za primerak sa losijim ekranom, osim ako jednostavno nije upucen u celu pricu.

Bas me zanima da li je ovo shapr displej

[YOUTUBE]6NTFSnzXw00[/YOUTUBE]

Max. manual brightness, same videos (via YouTube app) on both phones. Note II is using "natural" screen preset, Xperia Z has Mobile BRAVIA Engine 2 switched off.

Poslednja izmena:
Ovakav telefon hoću, now! Kontam da će se do kraja maja stabilizovati proizvodnja dobrig display-ova..

Ajde da vam kazem nesto kao korisnik Note 2.

Meni se uzivo, jedan pored drugoga u svetloj prostoriji, dosta vise svidja ekran na Xperia Z nego na Note 2. Nazalost sam telefon, tj njegova izrada i dizajn me nisu toliko odusevili. Prlja se ko nenormalan, i to ne samo zbog ostajanja otisaka. Ivice nisu tako dobro uklopljenje kao kod samsunga te celim obodom upada prasina koju ne mozete iscackati osim cackalicom. Takodje zvucnik i mikrofon su posebno problematicni po pitanju skupljanja prasine, udubljeni su u i tim udubljenjima svasta moze da se sakupi. Iako je napravljan od kvalitetnih materija (ili bar skupljih), samsungova plastika lepse lezi u rucu jer je savrseno zaobljena, bez ostrih ivica i sl...

Poslednja izmena:
Damn, sada se pitam da li će biti ljudi iz Vip-a toliko helpfull da mi kažu koji ekran imam ili ako mogu da zamenim telefon sa lošim ekranom, bolje rečeno ne znam da li da u tom slučaju prijavim telefon kao faulty i da tražim replacement.

@ LazaBMW :D To se odmah vidi, ergonimija je uzas jer je raspored tastera los, ako se telefon drzi desnom rukom lako se blokira zvucnik koji je na bas losem mestu.

Ali sve ima svoju cenu, Sony je pre svega ciljao na deo korisnika koji hoce fensi stakleno kuciste i da uploaduju instant(instagram) fotografije na 20 profila ''drustvenih mreza'' direktno iz kade/bazena/sa plaze. I za sada su prilicno pogodili sta takvim ljudima (kojih je sve vise) treba sto se vidi i po rezultatima prodaje. Uostalom ko jos nudi ovako mocan telefon a da je vodootporan? Niko a ljudima ocigledno nesto ovako treba, ne mislim na prosecnog bench clana nego gledam globalno.

Ovakva staklena kucista ne podnosim, i zbog plantaze otisaka a i prefensi su za mene i uopste mi se ne svidjaju, Acro S ima mnogo bolje (kompaktnije/prakticnije) kuciste u mom slucaju. Imao sam K810i cybershot i imao je glossy imitaciju stakla (na tastaturi) oko tastera, ludeo sam od otisaka prstiju i rekao sam nikada vide bilo sta glossy necu kupiti.

Poslednja izmena:
Damn, sada se pitam da li će biti ljudi iz Vip-a toliko helpfull da mi kažu koji ekran imam ili ako mogu da zamenim telefon sa lošim ekranom, bolje rečeno ne znam da li da u tom slučaju prijavim telefon kao faulty i da tražim replacement.

Hoces iskreno da ti kazem? Ne nadaj se tome. Bilo je jedna serija GS2 koji su imali samsungov modul kamere koji ima problem sa snimanjem (23fps), dok drugi sony modul je radio savrseno u (30fps) oni to u servisu nisu videli kao problem, jer kao kamera za slikanje i video radi, a to je kao problem softverske prirode i samsung ce izbaciti update.

Ovi mogu da kazu da je problem isto u ekranu i da ce drugi update da izbaci sony sa podesavanjima u ROM-u koji ce ti dati bolju sliku.

Pa to je bilo u pocetku, posle toga su izgleda svi SGS II bili sa Sony kamerama (odlican kvalitet i 30fps).

Mozda ce tako biti i sa ovim strokavim ekranima na XZ, moze da se desi da ce ubrzo proizvoditi samo XZ sa boljim displejima.

Evo i ja da dam koju rec. Bio sam u prolazu i svratih do vipa da vidim i to cudo. Ekran je po meni jako los za ovu klasu telefona pa makar ga pravio i sam Sharp. Od crne ni traga ni glasa pri jacem osvetljenju. Sve mi je jako isprano. Za moj ukus jako los odabir matrice. A sam lancher zanimljiv ali stuca u glavnom meniu. Uglavnom nista vredno divljenju. Ili ja nisam bio nesto dobre volje.

Ajde da vam kazem nesto kao korisnik Note 2.

Meni se uzivo, jedan pored drugoga u svetloj prostoriji, dosta vise svidja ekran na Xperia Z nego na Note 2. Nazalost sam telefon, tj njegova izrada i dizajn me nisu toliko odusevili. Prlja se ko nenormalan, i to ne samo zbog ostajanja otisaka. Ivice nisu tako dobro uklopljenje kao kod samsunga te celim obodom upada prasina koju ne mozete iscackati osim cackalicom. Takodje zvucnik i mikrofon su posebno problematicni po pitanju skupljanja prasine, udubljeni su u i tim udubljenjima svasta moze da se sakupi. Iako je napravljan od kvalitetnih materija (ili bar skupljih), samsungova plastika lepse lezi u rucu jer je savrseno zaobljena, bez ostrih ivica i sl...

daleko od toga da su mi sake male ali telefon od 5" svakako planiram da koristim sa 2 ruke osim kad telefoniram pa mi ergonomija i nije toliko bitna

a sto se tice prljavstine Samsunge moras da cickas nekom krpicom i da pazis da ne udje koja kap vode do ekrana a Xperiu tutnes u ves masinu i zavrsio si posao, i dise i mirise :D

ima istine u tekstu ali je ovo jedna velika glupost

It doesn’t matter how big the Sony brand is, the Android consumer is an educated consumer.

bar jedno 70-80% korisnika androida koje znam nemaju pojma sta znaci root a ne nesto drugo :)

Ovo je fensi vodootporan telefon i sto nsx kaze najjace da kupci koji zahtevaju fensi telefon za plazu i klabing znaju sta je rootovanje i xda forum :d Neko je ovde okacio vest da se XZ prodaje odlicno i da su akcije Sony-a skocile
4 nedelje najprodavaniji telefon u Japanu, Sonyu skocile akcije 70% za tri meseca. Nije lose.

Znaci uboli su sa ovim XZ iako je losiji od GS IV a htc nikako da se sastavi i pocne masovna prodaja takodje fensi/premium One-a tako da ce skinuti jos kajmaka sa XZ/XZL.

Poslednja izmena:
ma i XZ i ostali ako nekoga i zanima uglavnom su to wannabe geekovi i glavno pitanje im je kolko ti telefon ima korova reko korov jos nije poceo da mu raste a nadam se i da nece...

ja cu sacekati da se pojavi ZL manjih je dimenzija, a ista velicina ekrana. Jedino sto ZL ima bolji wifi, a Z je otporan na vodu. Do saada nisam imao potrebu da se kupam sa telefonon tako da meni to nista ne znaci. Jos je ZL i jeftiniji. i to skoro za 100e, a generalno isti telefon iste hardverske mogucnosti.

ima istine u tekstu ali je ovo jedna velika glupost

It doesn’t matter how big the Sony brand is, the Android consumer is an educated consumer.

bar jedno 70-80% korisnika androida koje znam nemaju pojma sta znaci root a ne nesto drugo :)

Slazem se, u blizoj okolini imam 2 HTC One X i 2 Galaxy S3, od ta 4 telefona 3 su jos uvek 100% stock, nije instaliran ni jedan jedini widget osim fabrickih, koriste ih kao feature phone. Kupili su ih zato sto im se svidja dizajn i zbog reklame.

napakon neko da gotivi vise zl od z :D
mislio sam da sam jedini :(
nemoj da zaboravis da zl ima i infra red i malo vecu bateriu :p

da vecu bateriju ima ali je slabiji prenos podataka 3g i sve ostalo, mada to nece niko primetiti. Za infra red nesto se ne radujem.

U sto ima vecu bateriju za 40 mah-a :D

Inace isti im je modem ugradjen HSDPA, 42 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps; LTE, Cat3, 50 Mbps UL, 100 Mbps DL

U sto ima vecu bateriju za 40 mah-a

To je taman da ima 1% u rezervi za nesto hitno, pola sms npr :d

Da je jedno 400 mah-a, pa da može da se kaže veća baterija bolja, ovako to je mizerno, jeste manji ekran, ali to je 15-ak minuta duža baterija udaljenog ekrana i da nešto radiš :)

Sony ponovo lose odradio softver za kameru, kao kod Arca sa 2.3 androidom, pogledajte koliko su slike bolje kada se koristi burst umesto "normal" moda: link

Verovatno ce ovo, isto kao i tada, da rese nekim azuriranjem, valjda krajem ovog meseca stize 4.2.2, pa mozda vec sa njim

isti im je modem samo je kod ZL prenos podataka manji nego kod Z. Wifi kod ZL hvata i signal od 5ghz. To je ono koliko sam video u samim testovima na netu. Z sam video i jako mi je interesantan, ali mislim da je ZL bolje lezi u ruci zbog velicine. Sve u svemu oba telefona su super. Za punu podrsku same arhitetkure mora ce da se saceka novi android koj ce iskoristiti i quad core procesore kako treba. Druga stvar za sve ove aplikacije koje telefon nudi i sto je potrebno da jedan telefon ima quad core je i vise neko sto je potrebno. Za ljubitelje igrica to je nesto drugo.

ja imam arc s i meni je kamera super za neko normalno slikanje i te stvari ja sam zadovoljan.

Vrh Dno