Don Workinson
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.09.2009
- Poena
- 320
Pricam "napamet"...imao sam neku Live! 5.1, Audigy 2 ZS ,a i dalje imam Audigy SE 7.1 na drugoj mashini i sad DG ,a "naslusao" sam se raznih "Creativnih" zvucnih 
Live, Audigy SE,(neznam za druge) Xonar DG šije provereno. Uoči se odmah na basu, nema dileme.
Ugradio sam drugaru pre neki dan i woofer na AL621 je prestao nekontrolisano da mumla.
Kažem nije nebo i zemlja, ali ima razlike.
Već Live i DX su nebo i zemlja, ali na mom Arcam-u, neznam kako bi se čulo na kompjuterskim zvučnicima.
Pricam "napamet"...imao sam neku Live! 5.1, Audigy 2 ZS ,a i dalje imam Audigy SE 7.1 na drugoj mashini i sad DG ,a "naslusao" sam se raznih "Creativnih" zvucnih![]()
Разлог зашто није велика разлика је опамп на дг-у НЕ5532 тотално генерички опамп од 30 динара, који се налази и на DS-u, кад би уместо њега убо лм4562 гаће би саме падале. Има и верзија за DG у soic паковању али нема нигде у Србији да се купи.
Ако купујеш карту за звучнике боље узми DX или DS са бољим опампом.
@Vuk
Не разумем шта ме питаш.
@SuperStarr
Добро увек је занимљиво поиграти се са новим хардвером, добра је карта DG али малко су је намерно осакатили као и DS да би имали коме DX да продају(наравно све може да се реши лемилицом
)
Има и верзија за DG у soic паковању али нема нигде у Србији да се купи.
Uuu, znači bolja je i od 2 ZS-a toliko da se odmah oseti na Altec-u... :zgran:
Baš ću da kupim taj ASUS (neće mi biti prvi put da se ispalim sa preporukama odavde) i sam ću ovih dana probati ASUS DG vs Audigy 1, 2 i 2 ZS, toliko imam. Mada ako "otkine" ZS-a onda...
![]()
Pa jeftinija je ako nista od tog xtreme audio.Uzeh Xonara DG da je probam i zakljucak je da u odnosu na moju Creative x-fi Extreme audio nema nikakve razlike u igrama, muzici, filmovima.
Ne vidim svhru lozenja raje da je karta nesto extra.
E sad, to sto je Creative prestao sa driverima za ovu kartu, je vec neka druga prica.
Pa ne znam koliko u igrama moze da se proceni kvalitet zvuka, mi smo se vise bazirali na muzici.Sva tri moda sa slusalicama rade. Oseti se razlika u zvuku, ali nema nikakve razlike izmedju Xonara DG i Extreme audio karte.
Da sam osetio neku bitnu razliku u zvuku u Bioshoku 2 i F1 2010 izmedju ovih kartica, nisam.
Sto neko rece, nema razlike u karticama u istom cenovnom rangu.
Zadrzao sam je za sebe onako, bez veze...
Zar on pored Lepe Brene za 4 osobe (na racun preduzeceta) ima jos nekih muzickih preferencija?![]()
:d ја сам изненагјен и уврегјен
Вуче SOICпаковање, је врста паковања опамп чипа, о томе је реч. ДИП8 је онај велики са убодним ножицама, а SOIC је онај мали што се леми на површину штампане плоче.
То је ознака паковања чипа и DG има тај тип опампа.
@SuperStarr ajde molim te pogledaj ponovo gde sam ja to rekao da je DG bolja od Audigy 2 ZS. Samo sam spomenuo koje sam kartice imao. Ne smaraj vise...eto priznajem provalio si me da me je Asus unajmio da im hvalim DG. Ajde sad pali :wave:
Pricam "napamet"...imao sam neku Live! 5.1, Audigy 2 ZS ,a i dalje imam Audigy SE 7.1 na drugoj mashini i sad DG ,a "naslusao" sam se raznih "Creativnih" zvucnih![]()
Ti si imao sve Live verzije (samo 5.1 ima u 4-5 verzije a gde je Live bez 5.1, ako ih skupimo sve zajedno ima ih preko 10 verzija...) pa možeš to da potvrdiš iz sopstvenog iskustva ili pričaš napamet?
Najjace bi bilo kad bi ti neko doveo dve plavuse i ostavio ti ih da ih "cuvas" dok on radi sve te zezancije sa xonarom a?![]()
Ne nisam tako mislio, vec ukoliko taj koji bi to probao za sebe da uradi, ako nije zadovoljan uvek moze da ga proda na oglasima jer je trazena karta, a ne da on uradi poboljsanja i da je proda, vec ako licno nije zadovoljan.
SLusaj pa ja sam iz entuzijazma promenio vise od 20 ploca koje su i po 7-8 puta skuplje od tog Xonar-a.
Koliko sam rutera promenio iz entuzijazma, a hardova pa mislim da sam ih barem 50 komada izmenjao.
Ovde je bas stvar u entuzijazmu, testiranju i slobodnom vremenu.
Po meni nema lepse stvari od modifikacije jeftinog uredjaja sa svrhom dobijanja uredjaja 5-6 puta vrednijeg po izlaznoj specifikaciji koja bi se dobila iz minimalnog ulaganja i malo slobodnog vremena upotrebe duvalice i eventualno lemilice.
evo ja mogu da odgovorim posto sam vratio dg neispravan dodao para i kupio ds
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari