Ja sam pazario ove Xoro zvučnike prošle nedelje, zvuče izuzetno, prezadovoljan sam njima. Za subwoofer je zadužena 5.25" HiFi dynamic membrana i on zvuči apsolutno neverovatno - čisto, prodorno, precizno. Sateliti su dvosistemci sa 4" membranom za srednje niski spektar frekvencija i visokotoncem. Srednji zvučnik ima dve membrane i jedan visokotonac. Zvuk iz satelita je mek, veoma prijatan i čist - u celini, čuje se veoma ozbiljno, vuče na mnogo ozbiljnije i skuplje sisteme i za svoju cenu zvuči mnogo više nego dobro. Pre toga sam slušao drveni Genius 5.1, neke 5.1 zvučnike čiji model i marku ne znam (koštaju 13000 i bez pojačala su) i Neo (ne znam tačno koji model, ima stub satelite i košta oko 15-16 hiljada) i bilo kakvo poređenje po snazi i kvalitetu je u najmanju ruku smešno. Ima ugrađen ProLogic tako da možeš da slušaš stereo signal na svih 6 zvučnika. Što se snage tiče, verovatno se najbolje pokazuje na većim prostorima - 30, 40 kvm. Ja ga držim u sobi od nekih 15 kvm priključene na DVD player koji se pojačava 0-16 i kad zvučnike pojačam do maksimuma a DVD stavim na keca dobija se zvuk koji je glasniji od normalnog za slušanje muzike, na petici imam žurku u celom stanu a na desetci tera želudac na grlo, bas struji kroz telo i dobija se utisak da se i zidovi tresu (prozori i vrata se tresu i na manjim snagama), nije baš ni preporučljivo a ni zdravo slušanje duže od par sekundi. Nema skoro nikakve distorzije na ovim snagama a dalje ih nisam pojačavao da ne bih navukao kućni savet ili drotove na vrat jer je i ovo strahovito glasno. Što se izrade tiče ona je zaista kvalitetna, svi zvučnici imaju stranice sa teksturom nekog svetlog drveta koje izgledaju lepo ali kombinacija sa sivom mrežicom im daje nekakav retro izgled koji se meni lično ne sviđa. Zvučnici su veliki i pored računara izgledaju pomalo neproporcionalno i glomazno. Ja sam ih platio 10600 dinara, cena se kreće i do 13000 na nekim mestima. Nadam se da sam ti pomogao ovim što sam napisao.
Pozdrav!