Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Pa on ne radi, samo je nasuta voda u njega, a on ima mini ventilator pozadi koji radi na principu klapne koji ispusta visak pare. Cemu zurba za pranjem, svakako teflon se odma ohladi pod mlazom hladne vode.

Navika koja se ispostavila kao odlična. Nijedan tiganj ne ostaje "da otpusti", pa stoji pola dana u sudoperi. Odmah (ili skoro odmah) pranje. A i najlakše se očisti. Kao recimo noževi iz Nutribullet ili cediljka za limun. U prvih 5 min se opere za nekoliko sekundi. Ako stoji, niko ga ne opra...

Na Ananasu imas za 10800 i cesto bude vaucer od 1000 dinsa, a gotovo svi kupci odavde su kupovali tamo, tako da je na neki nacin provereno. Sto se ciscenja tice primetio sam da moji gotovo momentalno ciste, dok izvade hranu verovatno se posuda vec rashladi. Rekao bi da nije komplikovano.

Da li je ovakvo pranje (sam kraj videa) rizicno?

Ali recepti su odlični...(y)

Koliko je cimanje čišćenje nakon svakog spremanja? Kada se završi sa spremanjem, koliko vremena je potrebno da se ohladi da bi mogla da se očisti?
Ranije sam već pitao za čišćenje, ali odgovori su bili baš šareni.

6.5L za 9.500, prodavac Mattiva, nikad čuo, ali cena zvuči OK?

Po meni najbolja varijanta za ciscenje je da se ispod posude stavi papir za pecenje koji pokupi vecinu toga, onda se sama fioka opere bas lagano, cesto je dovoljno da se i samo ubrusom prebrise kondenzacija... Uticaj na pecenje kad se ovako stavi papir je iz mog iskustva zanemarljiv...

Resetku i posudu perem odmah ili ih stavljam u masinu ako cu da je palim brzo i to tako sto ostavim par minuta dok pripremim hranu za serviranje ( ja sam stara skola uvek volim lepo dekorisane tanjire) i taman budu ok da se izvade sa krpom i brzo ohlade sa vodom, minimalno deterdzenta i sve se skida lagano za par sekundi bez potrebe da se pritiska... Tako da je ciscenje stvarno lagano...

to je dobra cena, ja sam se razmisljao da li taj od 6,5 ili 5,5 i odlucio sam se za 5,5 jer ima prozorce sto se pokazalo kao odlicna odluka...

Kakvo je iskustvo sa spremanjem pice od gotovog testa, tj. podloge za picu ?

Nema problema, samo da je veličina odgovarajuća. Nisam pravio ali ima iskustava online.

Kakvo je iskustvo sa spremanjem pice od gotovog testa, tj. podloge za picu ?
Koristim da pečem mini pizze kao i one veće a neki put testo za picu. U suštini, 13-15 minuta na 190 stepeni. 200 stepeni nikad nije odgovarajuce jer se prepeče.

Meni se preciscivac nalazi jedno 4m od fryera i kad sam sredjivao pilence, preciscivac sa 4 skocio na 35, al je brzo regulisao. To je verovatno za vreme dok sam okretao pile

Kako da se ispeče celo pile, koliko minuta i na koliko stepeni ? I da li se okreće u toku pečenja i koliko puta. Planiram da ga naprskam uljem pre stavljanja u fryer i da ga namažem solju.

Kako da se ispeče celo pile, koliko minuta i na koliko stepeni ? I da li se okreće u toku pečenja i koliko puta. Planiram da ga naprskam uljem pre stavljanja u fryer i da ga namažem solju.
180 stepeni, negde izmedju 50 - 60 minuta.

Da. tako sam i namestio pa cu da vidim kako je ispalo :)

I ja sam postao vlasnik jednog Xiaomi Smart Air Fryer 5.5L.
Postavio sam je na mašini za sudove, ali vidim da baš zagreva okolo, tako da mislim da ću morati neku pločicu ispod ili neku dasku da postavim. I ranije sam tražio neku dasku u sivoj boji 60x60 ali nisam mogao da nađem. Svuda se prodaje na velike table pa seku po meri što meni finansijski nije bilo isplativo za rad jedne daske. :)
Inače, posle pranja sam prvo uključio 2x po 5 minuta na 200 stepeni i baš se osećala friteza.
A posle stavio 450g kupovnog zamrznutog pomfrita i izabrao opciju od 500g, a onda drugi put ostatak od 550g i izabrao opciju od 600g. Za drugu turu mi je 2x tražio da protresem/promešam pomfrit. Prvu turu sam maslinovim uljem u spreju malo poprskao pomfrit, a drugu turu sam cetkicom i suncokretovim uljem premazao pomfrit. Obe ture su bile ukusne, ali druga mi je bila ukusnija. :)

Da li je neko spremao ćevape u ovome? :D
Detetu se jedu ćevapi, a takve opcije nema pa mi je potrebna preporuka za pripremu ćevapa i drugog mesa koje nije piletina. :)

Za sada mi se ne sviđaju dve manje više ne tako bitne stvari kod ove friteze: Nema ništa na srpskom u uputstvu (čini mi se da je ranije Xiaomi imao za sve artikle detaljna uputstva na srpskom jeziku) i druga stvar što tekst na onom malom display-u ide previše sporo, a ja sam nestrpljive naravi. :LOL:

Ja sam spremao pljeskavice, 180 stepeni 10-15 minuta, na pola prekineš i okreneš, odnosno u tvom slučaju protreseš ćevape.

Nabavih onaj Delimano rasprsivac, ali nece da prska maslinovo ulje... napunim pola boce ulja, nadrukam i kad pritisnem da prska samo ispusta ulje odmah ispod sebe... :confused:
Za sad pile, cevapi, raznjici, pomfrit, pljeska, sve lepo ispalo...

Nabavih onaj Delimano rasprsivac, ali nece da prska maslinovo ulje... napunim pola boce ulja, nadrukam i kad pritisnem da prska samo ispusta ulje odmah ispod sebe... :confused:
Pokušaj malo "energičnije" da stisneš pumpicu. Imam neki NN, mora jako da se stisne. Prvo me je smaralo, posle se navikao.

3.5L na Ananasu 6.490 dinara preko BC. Koliko u nju može da stane, recimo, pomfrita, a da OK ispeče?

Verovatno bi nam bila dovoljna za ovo za šta tražim, ali ipak čekam neki kupon, pa da uzmem onu 5.5L.

Xiaomi Air Fryer BHR7358EU, 6.5 L, 1800W 10000din, ali svuda beli, dok je crna verzija 11400 din...
Ja uzeh crnu verziju :)

Video sam 6.5L za 10k, nego više ljudi pomenu da je prozor dobra stvar, a verujem da nam je i 5.5L velika, za 1-2 osobe u istom trenutku.

Prozor je game changer, posebno kad se eksperimentiše s temperaturama i tajmingom.

Na ananasu je bela od 6.5L 10800din, a daju kupon od 3000din (a3000) ako se potroši više od 20000din.
Što će reći ko kupi 2 friteze uz kupon izađe 18600 din, što je stvarno ok cena :)

9300 din za belu od 6.5L
ili
9900 din za crnu od 6.5L

Mojima je 6.5l odlicna mera, a za prozorom jos niko nije osetio potrebu. Ne znam ni koliko je lako/tesko kroz isti i proceniti nivo (pre)pecenosti

Bolje uzmi sa Alija raspršivač. Em jeftiniji, em bolji od tog. Taj sam i ja imao, loš je.

Prvo koštao oko 1000din, pa mora da se nadruka. Ovako ovaj običan sa Alija em jeftin, em se prska na foru parfema. Meni mnogo bolja varijanta.

Prvo koštao oko 1000din, pa mora da se nadruka. Ovako ovaj običan sa Alija em jeftin, em se prska na foru parfema. Meni mnogo bolja varijanta.
Bzvz... a kako sad na Aliju u moru prepoznat jedan, a da se ponovo ne zeznem?
Kako spremate slaninu? Jel kupujete onu isecenu u vakumu ili?

Ja imam Delimanov evo 2 godine i radi bez problema, koristi se skoro svaki dan ne samo za airfryer nego i za plehove i salate. Mora se nadrukati, sto jes, ali rasprsuje odlicno, samo treba prskalicu konstantno drzati, a ne pritiskati
e to sa drzanjem nisam probao. Moracu i to. Ovako deluje kao da je zacepljena pa samo malo prska ispod sebe

edit: upravo probao.... leeetiiiiii... hvala na ovom nikada se ne bih setio. Duzan sam ti pivo kad se sretnemo 🍻

Poslednja izmena:
Inače, na AE ima istih tih prskalica kao delimanove za duplo manje para. Ja imam neku no-name, doduše sa Amazona i radi odlično evo već par godina.

Ako se ne nabija pritisak ručno, neće biti dobra. Moraćeš da mešaš pola ulje, pola vode da bi išlo.

Ja sam uzeo s Temua onu što se pozadi pritiska, sa staklenom bočicom, i odlična je.

Nazad
Vrh Dno