Šta je novo?

Xiaomi Smart Band 10

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Stock

Čuven
Učlanjen(a)
07.09.2018
Poena
685
xiaomi-1.jpg

In Europe, the Smart Band 10 will be available for 40 to 50€, depending on the country.

Poslednja izmena:
Jel dodato nešto epohalno u odnosu na starije modele?

Budući da sam imao svaki Xiaomi Band od 5 pa naviše, tj. svake godine uzmem novi, poručio i 10-ku i stigla mi tačno na vreme, pošto mi se 9-ka na letovanju otkačila i završila karijeru pod točkovima terenca - ekran je pukao i kućište se deformisalo 🙁
Igram se od juče sa 10-kom, u suštini slična 9-ci, ali je ekran malo širi i malo lakše se čitaju notifikacije, svetliji (primetno na dnevnom svetlu) i za sad toliko o tome, manje više 9-ka sa boljim ekranom.
Bez problema pasuju narukvice od 8-ce i 9-ke.
Na AE su bezobrazno digli cene, ja sam global verziju 1. jula platio 41€, sad je u istoj prodavnici 65€.

Koji je bolje uzet? Mi band 10 ili Huawei band 10? Inače ženi sam prije 2 godine kupio Mi band 7 i nije baš oduševljena. Neki dan joj je riknuo ekran, samo se prikazuje bijelo sa crtama pa se vrati itd. Sinkronizacija sa mobitelom je loša te mjerač spavanja. Vidio sam da Huawei u spavanju rastura ali hardverski je inferiorniji ali zato jeftiniji. Jel se isplati jos jednom riskirati sa Mi band 10ili prijeći na Huawei?

Xiaomi Smart Band 10 je bolji izbor

Ima XSB 9 ... u suštini 10 je za nijansu veći i svetliji ekran.
Nego, XSB 10 ili XSB 9 Pro? Ima li neko 9 Pro?

Kakva je sad Mi Fitness app?
Gledam neke recencije Mi Band 10 i vidim mnogo toga primenili u izgledu I funkcijama same app nego pre par godina kada je bila krš naspram Zepp Life.
Jel neko uspeo da prebaci podatke sa Zepp Life (sa Xiaomi nalogom sam tamo prijavljen) naloga na Mi Fitness? Probao sam i dobijam neku grešku
Mi Band 10 je i kod nas oko 40 evra ne isplati se uzimati sa Aliexpressa bez garancije

Uzeo Mi Band 10 i baterija gura nekih 12 dana uz mojih 3-4x nedeljno trčanja
Mi Fitness je sad sasvim korektna app, uspeo sam konačno i da prebacim podatke sa Zepp Life zadnjih dal godina, imam Mi Band uređaje još od onog beše 1s sa 4 crte na sebi.
Ekran je vrhunski, dodato je dosta opcija naspram mog starog Mi Band 6, čak ima i coach za trčanje za početnike može odlično da odradi posao.
Ono što me oduševilo koliko je tačan HR za uređaj od 40 evra, bukvalno uvek je isto kao na mom arm HR senzoru Coospo HW9.
Suunto 9 Peak Pro sto koristim za trčanje ima kriminalno netačan HR senzor, oduvao ih je Xiaomi sa igračkom. Verovatno zato što su prodali Mi Band više nego što će svi ostali proizvođači satova zajedno ikad 😂 pa imaju neki vrhunski AI algoritam za HR. Za trčanje u rangu sa Polar H10 trakom koja je najpopularnija kod trkača.
Spavanje meri solidno za moje potrebe odlično, opet bolje od Suunto sata koji je koštao 600-700 evra u radnji.
Merenje koraka i dužine trčanja malo dodaje, na trčanje minimalno, na korake zna da doda suludo, valjda meri sve pokrete ruke I dok se sedi.
Narukvice kao ove ne volim posle nekog vremena krenu da zapinju i otkace se prelako, naručio sam neke sa Aliexpressa pa ću videti.
U svakom slučaju za tih 40 evra apsolutna preporuka za uređaj, neverovatno tačan HR senzor (uz Apple watch kažu broj 1), odličan je i za trčanje za početnike, verovatno i za druge sportove, tek ću da probam plivanje, trail trčanje.

Prilozi

• IMG-b174f8dbfefee8db25258d06c55ad9f3-V.jpg
    IMG-b174f8dbfefee8db25258d06c55ad9f3-V.jpg
    100.6 KB · Pregleda: 32
  • IMG-e522904bcdb92ec41fab018977767217-V.jpg
    IMG-e522904bcdb92ec41fab018977767217-V.jpg
    245.8 KB · Pregleda: 43
Pozdrav ljudi, ako moze savet oko ove narukvice. Vidim da je sad oko 40e, pa razmisljam da je kupim. Ja sam potpuno nezahtevan korisnik, treba mi nesto sto ce da prati puls, korake, bilo bi fino da prati i spavanje, mada ovaj model nije nesto po tom pitanju. Treba mi nesto za teretanu, cardio i obican trening, setnju lokalnu i trail po lokalnim brdima. Ja nisam ljubitelj satova i narukvica bi mi najmanje smetala. Ne treba mi gps, pozivi, notifikacije, vec samo da ispratim ono sto mene zanima i da je baterija ok. Znaci HR, steps, eventualno calorie track (cisto kao neki parametar koji mogu da uporedjujem).

Znam da ima solidnih polovnih satova za 100njak eura. Ako moze savet od vas iskusnijih, da li da uzmem ovu narukvicu ili da ganjam nesto ozbiljnije, moze i polovno, do nekih 120ak eura?

Pozdrav ljudi, ako moze savet oko ove narukvice. Vidim da je sad oko 40e, pa razmisljam da je kupim. Ja sam potpuno nezahtevan korisnik, treba mi nesto sto ce da prati puls, korake, bilo bi fino da prati i spavanje, mada ovaj model nije nesto po tom pitanju. Treba mi nesto za teretanu, cardio i obican trening, setnju lokalnu i trail po lokalnim brdima. Ja nisam ljubitelj satova i narukvica bi mi najmanje smetala. Ne treba mi gps, pozivi, notifikacije, vec samo da ispratim ono sto mene zanima i da je baterija ok. Znaci HR, steps, eventualno calorie track (cisto kao neki parametar koji mogu da uporedjujem).

Znam da ima solidnih polovnih satova za 100njak eura. Ako moze savet od vas iskusnijih, da li da uzmem ovu narukvicu ili da ganjam nesto ozbiljnije, moze i polovno, do nekih 120ak eura?
Bolje uzmi Huawei watch GT 5 običaj ili pro na kp

Uzeo Mi Band 10 i baterija gura nekih 12 dana uz mojih 3-4x nedeljno trčanja
Mi Fitness je sad sasvim korektna app, uspeo sam konačno i da prebacim podatke sa Zepp Life zadnjih dal godina, imam Mi Band uređaje još od onog beše 1s sa 4 crte na sebi.
Ekran je vrhunski, dodato je dosta opcija naspram mog starog Mi Band 6, čak ima i coach za trčanje za početnike može odlično da odradi posao.
Ono što me oduševilo koliko je tačan HR za uređaj od 40 evra, bukvalno uvek je isto kao na mom arm HR senzoru Coospo HW9.
Suunto 9 Peak Pro sto koristim za trčanje ima kriminalno netačan HR senzor, oduvao ih je Xiaomi sa igračkom. Verovatno zato što su prodali Mi Band više nego što će svi ostali proizvođači satova zajedno ikad 😂 pa imaju neki vrhunski AI algoritam za HR. Za trčanje u rangu sa Polar H10 trakom koja je najpopularnija kod trkača.
Spavanje meri solidno za moje potrebe odlično, opet bolje od Suunto sata koji je koštao 600-700 evra u radnji.
Merenje koraka i dužine trčanja malo dodaje, na trčanje minimalno, na korake zna da doda suludo, valjda meri sve pokrete ruke I dok se sedi.
Narukvice kao ove ne volim posle nekog vremena krenu da zapinju i otkace se prelako, naručio sam neke sa Aliexpressa pa ću videti.
U svakom slučaju za tih 40 evra apsolutna preporuka za uređaj, neverovatno tačan HR senzor (uz Apple watch kažu broj 1), odličan je i za trčanje za početnike, verovatno i za druge sportove, tek ću da probam plivanje, trail trčanje.
Како си повезао Зеп и Ми фитнес? Мени никако не иде за руком да синхронизујем те старе податке.
Такође да ли користиш Гугл Фит, односно да ли си хронизујеш њега са Ми Фитнесом? Мене и ту зеза синхронизација, откуцаје ми уопште не уноси у гугл фит док праћење сна уноси дупло

Како си повезао Зеп и Ми фитнес? Мени никако не иде за руком да синхронизујем те старе податке.
Такође да ли користиш Гугл Фит, односно да ли си хронизујеш њега са Ми Фитнесом? Мене и ту зеза синхронизација, откуцаје ми уопште не уноси у гугл фит док праћење сна уноси дупло
Imaš u profile u Mi Fitness pa third party data

Prilozi

• Screenshot_20251128_133707_Mi Fitness.jpg
    Screenshot_20251128_133707_Mi Fitness.jpg
    46 KB · Pregleda: 32
Uzeo ovu narukvicu za BF, bila povoljno na Mi za nasu zemlju. Dvoumio se izmedju ove narukvice i i MI Watch 5. Na kraju sam uzeo narukvicu, sat mi je prevelik za moje male zglobove, kvadrat od preko 5cm je previse za mene.

Uzeo sam ceramic verziju. Lepa narukvica. Lagana, narukvica malo vise steze ruku. Ekran, vrhunski, odlicno osvetljenje u svim uslovima. HR senzor fenomenalan, za ove pare. To je najbitnija stvar, sto se mene tice, Sleep mode nije najsrecniji, kao i neki trainig mode-ovi. Merenje razdaljine je vise nego korektno, koraci ne bas. Ali opet za ove pare niko vam nece dati kompletan uredjaj sa minimalnim manama. Baterija je fenomenalna, sa laganim koriscenjem nakon 9 dana je na 57%.

Kome treba uredjaj za fitnes tracking, bez nekih prevelikih zahteva, moja licna preporuka. Za 40e regurane i 50e ceramic verzije, tesko da moze nesto bolje da se pazari.

Koristim mi band modele od druge verzije. Nosim ih samo nocu za jutarnje budjenje vibracijom za posao iz razloga sto nosim slusne aparate koje skidam pred spavanje tako da nema teorije da cujem alarm na telefonu ili nekom drugom budilniku.

Pre neki dan videh neki clanak da uticu na rad srca cini mi se ili nesto drugo sad se ne secam tacno. Planirao sam da kupim Mi band 10 ili Huawei band 10, ali sad nisam siguran. Da li je tacno da utice?

Doduse ja moj povezem na bluetooth samo pri kupovini da namestim alarme i posle mi je stalno diskonektovan sa telefona. Ne nosim ga u toku dana i ne pratim puls, spavanje i ostale parametre.

@Bobajakuda
Kod xiaomi i Huawei pametnih satova bluetooth je uglavnom uvek aktivan.
Sam proceni da li nešto treba da te zrači u toku spavanja, iako ovde uvek imaš stručnjake koji prepisuju sa interneta i pišu da nejonizujuće zračenje nije štetno.
Možda je za tebe bolji izbor samsung galaxy watch, jer on poseduje funkciju isključivanja bluetooth-a.

Hvala @Sync
Da li slucajno znas koliko je jaka vibracija kod Samsung satova?

Inace ai google mi kaze da vecina garmin satova/narukvica ima gasenje bluetooth-a kroz meni narukvice i preporuciuje mi Vivosmart 5 koji ima samo na kp da se kluzme za 130€. Nije mi zao novca ako je dobra kupovina.

Sasvim je okej vibracija na svim samsung modelima.
Sve modele od galaxy watch 5 pa na gore uzmi u obzir. Shodno tvom budzetu.

@Sync
Da li je opcija sa ukljucivanjem airplane moda dobro resenje da se ugasi bluetotooth?
1000008744.jpg

Takodje mi za Xiaomi band modele kaze da se moze ugasiti bluetooth ukljucivanjem rezima ustede baterije.

Bio sam da vidim ove Samsung satove i glomazni su mi za nosenje tokom spavanja, a i cena im je dosta visoka.

Hvala @Sync
Da li slucajno znas koliko je jaka vibracija kod Samsung satova?

Inace ai google mi kaze da vecina garmin satova/narukvica ima gasenje bluetooth-a kroz meni narukvice i preporuciuje mi Vivosmart 5 koji ima samo na kp da se kluzme za 130€. Nije mi zao novca ako je dobra kupovina.
Na Garmin satu možeš da postaviš paljenje i gašenje BTa kao prečicu na dugmetu sata,tako da ne moraš da ulaziš u meni da ga pališ i gasiš.

Nasao sam temu na reditu gde pokretac iste pita da li blutut zraci iako sat nije povezan sa telefonom. Koristi ga iskljucivo nocu dok spava.

Svi kazu da zraci i ima cak okacenih nekoliko studija koje pokazuju da zraci, ali takodje savetuju da se u settings--> battery saver ta opcija ukljuci i bt se definitivno gasi i alarm tj vibracija nesmetano radi tako da bih rekao da je to resenje mog problema.

Ako nekoga ne mrzi da to proveri bio bih mu zahvalan da ne dajem +200€ na ove satove koji su i jos nezgodni za spavanje zbog svoje robusnosti.

Kod mene se definitivno diskonektuje Bluetooth kad se ukljuci power saver, ali alarm ne zvoni uopste u tom modu, tj sat ne vibrira.

Hvala sto si probao. Bas bedak..

Nista moracu onaj Garmin Vivosmart za 130€ da uzmem samo se nadam da mu je dobra vibracija.

Kod mene se definitivno diskonektuje Bluetooth kad se ukljuci power saver, ali alarm ne zvoni uopste u tom modu, tj sat ne vibrira.
Pa zar se ne ugasi bluetooth na Mi Band 10 kad je ugašen bluetooth na uparenom telefonu?
Meni je telefon na airplane modu oduvek, baš mi treba da mi vibura smart band celu noć na notifications

Pa ne bas. Bluetooth je svakako i dalje aktivan na samoj narukvici i bice vidljiva svakom telefonu koji pretrazuje dostupne bluetooth uredjaje. Tek kad se ukljuci battery saver se bluetooth skroz deaktivira i narukvica ne moze da se pronadje uopste, ali onda sat skroz gubi funkcionalnost.

Ma meni ne trebaju alarmi na Mi band
Nosim Mi Band od 1s modela, nisam ni znao to za bluetooth, znači verovatno bi trebao biti mrtav odavno? 🤣
Svako u sobi ima wifi, strujne kablove i sta još beše zrači? 👀
I opet na kraju najviše zrače ljudi 😃

Nazad
Vrh Dno