Šta je novo?

Xp SP 1 $%#%^#%^

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
E stvarno ne mogu da verujem...Sve sam lepo odradio i sp1 memi je samo usporio mashinu...Usporenje se ne oseca dok se ne zakachim na net a onda nastaje #@!$...Onda verujte da jedva radi i winamp zajdno sa explorerima (512 MB memorije-133).
Pri konektovanju sve moram da gasim pa tek onda da se konektujem...Stvarno sam se razocharao...Inache muzika ne moze da svira non stop..na svakih 30 sec. malo ukochi pa zastavi (dok sam konektovan)
A izbrisao sa *.gho faj pa sam moram da se zezam 18 godina dok sve zavrshim...🙁🙁🙁

verovatno mu neki softver ili hardver pravi problem, evo kod mene sp1 radi odlicno! doduse nisam probao da ga stavim na OS vec sam slipstrimovao u samu instalaciju i tako instalirao

Genghis Khan je napisao(la):
E stvarno ne mogu da verujem...Sve sam lepo odradio i sp1 memi je samo usporio mashinu...Usporenje se ne oseca dok se ne zakachim na net a onda nastaje #@!$...Onda verujte da jedva radi i winamp zajdno sa explorerima (512 MB memorije-133).
Pri konektovanju sve moram da gasim pa tek onda da se konektujem...Stvarno sam se razocharao...Inache muzika ne moze da svira non stop..na svakih 30 sec. malo ukochi pa zastavi (dok sam konektovan)
A izbrisao sa *.gho faj pa sam moram da se zezam 18 godina dok sve zavrshim...🙁🙁🙁
Koji modem imas? Ako je Lucent, driver koji se instalira kroz SP1 sa oznakom 8.23 je najobicniji krs jer toliko opterecuje procesor (kod mene PIV) da mp3 pocinje da stuca u toku konekcije ( kad povuce neki jaci paket podataka) kao pri konekciji/diskonekciji. Stavio sam 6.00 i radi kao sat.

Re: Re: Xp SP 1 $%#%^#%^

Genghis Khan

Slicno se javlja i kod mene na dva racunara, pri cemu je na jednom slipstrimovana verzija (integrisan SP1) a na drugom racunaru je nakon instalacije dodat SP1. Modemi su razliciti i nisu Lucent. Cesto je dok surfujem zauzece procesor i do 100% i racunar se gusi. Ja sam uradio bezbroj tweak-ova i instalirao brdo programa pa pokusavam da nadjem uzrok u tome. Hardware nije sigurno...
Da li si ti tweakovo XP nakon SP1 ?

a jesu li ta dva modema softverski ili hardverski?

Re: Re: Xp SP 1 $%#%^#%^

voyager je napisao(la):
Koji modem imas? Ako je Lucent, driver koji se instalira kroz SP1 sa oznakom 8.23 je najobicniji krs jer toliko opterecuje procesor (kod mene PIV) da mp3 pocinje da stuca u toku konekcije ( kad povuce neki jaci paket podataka) kao pri konekciji/diskonekciji. Stavio sam 6.00 i radi kao sat.

Tacno je da su drajveri krsh. Dodatno, stalno mi prijavljuje konekciju na 115200.Ja bih hteo da vratim drivere za lucenta koji dolaze uz XP (pre SP1). Interesuje me koja je to verzija i da li ce jednostavni roll back da odradi posao.

Kod mene je u pitanju lucent i mislim da je do sp1 (ranije misam imao ovih problema)...I upravi ste...CPU zauzece je ogromno...sad skidam 8.22 pa ci javiti shta sam uradio...

evo samo da javim da sam probao i da se nishta nije promenilo 🙁...Moraci sad opet clean pa bez sp1...Shta ce mi kad mi samo pravi probleme...Skinucu onaj patch pa ******...Probaci i sa onim winom koji u sebi valjda vec ima sp1 (bar mi je tako drugobjasnio)...Ali samo jedno znam a to je da ovaj patch meni ne odgovara definitivno 🙁...

Ocigledno da ti ne lezi... ja imam osetno slabiju masinu - pa sve radi kako treba. Ma ako nista ne uradis vrati se na obicni XP.

Kod mene je problem iscezo (bar za sada) nakon deinstalacije "MHT Quick Saver" koji je izgleda problematican (verzija 1.4 crack-ovana sa verzijom cracka za 1.30). Inace jedan modem je externi a drugi softverski.

To je WinXP

Koliko muke oko SP1 za XP toliko nije bilo za 3 SP za 2k 🙂 Batalite XP..
Nego, da li je istina da se dx8.1b ne moze instalirati ukoliko nemate sp1 na XPu (josh jedan razlog da predjete na 2k)?

Evo sad sam zavrshio sa instalaciom XP-a bez sp1 i stavio sam onaj patch (ima post o njemu "Ako ste instalirali XpSp1 preskochite u suprotnom obavezno pogledajte"...mislim da se ovako zove)...I sad mi sve radi mnogo dobro...Inache uz pomoc delimirovig posta kako napraviti ghost fajl (to sam znao😀) sam pobrisao sve shto mi ne treba i ochistio sve bespotrebne podatke pa mi sad *.gho fal sa svim programima koji mi trebaju zauzima oko 650 Mb...Delimiru hvala puno a mslim da je SP1 takav shit da je to neverovatno...Manogi se zale na usporenje systema i ogromno CPU zauzece...Neshto nije uredu sa njim...

VIA je napisao(la):
Ako je ploča sa AC'97 zvukom, problem može nestati instalacijom novih drajvera.

Pozdrav

Ma ne obichna je bez sounda ali opet sad i da znam u chemu je problem mrzelo bi me da rizikujem da izgubim 2h samo zbog veceg zauzeca prostora na HDD-u i veceg zauzeca procesora...

Nazad
Vrh Dno