Šta je novo?

Xperia U, HTC one V ili Xperia Ray?

XACAH

Cenjen
Učlanjen(a)
23.04.2011
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600
Matična ploča
B450M Mortar
RAM
Kingston Fury 16gb
GPU
AMD Radeon RX580
Storage
Samsung 990 Pro
PSU
Corsair RM650x
Kućište
Fractal Design Define Mini 7
Monitor
Dell U2312HM, AOC
Miš & tastatura
Logitech K520, Logitech G502X
Laptop
Microsoft Surface Pro 4
Tablet
Apple Ipad Air 3
Mobilni telefon
Apple Iphone 13 mini
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Active II, SONY 1000XM2, GoPro Hero 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
  3. Wireless provajder
Dugo vremena sam razmisljao o tome da kupim high end telefon tipa GS II, ONE X ili S... pa sam posle kontao da kpim tablet Galaxy 7.7 sa mogucnoscu telefoniranja, ali sam na kraju odlucio da uzmem neki junior class android tipa Xperia U, One V ili Ray... i poseban tablet (Ipad II most likely). Sta velite... One V sa super izradom, trosciu vecim ekranom, boljom kamericom i ICS ili Xperia U, znatno brza, trosciu manja i deblja ili... last year Ray koji ima ICS update, sporiji je od U, na nivou V, bolja kamerica, tanji itd itd.... mislim da necu pogresiti ni sa jednim.... U se pojavio kod VIPa po solidnoj ceni, a Ray imam na rate u Telekomu... ja sam odusevljen i sa mini pro (takodje dostupan u telekomu) on ima ics, ali malo mije dosta HVGA rezolucije... mada mi je telefon tako simpa...

Mini Pro ima mini ekran, nije za mushku shaku.

Od ova 3 koja si naveo, najradije bih uzeo One V. Ray me nije nikad odushevljavao (iskreno, mene kompletna SE ponuda nikada nije odushevljavala, koliko god da su poboljshali svoje uredjaje), plus je ekran malo sitan, a Xperia U ima smeshnu neproshirivu internu memoriju. Dzaba mu i da ima Quad Core pored toga, po mom mishljenju. I naravno, ekran je manji, tih 0,2" ipak znaci. A i podebeo je.

E, sad ce da se pojave ljudi koji se ne slazu garant :)

Ja se ne slazem :D Definitivno je najbolji Xperia U, ali kao sto Johnnny rece - najveca mana mala interna memorija bez mogucnoscu prosirenja. Ako ne spadas u tipove koji strpaju celu mp3 kolekciju na telefon i ne gledas filmove na istom, onda idi na Xperia U jer njegova HW platforma ga definitivno izdvaja, narocito u doba ICS-a... Da budi uredan i redovno prebacuj fotografije koje slikas na komp (ako volis intezivno da slikas) ;)

Malopre videh xperiu u u VIPu i nimalo se ne oduševih, posebno sam od ekrana očekivao klasu, ali daleko od toga...tako da i ja glasam za one v...

Ako ti plastika nije mrska, razmisli i o nexus s...jeftiniji je, soc je za nijansu jači od one v, tu je i jelly bean odmah, dok su na strani htc bolja kamera, noviji bt, i naravno dizajn...

Slazem se sa Djurkashem, razmotri i Nexus S.

Mala interna memorija na Xperii U se ne popunjava samo slikama i muzikom (nadam se da filmove ne nameravash da gledash na ekranu od 3,5"). Instaliraj bilo koju ozbiljniju Gameloft igru i ocekuj bar 600MB zauzetog prostora (ima starijih koje zausimaju "samo" 200-300, ima i novijih koje vec prebacuju 1GB). Za igranje takvih igara ti nece bash puno sluziti. Pa ako planirash od njih da se ubijesh, bolje cesh proci sa bilo kojim drugim modelom, iako je ovaj najjaci...

Mozes razmotriti i LG L7, nesto slabijeg hardvera od One V, ali vrlo elegantan + ekran 4.3" sa Gorilla Glass-om mu je prednost. Ni Optimus Black nije uopste los, samo za razliku od L7 jos nema ICS.

Sem toga, mozda ti se svide i Sony Xperia Neo V (3.7" ekran, super radi, ima ICS, nesto laksa za zguliti plastika i nedostatak Gorilla Glass-a su mu mane) ili mozda neka Motorola - Defy+ ili Motoluxe (red je da ih pomenem, ali ja ih ne volem)... Sve ti je to do 200€.

Malopre videh xperiu u u VIPu i nimalo se ne oduševih, posebno sam od ekrana očekivao klasu, ali daleko od toga...tako da i ja glasam za one v...

Ako ti plastika nije mrska, razmisli i o nexus s...jeftiniji je, soc je za nijansu jači od one v, tu je i jelly bean odmah, dok su na strani htc bolja kamera, noviji bt, i naravno dizajn...

Kakva bre bolja kamera :) I ja sam se nesto kao zainteresovao za Nexus S ako ne budem hteo ovaj novi Nexus tj kao prelazno resenje do najnovijeg Nexusa :d

Sa najnovijim Androidom Nexus S je dobio 720p sa 30 fps a 5mpix kamera je apsolutno jednaka sa ovom One V kamerom, bas sam danas uporedjivao.
Jeste One V od alu ali ima malo manji nesamoled :D displej, slabiji gpu- primetno slabiji a iako je audio kvalitet na One V odlican opet ne moze da prismrdi wolfson + voodoo kombinaciji :D
I jos Nexus S ima power led, za razliku od SGS I i +.

Ko naleti na Nexus S za razuman kes nema sta da ceka, GS I hardver sa power led-om i najnovijim apdejtom ;)

I da, jedan od vecih bedaka One V je nedostatak digitalnog kompasa.. ne treba kompas svima ali je ovaj potez nebulozan.

Poslednja izmena:
Oko 200e bi trebala da bude Xperia Neo, ja je imam, dobro ekranče, dobra kamera, dobra baterija, ICS, 8gb memorijska dolazi uz njega a za sitne parice možeš da staviš i 32...

Malo stariji CPU ali može da tera sve moguće programe i igrice... U suštini ista kao Sony-jev flagship od prošle godine, Arc, samo sa 0,5" manjim ekranom i sa prednjom kamerom koju Arc nema.

nexus s nema 720p, ne znam o kom update se radi, ali nema sigurno. Telefon je odlican, ima mali milion romova za njega. Moja preporuka ide za nexus s

E hebem mu misa, bio sam ubedjen da je uz ics dobio i 720p kamkoder.. tj ima al 720x480 :d

Moracu da te razocaram oko josh jednog ubedjenja - Nexus S i9020 ima SAMOLED, kod nas se prodaje iskljucivo i9023 koji nema :) Tako da ni to nije prednost :)

Moracu da te razocaram oko josh jednog ubedjenja - Nexus S i9020 ima SAMOLED, kod nas se prodaje iskljucivo i9023 koji nema :) Tako da ni to nije prednost :)

Imao sam i9023, i pored toga sgs, sgs2, i gnote sa samoled ekranima, i mogu reći da taj nexus-ov lcd nimalo ne zaostaje za navedenim modelima...čak ni trajanje baterije nije loše, iako su samoled ekrani štedljiviji...

Nisam rekao da je losh, samo da mu to nije prednost u odnosu na One V. Uostalom, hej, ja se slazem s tobom da je Nexus S odlican izbor :)

Uzimam XPERIA U, cekam samo prenos broja iz Telenora.... telefon mi inace ne treba za igrice, memorija mi je vise nego dovoljna jer ne slikam puno,tj slikam dosta, ali uglavnom jako malo fotki zadrzim... generalno meni je najpotrebniji kvalitetan finansijski kalkulator, endomondo za voznju bicikla, mape, navigacije, audio plejer, pracenje troskova i naravno audio plejer (mada ne telefonu drzim do 100 pesama). Na GSM areni, ali i na phone areni i drugim sajtovima XPERIA U je oduvao ONE V...

Kupljen XPERIA U i izuzetno sam zadovoljan. Najvise odusevljava dizajn (predivan je, vlasnici ostalih telefona bas ceznjivo gledaju), dimenzije (mozda je Jobs ipak bio u pravu), kvaliteta izrade (zazori su neprimetni, plastika matirana, meka, kao gumirana), brzina... Uopste ne zalim sto se nisam ispruzio za SII kako sam originalno planirao! Za sada nemam zamerki sem jednog velikog straha, a to je baterija... juce je izdrzala od 1 do 9 popodne doduse maltene konstantno malteretiranje i download aplikacija.... jutros se od 6 do 9 supustila sa 78% na 4% (tip na BUG forumu se zalio za Xperiu P, kako je baterija katastrofa, doduse P ima veci ekran. Cak mislim da je tokom noci bio iskljucen a kada sam ga ukljucio bio je na 78...Skinuo sam sve sto sam hteo, jos da spustim probranu audio kolekciju i to je to... sto se tice memorije... filmovi, video snimci i ostalo ne drzim na telefonu, a cak i snimke dece relativno uredno back upujem... tako da memorija nece biti problem. Na prethodnom telefonu sam imao karticu od 2gb i bilo je skoro ok. Doduse, moj prethodni phone je bio X8 tako da je odusevljenje prirodno, mada brat ima NOTE i sem nekih Touch Wiz prednosti mu bas i ne zavidim Great bang for the buck!

Kupljen XPERIA U i izuzetno sam zadovoljan. Najvise odusevljava dizajn (predivan je, vlasnici ostalih telefona bas ceznjivo gledaju), dimenzije (mozda je Jobs ipak bio u pravu), kvaliteta izrade (zazori su neprimetni, plastika matirana, meka, kao gumirana), brzina... Uopste ne zalim sto se nisam ispruzio za SII kako sam originalno planirao! Za sada nemam zamerki sem jednog velikog straha, a to je baterija... juce je izdrzala od 1 do 9 popodne doduse maltene konstantno malteretiranje i download aplikacija.... jutros se od 6 do 9 supustila sa 78% na 4% (tip na BUG forumu se zalio za Xperiu P, kako je baterija katastrofa, doduse P ima veci ekran. Cak mislim da je tokom noci bio iskljucen a kada sam ga ukljucio bio je na 78...Skinuo sam sve sto sam hteo, jos da spustim probranu audio kolekciju i to je to... sto se tice memorije... filmovi, video snimci i ostalo ne drzim na telefonu, a cak i snimke dece relativno uredno back upujem... tako da memorija nece biti problem. Na prethodnom telefonu sam imao karticu od 2gb i bilo je skoro ok. Doduse, moj prethodni phone je bio X8 tako da je odusevljenje prirodno, mada brat ima NOTE i sem nekih Touch Wiz prednosti mu bas i ne zavidim Great bang for the buck!

Moze li opcija svetlosnog indikatora da se iskljuci? Malo mi je neozbiljno da imam telefon koji svako malo fercera kao ringispil... I da li si uspeo (ako uopste imas mogucnosti/potrebe) da ga uparis sa Bluetooth slusalicom ili auto CD-om - video sam na forumima da kukaju u vezi ovoga, a meni je bas bitno za tokom voznje.
Inace sam u prakticno istoj dilemi kao ti - One V / Xperia U / Xperia mini pro, i ove dve stvari su mi najveci "problem" kod Xperia U.

Pa svetli samo kad imaš propusten poziv ili ne otvorenu poruku, ne svetli stalno.

Pa ne bas, malo sam propustio kroz ruke izlozeni primerak kod Vip-a i vise puta se palio dok sam prolazio kroz menije, ukljucivao aplikacije... Nisam se trudio da provalim logiku ali bas me je iritiralo, kao da u ruci drzim neku damn chinese deciju igracku.

bio je 9990 uz POSTPAID 325 (325 min, mb, sms)...imam wireless i na poslu i naravno doma tako da je ovih 325 vise nego dovoljno. Mislim da je to trenutno najbolja ponuda na trzistu. Sto se tice svetlece trake, pretrazio sam sve menije ali nisam nasao nikakvu opciju za kontrolu... ukljucuje se cesce nego sto bih zeleo, ali sam to resio tako sto sam stavio tamno sivu temu i u toj konstelaciju ceo vizuelni ugodjaj je monolitno mistican, maltene neprimetan, mada brinem da light show sa one tri ledice nije odgovoran za pojacano trosenje baterija (mada moram priznati dfa sam ga bas maltretirao. Danas je izgurao 24 sata, doduse maltretirao sam ga 4 sata realno... napunio aplikacijama i ostalo jos 1,5gb za aplikacije, a za moje podatke 3gb, tako.... sve u svemu odlican telefoncek, o ONE V ne bih razmisljao, na xperii U jos uvek nisam primetio nikakav lag, a one v mi je bas seckako... jos kad stigne ICS,bice veselja... sto se tice mini proa... to je posebna filozofija i danas sam malo koristio zenin x8... uh savrsen je za ruku, jos ko se navikne na UI sa 4 ugla..

Zaboravih na bluetooth...nisam ga uparivao sa slusalicom ili auto cd radioom, ali sam ga upario sa dva druga telefona i notebookom... sve fercera samo tako...ne verujem da bi sony sebi doyvolio gaf da im model koji cilja na najvecu prodaju ima problem sa uparivanjem sa bluetooth slusalicom...

Zaboravih na bluetooth...nisam ga uparivao sa slusalicom ili auto cd radioom, ali sam ga upario sa dva druga telefona i notebookom... sve fercera samo tako...ne verujem da bi sony sebi doyvolio gaf da im model koji cilja na najvecu prodaju ima problem sa uparivanjem sa bluetooth slusalicom...

Hvala na informacijama, hmm, videcu kako izgleda sa tom "tamno sivom" temom, valjda ce da ispadne manje shizofreno :)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. I ja imam slicnu dilemu, plus onaj Huawei g300, mada sto vise citam, sve mi se manje svidja (ali ipak, tu je display od 4")...
@XACAH, kako ti se cini posle malo duzeg koriscenja, koliko drzi baterija?? Kakav je kavalitet zvuka prilikom razgovora, jel dovljno glasno?

A sto se tice gasenja led bar-a, probajte ovo, mozda uspe: http://www.youtube.com/watch?v=8JpzbNEGUag&list=FL8DiGyBGi0zuO23U7pLVkOg&feature=plcp

ja sam u vipu i ne bih davao vise od 5000 za tel, sto znaci do 10000 sa onim eco popustom od 5000, gledao sony experia U, zte scate, htc one V. i taman odlucih se za htc v kada nema taj kompas. sta se realno gubi, jer i dalje radi libela?
foto mi je bitan zato bih zaobisao skate, prem da ni on nije los u foto domenu, ali su sony i htc bolji. video mi nije bitan.

Poslednja izmena:
Prica sa kompasom mi je potpuno nova i iznenadjujuca... Osim shto ti nece raditi kompas aplikacije, mape ti se nece okretati kako okrecesh telefon. U kretanju ce pratiti (zbog samog kretanja), ali nece okretati mapu prema tebi. Besmisleno..... Nema nikakve veze sa libelom.

Ipak mi je i dalje od ova 3 modela najbolji HTC, iskreno. Scate nema kvalitet. Ekran je veliki, ali je rezolucija potpuno ista kao i na druga 2 modela (po mom mishljenju preniska za rezoluciju, mada to je delom stvar navike). Ima malo boja i loshe uglove gledanja. Kvalitet izrade je slabiji neuporedivo. Osecaj drzanja ovog telefona je po meni kao da drzish plasticnu ciglu u ruci iz Pertinijevog seta. Procesor je neuporedivo sporiji (da, znam da su neki ljudi odushevljeni njime, ali realno procesor je spor). HTC je brzi bar 2,5 puta. Postoje custom ICS romovi za njega (pa cak i JB), ali ne ocekuj da ce sve raditi. Ikad. Ja imam Blade i ozbiljno se mislim da se vratim na GB posle vishemesecne upotrebe, pa ti vidi... A cak mi ni ne trebaju stvari koje prijavljeno ne rade na ICS.

Sony ima ubedljivo najjaci procesor, ali nema podrshku za mem. kartice. Njegovih 4GB memorije je mozda nekome dovoljno, ali ja npr. to mogu da napunim samim backupima. Neka hvala.

Pored ovih manjkavosti, za slicnu lovu, manjkavosti HTCa bih mogao da oprostim.

Medju njima bih iskreno najpre uzeo Huawei G300 i menjao bih ih redom, svaki manjkav na koji bih naleteo, dok ne bih zabo neki koji radi kako treba :)

tnx, huawei nema vise u vipu. ima ga zvanicno, ali prakticno ne...jurio sam ga par dana :)
sto znaci da mi nece raditi ni ona star watch aplikacija, koja ti pokazuje zvezde dok vrtis telefon? pffft.
ubih se citajuci i stvarno htc i sony odskacu, ali uvek se negde razocaras...
dodje mi da ostanem na staroj nokiji :D

stvarno dobar, ali ne bih davao lovu za tel ili do 5000din najvise...
kako stvari stoje uzedju rodjendanski vip popust i popust od 25% sto ne uzimam telefon i cekati neki tel. da se pojavi...ili prelomim onaj skate, meni i ovako ispada telefon kao da sam rahitican a i na terenu sam dosta, tako da ovog ne bih zalio...

Nazad
Vrh Dno