Šta je novo?

xonar dg part2

Pricam "napamet"...imao sam neku Live! 5.1, Audigy 2 ZS ,a i dalje imam Audigy SE 7.1 na drugoj mashini i sad DG ,a "naslusao" sam se raznih "Creativnih" zvucnih ;)

Live, Audigy SE,(neznam za druge) Xonar DG šije provereno. Uoči se odmah na basu, nema dileme.
Ugradio sam drugaru pre neki dan i woofer na AL621 je prestao nekontrolisano da mumla.
Kažem nije nebo i zemlja, ali ima razlike.
Već Live i DX su nebo i zemlja, ali na mom Arcam-u, neznam kako bi se čulo na kompjuterskim zvučnicima.

Live, Audigy SE,(neznam za druge) Xonar DG šije provereno. Uoči se odmah na basu, nema dileme.
Ugradio sam drugaru pre neki dan i woofer na AL621 je prestao nekontrolisano da mumla.
Kažem nije nebo i zemlja, ali ima razlike.
Već Live i DX su nebo i zemlja, ali na mom Arcam-u, neznam kako bi se čulo na kompjuterskim zvučnicima.

Da, da, da...i kod mene isto! Vufer na atp5 je postao mnogo mirniji i nema onog brundanja vise :D

Разлог зашто није велика разлика је опамп на дг-у НЕ5532 тотално генерички опамп од 30 динара, који се налази и на DS-u, кад би уместо њега убо лм4562 гаће би саме падале :). Има и верзија за DG у soic паковању али нема нигде у Србији да се купи.

Pricam "napamet"...imao sam neku Live! 5.1, Audigy 2 ZS ,a i dalje imam Audigy SE 7.1 na drugoj mashini i sad DG ,a "naslusao" sam se raznih "Creativnih" zvucnih ;)

Uuu, znači bolja je i od 2 ZS-a toliko da se odmah oseti na Altec-u... :zgran:

Baš ću da kupim taj ASUS (neće mi biti prvi put da se ispalim sa preporukama odavde) i sam ću ovih dana probati ASUS DG vs Audigy 1, 2 i 2 ZS, toliko imam. Mada ako "otkine" ZS-a onda...
magarac.jpg

Разлог зашто није велика разлика је опамп на дг-у НЕ5532 тотално генерички опамп од 30 динара, који се налази и на DS-u, кад би уместо њега убо лм4562 гаће би саме падале :). Има и верзија за DG у soic паковању али нема нигде у Србији да се купи.

Ajde okaci slike takve karte ako si ih video.

Ако купујеш карту за звучнике боље узми DX или DS са бољим опампом.

Kupujem je samo da je istestiram. Moram da čujem to CMI čudo. Posle ide u oglase. :d

@Vuk

Не разумем шта ме питаш.

@SuperStarr

Добро увек је занимљиво поиграти се са новим хардвером, добра је карта DG али малко су је намерно осакатили као и DS да би имали коме DX да продају :) (наравно све може да се реши лемилицом :D )

@Vuk

Не разумем шта ме питаш.

@SuperStarr

Добро увек је занимљиво поиграти се са новим хардвером, добра је карта DG али малко су је намерно осакатили као и DS да би имали коме DX да продају :) (наравно све може да се реши лемилицом :D )

Rekao si da si video negde soic verziju DG-a, pa me zanima gde si video te slike i okaci linkove tih slika ako mozes da ih pronadjes.

Na to sam mislio.

Има и верзија за DG у soic паковању али нема нигде у Србији да се купи.

Zar on pored Lepe Brene za 4 osobe (na racun preduzeceta) ima jos nekih muzickih preferencija? :D:D:D

Prilozi

• 9496_srecko_sojic.jpg
    9496_srecko_sojic.jpg
    49.6 KB · Pregleda: 44
@SuperStarr ajde molim te pogledaj ponovo gde sam ja to rekao da je DG bolja od Audigy 2 ZS. Samo sam spomenuo koje sam kartice imao. Ne smaraj vise...eto priznajem provalio si me da me je Asus unajmio da im hvalim DG. Ajde sad pali :wave:

Uuu, znači bolja je i od 2 ZS-a toliko da se odmah oseti na Altec-u... :zgran:

Baš ću da kupim taj ASUS (neće mi biti prvi put da se ispalim sa preporukama odavde) i sam ću ovih dana probati ASUS DG vs Audigy 1, 2 i 2 ZS, toliko imam. Mada ako "otkine" ZS-a onda...
magarac.jpg

Ajde, molim te, mozda sam ja gluv pa ne `vidim` razliku.
Mada ce pre biti da su me navukli...

Uzeh Xonara DG da je probam i zakljucak je da u odnosu na moju Creative x-fi Extreme audio nema nikakve razlike u igrama, muzici, filmovima.
Ne vidim svhru lozenja raje da je karta nesto extra.
E sad, to sto je Creative prestao sa driverima za ovu kartu, je vec neka druga prica.
Pa jeftinija je ako nista od tog xtreme audio.
Sva tri moda sa slusalicama rade. Oseti se razlika u zvuku, ali nema nikakve razlike izmedju Xonara DG i Extreme audio karte.

Da sam osetio neku bitnu razliku u zvuku u Bioshoku 2 i F1 2010 izmedju ovih kartica, nisam.
Sto neko rece, nema razlike u karticama u istom cenovnom rangu.

Zadrzao sam je za sebe onako, bez veze...
Pa ne znam koliko u igrama moze da se proceni kvalitet zvuka, mi smo se vise bazirali na muzici.

Zar on pored Lepe Brene za 4 osobe (na racun preduzeceta) ima jos nekih muzickih preferencija? :D:D:D

:d ја сам изненагјен и уврегјен :D

Вуче SOIC :p паковање, је врста паковања опамп чипа, о томе је реч. ДИП8 је онај велики са убодним ножицама, а SOIC је онај мали што се леми на површину штампане плоче.

:d ја сам изненагјен и уврегјен :D

Вуче SOIC :p паковање, је врста паковања опамп чипа, о томе је реч. ДИП8 је онај велики са убодним ножицама, а SOIC је онај мали што се леми на површину штампане плоче.

Cinilo mi se da pricas o verziji DG-a koja ima soic podnozje.

То је вероватно прављено за брзо мењање чипа без лемљења.

ЕДИТ: Уствари ово су 14 пинова па навише, оно што је на ДГ-у има 8 пинова.

Poslednja izmena:
@SuperStarr ajde molim te pogledaj ponovo gde sam ja to rekao da je DG bolja od Audigy 2 ZS. Samo sam spomenuo koje sam kartice imao. Ne smaraj vise...eto priznajem provalio si me da me je Asus unajmio da im hvalim DG. Ajde sad pali :wave:

Ovde si zvučao kao iskusni tester:

Pošto si ti lično imao A2 ZS mogao sam da pomislim da si kompetentan. Ovako je ispalo da si skroz subjektivan, lako zapaljiv i nevaspitan uz sve to.

@SuperStarr
Brate da sam neki znalac sto se audio sveta tiche nisam. A 2 ZS sam imao igrom slucajeva al' sam dobio dobru ponudu za nju pa je otisla. DG je tako jeftin jer su jeftiniji delovi i tu se shtedelo jer 90% ljudi ne cuje razliku...oni koji cuju idu na ne sto skuplje i bolje tako da nema sta dalje tu da raspravljamo.

Flegma sam sta cu :D Izbacio si me iz takta sa izjavom
Ti si imao sve Live verzije (samo 5.1 ima u 4-5 verzije a gde je Live bez 5.1, ako ih skupimo sve zajedno ima ih preko 10 verzija...) pa možeš to da potvrdiš iz sopstvenog iskustva ili pričaš napamet?

Ko da je toliko bitno... Sorry ako sam bio malo bezobrazan ;)
Sve u svemu karta je u svom segmentu odlicna. Da je bolja od DX/D1 i X-Fi Xtreme Music nije. Naravno da su te karte + neki amp bolji izbor al isto tako i dosta skuplje pa se DG namece kao dobar izbor prvenstveno za gamere. Zato je i svrstana u gamer kartice ;) Playback Sample Rate joj je max 96KHz...Ja sam prvi bio skeptican gledajuci je na papiru al sam nakon garson-ovog review-a prelomio i uzeo je.
:wave:

Ljudi ko ima para i kome ne predstavlja 3000 din neku specijalnu investiciju a imate sluha i imate Audigy zs, X-fi Music ili nesto jace, ne bi bilo lose da pazarite jedan DG cisto testa radi.

I kad zavrsite sigurno cete ga prodati vrlo lako na oglasima, jer je nova i relativno trazena.

Jos bolje bi bilo ako ste entuzijasta i ako bi ste promenili default-ni opamp sa nekim kvalitetnijim, jos jace bi bilo ako bi ste zamenili i kondenzatore sa nekim low-esr modelima malo jacih performansi, pa da vidimo da li bi tada mogla da parira skupljim resenjima.

Najjace bi bilo kad bi ti neko doveo dve plavuse i ostavio ti ih da ih "cuvas" dok on radi sve te zezancije sa xonarom a? ;)

Najjace bi bilo kad bi ti neko doveo dve plavuse i ostavio ti ih da ih "cuvas" dok on radi sve te zezancije sa xonarom a? ;)

Ne nisam tako mislio, vec ukoliko taj koji bi to probao za sebe da uradi, ako nije zadovoljan uvek moze da ga proda na oglasima jer je trazena karta, a ne da on uradi poboljsanja i da je proda, vec ako licno nije zadovoljan.

SLusaj pa ja sam iz entuzijazma promenio vise od 20 ploca koje su i po 7-8 puta skuplje od tog Xonar-a.
Koliko sam rutera promenio iz entuzijazma, a hardova pa mislim da sam ih barem 50 komada izmenjao.

Ovde je bas stvar u entuzijazmu, testiranju i slobodnom vremenu.

Po meni nema lepse stvari od modifikacije jeftinog uredjaja sa svrhom dobijanja uredjaja 5-6 puta vrednijeg po izlaznoj specifikaciji koja bi se dobila iz minimalnog ulaganja i malo slobodnog vremena upotrebe duvalice i eventualno lemilice.

Ne nisam tako mislio, vec ukoliko taj koji bi to probao za sebe da uradi, ako nije zadovoljan uvek moze da ga proda na oglasima jer je trazena karta, a ne da on uradi poboljsanja i da je proda, vec ako licno nije zadovoljan.

SLusaj pa ja sam iz entuzijazma promenio vise od 20 ploca koje su i po 7-8 puta skuplje od tog Xonar-a.
Koliko sam rutera promenio iz entuzijazma, a hardova pa mislim da sam ih barem 50 komada izmenjao.

Ovde je bas stvar u entuzijazmu, testiranju i slobodnom vremenu.

Po meni nema lepse stvari od modifikacije jeftinog uredjaja sa svrhom dobijanja uredjaja 5-6 puta vrednijeg po izlaznoj specifikaciji koja bi se dobila iz minimalnog ulaganja i malo slobodnog vremena upotrebe duvalice i eventualno lemilice.

Mozes li mi, molim te, objasniti kako od g....a ( dg ) da napravim pitu ( dx ) .
hvala.

evo ja mogu da odgovorim posto sam vratio dg neispravan dodao para i kupio ds

Dule13 a reci ti meni jel ima negde da se uzme taj famozni лм4562 ( pa makar kostao i 70din:D ), i ako bi se on ubacio u dg da li je potrebno uraditi jos neke modifikacije , ili je raspored nozica ostao isti ?

ovo pitam posto bi mozda i pokusao nesto da modnem dg, ali mi fali knowhow :wave:

Originalni лм4562 je poprilicno skup, krece se od 5-23$ koliko je u evorpi ne znam.

Najbolje ga je nabaviti iz Azije i Australije.

Ipak taj opamp se stavlja u poprilicno kvalitetne uredjaje.

Najbolje bi bilo zalemiti dip8 soket tako da ti je laka izmena i ubadanje svih dip8 opampova koje bi probao.
Ta grupa opampova je pin-to-pin kompatibilna.

Ovde se postavlja pitanje da li je moguce nabaviti kvalitetniji headamp koji je pin-to-pin compatibilan kako po radnim voltazama, tako i po funkcionalnosti.

Nazad
Vrh Dno