Šta je novo?

Xiaomi Watch S1 Active

nes.nbgd

Cenjen
Učlanjen(a)
15.07.2011
Poena
195
Da li neko ima ovaj novi Xiaomi Watch S1 active.
Interesuju me vaša mišljenja i iskustva.
Imamo problem, ne može da se ažurira novi update, downloaduje se u aplikaciji na mobilnom ali ne uspeva da mrdne od 1% sinhronizacije na satu.
Takođe ne uspeva da skine Novi watchface, downloaduje u aplikaciji do nekih 12% i ne uspe.
Na telefonu Xiaomi Redmi note 10 je MIUI global 13.0.7.

Po netu nema skoro ničega jer je relativno nov sat, jedino sam našao opis identičnog problema ali bez odgovora, kao i na par mesta konstataciju da dok je na telefonu bio MIUI 12... nije bilo problema, koji se javljaju posle updatea na MIUI 13.

Da li još neko ima sličan problem.

Ja imam ovaj sat.Sa sinkronizacijom nemam problem.Baterija jedva traje 6dana i skoro sve funkcije su iskljuceni.Dobro bi bilo neki dobar update.

Koji telefon imaš sa kojim je uparen sat i koja verzija Androida ti je na njemu?

Imam xiaomi s1 active.Uparen je sa samsunk galaxy note 10+(android 12).Jedino mi je povezan preko bkuetooth a sa telefonom i tako izdrzi 5-6 dana.neznam da li je to realno ili malo za bateriju.
Dobro bi dosao i xiaomi pay.i neki imenik barem sa 10 brojeva telefona za pozive.

Imam xiaomi s1 active.Uparen je sa samsunk galaxy note 10+(android 12).Jedino mi je povezan preko bkuetooth a sa telefonom i tako izdrzi 5-6 dana.neznam da li je to realno ili malo za bateriju.
Dobro bi dosao i xiaomi pay.i neki imenik barem sa 10 brojeva telefona za pozive.
5-6 дана са укљученим always-on или без њега?

Sa ukljucenim ali samo od 7-13.posle jedan sam ukljucio risr to wake do 21h.

@vojnik
Kakva je narukvica, obican silikon? Da li deluje izdrzljivo? Brine me da ako kupim da ga brzo ne pokidam.
P.S. Da li moze da se menja bez nekog posebnog alata? Kakav je taj deo gde se kaci silikon za sat, da li deluje izdrzljivo?

Poslednja izmena:
Ima li sanse da radi nfc placanje? Kako setovati za srpske kartice?

Nema u Srbiji Xiaomi pay tako da nfc za sada jebeskoristan.U Madjarskoj postoji xiaomi pay.

Imam ovaj sat, vidim da pisete da baterija traje 6 dana, ja sat koristim samo dok sam na poslu, i max mi je 12 sati na ruci dnevno i baterija drzi samo 2 dana, da li postoje neka podesavanja koja smanjuje potrosnju baterije?

Imam ovaj sat, vidim da pisete da baterija traje 6 dana, ja sat koristim samo dok sam na poslu, i max mi je 12 sati na ruci dnevno i baterija drzi samo 2 dana, da li postoje neka podesavanja koja smanjuje potrosnju baterije?
Ako je stvarno sve ukljuceno i onda treba vise da izdrzi.

Da li je neko uspeo da skine neki dodatni face koji nema veze sa app Mi Fitness? Posto je pre bilo za Samsung i Huawei da se skinu na nekom sajtu i posle se samo nabaci na sat, one koje nisu oficijalne.

Imam isti problem. Potrosi 30% posto baterije dok spavam, sto uopste nema smisla. Verovatno je baterija losa. Preporucujem da reklamirate.
@vojnik
Kakva je narukvica, obican silikon? Da li deluje izdrzljivo? Brine me da ako kupim da ga brzo ne pokidam.
P.S. Da li moze da se menja bez nekog posebnog alata? Kakav je taj deo gde se kaci silikon za sat, da li deluje izdrzljivo?
Jeste silikon, ali je odlican. Gotovo neunistiv. Imala sam i prethodni model i bas su izdrzljivi.
Imam isti problem. Potrosi 30% posto baterije dok spavam, sto uopste nema smisla. Verovatno je baterija losa. Preporucujem da reklamirate.

Jeste silikon, ali je odlican. Gotovo neunistiv. Imala sam i prethodni model i bas su izdrzljivi.
I narukvice se menjaju lako, bez alata, ali nema sanse da ce se sama otkaciti.

Jesu rešili bag sa baterijom ili ne?

Trenutno se dvoumim između S1 Active i Honor GS pro sata pa da znam na koju stranu da naginjem :)

Ja nemam problem sa baterijom, nedavno sam kupio ovaj sat. Vidim neko je napisao da mu ode 30% baterije preko noci, evo bas sam sinoc zapamtio da je bila na 66%, sad je 64%, a upaljeno mi je pracenje sna i heart rate na svakih minut meri... Sacekacu jos nekoliko dana pa dati pravi sud o bateriji. Ovako na prvu, uz moj nacin koristenja, trajace mi 10 dana (fabrika kaze 12 dana), mada necu cekati da se skroz isprazni, dopunjavacu ga jednom nedeljno.

Nemam ni ja problema sa baterijom.
Kupio sam sat pre otprilike 2 nedelja ili malo jače.
Baterija oko 10tak dana sigurno, nisam merio tačno ali ga punim kad dođe na 20-25% što sam do sad uradio 2x

Dobro bi dosao neki update.
Meni nekad radi bluetooth poziv neked ne.Ja cujem oni me ne cuju.
Dobro bi dosao i da nekako radi xiaomi pay kao u Madjarskoj.
Pariran sa samsung galaxy note 10plus.

Pitanje u vezi klasicnog S1

Da li je neko uspeo da izvrsi placanje preko NFC u Srbiji?

Na nasem sajtu stoji da moze master kard (imam) ali im po defaultu ne verujem bas mnogo.

Kako ja znam nema jos nikakvih mogucnosti placanje sa satom u srbiji.Ni xiaomi pay,ni alternative kao revolut,courve.

Da li bi moglo barem da se koristi NFC kao RFID tag za otvaranje vrata?

Ne mogu da provalim da li je sat dobar ili ipak i ne toliko, pokušavam da izguglam, pogledam veći broj klipova ali izgleda ništa ne pomaže da prelomim. Mišljenja su 50/50.

Ja ne mogu da provalim koja je svrha kačenja na wifi i koja je svrha kačenja bt slušalica na ovaj smartwatch?

Evo ovako ja ga koristim dve nedelje...Kupljen 27.11 baterija bila iz kutije na 20-25% stavio na punjac napunio i evo juce sam ga drugi put punio 10.12 i to je pao na 10% baterije i stavio da se puni.Iskljucen mi AOD koristim samo heart rate i nije ukljucen raise to wake.Nije mi non stop na bt konektovan i ne nosim ga na poslu 8h kada radim, da ga ne bih zakacio i ostetio.Inace zadovoljan sam satom top mi izgleda i odlicno radi.Dobio je update iz kutije odradio bez problema, sto se tice watchfaces bez problema skine u sinhronizuje.Po meni ekstra sat, zadovoljan sam.

Ma da .Nemaju bas neku korisnu funkciju.
Evo ja koristim već nedelju dve i nisam baš oduševljen, ne znam koliko mogu da budem objektivan, ali mogu da iznesem zamerke, a da li su isključivo subjektivne procenite.

Ne svidja mi se što ne mogu da isključim healt opcije, broj koraka, vreme pešačenja, kalorije, stalno me nešto obaveštava kako sam dostigao cilj. Nekada nepotrebna funkcija, prosto ne mogu da verujem da to ne može da se isključi. Ako neko zna kako neka pomaže.

Ne vidim smisao wifi povezivanja, pogotovu što se sam ne kači nego moraš da uključiš iako mu je poznat wifi. Trebalo bi da preko wifi ima konekciju sa telefonom odnonso aplikacijom, iako je izvan dometa bt. Nisam siguran da tako radi.

Ne vidim smisao povezivanja sa bt slušalicama, obzirom da nisam našao opciju za prebacivanje muzike na sat. Ako neko zna svrhu neka pomogne.

Face skinovi su uglavnom loši, i ne dozvoljava se neka customizacija. Ili je nepregledno, ili je suviše sitno, ili nema sve podatke. Recimo ima dan ali nema kompletan datum, ili ima samo datum a nema koji je dan, ili je sve ispisano po nekoj američkoj nomenklaturi za datum gde se prvo pište mesec, pa ti ga znaj dal je dan ili mesec. Nemoguče mi je da nema datum koji je prilagđen evropskom označavanju.

Allways on displej ne vrši promenu kako bi trebalo, na primer ako treba da se ugasi uveče u 23.00 časova, neće da se ugasi dok jednom ne pritisneš desno gornje dugme, liči na neki bag ne može da bude noirmalno ponašanje.

NFC ima ali potpuno beskoristan, podržava xiaomi pay koji opet kod nas nije podržan, nijedna banka nema ugovor sa njima. Google pay ne podržavaju i verovatno neće nikada. Nemo mogućnost da RFID tag emulira, na primer korisno bi bilo za otvaranje vrata itd.

Modovi sportskih aktivosti deluju impozantno, i to je ok, uključiš meri to što meri, ima logiku da pauzira, to mi se svidja i čini mi se da je poprilično tačno, ali morao bih više aktivnosti osim šetnje da probam ;-)

Sve u svemu, beskoristan gadžet, koji eto kupih da probam i taj trend, male su šanse da smart funkcije nose benefit koji bi pokrio stalno drndanje oko punjenja, i totalnu nepreglednost samog sata u smislu prikazaivanja vremena datuma stanja baterije temperature i ostalog.

Ako neko ima predlog mozda skupljeg modela koji nema ovakve mane može da podeli.

Vec davno ceam malo da se pozabave sa ovim satom.Skroz su ga stavili u fioku.
Sat ovako brzo gubi cenu.
Ima keyboard za unosenje pina a za unos telefonskih brojeva ne.(??????,logike nama).Dobro,moze se pozvati nekoliko brojeva koji su u call logu .
Meni nedostaje placanje nfc om ali jos nema nikakvih alternativa za to.Mozda jednom krene Revolut kod nad ili neka banka obezbedi xiaomi pay(ima dosta xiaomi telefona/satova u Srbiji).
Sve vise placamo mobilnim ,karticama nema vise u buducnosti za kes.
Sa Garminom appleom i samsungom se moze pacati.Dobro bi bilo da podrze i xiaomi kao drugu ili trecu najprodavaniju marku.
Bluetooth pozivi rade super od kad sam sve update skinuo sa android auto aplikacije na samsung note 10+ uredjaju.

Која је конкретна разлика између овог сата и S1?
Овај има да се купи за 13500 у Техномедији.
Да ли вреди разлике од 6500 динара.
S1 је лепши.

Plastika vs čelik
Silikon vs koža.
Staklo vs safirno staklo
Nisam siguran jel ima još unutrašnjih razlika

Nazad
Vrh Dno