Šta je novo?

Xperia U, HTC one V ili Xperia Ray?

XACAH

Cenjen
Učlanjen(a)
23.04.2011
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600
Matična ploča
B450M Mortar
RAM
Kingston Fury 16gb
GPU
AMD Radeon RX580
Storage
Samsung 990 Pro
PSU
Corsair RM650x
Kućište
Fractal Design Define Mini 7
Monitor
Dell U2312HM, AOC
Miš & tastatura
Logitech K520, Logitech G502X
Laptop
Microsoft Surface Pro 4
Tablet
Apple Ipad Air 3
Mobilni telefon
Apple Iphone 13 mini
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Active II, SONY 1000XM2, GoPro Hero 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
  3. Wireless provajder
Dugo vremena sam razmisljao o tome da kupim high end telefon tipa GS II, ONE X ili S... pa sam posle kontao da kpim tablet Galaxy 7.7 sa mogucnoscu telefoniranja, ali sam na kraju odlucio da uzmem neki junior class android tipa Xperia U, One V ili Ray... i poseban tablet (Ipad II most likely). Sta velite... One V sa super izradom, trosciu vecim ekranom, boljom kamericom i ICS ili Xperia U, znatno brza, trosciu manja i deblja ili... last year Ray koji ima ICS update, sporiji je od U, na nivou V, bolja kamerica, tanji itd itd.... mislim da necu pogresiti ni sa jednim.... U se pojavio kod VIPa po solidnoj ceni, a Ray imam na rate u Telekomu... ja sam odusevljen i sa mini pro (takodje dostupan u telekomu) on ima ics, ali malo mije dosta HVGA rezolucije... mada mi je telefon tako simpa...

Ja bih onda išao na Xperia U, od juče je imaju na stanju, za te pare nemaš bolji hardver, odlično izgleda i leži u ruci... samo što ima tu svetleću LED traku pri dnu, to je već subjektivno da li ti se sviđa... uz Smart 550+1GB za 1300 dinara mesečno (+2500 aktivacija) ili Smart 1100+1GB za 1600 dinara mesečno. Mislim da ti je ova druga kombinacija daleko bolja, duplo više smartova za 200 dinara mesečno razlike (kad se uračuna aktivacija).

Kad vec gledate Smart1100+1GB, porazmislite o BizPartner 1000 - nisam pitao da li fizicka lica mogu da uzmu tu tarifu, ali ispada korektnija od Smart1100+1GB, jer efektivno dodje i 1000 SMS-ova pride - BP1000 je mizerno skuplji mesecno ali je telefon jeftiniji. Za njega vazi popust 25% fixno.

ili experia, skate ili cekic dok se ne pojavi nesto bolje - nema sta drugo. malo je truba sto U nema sd slot, ali svaki negde jede goBna. onaj htc v je xtra fon ali bih hteo taj kompas zbog gledanja zvezda. fon mi treba uglavnom za zabavu, za posao mi radi i nokija od pre 10 godina :). samo me brine kamera na skate
ne bih menjao tarifu, sms-ova otkucam oko 30ak za ceo mesec. 1100 smartova za 1200 dingera + phone je super deal.

Nazad
Vrh Dno