Šta je novo?

Xoro HXS 531 ???

MegaSkot

Nenadmašan
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
2,125
Zna neko, nešto o dotičnim zvučnicima, iskustva i slično ?
Cena im je oko 130e
Hvala...

p.s. zvučna u kompu je Hercules Game Theater 7.1

Poslednja izmena:
A cena za Microlab zvučnike?

Oni su nesto skuplji, ali mislim da im je odnos kvalitet/cena bolji. Microlab h-500 su oko 180e. Razlike su:
Mikrolab Xoro
Snaga 320w 150w
Subwofer 8" 5.25"
tezina 26kg 19kg
Pojacalo odvojeno integrisano

Xoro nije naveo Frequency Response, sto je za mene veliki propust od strane proizvodjaca, a na njihovom sajtu pod Xoro - About us naci ces sture informacije.

Sa druge strane, Mikrolab je naveo Frequency Response: 25Hz-20kHz sto je impresivno za zvucnike tog ranga (ako im je verovati). Na sajtu pod "about us" mozes se uveriti da ljudi znaju svoj posao, da imaju ISO 9001, kako im izgledaja fabrike i labaratorije.

Usput Mikrolab zvucnici mi izgledaju fenomenalno.

U svakom slucaju, Mikrolab me je definitivno ubedio da vredi kupiti njihove zvucnike. Nazalost, jos ih nisam cuo (ni Mikrolab ni Xoro), tako da uzmes ovo sa rezervom.

Evo i 2 slicice Mikrolaba h-500.

Pozdrav

PS. Ako neko ima Mikrolab, bilo bi lepo da podeli svoje utiske sa nama!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    31.5 KB · Pregleda: 365
  • 6.jpg
    6.jpg
    39.3 KB · Pregleda: 230
Ja sam pazario ove Xoro zvučnike prošle nedelje, zvuče izuzetno, prezadovoljan sam njima. Za subwoofer je zadužena 5.25" HiFi dynamic membrana i on zvuči apsolutno neverovatno - čisto, prodorno, precizno. Sateliti su dvosistemci sa 4" membranom za srednje niski spektar frekvencija i visokotoncem. Srednji zvučnik ima dve membrane i jedan visokotonac. Zvuk iz satelita je mek, veoma prijatan i čist - u celini, čuje se veoma ozbiljno, vuče na mnogo ozbiljnije i skuplje sisteme i za svoju cenu zvuči mnogo više nego dobro. Pre toga sam slušao drveni Genius 5.1, neke 5.1 zvučnike čiji model i marku ne znam (koštaju 13000 i bez pojačala su) i Neo (ne znam tačno koji model, ima stub satelite i košta oko 15-16 hiljada) i bilo kakvo poređenje po snazi i kvalitetu je u najmanju ruku smešno. Ima ugrađen ProLogic tako da možeš da slušaš stereo signal na svih 6 zvučnika. Što se snage tiče, verovatno se najbolje pokazuje na većim prostorima - 30, 40 kvm. Ja ga držim u sobi od nekih 15 kvm priključene na DVD player koji se pojačava 0-16 i kad zvučnike pojačam do maksimuma a DVD stavim na keca dobija se zvuk koji je glasniji od normalnog za slušanje muzike, na petici imam žurku u celom stanu a na desetci tera želudac na grlo, bas struji kroz telo i dobija se utisak da se i zidovi tresu (prozori i vrata se tresu i na manjim snagama), nije baš ni preporučljivo a ni zdravo slušanje duže od par sekundi. Nema skoro nikakve distorzije na ovim snagama a dalje ih nisam pojačavao da ne bih navukao kućni savet ili drotove na vrat jer je i ovo strahovito glasno. Što se izrade tiče ona je zaista kvalitetna, svi zvučnici imaju stranice sa teksturom nekog svetlog drveta koje izgledaju lepo ali kombinacija sa sivom mrežicom im daje nekakav retro izgled koji se meni lično ne sviđa. Zvučnici su veliki i pored računara izgledaju pomalo neproporcionalno i glomazno. Ja sam ih platio 10600 dinara, cena se kreće i do 13000 na nekim mestima. Nadam se da sam ti pomogao ovim što sam napisao.
Pozdrav!

Frequency response za Xoro:

Subwoofer 20-150 Hz
Sateliti 150-20000 Hz

i da... u SK piše da sateliti nisu magnetno izolovani što je u neku ruku dezinformacija - prednji sateliti i centralni zvučnik jesu magnetno izolovani a zadnji sateliti i subwoofer nisu a njima i nije mesto pored TV-a ili monitora.

Poslednja izmena:
Hvala...Xoro se onda pazari ubrzo...pun mi q**** Creativa i Logitecha... ;)

MadMan je napisao(la):
Hvala...Xoro se onda pazari ubrzo...pun mi q**** Creativa i Logitecha... ;)

si ga uzeo?, kakvi su utisci?, koliko sam shvatio ima i stereo ulaz ( pretpostavljam moze jos nesto da se prikaci?, i ona fora "Iz DSP, stereo izvora može da se proizvodi analogni surround-zvuk" )

@all,
jel neko cuo onaj slabiji model HXS 231?
ajmo malo utisci :)

Poslednja izmena:
Može da se kači na streo izvor gde možeš da biraš da ti zvuk posle ide na prednje satelite i subwoofer ili da ide na sve zvučnike (ProLogic). ProLogic na samim zvučnicima kod mene bolje zvuči nego kada koristim CMSS(Creative Multi Speaker Surround) na SB Live 5.1 (ovo je po defaultu, kad nemam uključene EAX ekvilajzere).

dusansmail je napisao(la):
Može da se kači na streo izvor gde možeš da biraš da ti zvuk posle ide na prednje satelite i subwoofer ili da ide na sve zvučnike (ProLogic). ProLogic na samim zvučnicima kod mene bolje zvuči nego kada koristim CMSS(Creative Multi Speaker Surround) na SB Live 5.1 (ovo je po defaultu, kad nemam uključene EAX ekvilajzere).

video sam gore u textu si vec napisao istu stvar al bilo je kasno, vec sam pitanje postavio :)
znaci nema niko ko je poslusao ovaj slabiji model?, nema veze.... poslusacu oba pa cu da vidim..... :,,:

EDID by Heaven: uf... greskom je ostao ulogovan ortak :d

Poslednja izmena:
231

hxs 231 je extra resenje za kompjutersko mesto, kutijice su male i srebrne, kockaste forme, kao i ceo Xoro program! Ja sam ih prikljucivao u prostoriji od jedno 17-20 kvadrata, ok. da odigras neku igru, kvalitetno i lepo se cuju, al to je sve, daleko su od 531 koji je stvarno perf.

Dakle, nije za zurku i ne moze za grad, al sasvim solidno resenje za 6500din.

Nazad
Vrh Dno