Šta je novo?

XP64: Imate li problema?

• Začetnik teme Začetnik teme golub
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
64bitni procesor (ostalo sve ide sa tim).

Ja sam je najvise instalirao zbog 4gb rama, posto 32bitne ne adresiraju svih 4 gb kao sto to radi 64bitni xp.

inace sa 64bitnim XP-om imas samo 2 service packa , posto je mnogo noviji od 32bitnog XP-a pa je morao manje da se krpi. Cisto ako planiras da predjes na taj OS.

Jednu stvar sam provalio kod XP-a, bilo da je 32-bit ili X64 varijanta a to je da sistem ne treba podizati sa overklokovanim procesorom vec samo na defaultnim vrednostima. Kad god sam podizao sistem kad mi je procesor bio podgnut, kasnije mi je izbacivao BSOD dok kada je sve bilo po PS-u, radilo je kako treba kasnije kad ponovo podignem frekvenciju procesora.

Nije to baš tačno 😉

Očigledno ti mašina nije stabilna na overc. vrednostima, nema to veze sa OS

Poslednja izmena:
ni kod mene nije bilo tih problema, ni sa jednim OS-om.

Jednu stvar sam provalio kod XP-a, bilo da je 32-bit ili X64 varijanta a to je da sistem ne treba podizati sa overklokovanim procesorom vec samo na defaultnim vrednostima. Kad god sam podizao sistem kad mi je procesor bio podgnut, kasnije mi je izbacivao BSOD dok kada je sve bilo po PS-u, radilo je kako treba kasnije kad ponovo podignem frekvenciju procesora.

1. Svaka cast na konfiguraciji /windowlick /
2. 90% ljudi na ovom forumu konstantno drzi proc , mem i grafiku na debelom overkloku. A jako mali broj njih prijavljuje BSOD.
Ili ti je ploca defektna, ili te zeza MAC fajl sistem, ili bootloader, ili jednostavno nisi overklokovao kako treba.

ево да се јавим као бивши корисник хр 64 система. код мене на машини су се повремено јављали Bsod-ови који су указивали на диск и/или аудио подсистем. редовно сам ажурирао на најновије верзије драјвера, али је проблем остајао.

чак сам посумњао и да ми дискови у Raid-у посустају, па сам позајмио други диск од пријатеља и установио да нема везе са дисковима.

на крају сам инсталирао хр Sp3 и тих проблема више нема.... толико о томе 🙂

Ево да се јавим као повратник на х64 систем 😀. Проблем са повременим BSOD-oм је био везан за лошу верзију AHCI драјвера (иначе, неколико верзија са ATI сајта). После тога сам скинуо неку закукуљену верзију са AMD developer дела сајта и сад све ради без закуцавања...

Nazad
Vrh Dno