Šta je novo?

XP SP1 ne pamti folder view settings

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Da li vam se desava da kad podesite neki folder naprimer u list view, da to povremeno XP sam vraca na icons ili neki drugi nacin prikaza. U folder options je checkirano remember each folder view settings ?

Samo kliknite na Apply to all folders dugme i podesavanja ce biti zapamcena.
Pozdrav, Alek

stvana je napisao(la):
Pozdrav, Alek

Kod mene ni to nije pomoglo... cak i one foldere za koje je zapamtio view settings, sve ih pobrise posle toga apply to all folders :(

stvana je napisao(la):
Pozdrav, Alek
Ma nemoj ? :D
Pa da je to resenje - ne bi pitali, naravno...to se prvo uradi...kamo srece da je tako jednostavno !

Samo da naglasim da problem nije vezan za SP1 jer se meni desava i na jednom XP-u na kojem nije instaliran SP1.
I jedna od propratnih manifestacija je da stalno iznova nestaje Status Bar...kazes mu u View - Status Bar, on ga prikaze, ali sledeci put se folder opet otvori bez Status Bar-a...

drapin je napisao(la):
Ma nemoj ? :D
Pa da je to resenje - ne bi pitali, naravno...to se prvo uradi...kamo srece da je tako jednostavno !

Samo da naglasim da problem nije vezan za SP1 jer se meni desava i na jednom XP-u na kojem nije instaliran SP1.
I jedna od propratnih manifestacija je da stalno iznova nestaje Status Bar...kazes mu u View - Status Bar, on ga prikaze, ali sledeci put se folder opet otvori bez Status Bar-a...

Meni se to desava sa IE-om :(
Izgleda da je XP postao malo senilan.. sta li ce biti sa recimo Longhorn-om i dalje..? :S

Meni se desavalo isto sa osnovnim XP-jem, onda sam instalirao SP1 i funkcionisalo je OK jedno mesec dana, a onda opet po starom i nisam uspeo da resim problem niti da saznam nesto vise o tom.

Malo sam u medjuvremenu cackao po Googlu i nadjoh mozda razlog problema:

Within Explorer, in Folder Options/View tab/Advanced Settings, you can check the "Remember each folder's view settings". From this moment, each Explorer's window, including My Computer, Recycle Bin, Control Panel, Network Connections or Printers should always open itself at the same defined position, with the same defined size and selected columns.

In fact, Windows XP remembers those individual settings in a kind of database within the Registry, under :

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\BagMRU\... subkeys (starting from 0) and

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\Bags\... subkeys (starting from 0 as well).

For some unknown reason, this database may however become corrupted from time to time (this is not a new problem in Windows). If this happens, you can’t anymore save the specific settings of each Explorer’s folder : each Explorer’s window will always open with the default size and columns settings, and at a random position on the screen, what is really annoying for people who like a well organized desktop, with constant windows size and position to suit their needs.

To solve this issue :

1. Start REGEDIT.EXE
2. Delete ALL subkeys under HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\BagMRU\ (usually you will find here a maximum of 5 or 6 entries)
3. Delete ALL subkeys under HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\Bags\ (there might be a lot, up to 400)
4. Close REGEDIT.EXE
5. Open and customize each Explorer’s specific folder you wish (My Documents, Recycle Bin, My Computer, Printers, Network Connections, Control Panel,…), then close it : it will again open each time with your defined size, position and columns.

Ovo sam sacuvao kao text file, nazalost ne secam se linka.

Odlicno, ovo si dobro pronasao ! cheers

Samo mi se ne dopada resenje...:(

Ako se uradi ovo sto je predlozeno, to znaci da svaki put kada se doticni key-ovi i subkey-ovi "pokvare", moras da krenes iz pocetka sa podesavanjem view settings-a svakog foldera, odnosno punjenjem "database", kako je covek to nazvao.

Mislim da je mnogo elegantnije i efikasnije da se, u trenutku kad se sve podesi kako kome odgovara i dok jos uvek sve radi kako treba, napravi export tih brench-ova i da se sacuvaju kao .reg fajlovi.
Kad se "pokvari" samo dvoklik na doticne tj. import/merge i gotovo ! :)

A sta bi sa apply to all folders? gde je ta "baza", ja bi rado da je brisnem jer me namuci posteno :(

drapin je napisao(la):
Mislim da je mnogo elegantnije i efikasnije da se, u trenutku kad se sve podesi kako kome odgovara i dok jos uvek sve radi kako treba, napravi export tih brench-ova i da se sacuvaju kao .reg fajlovi.
Kad se "pokvari" samo dvoklik na doticne tj. import/merge i gotovo ! :)
fina ideja! :rtfm:

Vrh Dno