Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Ja mislim da je "JDC" ustvari JDI, a oni prave najbolje displaye na svetu. Bice da JDI nije mogao dovoljno da isporuci pa su otisli do Sharpa.

cekaj sad pa koji je bolji JDC ili Sharp :)

Pojma nemam ni sam, po ovoj slici koju sam postavio je Sharp bolji, neka svako proceni :D

Slika ne može da se linkuje iz nekog razloga ovde, evo treći put aploadovano na abload da vide svi ljudi.

screenj0us6.jpg

Xperia Z vs Ion

482817_626790640681465_779941253_n.jpg

577218_626790664014796_1027397284_n.jpg

Ljudi na XDA forumu kažu da podešavanja nisu kako treba da budu, gama je podešena na 1.200 dok je na ostalim telefonima, i kako treba da bude 0.900, kao i još par podešavanja što se tiče boja.

Ovo je sa gamma na .75

xgamma.jpg

Poslednja izmena:
Pa i kada se zbudzi to opet je bolji prikaz na led lcd-u Ion-a.

A gledajuci druga poredjenja sharp displej deluje bolje.

Poslednja izmena:
Kako kome, mene nerviraju jake boje, ali hiljadu ljudi hiljadu ćudi :)

I da, definitivno Sharp izgleda bolje. UK korisnici kažu da nije washed out kao na ovim slikama, skoro svi iz UK kažu da im je ekran odličan, barem na XDA.

Oces da kazes da bi pre izabrao telefon sa prikazom kao na XZ nego na Ion-u? :)

Pre bih nešto između, imao sam prikaz kao na ion-u (GS) i jako mi smeta jak prikaz, a iphone imam svaki od 3g pa do 4s, možda zbog toga.

Neću telefon da mi šljašti u mraku, ne kontam poentu oversaturationa a to forsiraju 90% android proizvođača.

Sećam se da sam GS skoro uvek držao na neki bedni brightness zbog prejakih boja koje su praktično izlazile iz ekrana :)

Pa ovo sto se vidi na ionu je lock screen (tj na oba), koliko znam tada bravia endzin ne budzi prikaz.. meni ovo deluje odlicno, zivo ali opet umerenije od samoleda, bravia dodatno budzi kontrast/zasicenost boja skoro do super amoled nivoa ali moze da se iskljuci pa mozes da biras.

Ja stvarno ne bih dao silne pare za telefon sa ekranom kao na XZ, da je kao na ion-u bilo bi do jaja mada je ovom telefonu potreban super lcd3. Ali opet kazem, moram da odem do vipa i da probam XZ mada se jasno vidi da su boje ok kada se direktno gleda u displej ali cim se malo promeni ugao prikaz postaje ispran..

Poslednja izmena:
stvarno mnogo jadno deluje pored duplo jeftinijeg telefona

Ugraditi ovakav displej (ne mislim na rezoluciju nego na prikaz) na ovakav telefon.. to je kao ugraditi 1.2 zeldi motor u SUV od 2 ipo tone :d

Stvarno je Ion led lcd mnogo bolji a takvi su i ostali sony displeji na skupljim telefonima (osim mozda na onom Bond telefonu, cini mi se da je i on tft) i to je trebao da bude neki minimum kvaliteta za ovakav model a realno su trebali da se isprse za super lcd3.

Nije to vezano samo za sta oni hoce. Desava se da su unapred popunjeni proizvodni kapaciteti. To je Apple radio sa iPadom, da bi blokirao isporuke odredjenih komponenti drugim proizvodjacima. Zato i traze unapred definisanu kolicinu iPhoneova koju provajderi kupuju, kako bi mogli da optimizuju lanac snabdevanja i kako bi drasticno poboljsali pregovaracku poziciju, cime forsiraju velike popuste na sve komponente koje se u njihove proizvode ugradjuju. To je i jedan od razloga zasto Apple dobija probrano najbolje panele od Sharpa.

Inače, evo ortak iz Engleske mi je potvrdio da ima Sharp display i da boje nisu ni približno kao što je na onim slikama na prošloj strani. Počeo je da se smeje jer je mislio da je neko podmetnuo pokvaren telefon :D

A inače, isto tako mi je rekao da je Bravia Engine po defaultu isključen, i nakon uključivanja se dobija još bolji prikaz slike.

Ipak! Ne verujem dok ne vidim dobar display svojim očima. Za sada se nadam da nije onako očajno bledo.

Poslednja izmena:
Posto si u Serbiji, mozes ocekivati bledolike Xperie...

To nije Xperia Z. Vidi leđa, nema veze to sa Xperia Z.

Posto si u Serbiji, mozes ocekivati bledolike Xperie...

Ne mora da znači, apsolutno niko ne zna po kom sistemu su slali telefone. 90% pre ordera u Evropi je dobilo Sharp ekrane po svemu šta sam pročitao. Ostaje mi samo da se nadam :(

Poslednja izmena:
Pa mali mu je, hoće veći telefon, na to je verovatno mislio.

nzm za ostale, ali meni se vise svidja zl :D
samo se nadam da c i onda doci u vip ili telenor :D

Bolji od galasi s3. :D

Nazad
Vrh Dno